Viberate Crypto | Vodič za početnike

Vibrirati crypto je decentralizirani ekosustav talent za glazbu uživo koji se temelji na Ethereumu. Povezuje umjetnike, obožavatelje, agencije za upravljanje talentima i organizatore događaja na istoj platformi. Glazbenom industrijom uživo već duže vrijeme dominira nekoliko vodećih tvrtki za upravljanje koje kontroliraju veliku većinu umjetnika velikog imena koji sviraju na istaknutim prostorima. Istodobno se manji umjetnici trude dobiti priznanje i povezati se s mjestima koja žele njihovo poslovanje. Viberate vjeruje da je industrija spremna za potres.

U ovom ćemo vodiču pogledati:

Kako radi?

Viberate je i poslovno tržište (B2B) i tržište potrošača (B2C). Cilj mu je integrirati različite segmente glazbene industrije uživo. Cjelokupni poslovni model može biti složen za razumijevanje, jer je toliko višeznačan.

Razvoj u B2C ponudi

Prodaja ulaznica

Unutar poslovnog i potrošačkog tržišta, primarna ponuda su ulaznice za događaje uživo, uključujući koncerte i festivale. Za ovaj određeni tok prihoda, Viberate je već udružio partnerstva s raznim mrežnim agencijama za rezervaciju kao što je Ticketmaster..

U budućnosti, Viberate crypto planira ponuditi vlastitu uslugu rezervacije ulaznica – Digital Ticket Exchange (DTX). Potrošači će svoje ulaznice za događaje kupiti izravno koristeći kriptovalutu, a ulaznicu će poslati u svoj digitalni ERC20 novčanik kao znak. Pametni ugovori koriste se za zadržavanje naknada za ulaznice na escrow-u, tako da navijači mogu dobiti povrat novca ako se događaj ne nastavi. Također će sadržavati funkcionalnost preprodavača tako da se ulaznice mogu preprodati ako izvorni kupac ne može prisustvovati.

Nastupi za grupno financiranje

Druga funkcionalnost u B2C prostoru je za obožavatelje koji nude mnoštvo izvedbi. Grupe obožavatelja koji žive u područjima koja obično ne opslužuju glazbeni događaji uživo mogu financirati mnoštvo svojih omiljenih izvođača.

Grupe ulažu izvorni token platforme Viberate, nazvan VIB tokeni. Po postizanju određenog praga, aplikacija Viberate kampanju će poslati na promociju na kampanju na društvenim mrežama. Ako se prikupi dovoljno sredstava, digitalne ulaznice šalju se u novčanike donatora. Umjetnik nastupa i polaže pravo na svoj dio fonda. Ako prag financiranja nije zadovoljen, oni koji su donirali dobivaju povrat novca u novčanike.

Razvoj u B2B ponudi

U svojoj osnovi, platforma Viberate je baza podataka o pet različitih igrača u industriji. Viberate sadrži bazu podataka profila za svakog od njih, sa značajnim brojevima koji su već navedeni unutar svakog sektora prema web mjestu tvrtke. Popisi koji su dostupni široj javnosti uključuju:

  • Glazbenici / izvođači
  • Događaji
  • Mjesta

Popisi za organizatore događaja i agente za rezervaciju održavaju se ciljanom publikom i nisu otvoreni za javnost. Viberate crypto je ili već razvio ili planira razne načine na koje se različite strane mogu povezati. VIB token služi kao poticaj strankama za interakciju, ovisno o tome tko dobiva korist.

Povezivanje glazbenika s organizatorima događaja

Viberate služi kao vrsta podudarne platforme za obavljanje slične uloge kao agent za rezervacije. S obzirom da svi glazbenici ne mogu koristiti usluge agenta za rezervacije zbog troškova ili vidljivosti svog profila. Stoga ovaj model otvara tržište rezervacija tako da svako mjesto može pronaći i podudarati se s bilo kojim glazbenikom, i obrnuto.

Pametni ugovori drže naknade za umjetnike na escrow-u i plaćanja izvršena u ETH ili VIB tokenima. Platforma Viberate uzima proviziju za rezervaciju, ali po daleko nižoj stopi od one koju agenti za rezervaciju danas naplaćuju.

Povezivanje ostalih industrijskih partnera s PR-om i ostalim kontaktima izvođača

Na platformi se primjenjuju premium naknade za korisnike koji mogu pristupiti podacima upravitelja ili agenta umjetnika. Ova razina premium pristupa zahtijeva plaćanje naknade u bilo VIB-u ili ETH-u. Ovo je usmjereno na one koji se žele povezati s umjetnicima iz poslovnih razloga, npr. Trgovcima.

Pomoću mreže moguće su i druge veze. Na primjer, organizatori događaja mogli bi pregledavati dostupna mjesta događaja za koji žele prirediti.

Zarađivanje nagrada

Svi korisnici sustava (tvrtke i potrošači) mogu zaraditi nagrade iz VIB fonda nagrada. Nagrade se dodjeljuju na temelju aktivnosti, poput registracije za uslugu, upućivanja prijatelja i održavanja i održavanja baze podataka. Potonji podliježe provjeri uredništva.

Nagradni fond sastojat će se od fiksne vrijednosti 10 milijuna kovanica VIB, a sredstva će se oslobađati na sljedeći način:

  • 5% izdano na mjestu prodaje tokena (završeno krajem 2017.)
  • 5000 tokena objavljeno svaki dan tijekom prvih 2000 dana

Nakon toga nije jasno kako će popunjavanje nagradnog fonda raditi. Navedeno je samo da će se on dobivati ​​iz drugih tokova, bez izdavanja novih kovanica.

Opskrba novčićima

VIB tokeni su ERC20 tokeni, tako da se ne kopaju. Stvoreni su pomoću pametnih ugovora zasnovanih na Ethereumu. Viberate crypto objavit će konačan broj 200m ERC20 VIB tokena, dodijeljenih na sljedeći način:

  • 60% prodano na ICO-u za financiranje razvoja projekata
  • 16% projektnom timu
  • 4% za rane / anđeoske investitore
  • 5% na nagradni fond (vidi gore)
  • Ostatak ostalih partnera (savjetnički tim itd.)

Putokaz

Funkcionalnost platforme iznosi se u fazama, pa se vrijedi osvrtati unatrag, kao i naprijed.

Prije ICO-a, Viberate je bila postojeća tvrtka s aktivnom bazom korisnika koja je već prikupila ulaganja iz nekoliko izvora. Tvrtka je započela 2016. godine kao registar DJ-a. Sredinom 2017. godine, nakon drugog kruga rizičnog financiranja vrijednog 440 tisuća USD, pokrenut je Viberate 2.0. Ovo je bila žanrovska glazbena baza podataka s više od 120 tisuća unosa, uključujući podatke o profilima društvenih mreža i analitiku te informacije o rezervaciji događaja uživo.

Nakon toga, ICO je pokrenut sredinom 2017. godine s zasebna web stranica za promociju kampanje. Rasprodano je, prikupivši više od 10 milijuna dolara sredstava.

Početna stranica vibracijskog tokena

Početna stranica vibracijskog tokena

U 2017. godini također su pokrenuti profili agencije za rezervacije i organizatora događaja. Uspostavljeni su i partnerski odnosi sa službama za prodaju karata, što je omogućilo obožavateljima da rezerviraju karte putem platforme kod trećih strana, poput Ticketmaster.

Budući izgledi uključuju pokretanje platforme za digitalno rezerviranje ulaznica te funkciju usklađivanja i rezerviranja glazbe i mjesta

O Viberate Crypto – timu i tvrtki

Tvrtku su 2016. godine osnovala trojica slovenskih prijatelja i strastveni glazbeni zaljubljenici. Za razliku od mnogih blockchain projekata, nitko od osnivačkog tima nije programer blockchaina. Osnivač i veleposlanik Uroš Umek nagrađivani je slovenski skladatelj DJ-a i plesne glazbe. Poznat kao DJ Umek, zaslužan je za pokretanje tehno glazbene scene u Sloveniji. Kao glazbenik aktivan je od 1993. godine.

Početna stranica DJ Umeka

DJ Umeks minimalistička početna stranica

Osnivački tim prvotno su bili prijatelji, ali su se kasnije poslovno okupili kad je Umek zamolio svoje prijatelje da budu njegovi glazbeni menadžeri. Nakon što su stvorili vlastitu tvrtku za upravljanje glazbom, njih trojica su imali ideju pokrenuti web mjesto s popisom DJ-a u IMDb stilu. Tako je Viberate započeo život kao jednostavan direktorij koji nudi ocjene od nekoliko tisuća DJ-a.

Dvojica osnivača osim Umeka su i Vasja Veber i Matej Gregorčić. Veber je glavni izvršni direktor i ima predznanje iz digitalnog marketinga i upravljanja događajima. Suosnivač je i izvršni direktor tvrtke Viberate Gregorčić Eligma, koja je blockchain i AI commerce platforma.

Uz to, tim tehničkog blockchaina čine slovenski programeri Bostjan Zakelj, Rok Bavec i Rok Babic.

Iako se drugi projekti dotiču glazbene industrije, čini se da je Viberate crypto jedinstveni operater na polju glazbe uživo. Ostali projekti poput Soundcoina i Musichaina usredotočeni su na upravljanje isplatama autorskih prava. Ceek je još jedan projekt usmjeren na glazbenu industriju, ali s ciljem unovčavanja izvedbi uživo putem VR emisija.

Tvrtka ima medijsko partnerstvo s Mixmagom, najvećom publikacijom o plesnoj glazbi u tom sektoru.

Pregled trgovanja

Kao i većina altcoina, i kolebanje cijena VIB tokena odražavalo je one Bitcoina i ostalih glavnih kripto žetona. Stoga je cijena bila najviša tijekom prosinca i siječnja, ali pala je u veljači i od tada se bori za oporavak. To je unatoč tome što smo od ICO-a dodali funkcionalnost agencije za rezervaciju i organizaciju događaja.

Budući događaji koji se očekuju u 2018. i 2019. godini uključuju pokretanje aplikacija koje će omogućiti rezervacije putem platforme i plaćanje usluga kriptovalutom. Ovi se događaji mogu pokazati pozitivnim utjecajem na vrijednost žetona.

Gdje ga možete kupiti?

VIB tokene možete razmijeniti s 80 drugih kriptovaluta putem Changellyja ili Binancea. Ako želite kupiti putem fiat-a, tada vam Changelly omogućuje i kupnju bitcoina ili etera kreditnom karticom. Prijavite se i otvorite račun, a zatim kupite BTC ili ETH pomoću svoje kreditne kartice. Nakon što na računu imate svoju novostečenu kriptovalutu, možete je razmijeniti u VIB tokene, također koristeći Changelly.

VIB tokene možete pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s ERC20.

Zaključak

Viberate ima nevjerojatno ambiciozan poslovni model. Da, istina je da tvrtka ima prednost što je prvi pokretač i trenutno jedini igrač u glazbenoj igri uživo. Međutim, mogao bi postojati određeni rizik u pokušaju da sve budu na raspolaganju svim ljudima u sektoru koji ima tako istrošeni poslovni model.

Međutim, Viberate crypto već je prikupio više od jednog kruga početnog financiranja, a tim zasigurno ima sjajnu formu u glazbenoj industriji. Prodaja ulaznica za izvedbe uživo sigurno je područje koje bi moglo imati koristi od dodatne transparentnosti i zaštite kupaca, s obzirom na današnje stanje na tržištu.

Sigurno će biti zanimljivo pratiti napredak Viberatea tijekom sljedećih nekoliko godina. Cilj mu je biti jedino potpuno integrirano i decentralizirano B2B / B2C tržište za živu glazbu stratosfersko, ali motivirano istinskom strašću. Iznad svega, strast je izvrsno mjesto za početak.

Daljnje informacije

Facebook

Cvrkut

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map