Što je Stox?

Stox je tržište predviđanja blockchain-a izgrađeno na platformi Ethereum. Sudionicima nudi mogućnost predviđanja ishoda događaja u gotovo bilo kojoj zamislivoj kategoriji. Koristeći snagu “mudrosti gomile” u kombinaciji s individualnom intuicijom, sudionici mogu predviđati događaje u stvarnom vremenu. Također mogu graditi nova tržišta, trgovati sa svojim vršnjacima i zarađivati ​​na platformi.

Platforma Stox Blockchain Prediction Markets: Snimak zaslona s glavnog natpisa web stranice

Snimak zaslona s web mjesta Stox.

Stox su stvorili i dizajnirali veterani mrežne industrije iz tvrtke Invest.com koja posluje od 2014. Platforma cilja glavnu publiku pružajući mjesto na kojem mogu pronaći utočište od tradicionalnih financijskih instrumenata. Istodobno, svoje znanje mogu iskoristiti u nekoliko područja kako bi potencijalno profitirali od svojih predviđanja.

Platforma će služiti nekoliko kategorija, od sporta, financija, politike i izbornih rezultata do događaja kao što su brakovi slavnih ili vremenske prilike. Ova dobro zaokružena odredba prilagodit će time raznolike interese korisnika, povećavajući ukupni angažman. Stoxova platforma potiče vođe misli i pružatelje usluga da se pridruže mreži i usmjere promet na mrežu.

U ovom vodiču za Stox pogledati ćemo:

 • Kako Stox djeluje?
 • Žeton Stox
 • Aplikacija Stox
 • Stoxov tim i napredak
 • Trgovanje
 • Gdje kupiti STX
 • Gdje čuvati STX
 • Zaključak
 • Dodatni Stoxovi resursi

Kako Stox djeluje?

Platforma Stox sastoji se od tri odvojena sudionika.

 1. Pružatelji usluga.
 2. Operateri.
 3. Korisnici.

Pružatelji usluga

Pružatelji usluga su postojeće tvrtke koje se potiču da se pridruže mreži Stox uz poticaj da kapitaliziraju svoju postojeću bazu kupaca. Ovi će pružatelji usluga razviti aplikaciju Stox na temelju implementacije otvorenog koda koju pruža Stox. Imaju izbor prilagoditi aplikaciju kako bi stvorili korisničko iskustvo u skladu s njihovom najboljom praksom.

Osim toga, korisnicima također omogućuju pristup mreži putem izvorne aplikacije Stox. Oni mogu objaviti brendiranu verziju aplikacije prema referentnoj implementaciji koju je pružio Stox. Promovirajući aplikaciju korisnicima, pružatelji usluga dovode promet na mrežu Stox. Zauzvrat, davatelji dobivaju financijsku dobit.

Operateri

Operateri stvaraju događaje i s vremenom rješavaju ishod stvarnog svijeta. Nakon stvaranja događaja, operateri određuju naknadu za sudjelovanje u događaju. Svaka osoba, organizacija ili entitet u mreži Stox može postati operater. Operatori također djeluju kao centralizirani ugledni proroci i osiguravaju kolaterale i tržišne rezerve potrebne za vođenje događaja.

Korisnici

Postoje dva načina na koja korisnici mogu sudjelovati u mreži. Oni mogu ili stvarati događaje ili mogu sudjelovati u njima. Na platformi postoje različiti pružatelji usluga od kojih se očekuje da se usredotoče na različite niše događaja. Korisnici sudjeluju u predviđanju događaja prema kojima osjećaju snažnu sklonost. Jednom kada korisnik sudjeluje u događaju, kupuje dionice isplate.

Ako se događaj riješi predviđenog ishoda, korisnik može prikupiti svoj dio isplate prema broju dionica koje ima. Ako se događaj riješi drugačijeg ishoda, udjeli izgubljenog ishoda vrijede nula i gubi se bilo koji položeni žeton. Cijena dionica ishoda oscilira kako događaj napreduje i što se više ulaže. Cijena se dobiva iz varijante algoritma LMSR market maker koji je kodiran u pametnom ugovoru o sudjelovanju u događajima.

Stox žeton

STX token sastavni je dio Stox platforme i pokretač njezine ekonomije. Gotovo sve aktivnosti koje se odvijaju na platformi vođene su STX-om. Oni uključuju:

 • Da bi korisnik mogao sudjelovati na bilo kojem tržištu predviđanja koje radi na mreži Stox, mora kupiti STX. Dobit od uspješnih predviđanja prikuplja se u STX-u.
 • Naknade naplaćene za sudjelovanje u predviđanju događaja i ulaganje u ishode događaja prikupljaju se u STX-u. Te su naknade ono što predstavlja prihod koji stvaraju tvorci i kreatori tržišta.
 • Kao naknade za udruživanje za promicanje događaja između aplikacija različitih pružatelja usluga u ekosustavu Stox.
 • Operateri moraju držati određenu količinu STX-a kao jamstvo za objavljivanje određenih događaja za korisnike. Davatelji usluga također trebaju kupiti STX za sudjelovanje na tržištu Stox.
 • Operatori su također potrebni da imaju rezervu STX-a da bi djelovao kao protustranica za ulaganja korisnika u određene ishode tijekom događaja.

STX token bit će implementiran kao pametni token koji će koristiti Bancor protokol za održavanje likvidnosti. Svojstva ovog tokena uključuju:

 • Svatko će moći kupiti ili prodati STX u bilo kojem trenutku bez rizika da neće imati drugu stranu i po unaprijed određenim troškovima.
 • Ukupna količina STX-a u opticaju može se dinamički mijenjati kako market market stvara ili uklanja STX.
 • Vrijednost STX tokena sigurnosno će se kopirati iz njegove rezerve BNT. To će vlasnicima STX-a osigurati da on ima unutarnju vrijednost.
 • BNT je pametni token zasnovan na Ethereumu koji postupak pretvorbe u i iz ETH čini jednostavnim zadatkom.

Aplikacija Stox

Stox će također stvoriti klijenta za platformu u obliku potpuno operativne aplikacije Stox. Aplikacija Stox pružit će potpuno funkcionalnu platformu tržišta predviđanja za P2P. Korisnici će moći koristiti aplikaciju za postavljanje STX-a na ishode događaja. Aplikacija će također pružiti korisnicima mrežni pristup Stoxovim pametnim ugovorima, sadržaju, popisima i metapodacima iz decentralizirane pohrane u oblaku.

Aplikacija je u potpunosti peer to peer, ne oslanja se na bilo kakve centralizirane točke neuspjeha. Tvrtka namjerava postaviti unaprijed izgrađenu verziju aplikacije za preuzimanje na nekoliko javnih lokacija na Internetu. Na primjer na BitTorrentu. Postavit će PGP potpis aplikacije na svoju službenu web stranicu kako bi korisnici mogli provjeriti je li binarna datoteka neovlaštena.

Nakon što korisnik uspješno preuzme aplikaciju, moći će je pokrenuti lokalno na svojim računalima. Buduće verzije aplikacije imat će mobilnu verziju koja će se izvorno pokretati na iOS i Android uređajima. Bit će predviđena verzija na webu koja će se pokretati unutar web preglednika bez potrebe za lokalnom instalacijom. Jednom na tržištu, aplikacija će se prikazivati ​​na sljedećim platformama:

 • Android.
 • Linux.
 • Mac.
 • Windows.

Stoxov tim i napredak

Tim Stoxa sastoji se od 25 stručnjaka članova. 21 član predstavlja glavnu momčad, dok su preostala četiri pojačanje. Značajna imena u timu uključuju Yossi Peretz koji je izvršni direktor Stoxa, Amit Maor, glavni tehnički direktor i Niv Abramovich koji je direktor. Ostali članovi tima uključuju mješavinu menadžera, dizajnera softvera, programera i arhitekata blockchaina te pravnika.

Fotografija izvršnog direktora Stoxa Yossija Peretza

Fotografija Niv Abramovich Stox CMO

Kao što je ranije rečeno, momčad ima pojačani tim od oko četiri člana. U ovom su timu brojni blockchain arhitekti iz CoinTree. Posjeduju znatan tim članova odbora i savjetnika. Među njima su Ophir Gertner, suosnivač Invest.com i Stox, Uriel Peled, izvršni direktor CoinTree, Eyal Herzog Bancor, među ostalim.

Glavni su konkurenti Augur i Gnosis jer su obojica otvorili put rješenjima temeljenim na blockchainu na ovom polju. Međutim, za razliku od Augura i Gnoze, Stox nudi jednu simboličku ekonomiju. Također koristi protokol Bancor za postizanje neograničene likvidnosti i cilja rast putem davatelja usluga. Tim ima prošlo iskustvo na reguliranim tržištima, za razliku od Augura i Gnoseze koji su novi sudionici tržišta.

Stoxov razvojni plan uključuje faze detaljno opisane u nastavku. Oni uključuju:

 • Razvoj platforme Stox.
 • Razvoj aplikacije Stox.
 • Pokrenite s mrežom klijenata Invest.com.
 • Razvoj SDK-a člana ekosustava.
 • Uzgoj ekosustava Stox.

Kako bi ispunio njihovu viziju, Stox se udružio s ključnim igračima u industriji. Ti partneri uključuju Sirin Labs, Bancor, ICO Alert, Jaxx, AmaZix, Hyperchain Capital, između ostalih.

Trgovanje

Stox je svoj ICO proveo 2. kolovoza 2017. s ciljem prikupljanja 30 milijuna dolara za otprilike dva tjedna. Međutim, ICO je trajao oko dva dana jer su postigli cilj od 30 milijuna dolara. Čak su premašili cilj za 3 milijuna dolara kako bi prikupili zapanjujućih 33 milijuna dolara. Neposredno prije ICO-a, Floyd Mayweather promovirao je ICO na Instagramu prije nego što je krenuo uživo.

Tijekom ICO-a, STX token imao je stalnu cijenu od oko 1,21 američkih dolara. Cijena žetona STX nastavila je rasti znatno iznad granice od 1 dolara i dosegla je najviših 2,74 dolara 25. kolovoza. Cijena je, međutim, 8. rujna 2017. pala ispod oznake od 1 USD. Bilo je značajnih porasta cijena tijekom ostatka 2017. godine, ali bilo je premalo za bilježenje.

Od siječnja 2017. cijena STX-a porasla je iznad $ 1, ali se trudila održati. Tijekom kraja mjeseca, token je opet pao ispod praga od 1 USD. Od tada, STX cijena nije prošla nikakve radikalne promjene. Cijena je oscilirala unutar 0,2 do 0,8 dolara bez većih promjena cijene. Ukupna ponuda STX tokena iznosi 58.030.638.

Gdje kupiti STX

Informacije na web mjestu Stox otkrivaju da STX tokene možete kupiti i razmijeniti na nekoliko platformi za razmjenu. Uključuju HitBTC, Quoine, EtherDelta, Liqui, Bancor, Coinexchange.io, Gate.io, Cex.com i Novaexchange.

Gdje čuvati STX

Postoje mnoge detaljne upute o tome kako otvoriti Ethereum novčanik. Predlažemo da započnete s MyEtherWalletom. Jednostavan je, lagan za upotrebu, a prijava na njega jednostavan je postupak. Bilo koji drugi novčanik zasnovan na Ethereumu i dalje je koristan jer je STX token ERC-20.

Nakon što nabavite Ethereum novčanik, povezat ćete ga sa svojim Stox novčanikom ili računom na koji možete podići bilo kakvu STX zaradu. To činite unošenjem podataka o osobnom novčaniku u platformu Stox kako biste generirali novčanik s pametnim ugovorom u sustavu. Kada su oba novčanika sinkronizirana, STX sredstva možete raspodijeliti na svoj osobni Ethereum novčanik.

Novčana sredstva možete podići sa svog Stox novčanika / računa ako ne sudjelujete u aktivnom događaju predviđanja.

Zaključak

Razvoj tržišta predviđanja blockchaina još je u povojima. Ipak, slučajno je Stox jedna od rijetkih inovacija na mjestu uz Augur i Gnosis.

Stox je prepoznao da postoji jaz na tržištu između tržišta predviđanja i korisnika. Premošćuje ovu prazninu kombinirajući tržišta predviđanja snagom blockchain tehnologije kako bi stvorio jedinstveno prilagođen proizvod za tržište. Ova platforma omogućuje stvaranje događaja u obliku dionica u kojima sudionici mogu trgovati ishodom događaja. Korisnici platforme mogu u bilo kojem trenutku kupovati i prodavati dionice ishoda na temelju vjerojatnosti.

Tržišta predviđanja temeljena na blockchainu remetilački su ekonomski alati koji tek trebaju prodrijeti na tržišta zbog pretjeranih propisa. Djeluju slično financijskim tržištima dodjeljujući trgovinsku cijenu uvjerenju o budućnosti. Velike institucije i tvrtke poput Googlea koriste ih za provođenje internih rezultata razvoja proizvoda. Kroz decentralizaciju i povećanu popularnost, tržišta predviđanja mogu postati popularni instrumenti kod trgovaca.

Dodatni Stox resursi

Facebook

Cvrkut

Reddit

YouTube

Telegram

LinkedIn

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me