Što je s Huobi Tokenom (HT)?

Huobi, treća najveća svjetska burza kriptovaluta, nedavno je najavila i lansirala novu valutu. Token Huobi (HT) nagrađuje korisnike razmjene za lojalnost smanjenim naknadama za transakcije, a istovremeno nosi vlastitu vrijednost u parovima kojima se trguje u odnosu na popularne valute. Nada je bila donijeti veću vrijednost Huobijevim milijunima korisnika, uglavnom smještenih u azijskim zemljama.

Pokretanje Huobi tokena slijedi stope ostalih tokena za izgradnju lojalnosti koje su pokrenule druge burze. Prvi i najuspješniji od ovih tokena bio je Binance Coin (BNB). Stvaranje BNB-a osiguralo je Binanceu mjesto vodeće svjetske burze. Nudio je snižene naknade za trgovanje u zamjenu za lojalnost kupaca, prvenstveno funkcionirajući kao sustav nagrađivanja lojalnosti. Međutim, kako je rasla potražnja za Binance Coinom, tako je rasla i njegova cijena. Binance je i dalje najveća svjetska burza, a BNB token čvrsto se nalazi u prvih dvadeset kripto valuta.

Budući da je Huobi treća po veličini kripto-razmjena, tvorci Huobi tokena nadaju se sličnoj razini uspjeha. Da bi dosegli tu razinu, dodali su dodatne pogodnosti ponudi Huobi Token iznad i izvan puta koji je postavila BNB. Uz to, distribuciju tokena strukturirali su nešto drugačije. Ovaj će članak istražiti sve one prednosti, detalje i još mnogo toga kako bi stvorio sveobuhvatan vodič za Huobi Token.

Pozadina tokena Huobi

Huobi službeno objavio svoje namjere da bi novi token lansirao 22. siječnja 2018. Tijekom 15 dana Huobi bi distribuirao 300 milijuna HT (60% ukupne ponude) svojim profesionalnim korisnicima koji su kupili paket usluga s popustom. Svakog jutra nova serija HT-a postat će dostupna po principu “prvi dođe, prvi posluži”. Huobi je ovu shemu distribucije tokena proglasio “ne ICO-om”, zbog prirode ponude. Korisnici kupuju određeni paket usluga, čiji dio uključuje HT koji daje popust na naknade za trgovanje.

Burza je pokrenula Huobi Token kao dio sveukupne strategije oporavka svoje korisničke baze nakon što su pooštreni propisi u Kini strogo ograničili trgovanje kriptovalutama. U an intervju s CoinDesk, Leon Li, osnivač Huobija, otkrio je da su kineske promjene pravila desetkovale obujam trgovine Huobi za 95% između 15. rujna i 1. studenoga 2017. Iako se trgovanje postupno oporavljalo, voditeljski tim Huobi Token vidio je kao priliku za jačanje angažmana kupaca, posebno s njihovom ponudom vrhunskih proizvoda.

Pokretanje Huobi Tokena također se blisko poklopilo s Huobijevom najavom planova za pokretanje indeksnog fonda za tržište kriptovaluta. Zajedno, ove inicijative postavile su novi smjer razmjene i pokazale korisnicima i gledateljima da je Huobi na putu prema povratku. To je bilo presudno za globalnu percepciju Huobija, jer američki investitori ne mogu legalno sudjelovati u razmjeni, ali pomno prate kako djeluje treća najveća svjetska burza i njezin učinak na tržište.

Prednosti Huobi tokena

Huobi Token nudi korisnicima nekoliko pogodnosti. Mnoge od ovih pogodnosti poznate su iz drugih tokena nastalih iz razmjene, poput BNB-a. Međutim, drugi su jedinstveni za HT i dizajnirani su da pokreću likvidnost, potražnju i na kraju cijenu.

ht pogodnosti

Službeni marketinški materijali o prednostima Huobi tokena

Te pogodnosti čine da se HT čini puno na papiru, a povijest cijena HT-a potvrđuje taj argument. Vrijednost je već udvostručena od pokretanja početkom ove godine.

1. Popust na transakcijsku naknadu

Korisnici mogu koristiti HT za kupnju različitih razina VIP statusa na burzi Huobi. VIP status funkcionira na osnovi pretplate, a korisnici plaćaju mjesečno. Najviša od ovih razina odobrava 50% popusta na transakcijske naknade. Ova razina popusta slična je Binanceovoj shemi popusta. Međutim, za razliku od Binancea, ne postoji vremensko ograničenje kada VIP status ističe. Sve dok nastavite s mjesečnom VIP pretplatom, mogli biste zadržati popust od 50% dugi niz godina.

huobi token vip popust

VIP popusti i mjesečne pretplate na Huobi Pro

Popust može biti vrijedan za trgovce na malo. No što je još važnije, to ima ogromne implikacije za kitove i trgovce visokim frekvencijama gdje smanjenje troškova transakcija od 50% čini ogromnu razliku u osnovi. Očekujte da će kitovi povećati potražnju za Huobi žetonom za kupnju i održavanje VIP statusa na burzi.

2. Otkup likvidnosti

Povremeno će Huobi koristiti zaradu od naknada za transakcije za otkup Huobi tokena. Cilj sezonskog otkupa je dvostruk. Prvo, potiče likvidnost u trgovanju i cijenu HT-a i obeshrabruje gomilanje tokena. Drugo, otkup nadopunjuje Fond za zaštitu korisnika Huobi s HT-om. Huobi upravlja Zaštitnim fondom kako bi se zaštitio od manipulativnog ili lažnog trgovinskog ponašanja i nadoknadio gubitke u slučaju nužde.

3. Rani pristup & Događaji

Rani pristup pomalo je maglovita korist, ali mogao bi se pokazati izuzetno vrijednim. Kao dio usluge pretplate na VIP, korisnici mogu dobiti rani pristup imovini kojom će se trgovati na Huobiju ili posebnim događajima. Na neki se način shema VIP pristupa čini kao scenarij plaćanja uz naplatu i etički upitna. Međutim, teško je precizno reći koje su pogodnosti VIP pretplatnici do danas ostvarili jer su ti događaji i rani pristup privatni. Je li ovo skicirano ili iznad ploče, još uvijek se raspravlja.

4. Može se trgovati u odnosu na popularne valute

Huobi podržava trgovanje parovima za Tether, Ethereum i Bitcoin odmah iz kutije. Jedna od blagodati biti kriptovaluta stvorena na burzi je trenutno uvrštavanje na burze. Dan kada je Huobi Token završio svoj događaj generacije tokena, naveden je na Huobi.

Ne možete koristiti Huobi ili želite kupiti VIP pakete, ali Huobi tokene i dalje možete kupiti da biste nagađali o budućoj vrijednosti.

5. Anketa & Biračka prava

Često se previđa, ali možda značajna korist vlasništva HT-a je pravo glasa na odlukama o razmjeni, uključujući novu imovinu koja će biti uvrštena na burzu. U početku se ovo čini kao demokratski način rješavanja pitanja prioriteta popisa imovine. Slijedite ideju do njezinog logičnog završetka i shvatite da će imovina koja želi biti navedena na Huobiju samo trebati kupiti puno HT-a i glasati za sebe. Projekti s najviše novca za HT-ove kupnje vjerojatno će se naći u drugom potencijalnom scenariju plaćanja za igranje. No, za promatrača koji ulaže, takva bi situacija mogla značiti veliku potražnju za tokenom, pokretačku cijenu.

Ukupna ponuda & Dodjela

Distribucija HT tokena započela je 24. siječnja, a završena 7. veljače 2018. Svaki dan distribucije, milijuni tokena rasprodani su u samo nekoliko minuta nakon što su krenuli u prodaju. Tada je 300 milijuna HT podijeljeno članovima Huobi Pro koji su kupili pakete. To je 60% ukupne ponude koja je trenutno u javnom prometu.

alokacija tokena

Dodjela tokena Huobi

Izdvojeno je još 200 milijuna HT-a, 40% ukupne ponude. 20% ide na nagrade korisnika i rad platforme. Preostalih 20% dobivaju se na četiri godine i predstavljaju nagradu ekipe.

Povijest cijena

Nakon lansiranja, HT-ova cijena kretala se između 1,00 i 1,50 USD do svog prvog velikog porasta 13. veljače 2018, na više od 2,00 USD. Cijena nikad više nije pala ispod 2 dolara. HT je dosegao svoj najviši nivo početkom lipnja kada je gotovo dosegnuo 6 USD. Postupni pad od tada doveo je cijenu na raspon od 3,00 do 3,50 USD posljednjih tjedana.

Kako kupiti Huobi tokene (HT)

Očito je najlakše kupiti Huobi tokene na Huobiju. Na raspolaganju imaju mnogo trgovačkih parova. Međutim, većini američkih ulagača teško će doći do HT-a. Token je naveden na LBank i Gate.io, pa ako imate račun na bilo kojoj od tih burzi, tamo možete kupiti HT.

Uglavnom kupnja HT-a ima smisla za korisnike Huobija. Ako nemate pristup Huobiju, tada je jedina svrha stjecanja tokena špekulacija o cijeni.

Kako čuvati Huobi tokene (HT)

Huobi Token je kovanica ERC-20. Dakle, bilo koji novčanik koji podržava Ethereum također može pohraniti Huobi tokene. Možda ćete trebati novčanik usmjeriti na adresu pametnog ugovora Huobi Token ako u novčaniku u početku ne vidite sredstva: 0xe824ec0f8384600f3187967f8b098014e31892f2

Preporučujemo Ledger Nano S kao dobro rješenje hardverskog novčanika za tokene ERC-20. Ili upotrijebite papirnati novčanik tvrtke MyEtherWallet ili sličnog pružatelja sigurnih novčanika za papir.

Zaključak

Huobi Token predstavlja uzbudljivu priliku za velike trgovce poput kitova i visokofrekventnih operacija da smanje svoje troškove na Huobiju. Sam Huobi izjavio je da njegovi VIP paketi namjerno ciljaju institucionalne investitore. Osim toga, glasanje za nove uvrštavanje novčića u funkciju predstavlja uvjerljiv slučaj da novi tokeni daju prednost kupnji HT-a. Do sada se čini da je token doživio postupno, stalno usvajanje. Ako se taj trend nastavi, očekujte da će se povećati potražnja za ograničenom ponudom žetona i zajedno s njom podići cijenu žetona.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me