Dakle, želite iskopati Dogecoin. Dobra vijest je da ste došli na pravo mjesto da započnete s iskopavanjem najuspješnijeg meme novčića dostupnog čovječanstvu.

Dobrodošli u zajednicu koja je poslala Jamajčanski bob momčadi na Olimpijske igre 2014., pomogao ponesite čistu vodu u udaljeno afričko selo i sponzorirao NASCAR-ov vozač na Talladega Superspeedway – i to sve pod kišobranom memoriranog Japanca Shiba Inu-a.

Napomena urednika: Ovaj pregled rudarstva Dogecoin izvorno je objavljen u studenom 2018. Od tada je ažuriran tako da odražava nove informacije i tržišna ažuriranja. Za detaljniju analizu pogledajte naš Dogecoin vodič.

Dogecoin: vrlo kratka povijest

Dogecoin je osnovao Jackson Palmer uz pomoć Billyja Markusa. Ali reći da je osnovano pomalo obmanjuje otkako je Dogecoin počeo u šali, parodija mjeseca koji lovi kripto zajednice.

Dogecoin, šalu, započeo je Jackson Palmer u početku na Twitteru, a kasnije kao web stranicu koju je izgradio. Dogecoin, kriptovalutu, 2013. godine objavili su Palmer i Billy Markus sa nadom da će kriptovalute učiniti malo zabavnijim i pristupačnijim.

U prošlosti, Doge se koristio za financiranje dobrotvornih donacija i financiranje sportskih sponzorstava. U novije vrijeme kriptovaluta sve više prihvaća trgovce i pronalazi bolje slučajeve upotrebe izvan energične Dogecoin zajednice.

Pa, što je Dogecoin? To je zabavni altcoin / zajednica / mem, koji ponekad vrijedi i preko milijardu dolara.

Uvod u Dogecoin rudarstvo

Evo nekoliko osnovnih detalja o Dogecoinu u usporedbi s drugim kriptovalutama poput Bitcoina i Litecoina. Imajte na umu da Litecoin i Dogecoin koriste algoritme za raspršivanje Scrypt. Ova sličnost omogućila je spojeno rudarenje između dva novčića i omogućava istovremeno kopanje Dogecoina i Litecoina. To je kao da dobijete dva za cijenu jednog.

Od 25. listopada 2018. (*) coinwarz.com (**) onchainfx.com

Postoje dva pristupa rudarstvu Dogecoina. Prvo, možete samostalno moju, što znači da sami pružate snagu za raspršivanje i jedini ste dobrotvor prilikom potvrđivanja blokova. Solo rudarstvo često je vrlo teško učiniti isplativim u malim razmjerima, a najprikladnije je za veće operacije. Osim ako samo ne petljate, u tom slučaju se petljajte, ali očekujte gubitak.

Također biste trebali biti svjesni da postoji ideja koja ide okolo govoreći da se samostalno rudari Dogecoin mrtav. Zaključak je da su ASIC-ovi rudari Litecoina napuhali brzinu raspršivanja u rudarstvu Dogecoina tako visoko da su nagrade češće neizravni rezultat spajanja rudarstva Litecoin, a ne izravnog rudarstva Dogecoina.

Skupno rudarstvo, za početnike rudara bolji je pristup ako tražite veći povrat ulaganja. Skupno rudarstvo zajednički je napor članova koji doprinose njihovoj snazi ​​raspršivanja. Nagrade za blok proporcionalno se dijele među članovima kada je blok potvrđen.

Kad prvi put započinjete, trebali biste se pridružiti rudarstvu Dogecoin. Konkurencija je jaka i postoji ozbiljna snaga raspršivanja, uključujući ASIC-ove. Spojeno rudarstvo profitabilnijeg Litecoina od strane ASIC-a znači da se dio te snage raspršivanja koristi i na mreži Doge. Udruživanje umjerenih količina snage raspršivanja može vam dati sposobnost da se natječete za blokove čak i protiv većih rudarskih operacija. Napokon, “peni, peni zarađuje dolar.”

Što će vam trebati za početak Rudarstvo Dogecoina

Prije nego što započnete s rudarstvom i naknadno napravite kišu Dogea, trebat će vam nekoliko stvari kako biste to ostvarili.

 • Hardver. Za početak će raditi bilo koji sustav Windows, Mac OS ili Linux. S osnovnim strojevima izvrsno je eksperimentirati, ali za skaliranje će biti potreban ozbiljniji hardver, uključujući GPU-ove i ASIC-ove.
 • Softver. Ovisno o vašem OS-u i hardveru, softver se može razlikovati. Evo nekoliko primjera.
 • Dogecoin novčanik. Trebat ćete negdje da biste poslali svog miniranog dužda.
 • U ovom trenutku biste mogli uskočiti u rudarstvo, ali imajte na umu da je samostalno i rukovanje Dogecoin soloom zaista nezgodno zaraditi, posebno onu vrijednu vašeg vremena. Umjesto toga, iskoristite Dogecoin rudarski bazen i iskoristite malo slatke slatke sinergije.

  • Rudarski bazeni. Trebat će vam bazen koji podržava Scrypt mining, evo nekoliko dobrih za početak.
  • Prohashing: X11, Equihash, SHA-256 i Scrypt rudarski bazeni.
  • Multipool: Podržava spojeno rudarenje Litecoina i Dogecoina.
 • Pro savjet: Ako je Dogecoin ovdje vaš apsolutni endgame, razmislite o iskopavanju drugih Scrypt novčića i njihovoj prodaji za Dogecoin. Možete povezati više Dogea s manje snage raspršivanja.
 • Dogecoin rudarstvo u Prohashingu

  Pogled na nadzornu ploču rudara Prohashing

  Alternativno, Dogecoin Rudarstvo u oblaku

  Postoji lakša metoda za rudarenje Dogecoina i to je cloud mining. Ovaj pristup iz ruke omogućuje vam manje-više samo kupovinu rudarske operacije. Ne posjedujete ništa, već iznajmljujete hardver iz većeg podatkovnog centra. Oni upravljaju rudarstvom umjesto vas i uzimaju rez, kao i obično vam naplaćuju struju.

  Cloud mining može biti snažna opcija za sve koji ne žele biti predani hardveru ili su zainteresirani za upravljanje rudarstvom. Međutim, rudarstvo u oblaku može biti rizično jer je većina ugovora zaključana. Što znači ako uzmete jednogodišnji ugovor o rudarstvu Dogecoina od rudara oblaka i cijena Dogea padne ispod cijene rudarstva i električne energije, eto, siguran sam da to možete shvatiti, ali vaš povrat ulaganja mogao bi pogoditi.

  Zapravo je Scrypt cloud mining nedavno dobio pogodak i to uključuje Dogecoin. Vrhunske usluge rudarstva u oblaku poput Genesis Rudarstvo i Eobot imaju mnogo manje, ako ih uopće ima, ugovora o rudarstvu Scrypt.

  Postoje i tržišta za raspršivanje električne energije, poput Nicehash, gdje još uvijek možete dobiti ugovore za rudarstvo Scrypt. NiceHash se malo razlikuje od ostalih bazena za rudarenje u oblaku, jer upariva snagu raspršivanja s kupcima. Snaga raspršivanja za prodaju nije od jedne rudarske tvrtke već od mnogih ad hoc prodavača. Super sustav, ali malo tvrđi da biste lakše razumjeli ponude i cijene.

  Možete li zaraditi kamatu na svoj Dogecoin?

  U ovom trenutku ne postoje računi za kamate na kriptovalute koji nude kamate na depozite Dogecoin. Međutim, kako se prostor računa kamata za kriptovalute širi i uključuje više imovine, nije potpuno izvan logičnog raspona mišljenja da tvrtka poput BlockFi ili Celsius može dodati Dogecoin. Volatilnost imovine, međutim, možda neće ići u njezinu korist u tom pogledu.

  Zaključak o rudarstvu Dogecoin

  U konačnici, rudarstvo Dogecoina s dobiti bit će teško, moguće, ali teško. Dogecoin, doduše, nikada zapravo nije bio usmjeren na novac ili dobit, unatoč tome što vrijedi milijune. To je otvorena i gostoljubiva zajednica kripto entuzijasta spremnih učiti i dijeliti.

  Dakle, u duhu zajednice, rudarstvo Dogecoina pristupačan je način za ulazak na kripto scenu. S novim, pristupačnijim opcijama za rudarenje, poput izrade USB Scrypt ASIC rudara, prepreke za uključivanje niže su nego ikad prije.