Što je Waltonchain?

Waltonchain kombinira blockchain s IoT-om (posebno RFID) za stvaranje sustava upravljanja za opskrbne lance. Projekt je dobio ime po Charlie Walton, izumitelj RFID tehnologije i pionir u svemiru.

Logistički sustavi su složeni i obično uključuju nekoliko različitih strana. Kako ti sustavi rastu, poduzećima u istoj vertikali postaje sve teže međusobno se koordinirati. Povrh toga, pojedini entiteti mogu imati različite procese koji dodatno ometaju mogućnost prijenosa podataka naprijed-natrag.

Waltonchain koristi RFID identifikaciju za praćenje proizvoda tijekom svakog koraka proizvodnje i distribucije. Podaci povezani sa svakom stavkom pohranjuju se na nepromjenjivi blockchain koji osigurava njezinu točnost bez obzira gdje se u procesu nalazio.

U ovom Waltonchain vodiču razgovarat ćemo o:

Kako djeluje Waltonchain?

Osim što služi kao počast izumitelju RFID tehnologije, WALTON je skraćenica za Mudrost mijenja oznaku, trgovinu, organizaciju i mrežu. To se čini pomalo usiljeno i nije sasvim jasno što zapravo znači, ali dobro se uklapa s imenom.

Vrijednost Interneta stvari (VIoT)

Waltonchain uvodi koncept Vrijednost Interneta stvari kako bi opisali kombinaciju svojih vlasničkih RFID čipova s ​​blockchain tehnologijom. Korištenjem RFID oznaka, blockchains sada mogu pohraniti fizičke stavke (ili barem njihove podatkovne prikaze) na lancu.

RFID (Radio-frekvencijska identifikacija) oznake koriste elektromagnetska polja za identifikaciju objekata. Najčešće se koriste u praćenju zaliha, knjižničnim sustavima i kioscima proizvoda poput Redboxa.

Uz Waltonchain, jednostavno skeniranje RFID oznake pruža vam sve informacije koje trebate znati. Koji je proizvod, gdje je bio, tko je njime rukovao, a svi drugi važni podaci pohranjuju se na blockchain putem ovih oznaka.

Primjena VIoT-a na logistiku ima bezbroj prednosti:

 1. Poboljšana sigurnost putem blockchain tehnologije
 2. Točno praćenje proizvoda do njegovog podrijetla
 3. Protiv krivotvorenja putem RFID identifikacije
 4. Decentralizacija bez potrebe za povjerenjem
 5. Smanjeni troškovi rada

Waltonchain i podlanci

Waltonchain je naziv za roditeljski lanac u Waltonov ekosustav. Ovaj lanac, između ostalog, prati transakcije Waltoncoina (WTC), upravlja podlancima i izvršava pametne ugovore.

Svatko tko koristi Waltonchain tehnologiju može stvoriti vlastiti podlanac i imaju svoje žetone. Osim toga, mogu odabrati da imaju konsenzusni algoritam koji se razlikuje od roditeljskog lanca.

Odvajanje mreže od matičnog Waltonchaina i podlanca ima nekoliko prednosti. Prvo je da svaka tvrtka koja koristi tehnologiju može prilagoditi blockchain svojim specifičnim poslovnim potrebama. Nisu vezani uz protokol ili mrežne aktivnosti nadređenog lanca.

Također je važno, razdvajanje pomaže u izvedbi kako se mreža mjeri. Budući da se većina podataka nalazi u poslovnom pod-lancu, njihove aktivnosti neće ugroziti cijelu mrežu.

CryptoKitties, igra zasnovana na Ethereumu slična Neopetsu, dokaz je važnosti podlanca. Trenutno Ethereum ne koristi podlance, tako da svaki DApp izgrađen na platformi utječe na mrežu. Uzrokovana je eksplozija popularnosti CryptoKittiesa velika zagušenost mreže što je dovelo do privremeno odgođenih transakcija i većih naknada.

Da je igra bila na podlancu, ovo ne bi bio toliki problem.

Waltoncoin (WTC) i konsenzusni mehanizmi

Waltoncoin (WTC)

Waltoncoins (WTC) su primarna valuta u Waltonovom ekosustavu. S blokom geneze izdano je 100 milijuna WTC-a i više se neće stvarati. Od tih 100 milijuna, trenutno je ukupno 70 milijuna s nešto više od 40 milijuna u opticaju, a preostali će se kovanici kopati tijekom sljedećih nekoliko godina.

Novčići imaju šest primarnih funkcija:

 1. Izdavanje potlanaca
 2. Dividendne kamate
 3. Kreditni i hipotekarni sustav
 4. Razmjenjena razmjena imovine
 5. Distribuirani sustav glasovanja i upravljanja
 6. Decentralizirana razmjena

Iako se ovo čini puno, ima nekih preklapanja u tim funkcijama. Jednostavnije, WTC se koristi kao transakcijski novčić za obavljanje aktivnosti izvan matičnog lanca bajtna naknada plaćanja, olakšavaju suradnju među podlancima i nagrađuju čvorove za održavanje mreže.

Konsenzusni mehanizmi

Izvorno je Waltonchain planirao koristiti vlastiti Dokaz uloga & Konsenzus povjerenja (PoST) za ekosustav. PoST je sličan Proof of Stake (PoS) jer nagraditelje (čvorove) nagrađuje WTC dividendom. Međutim, to bi dodatno dodalo mehanizam za reputaciju čvorova za daljnje nagrađivanje kvalitetnijih i poštenijih čvorova.

Sada Waltonchain-ova bijela knjiga (v2.0) ocrtava a Waltonchain dokaz o doprinosu (WPoC) konsenzus. Ovaj novi konsenzusni mehanizam kombinira Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) i Proof-of-Work (PoL). Nadređeni lanac koristi kombinaciju PoW i PoS. To znači da ćete kao vlasnik WTC tokena primiti dividendu samo držeći tokene u novčaniku.

Mreža koristi PoL za razmjenu podataka između čvorova na roditeljskom lancu, podređenim lancima i međupodređenim lancima.

Waltonchain dokaz o radu

Waltonchain dokaz o radu

Waltonchain tim & Napredak

Waltonchain tim je opterećen iskustvom u lancu opskrbe. Do Sanghyuk, jedan od suosnivača, prethodno je bio direktor Korejskog udruženja standardnih proizvoda. Drugi suosnivač, Xu Fangcheng, bio je direktor upravljanja lancem opskrbe tvrtke Septwolves Group Ltd.

Tim dobiva podršku od svog glavnog znanstvenog savjetnika, Kim Sukku – bivšeg potpredsjednika Samsunga.

Waltonchainu ne nedostaje partnerstva – od kojih je nekoliko s kineskim provincijskim vladama. Tim surađuje s vladom Fujiana na stvaranju a “Pametno pomorstvo” blockchain inkubator, a uz Vlada Jinhu za izgradnju pametnih sustava za pročišćavanje i nadzor zraka.

Kao što vidite, Waltonchain se brzo širi i izvan samog lanca opskrbe.

Waltonchain partneri

Kratki popis Waltonchain partnera

U ožujku 2018. Waltonchain je pokrenuo svoju glavnu mrežu i isključio Ethereum blockchain. Otada su izdali nekoliko novčanika koji podržavaju ovu promjenu. Uz to, tim je olakšao razvoj trojice dječji lanci od pokretanja glavne mreže.

Natjecatelji

VeChain je blockchain projekt najsličniji Waltonchainu (čak oboje imaju “lanac” u svoje ime). Slično Waltonchainu, VeChain nudi rješenja zasnovana na blockchainu za industriju opskrbnog lanca. VeChain je nedavno preimenovan u VeChain Thor, sada omogućava poduzećima da grade DApps na svojoj platformi – nešto slično Waltonovim podlancima.

Ipak, postoji nekoliko razlika između njih dvoje. Waltonchain se strogo fokusira na RFID čipovi dok VeChain uključuje NFC i QR kodovi također. Iako služi mnogim istim svrhama, arhitektura podlanaca drastično se razlikuje od arhitekture DApps-a.

Konačno, čini se da su dva projekta usmjerena na različita tržišta, pri čemu se VeChain fokusira na luksuznu robu, a Waltonchain, počevši od odjeće.

Trgovanje

Cijena WTC-a roller-coaster je uspona i padova otkako je započela trgovanje krajem kolovoza 2017. Kineske vijesti o povećanoj državnoj intervenciji i regulaciji dosljedno su utjecale na novčić.

S druge strane, novi unosi na burzi i najave o partnerstvu odražavaju pozitivna kretanja cijena kao odgovor. Ne bi iznenadilo da se ovaj trend nastavi ako novčić postane naveden na Bittrexu ili ako tim najavi više strateških saveza.

WTC je u siječnju 2018. dosegao najvišu razinu od 42,46 dolara (~ 0,00371 BTC), ali sada iznosi oko 1,20 dolara (~ 0,00029 BTC) – još jedna žrtva jednogodišnjeg tržišta medvjeda. Bez masovnog usvajanja poduzeća teško je vidjeti kako se cijena ovog novčića povećava u trenutnim, lošim tržišnim uvjetima.

Gdje kupiti WTC

Najpopularnija platforma za kupnju WTC-a je Binance. Ovdje možete zamijeniti BTC i ETH za WTC s BTC-om koji je preferirani izbor investitora.

Ako ne posjedujete nijedan Bitcoin ili Ethereum, neke možete kupiti na Blizancima s američkim dolarima. Nakon toga, jednostavno prenesite svoja sredstva u Binance kako biste ih zamijenili za WTC.

Gdje čuvati WTC

Svoj WTC trebali biste pohraniti u jedan od službenih Waltonchain novčanika. Novčanici dostupni su na operativnim sustavima Windows, kao i na mobilnim telefonima Android i iOS.

Zaključak

Waltonchain je solidan projekt s iskusnim timom od 20 članova koji je posvećen svom uspjehu. Tvrtka već ima nekoliko značajnih partnerstava s državnim tijelima i tvrtkama iz privatnog sektora.

Više od same platforme lanca opskrbe, Waltonchain pruža poduzećima tehnologiju za stvaranje vlastitog podlanca i korist od matičnog lanca Walton.

Iako trenutno nije cijenjen tako visoko kao neki od konkurenata, Waltonchain, sa svojim partnerstvima i ambicioznom razvojnom mapom, izgleda spreman za proboj u sljedećih nekoliko godina.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko, dana 25.11.2018., Kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni Waltonchain resursi

Web stranica

Reddit

Telegram

Cvrkut

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me