Dakle, želite iskopati Dogecoin. Dobra vijest je da ste došli na pravo mjesto da započnete s iskopavanjem najuspješnijeg meme novčića dostupnog čovječanstvu.

Dobrodošli u zajednicu koja je poslala Jamajčanski bob momčadi na Olimpijske igre 2014., pomogao ponesite čistu vodu u udaljeno afričko selo i sponzorirao NASCAR-ov vozač na Talladega Superspeedway – i to sve pod kišobranom memoriranog Japanca Shiba Inu-a.

Napomena urednika: Ovaj pregled rudarstva Dogecoin izvorno je objavljen u studenom 2018. Od tada je ažuriran tako da odražava nove informacije i tržišna ažuriranja. Za detaljniju analizu pogledajte naš Dogecoin vodič.

Dogecoin: vrlo kratka povijest

Dogecoin je osnovao Jackson Palmer uz pomoć Billyja Markusa. Ali reći da je osnovano pomalo obmanjuje otkako je Dogecoin počeo u šali, parodija mjeseca koji lovi kripto zajednice.

Dogecoin, šalu, započeo je Jackson Palmer u početku na Twitteru, a kasnije kao web stranicu koju je izgradio. Dogecoin, kriptovalutu, 2013. godine objavili su Palmer i Billy Markus sa nadom da će kriptovalute učiniti malo zabavnijim i pristupačnijim.

U prošlosti, Doge se koristio za financiranje dobrotvornih donacija i financiranje sportskih sponzorstava. U novije vrijeme kriptovaluta sve više prihvaća trgovce i pronalazi bolje slučajeve upotrebe izvan energične Dogecoin zajednice.

Pa, što je Dogecoin? To je zabavni altcoin / zajednica / mem, koji ponekad vrijedi i preko milijardu dolara.

Uvod u Dogecoin rudarstvo

Evo nekoliko osnovnih detalja o Dogecoinu u usporedbi s drugim kriptovalutama poput Bitcoina i Litecoina. Imajte na umu da Litecoin i Dogecoin koriste algoritme za raspršivanje Scrypt. Ova sličnost omogućila je spojeno rudarenje između dva novčića i omogućava istovremeno kopanje Dogecoina i Litecoina. To je kao da dobijete dva za cijenu jednog.

Od 25. listopada 2018. (*) coinwarz.com (**) onchainfx.com

Postoje dva pristupa rudarstvu Dogecoina. Prvo, možete samostalno moju, što znači da sami pružate snagu za raspršivanje i jedini ste dobrotvor prilikom potvrđivanja blokova. Solo rudarstvo često je vrlo teško učiniti isplativim u malim razmjerima, a najprikladnije je za veće operacije. Osim ako samo ne petljate, u tom slučaju se petljajte, ali očekujte gubitak.

Također biste trebali biti svjesni da postoji ideja koja ide okolo govoreći da se samostalno rudari Dogecoin mrtav. Zaključak je da su ASIC-ovi rudari Litecoina napuhali brzinu raspršivanja u rudarstvu Dogecoina tako visoko da su nagrade češće neizravni rezultat spajanja rudarstva Litecoin, a ne izravnog rudarstva Dogecoina.

Skupno rudarstvo, za početnike rudara bolji je pristup ako tražite veći povrat ulaganja. Skupno rudarstvo zajednički je napor članova koji doprinose njihovoj snazi ​​raspršivanja. Nagrade za blok proporcionalno se dijele među članovima kada je blok potvrđen.

Kad prvi put započinjete, trebali biste se pridružiti rudarstvu Dogecoin. Konkurencija je jaka i postoji ozbiljna snaga raspršivanja, uključujući ASIC-ove. Spojeno rudarstvo profitabilnijeg Litecoina od strane ASIC-a znači da se dio te snage raspršivanja koristi i na mreži Doge. Udruživanje umjerenih količina snage raspršivanja može vam dati sposobnost da se natječete za blokove čak i protiv većih rudarskih operacija. Napokon, “peni, peni zarađuje dolar.”

Što će vam trebati za početak Rudarstvo Dogecoina

Prije nego što započnete s rudarstvom i naknadno napravite kišu Dogea, trebat će vam nekoliko stvari kako biste to ostvarili.

 • Hardver. Za početak će raditi bilo koji sustav Windows, Mac OS ili Linux. S osnovnim strojevima izvrsno je eksperimentirati, ali za skaliranje će biti potreban ozbiljniji hardver, uključujući GPU-ove i ASIC-ove.
 • Softver. Ovisno o vašem OS-u i hardveru, softver se može razlikovati. Evo nekoliko primjera.
 • Dogecoin novčanik. Trebat ćete negdje da biste poslali svog miniranog dužda.
 • U ovom trenutku biste mogli uskočiti u rudarstvo, ali imajte na umu da je samostalno i rukovanje Dogecoin soloom zaista nezgodno zaraditi, posebno onu vrijednu vašeg vremena. Umjesto toga, iskoristite Dogecoin rudarski bazen i iskoristite malo slatke slatke sinergije.

  • Rudarski bazeni. Trebat će vam bazen koji podržava Scrypt mining, evo nekoliko dobrih za početak.
  • Prohashing: X11, Equihash, SHA-256 i Scrypt rudarski bazeni.
  • Multipool: Podržava spojeno rudarenje Litecoina i Dogecoina.
 • Pro savjet: Ako je Dogecoin ovdje vaš apsolutni endgame, razmislite o iskopavanju drugih Scrypt novčića i njihovoj prodaji za Dogecoin. Možete povezati više Dogea s manje snage raspršivanja.
 • Dogecoin rudarstvo u Prohashingu

  Pogled na nadzornu ploču rudara Prohashing

  Alternativno, Dogecoin Rudarstvo u oblaku

  Postoji lakša metoda za rudarenje Dogecoina i to je cloud mining. Ovaj pristup iz ruke omogućuje vam manje-više samo kupovinu rudarske operacije. Ne posjedujete ništa, već iznajmljujete hardver iz većeg podatkovnog centra. Oni upravljaju rudarstvom umjesto vas i uzimaju rez, kao i obično vam naplaćuju struju.

  Cloud mining može biti snažna opcija za sve koji ne žele biti predani hardveru ili su zainteresirani za upravljanje rudarstvom. Međutim, rudarstvo u oblaku može biti rizično jer je većina ugovora zaključana. Što znači ako uzmete jednogodišnji ugovor o rudarstvu Dogecoina od rudara oblaka i cijena Dogea padne ispod cijene rudarstva i električne energije, eto, siguran sam da to možete shvatiti, ali vaš povrat ulaganja mogao bi pogoditi.

  Zapravo je Scrypt cloud mining nedavno dobio pogodak i to uključuje Dogecoin. Vrhunske usluge rudarstva u oblaku poput Genesis Rudarstvo i Eobot imaju mnogo manje, ako ih uopće ima, ugovora o rudarstvu Scrypt.

  Postoje i tržišta za raspršivanje električne energije, poput Nicehash, gdje još uvijek možete dobiti ugovore za rudarstvo Scrypt. NiceHash se malo razlikuje od ostalih bazena za rudarenje u oblaku, jer upariva snagu raspršivanja s kupcima. Snaga raspršivanja za prodaju nije od jedne rudarske tvrtke već od mnogih ad hoc prodavača. Super sustav, ali malo tvrđi da biste lakše razumjeli ponude i cijene.

  Možete li zaraditi kamatu na svoj Dogecoin?

  U ovom trenutku ne postoje računi za kamate na kriptovalute koji nude kamate na depozite Dogecoin. Međutim, kako se prostor računa kamata za kriptovalute širi i uključuje više imovine, nije potpuno izvan logičnog raspona mišljenja da tvrtka poput BlockFi ili Celsius može dodati Dogecoin. Volatilnost imovine, međutim, možda neće ići u njezinu korist u tom pogledu.

  Zaključak o rudarstvu Dogecoin

  U konačnici, rudarstvo Dogecoina s dobiti bit će teško, moguće, ali teško. Dogecoin, doduše, nikada zapravo nije bio usmjeren na novac ili dobit, unatoč tome što vrijedi milijune. To je otvorena i gostoljubiva zajednica kripto entuzijasta spremnih učiti i dijeliti.

  Dakle, u duhu zajednice, rudarstvo Dogecoina pristupačan je način za ulazak na kripto scenu. S novim, pristupačnijim opcijama za rudarenje, poput izrade USB Scrypt ASIC rudara, prepreke za uključivanje niže su nego ikad prije.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me