Što je TenX?

TenX je digitalni novčanik i fizička kartica koju možete koristiti za trošenje kriptovaluta u bilo kojoj trgovini – čak i ako kripto valutu ne prihvaćaju.

Možda ste primijetili da ste nakupili sve ove novčiće, ali nemate na raspolaganju puno mjesta za trošenje. osim Prekomjerna zaliha a možda i dućan ili dvije po gradu, vaše su mogućnosti prilično ograničene.

TenX je u misiji da to promijeni.

U ovom vodiču za TenX pokriti ćemo:

Kako TenX radi?

Misija TenX tima je napraviti “bilo koja imovina blockchaina koja se odmah troši.”Da bi to učinili, izgradili su sustav novčanika i kartica na vrhu COMIT mreža – protokol usmjeravanja koji omogućuje plaćanje putem blockchaina.

Novčanik TenX

Novčanik TenX dostupan je na Android, iOS i web. Ovaj multivalutni novčanik trenutačno podržava samo Bitcoin, Ethereum i Litecoin s planovima da podrži više altcoina na putu.

iOS TenX novčanik

iOS TenX novčanik

Za sada niste u mogućnosti pristupiti privatnim ključevima novčanika. Umjesto toga, TenX ih pohranjuje u mješavinu vrućih (internetskih) i hladnih (offline) rješenja za pohranu koja su jednaka industrijskim standardima. Nakon što se novčanik integrira s COMIT mrežom, imat ćete potpunu kontrolu nad svojim privatnim ključevima. Ova je integracija prvotno bila predviđena za kraj 2017. Međutim, još se nije dogodila. TenX tim sada također navodi u dopunska bijela knjiga da oni samo razmišljaju o tome da korisnicima daju svoje privatne ključeve.

TenX transakcije

Transakcije možete obavljati pomoću TenX-a app ili fizička TenX debitna kartica. Za razliku od nekih drugih kripto kartica, sva vaša imovina novčića ostaje kao kripto do trenutka kada stvarno napravite transakciju.

TenX novčanik & amp; Kartica

Novčanik TenX & Kartica

Decentralizirani sigurnosni pametni ugovori (DSS)

Pomoću DSS-a možete postaviti pravila potrošnje za svoju karticu i imati daljnju kontrolu nad svojim sredstvima. Možete postaviti ograničenja kupnje, dnevna ograničenja potrošnje i ograničenja povlačenja.

Također možete odabrati portfelj novčića koji ćete koristiti za trošenje. Na primjer, možete organizirati da se svaka kupnja podijeli na 50 posto Bitcoina, 25 posto Ethereuma i 25 posto Litecoina.

Platforma za plaćanje TenX

Na kraju, TenX će objaviti alate za programere za novoosnovana poduzeća, tvrtke i trgovce koji se mogu povezati u COMIT mrežu. To će pomoći TenX-u da se proširi i dalje od samo debitnih kartica i eksperimentira s drugim vrstama imovine poput ETF-ovi i derivati.

Platforma za plaćanje TenX

Platforma za plaćanje TenX

Stavljanje COMIT platforme na raspolaganje javnosti dovest će i do novih usluga poput razmjena i programa kreditiranja. Izvorni plan ima ovu značajku dostupnu do trećeg tromjesečja 2018, ali tim je promašio trag i na ovoj.

Mreža COMIT

TenX je integriran s mrežom COMIT (kriptografski sigurna višelančana trenutna transakcija). Iako su ih stvorili isti ljudi iza TenX-a, COMIT mreža ima potpuno drugačije web mjesto i bijeli papir.

Cilj COMIT mreže je omogućiti bilo kojem novom blockchainu povezivanje s postojećim blockchainom pomoću COMIT protokol usmjeravanja (CRP) – set standarda koji opisuje kako različiti blockchains međusobno komuniciraju. To je slično načinu na koji je Internet povezan širom svijeta putem TCP / IP protokola.

Uspješnom implementacijom COMIT mreže moći ćete zamijeniti jedno sredstvo za drugo (kripto-u-kripto ili kripto-u-fiat) trenutno za gotovo nula transakcijskih naknada.

Da bi blockchain bio kompatibilan s COMIT mrežom, on mora imati ove atribute:

  • Zaštita od dvostrukog trošenja
  • Multisig
  • Timelocks
  • Hash funkcija

Većina uglednih blockchaina već uključuje sve ove zahtjeve.

COMIT transakcija

Da biste izvršili transakciju, a Korisnik (U) mora koristiti novčanik povezan s COMIT mrežom. The Posao (B) gdje Korisnik troši svoja sredstva, također mora imati davatelja usluga plaćanja koji je povezan s COMIT mrežom.

Kada korisnik izvrši transakciju u odobrenom poduzeću, transakcija se prenosi kroz mrežu Davatelji likvidnosti (LP) kako bi se utvrdilo koji LP ima najbolji tečaj.

LP djeluje na blokovima i osigurava likvidnost razmjenama između različitih valuta.

COMIT mrežno usmjeravanje

COMIT mrežno usmjeravanje

Za detaljnije objašnjenje rada mreže COMIT, molimo vas da pogledate bijeli papir.

TenX naknade & Nagrade

TenX ima nema naknada za transakcije. Naplaćuje vam se samo jednokratna naknada za izdavanje 15 dolara za fizičku karticu i 1,50 USD za digitalnu karticu. Tu je i nema godišnje naknade da biste koristili karticu osim ako godišnje ne potrošite manje od 1000 USD. Ako ne postignete taj minimum, plaćate 10 USD.

Izvorni tehnički priručnik izložio je program nagrađivanja za vlasnike i korisnike TenX-a. Navodi se da ste imali dva načina da zaradite nagrade:

  1. Držanje PAY tokena
  2. Korištenje kartice TenX

Vlasnici PAY tokena primali bi Ethereum uz svaku transakciju na TenX mreži. Tvrtka bi vlasnicima PAY-a mjesečno isplaćivala 0,5% ukupnog ukupnog prometa. Kako raste opseg mreže i transakcija, ta se plaćanja češće javljaju, čiji je cilj isplata svaki sat.

Slično većini kreditnih kartica, i vi biste dobili 0,1% nagrade svaki put kada koristite TenX karticu. Ovu biste nagradu dobili u PAY žetonima koje biste mogli držati da biste primili nagradu spomenutu ranije ili prodali na otvorenom tržištu.

AŽURIRANJE NAGRADA: Ovaj program nagrađivanja više ne postoji i tim ga nikada nije implementirao. U listopadu 2018 tim najavio da su promišljali program nagrađivanja. Od ovog pisanja, oni nemaju nikakve javne planove o tome što će to biti. To može uključivati ​​potpuno zaseban token. Nekoliko članova zajednice uzrujano je zbog odluke jer su kupili projekt očekujući da će dobiti nagrade u skladu s gornjom strukturom.

Povijest TenX-a

TenX tim objavili su svoju posljednju bijelu knjigu i započeli prodaju tokena krajem lipnja 2017.

Sa sjedištem u Singapuru, tim je osnovao Toby Hoenisch, Dr. Julian Hosp, Michael Šperk, i Paul Kitti. Hoenisch, dr. Hosp i Kitti također su surađivali na razvoju bijeli papir za COMIT mrežu.

Fenbushi Capital, velika blockchain tvrtka rizičnog kapitala s Vitalikom Buterinom kao generalnim partnerom, investitor je u TenX.

Osnivači TenX-a

Osnivački tim TenX-a

TenX putovanje nije bilo ništa zanimljivo. Tim je lansirao prvu karticu još u rujnu 2016. u Singapuru u partnerstvu s OneBitom, izdavačem. U lipnju 2017. europski kupci počeli su primati svoje kartice.

Međutim, početkom 2018. godine stvari su se zaokrenule. U siječnju je TenX bio prisiljen pronaći novog izdavača kartice, a to još nije uspio. Zbog toga je primjena kartica na čekanju dok ne počnu raditi s novim izdavačem.

Tim nastavlja raditi na zamrzavanju kartica kroz razvoj mreže COMIT i novčanika. U travnju 2018. TenX se udružio s Litecoin Foundation, a u lipnju je izvršio prvu izmjenu atoma između BTC-a i ETH-a na COMIT-u. Sljedeći koraci za tvrtku uključuju pronalaženje izdavatelja kartice, lansiranje kripto kartica i dodavanje podrške za više kriptovaluta.

Natjecanje

Postoji nekoliko drugih tvrtki koje pokušavaju izgraditi sustave kartica za kriptovalute, uključujući Znak i Monako (nedavno preimenovan u Crypto). Svaka karta ima drugačiju strukturu nagrađivanja koja pogoduje različitim vrstama slučajeva korištenja. TenX je jedinstven po tome što jedini koristi COMIT mrežu i COMIT višekanalna plaćanja.

Baš kao što u tradicionalnom financijskom sustavu imamo više opcija za kreditne i debitne kartice, tako i u kripto prostoru ima prostora za više opcija s različitim prednostima i nedostacima prilagođenim različitim vrstama trošila.

Opskrba tokena

Trenutno ima malo ispod 110 milijuna PAY žetona koji kruže na tržištu. To predstavlja 51% tokena koji će ikad postojati na tržištu.

Dodatnih 29 posto (ili ~ 59,5 milijuna) ući će na tržište tijekom sljedeće 4 godine za financiranje inicijativa zajednice, poslovnog razvoja i akademskih istraživanja radi daljnjeg unapređenja proizvoda.

Od posljednjih 20 posto, polovica će biti rezervirana kao imovina u tvrtki, dok će druga polovina biti korištena za naknadu osnivačima i zaposlenicima TenX-a tijekom razdoblja odobravanja od 4 godine..

Više od njih neće se stvoriti više tokena.

Trgovanje

Token TenX PAY dosegao je najvišu vrijednost od 5,60 dolara (0,00147972 BTC) u kolovozu 2017. Dramatičan rast cijene uzrokovan je izdavanjem velike serije debitnih kartica, kao i PAY token koji je konačno uvršten na Yunbi – jedna od najvećih kripto burza sa sjedištem u Kini.

Nakon toga cijena je polako i stalno padala na Raspon od 1,50 do 2,00 USD malim pozitivnim kretanjima prema kraju studenog. Kao i gotovo svaki drugi altcoin, PAY je dosegnuo još jedan maksimum početkom siječnja 2018. Cijena je brzo porasla na oko 5,00 USD (~ 0.00035 BTC) prije pada u ostatku 2018..

Medvjeđe tržište, u kombinaciji s nedostatkom izdavanja kartica, cijenu je smanjivalo. Trenutno je na katu od oko 0,30 USD (~ 0,00007 BTC).

Čini se da investitori svakodnevno gube povjerenje u ovaj projekt da izdavatelj kartica i dalje nedostaje. Čak i ukupni tržišni zaokret može malo utjecati na TenX ako tvrtka ne može proizvesti kripto kartice. Pripazite na završetak COMIT mreže, kao i na najave izdavatelja o partnerstvu. Te su dvije stvari glavni katalizatori koji bi mogli pomoći u cijeni.

Gdje kupiti PAY

PAY možete kupiti Bitcoinom, Ethereumom ili Tetherom na nekoliko glavnih burzi kao što su Bittrex i Huobi.

Jedna od strategija je prvo kupiti Bitcoin na GDAX ili Gemini, a zatim ga prenijeti na Bittrex.

Možete provjeriti CoinMarketCap za cjelovit popis mjenjačnica na kojima je dostupan PAY.

Gdje čuvati PAY

Preporučuje se da svoje PAY tokene pohranite na hardverski novčanik koji ima podršku za ERC20 tokene poput Trezora ili Ledger Nano S.

Druga opcija za pohranu je MyEtherWallet gdje možete premjestiti svoje tokene u izvanmrežni papirnati novčanik.

Čudno, ne možete pohraniti svoje PAY tokene na TenX novčanik.

Zaključak

TenX je projekt koji je stekao velika očekivanja, ali je u međuvremenu izgubio velik dio povjerenja kripto zajednice. Budući da je projekt zaostao na početnoj mapi za godinu dana, mnogi se ulagači pitaju hoće li tim TenX-a ikad dobiti karticu na tržište. Ovo kašnjenje, u kombinaciji s restrukturiranjem programa nagrađivanja, mnogima je ostavilo gorak okus u ustima.

To je rečeno, tvrtka nastavlja pružati ažuriranja. Čini se kao da razvojni tim nastavlja napredovati. Sada kada Monaco (Crypto) otprema kartice, izgubili su prednost prvotimaca koju su nekada imali.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 12. travnja 2018. godine kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni TenX resursi

Web stranica

Blog

Cvrkut

Facebook

Reddit

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me