tZERO nudi niz rješenja s omogućenim blockchainom, uključujući tehnologiju distribuirane knjige koja omogućuje alternativni sustav trgovanja (ATS). tZERO-ov brokersko-dilerski brod u cijelom vlasništvu, PRO Securities ili tZERO-ovo JV partnerstvo s BOX Digital Markets, koja stvara prvu nacionalnu burzu vrijednosnih papira za trgovinu sigurnosnim tokenima.

tZERO-ove programeri nadam se stvoriti alternativu postojećem tržištu dionica. The tvrtke Cilj je revolucija Wall Streeta integracijom novih tržišnih struktura.

tZERO nije samo neki startup koji se pokušava snaći na tržištu; tvrtka je podružnica Overstock.com (NASDAQ: OSTK). tZERO, putem svog BOX JV, također je na putu da postane prva burza za izdavanje i trgovanje sigurnosnim tokenima u SAD-u. Tvrtka je početkom godine podnijela SEC obrazac D. Obrasci D prijave omogućuju tvrtkama prodaju vrijednosnih papira. U kolovozu je tvrtka ažurirano Reg D prijava koja uključuje protokole sigurnosnih tokena.

tZERO putem početne stranice

Informacije o platformi putem početne stranice tZERO

tZERO propise integrira izravno u protokol izrade tokena. Oni nude blockchain rješenja na razini poduzeća, uključujući izdavanje, upravljanje i trgovanje tokenima. Ova strategija štedi tvrtke koje žele integrirati blockchain tehnologiju ogromne količine na troškove istraživanja, razvoja i regulacije.

Govoreći o konceptu, osnivač Overstock-a, Patrick Byrne nazvao je sigurnosne tokene “inovacijom povijesnih razmjera”. Byrne nije jedina izvršna direktorica uzbuđena zbog ove platforme. Tvrtka već najavio pismo namjere tvrtke Hong Kong sa sjedištem u Hong Kongu ove godine s 270 milijuna dolara. Ono što je posao učinilo još unosnijim za tvrtku je namjera GSR Capital-a da potroši dodatnih 104,55 milijuna dolara za oko 3,1 milijun dionica u Overstocku, plus dodatnih 30 milijuna dolara na tZERO-ov STO. Ukupno je tZERO STO prikupio 134 milijuna dolara.

Kako tZERO djeluje?

Platforma tZERO koristi kriptografski sigurne raspodijeljene knjige za usmjeravanje postojećih tržišnih sustava. Integracija blockchain tehnologije stvara povećanu auditivnost, transparentnost i učinkovitost u tradicionalnim tržišnim procesima. Uz to, integracija blockchaina smanjuje troškove i vrijeme transakcija. Nakon što tZERO-ova platforma bude aktivna, tvrtke mogu putem burze izdavati sigurnosne tokene za prikupljanje sredstava.

Kratka povijest

tZero je osnovan u listopadu 2014. godine kako bi se blockchain tehnologija koristila kao sredstvo za revoluciju Wall Streeta. Programeri su primijetili da se financijski procesi na platformi manje pridržavaju tradicionalnih institucionalnih tržišnih struktura te nestašluka i financijske nestabilnosti koji se povremeno događaju.

tZERO je portfeljska tvrtka Medici Ventures, blokchain podružnice Overstock.com. Medici Ventures ima rastući portfelj ulaganja usmjerenih na blockchain.

U 2012. godini, kada nijedna tvrtka s prihodom od milijun dolara još nije prihvatila bitcoin kao način plaćanja, politička orijentacija Patricka Byrnea dovela ga je do odluke da Overstock.com, popularni maloprodajni div e-trgovine s 1,4 milijarde dolara godišnjeg prihoda, treba prihvatiti digitalna valuta. Kao dugogodišnji pobornik Bitcoina i kriptovaluta, Byrne je stekao poznavanje blockchaina. To ga je dovelo do stvaranja Medici Ventures-a, podružnice Overstock-a koja se fokusira na upravljanje ulaganjem tvrtke u projekte povezane s blockchainom i srodne projekte.

2015. godine Byrne je koristio platformu za trgovanje vrijednosnim papirima tZERO tvrtke Medici Venture kako bi postao prva osoba koja je u cijelosti kupila digitalnu obveznicu na bitcoin blockchainu.

U prosincu 2016. godine Overstock je prva tvrtka koja je ikad izdala dionice javne tvrtke koristeći blockchain tehnologiju.

18. prosinca 2017. tZERO je pokrenuo svoj ICO, bio je zadovoljen visokim interesom i prikupio je više od 250 milijuna USD u tekućem ICO-u.

Upoznajte Patricka Brynea

Patrick Byrne izvršni je predsjednik tZERO-a. Ovaj je inventivni poduzetnik uspješno izgradio Overstock na globalnom tržištu vrijednom 1,8 milijardi dolara.

Byrne je dugogodišnji zagovornik kripto i blockchaina. 2012. gurnuo je da Overstock postane prvi internetski prodavač koji je prihvatio Bitcoin plaćanja. 2015. godine Byrne je ponovno dospio na kripto naslove nakon što je postao prva osoba koja je kupila digitalnu obveznicu s blockchain tehnologijom koristeći platformu Medici.

Izvršni direktor Overstock.com Patrick Byrne putem The Business Journals

Izvršni direktor Overstock-a Patrick Byrne putem The Business Journals

Probijanje trgovinske barijere

2016. godine tZERO je lansirao prvu javnu digitalnu sigurnost na svijetu pod nazivom OSTKP. Govoreći o postignuću, izvršni predsjednik tZERO-a nazvao je proizvod tvrtkom Chuck Yeager trenutak. Uzimajući u obzir da je ovo bio globalni uvod u trgovinsko poravnanje u stvarnom vremenu, prikladno je usporediti trenutak s onim kada je Chuck Yeager prvi put probio zvučnu barijeru.

SIGURNI

U prosincu 2017. tZERO je počeo prodavati jednostavne ugovore za buduće dionice (SAFE). SAFE pružaju tvrtkama alternativni način prikupljanja kapitala izvan tržišta vrijednosnih papira. Tvrtke za digitalnu imovinu često koriste SIGURNE. tZERO je ovaj proizvod prodao samo ovlaštenim investitorima.

Razlika između akreditiranih i neakreditiranih ulagača je u tome što oni kasnije ne ispunjavaju minimalne neto zahtjeve DIP-a od milijun dolara ili druge testove. Izviješteno je da su investicijski interesi bili toliko visoki u to vrijeme da ih je tvrtka uspjela dobiti 100 milijuna dolara u financijskim obvezama u prvih 12 sati.

STO

6. listopada 2018. tZERO je zaključio svoju ponudu sigurnosnih tokena. Tvrtka je prikupila 134 milijuna dolara od preko 1.000 globalnih investitora. tZERO se nadao da će na skupu prikupiti 250 milijuna dolara. Unatoč nedostacima događaja, izvršni direktor tZERO-a, Saum Noursalehi, nazvao trenutak “uzbudljivom prekretnicom za tZERO”. Ulagači su 16. listopada u novčanike dobili svoje sigurnosne tokene tZERO.

Iako su ulagači već dobili svoje tokene, svi TZRO ostaju zaključani do 10. siječnja 2019. To je razdoblje od 90 dana u skladu sa saveznim zakonom i propisima o vrijednosnim papirima. Svoj TZRO mogu trgovati, prodavati ili prenijeti na sekundarnu platformu tek nakon isteka 90-dnevnog razdoblja čekanja. tZERO ne traži dodatna ulaganja.

tZERO također planira razviti trgovačku platformu odobrenu od SEC-a do 6. kolovoza 2019., navodi tvrtka priopćenje za javnost. Cilj platforme je dodati likvidnost na tržište. Da bi ostvario ovaj zadatak, tZERO omogućuje sudionicima da prodaju svoje tokene neakreditiranim investitorima.

Gdje mogu kupiti tZERO?

Nažalost, trebate pričekati krajnji rok do 10. siječnja 2019. da biste uzeli u ruke neke žetone tZERO u sekundarnim transakcijama ako ste propustili njihov STO događaj.

Gdje mogu pohraniti tZERO?

tZERO je token koji je u skladu s ERC-20. U ovom trenutku svi TZRO sjedi u skrbničkim novčanicima prema propisima o vrijednosnim papirima. Korisnici mogu pohraniti svoj tZERO u bilo koji novčanik koji je u skladu s ERC-20 nakon isteka određenog razdoblja čekanja od 90 dana.