Što je Veritaseum?

“U [sic] najjednostavnijem, Veritaseum je vrata prema ravnopravnim tržištima kapitala”, kaže projekt web stranica proglašava. Platforma otvara ulagačima pristup pametnim ugovorima i financijskim strojevima koji im omogućuju upravljanje svojim ulaganjima i prijenos vrijednosti s ostalim korisnicima Veritaseuma.

Cilj platforme je eliminirati brokere, financijske savjetnike, banke i ostale posrednike iz ekosustava tržišta kapitala, a njegov bi tim aktivno odbacio sve etikete koje optužuju Veritaseum da djeluje kao njihova uloga umjesto njih. Umjesto toga, oni vjeruju da je Veritaseum samo dobavljač usluga, “distribuirani softver bez poslužitelja” koji omogućava svojim korisnicima da djeluju i kao potrošači i kao posrednici koje softver zamjenjuje.

Veritaseum

Kako djeluje Veritaseum

Na osnovnoj razini, Veritaseum nudi svojim korisnicima alate i softver za sudjelovanje na ravnopravnom tržištu kapitala. Koristeći VERI, uslužni token platforme, korisnici mogu kupiti prava pristupa pametnim ugovorima koji upravljaju uslugama platforme.

Ti se proizvodi kreću od usluga escrow-a za skrbništvo do podataka o financijskoj analitici / istraživanjima, pa čak i tokenizaciji imovine. Sve ove usluge čine kolektivnu platformu Veritaseum, a svakoj se može pristupiti neovisno jedna od druge.

U vrijeme pisanja ovog članka, samo jedan proizvod, VeADIR, ima aktivnu beta verziju.

VeADIR

Skraćenica od Veritaseum Autonomous Distributed Interactive Research, VeADIR je istraživački mišić platforme. VeADIR povlači podatke iz Veritaseruma u zamjenu za VERI, a zainteresirane strane zauzvrat mogu platiti za ove nalaze istraživanja. Svi su nalazi predstavljeni u algoritmima strojnog jezika, pa će korisnici morati koristiti pametni ugovor kako bi ih preveli u uobičajeni narodni jezik.

Osim toga, korisnici mogu tražiti podatke postavljanjem VeADIR-ovih pitanja uz plaćanje po upitu, a to hrani istraživačke modele. Ako korisnici zatraže istraživanje određene organizacije, VeADIR plaća ovoj organizaciji VERI za te podatke. S druge strane, subjekt može podnijeti zahtjev za VeADIR da se analizira i nadoknadi i u VERI.

VeADIR također vrši kupnje temeljene na ovom istraživanju, poput ulaganja u token platforme ili kredit u nevolji. Zatim izrađuje „model portfelja“ koji diktiraju njegovi nalazi, a korisnici platforme mogu povremeno kupiti te portfelje.

VeADIR

Evo kratkog primjera kako bismo vam objasnili kako bi to moglo funkcionirati:

Investicijska grupa Bourbon Street Jima Boba Cootera želi uložiti novac u ICO, ali žele sveobuhvatne podatke o ovom ICO-u, industriji koju pokušavaju poremetiti i ostalim relevantnim informacijama o investitorima.

Jim Bob i ostali potom podnose zahtjev VeADIR-u i ispunjavaju upitnik s podacima koje bi željeli dobiti. VeADIR objedinjuje ove podatke s ICO-a i šalje ih Veritaseumu na obradu.

Nakon što Veritaseum drobi podatke, VeADIR preuzima dovršeno istraživanje, a investicijska grupa Bourbon Street Jima Boba Cootera potom plaća podatke i pretvara ih iz strojnog jezika u engleski (ili francuski ako su takvi Cajuni).

VeRent

VeRent je ekonomski najam platforme. Koncept je ovdje jednostavan: to je alat pomoću kojeg korisnici mogu sudjelovati u peer-to-peer token transakcijama.

U osnovi, dajete ponudu na platformi, određujući koliko kovanica / žetona stavljate na listu, cijenu za koju ćete mijenjati i trajanje ponude. Nejasan je raspon ponuda koje će VeRent primiti, ali od sada se čini da su VERI, ETH i pregršt ERC20 tokena dostupni na usluzi.

Tim poriče da VeRent funkcionira kao razmjena, ali da budemo otvoreni, olakšava trgovanje valutama između korisnika, pa je nejasno (barem ovom autoru) kako to odstupa od bilo koje druge platforme za razmjenu.

VeResearch

Ljudski pandan VeADIR-u, VeResearch je istraživačko vozilo platforme koje pokreću umjetni moduli.

Uz VeResearch, analitički tim Veritaseum izrađuje investicijske modele za bilo koje kripto sredstvo koje platforma analizira. Ovi su modeli namijenjeni da rade zajedno s onima koje je izradio VeADIR, iako će ih investitori vjerojatno moći kupiti zasebno (web mjesto nije jasno kako korisnici mogu pristupiti tim modelima).

VeExposure

VeExposure je realizacija čovjeka (VeResearch) i stroja (VeADIR) koji rade zajedno kako bi smanjili troškove i povećali performanse, a istovremeno omogućuju korisnicima da zadrže skrbništvo, vlasništvo i kontrolu nad svojom imovinom (privatni ključevi) “, prema web mjestu Veritaseum.

Sve to, VeExposure u osnovi služi kao aplikacija koja korisnicima daje pristup “izloženostima” (tj. Podacima) koje VeADIR nudi. Korištenjem aplikacije korisnici mogu poslati VERI na izloženost bilo kojem istraživanju ponuđenom na platformi.

VeExposure

VeManagement

VeManagement je komponenta upravljanja portfeljem tvrtke Veritaseum. Aplikacija daje korisnicima priliku da vide portfelje modela koje je izradio VeResearch, omogućujući im da izvrše prilagodbe ili prihvate portfelj odjavljivanjem na njemu svojim privatnim ključevima.

VeTokenizacija

Možda jedna od značajnijih usluga Veritaseuma, VeTokenizacija dopušta bilo kome da pošalje novu tokeniziranu imovinu na platformu stvaranjem nove adrese ugovora na bloku Ethereum. Korisnici tada mogu pregledavati i upravljati tokeniziranim elementima pomoću administratorske aplikacije proizvoda.

Pomoću ove funkcije teoretski biste mogli proizvesti tokeniziranu imovinu za bilo što (nekretnine, državna obveznica, dragocjene medalje, čak i drugu kriptovalutu). Sve dok Veritaseum odobri sredstvo, može se tokenizirati i njime se trguje na platformi.

Veritaseum tim i putokaz

Osnivač projekta Reggie Middleton poduzetnički je investitor koji ima iskustva u savjetovanju ili upravljanju hedge fondovima, trgovcima, investitorima i globalnim bankama. Također je samoproglašeni augur “pada Bear Stearnsa, Lehman Brothersa, GGP-a (2. najveća američka maloprodaja REIT) i europske krize državnog duga usred gotovo 100 uspješnih makro i investicijskih poziva.”

Patryk Dworznik, pun programer stacka projekta, ima više od 15 godina iskustva u softverskom inženjerstvu i odgovoran je za stvaranje klijenta Veritaseum jave. Manish Kapoor, Reggijeva desna ruka, ima iskustva u upravljanju u tvrtkama kao što su Deloitte i S&P Indija.

Od ovog pisanja, Veritaseum nema vidljivi putokaz na mreži, ali možete pratiti razvoj projekta na projektu blog.

Povijest trgovine Veritaseum

Trenutno je VERI na 57. mjestu CoinMarketCap, njegov se redoslijed obično kreće u rasponu od 50-60.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = VERI&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Gdje kupiti Veritaseum

Impresivno je da je VERI-jevo najaktivnije tržište ForkDelta (nekada EtherDelta) s preko 50% volumena kovanice od 24 / h u ETH / VERI trgovinskim parovima. Možete ga pronaći i za BTC i ETH na Mercatoxu i HitBTC-u.

Gdje čuvati Veritaseum

Kao ERC20 token, VERI se može pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s Ethereumom (pogledajte uobičajeni popis: MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor, Parity, MetaMask itd.).

Zaključak (i ​​navodi o prijevari)

Prije nego što završimo s ovim člankom, moram se obratiti slonu u sobi: Veritaseumov popis praonica optužbi za prijevaru.

Samo naprijed i Google “Veritaseum scam” i vidjet ćete o čemu pričam. Kripto entuzijasti optužili su Veritaseum za plagiranje financijskih izvještaja i Reggiea Middletona za prenaglašavanje njegove stručnosti, a većina svih kritika uključuje napad na službenu web stranicu zbog neprofesionalnosti i nedostatka ključnih informacija za razumijevanje izgleda platforme.

Dok je pisao ovaj članak, web mjesto je frustriralo izvlačenje podataka. Nema bijelog papira, nema putokaza, a operativna objašnjenja platforme ponekad su nejasna i nejasna. Sada, nazivanje projekta prevarom zbog toga može biti prenapuhano, jer to može biti jednostavan proizvod nesposobnosti ili pretjeranog hipiranja proizvoda. Međutim, pretjerano hipiranje možda nije grijeh, ali dovodi u pitanje namjere tima po kvaliteti njihovih proizvoda: pokušavaju li izmuziti novac od nesavjesnih investitora koji traže kvalitetan savjet za ulaganje samo da bi dobili tvar – manje izvješća nekvalificiranih analitičara? Može biti. Ali hej, nismo kupili nijednu od ovih usluga pa ne znamo sa sigurnošću.

Još jedna stvar. VERI ima cirkulirajuću opskrbu od ~ 2 000 000, ali ukupna opskrba iznosi 100 000 000. Prokletstvo, to je a ogroman neusklađenost – razlika od 98%. To pridonosi da VERI ima jedan od najnižih volumena trgovanja od 24 / sata u bilo kojem top 100 novčića. Pa, to i njegovo najveće tržište dolazi iz ForkDelte, ali ovo dvoje ide ruku pod ruku jer veće centralizirane burze nisu uvrstile valutu (možda zbog istih nedoumica koje su kritičari Veritaseuma podigli).

Nazovite to FUD, nazovite neutemeljenim, na pojedincu je da odluči hoće li ti navodi biti nečisti ili pošteni. Naš savjet? Izvršite vlastita temeljita istraživanja prije nego što odlučite je li Veritaseum pravi za vas, jer ovdje postoji dovoljno sumnje da potaknete zdrav skepticizam.