Što je Viacoin?

Viacoin je starija kriptovaluta (Pokretanje 2014.) temeljeno na Bitcoin protokolu s nekoliko temeljnih razlika. Kao i većina drugih klasičnih kriptozapisa, namijenjen je sigurnim, peer-to-peer transakcijama.

U ovom vodiču za početnike dotičemo se sljedećeg:

Kako funkcionira Viacoin?

Viacoin implementira neke jedinstvene značajke koji vam pružaju relativno brzo vrijeme transakcija i interoperabilnost s popularnijim blockchainima. Pogledajmo svakog od njih pojedinačno.

Scrypt spojeno rudarstvo (pomoćni dokaz o radu)

Viacoin rudarstvo koristi algoritam Scrypt mining, u početku popularan izbor za kovanice zbog svoje ASIC otpornosti. Smanjio je učinkovitost ASIC-a za faktor deset u usporedbi s Bitcoinovim SHA-256 algoritmom, izjednačavajući rudarske uvjete. Sada, međutim, nekoliko tvrtki proizvodi ASIC rudare koji su se specijalizirali za Scrypt. Dakle, ASIC-otpor algoritma više ne postoji.

Uz samo nekoliko novčića, Viacoin implementira i objedinjeno rudarstvo. Također nazvano pomoćnim dokazom o radu, objedinjeno rudarstvo je postupak u kojem možete istovremeno iskopati dva novčića. U ovoj praksi pomoćni lanac, u ovom slučaju Viacoin, povlači moć raspršivanja više uspostavljenog roditeljskog lanca. Većina rudara postavlja Litecoin kao roditeljski lanac Viacoina.

Spojeno rudarstvo ima nekoliko prednosti. Kao rudar ne trebate trošiti dodatnu snagu za miniranje oba lanca, ali i dalje dobivate nagrade od oba. Pomoćni lanci dobivaju dodatnu sigurnost pomoću hash snage svog roditeljskog lanca. I, nadređeni lanci doživljavaju zanemarivo napuhavanje blockchaina kada uključuju hashove iz pomoćnih lanaca.

Međutim, ove prednosti dolaze s više posla. Pomoćni lanci zahtijevaju razvojne radove za implementaciju spojenog rudarstva, a rudari / rudarski bazeni dodali su postavljanje i održavanje kako bi ga podržali.

Gotovo svi od ukupnih 23.176.392 VIA već su u optjecaju, pa je stopa inflacije znatno niža od ostalih kriptovaluta.

SegWit i Lightning Network

Viacoin podržava i odvojeno svjedočenje (SegWit) i Lightning Network. Te značajke pomažu mreži da se skalira smanjenjem veličine transakcija i otvaranjem kanala izvan mreže.

Još jedna prednost ovih implementacija je atomska zamjena s drugim kriptovalutama. Korištenjem atomskih zamjena među lancima, Viacoin možete izravno zamijeniti za Bitcoin, Litecoin, Decred, Vertcoin i druge slične valute bez oslanjanja na centralizirane razmjene.

Schnorrovi potpisi

Razvojni tim trenutno je u procesu prebacivanja Viacoinovog mehanizma potpisa s Elliptic Curve Digital Signatures na Schnorrovi potpisi. Primarna prednost sklopke je mogućnost odjednom provjere serije potpisa, umjesto da to treba učiniti pojedinačno. Ova bi promjena mogla smanjiti upotrebu propusnosti blockchaina za više od 25 posto.

Značajke Viacoina

Značajke Viacoina

Viacoin prošlost, sadašnjost i budućnost

Viacoin je pokrenut 2014. godine i trenutno ima jezgreni tim od sedam članova. Većina tima odlučila je ostati anonimna samo dijeleći svoj GitHub račun, a ponekad i Twitter.

Mapa puta Viacoin za 2018. prepuna je poboljšanja koja uključuju:

  • Podrška za Trezor (kompletna)
  • Podrška za bankomate općih bajtova (kompletna)
  • Novčanici s više potpisa
  • Anonimni novčanik Samourai
  • Implementacije Viacoina u Golangu (cjelovito), .NET (cjelovito) i Javi
  • Schnorrovi potpisi
  • Pametni ugovori kompatibilni s Ethereumom

Natjecatelji

Viacoin se natječe s gotovo bilo kojom drugom kriptovalutom usmjerenom na transakcije. Dakle, vaš prvi instinkt može biti da Bitcoin i Litecoin vidite kao dva konkurenta. Ali, budući da se Viacoin može atomski zamijeniti s tim novčićima, oni treba radite zajedno. U idealnom slučaju, ako jedan blockchain postane napuhan, jednostavno biste se prebacili na kriptovalutu koja je manje zagušena za transakciju. Nakon razmjene zamijenite natrag.

Kriptovalute koje nisu u stanju izvršiti atomsku zamjenu s Viacoinom izravnije se natječu. Nano, na primjer, koristi usmjereni aciklički graf (DAG) umjesto blockchaina. Nano ima prednost besplatnih, gotovo trenutnih transakcija. Međutim, DAG tehnologija je uglavnom neprovjerena u usporedbi s blockchain tehnologijom.

Bitcoin Cash je još jedan konkurent. Teška vilica u Bitcoin Cashu prvenstveno je bila posljedica podjele u zajednici između povećanja veličina blokova ili primjene SegWita za pomoć u skaliranju. Pristalice Bitcoin Casha odabrale su rješenje veličine bloka. Stoga Bitcoin Cash ne može obavljati atomske zamjene s Viacoinom i natječe se kao transakcijska valuta.

Trgovanje

Prilikom lansiranja, cijena VIA-e skočila je s oko 0,10 USD (~ 0,00016 BTC) na oko 0,34 USD (~ 0,0006 BTC) za manje od mjesec dana. Samo godinu dana kasnije, VIA ste mogli dobiti za samo 0,004 dolara (~ 0,000018 BTC), gotovo 99% pada cijene u američkim dolarima. A vi ste mislili da je trenutno medvjeđe tržište loše!

VIA je mirovao gotovo dvije godine prije nego što se pridružio ostatku tržišta zbog uspona i padova koje smo vidjeli tijekom 2017. i prve polovice 2018. Kao novčić s malom kapom (<Tržišna kapa od 50 milijuna dolara), VIA kretanje cijena uglavnom prati kretanje Bitcoina.

Bit će zanimljivo vidjeti kakav će učinak imati Lightning Network i atomske zamjene na vrijednost VIA. S povećanim usvajanjem Bitcoina, mogli smo vidjeti kako Viacoin postaje razumna transakcijska alternativa kada Bitcoin ili Litecoin mreže postanu previše zagušeni. Ako se to dogodi, VIA cijena trebala bi se u skladu s tim povećati.

Gdje kupiti VIA

Iako tehnički još uvijek možete kopati VIA, nagrade su u ovom trenutku toliko niske da se vjerojatno ne isplati. Dobra vijest je da imate puno mogućnosti razmjene na kojima možete kupiti i VIA.

S gotovo 40 posto volumena trgovine, Binance je daleko najpopularnija platforma za kupnju VIA-e. Na Binanceu možete zamijeniti BTC ili ETH za VIA.

Bittrex je još jedna preporučena razmjena na kojoj možete mijenjati BTC za VIA.

Ako ste zainteresirani za kupnju VIA-e s fiat-valutom, možete razmisliti Coinroom. Coinroom podržava kupnju putem VIA-a koristeći USD, EUR, GBP i PLN. Budite oprezni, jer Coinroom nije ni približno toliko ugledan kao Binance ili Bittrex.

Gdje čuvati VIA

Viacoin tim stvorio je čitav paket novčanika koje možete birati između VIA prostora za pohranu. The Core novčanik dostupan je na operativnim sustavima Windows, Mac i Linux.

Mobilni novčanici više su vaš stil? Doplata dostupan je na Androidu. Vi također imate Novčanik Vialectrum na raspolaganju.

Ako vam je sigurnost prioritet, imate dodatne mogućnosti. Projekt ima papirnati novčanik mogućnosti. Ili možete pohraniti VIA pomoću hardverskih novčanika Ledger ili Trezor.

Zaključak

Viacoin je p2p kriptovaluta koja nadopunjuje poznatije Bitcoin i Litecoin. S atomskim zamjenama, sva su tri novčića izravno zamjenjiva. A putem spojenog rudarstva možete istovremeno minirati Litecoin i Viacoin.

Iako možda niste čuli za to prije danas, Viacoin bi mogao postati kućno ime kako raste usvajanje Bitcoina, a lanci zamjene atoma postaju još više međusobno povezani.

Dodatna sredstva

Cvrkut

Telegram

Srednji

Reddit

GitHub

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me