Pangkalan Wang Syiling dengan cepat menjadi aplikasi defacto untuk mula melabur dalam cryptocurrency. Bersombong 30 juta pengguna dan lebih dari $ 150 bilion perdagangan, tidak menghairankan bahawa pertukaran mempunyai penglihatan yang besar. Sebagai seseorang yang ingin mula melabur dalam crypto, nampaknya tidak ada platform lain yang tersedia untuk melakukannya

Baiklah, saya ada berita untuk anda. Bukan hanya ada platform lain yang tersedia, tetapi banyak pertukaran ini mempunyai kelebihan yang lebih disukai daripada bayaran yang tinggi dan pilihan perdagangan terhad terdapat di Coinbase, pastikan anda terus membaca untuk mencari alternatif coinbase yang sesuai untuk anda!

Dalam artikel ini, saya akan memberikan gambaran keseluruhan empat alternatif untuk Coinbase dan kelebihan apa yang mereka berikan. Alternatifnya adalah:

  • Gemini – Perdagangan yang lebih maju dengan kos yang lebih rendah
  • Coinbase Pro (dahulunya dikenali sebagai GDAX) – Peralihan yang lancar dari Coinbase
  • Kraken – Kaedah untuk mengembangkan portfolio altcoin anda
  • ATM Bitcoin – Pilihan untuk yang tidak bank

Maklumat Utama Coinbase

Gemini – Perdagangan yang lebih maju dengan kos yang lebih rendah

Mungkin anda sudah selesa berniaga di Coinbase dan ingin menambahkan beberapa taktik canggih pada strategi pelaburan anda. Atau mungkin anda sudah mendapat pengalaman pelaburan tradisional, jadi platform Coinbase yang dipermudahkan tidak menarik minat anda. Walau apa pun, Gemini patut mendapat perhatian anda.

Gemini adalah pertukaran cryptocurrency di mana anda boleh membeli dan berdagang Bitcoin dan Ethereum. Platform ini mempunyai antara muka yang lebih kompleks daripada reka bentuk Coinbase yang ringkas tetapi masih cukup intuitif bagi para pelabur baru untuk mengetahui.

Seperti kebanyakan pertukaran, anda membeli / menjual syiling melalui buku pesanan – proses yang berbeza daripada yang anda dapati di Coinbase. Sekiranya anda berstrategi dengan pesanan anda, anda sering dapat mendapatkan wang anda di harga yang lebih baik daripada harga yang ditetapkan di Coinbase. Anda boleh meletakkan pasaran dan had pesanan serta pesanan pembuat-atau-batal (MOC) dan pesanan-atau-batal (IOC) di Gemini.

Borang Pesanan Gemini

Kelebihan lain Gemini adalah kemampuan untuk melakukan analisis pada carta buku pesanan semasa anda membuat pesanan. Mempelajari cara mengenali corak generik dalam carta ini adalah kaedah yang baik bagi pelabur baru untuk mula mengkaji analisis teknikal (TA).

Carta Buku Pesanan Gemini

The yuran perdagangan di Gemini bermula dari -0.10% (rebat dengan jumlah yang mencukupi) hingga 0.25% – jauh lebih rendah daripada Coinbase 1.49% hingga 3.99% julat yuran.

Maklumat Utama Gemini

Coinbase Pro (GDAX): Peralihan yang lancar dari Coinbase

Coinbase Pro, sebelumnya dikenali sebagai GDAX, adalah pertukaran dalam talian yang dimiliki oleh syarikat yang sama dengan Coinbase. Sama dengan Coinbase, anda boleh membeli / menjual Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin dengan mata wang fiat. Pertukaran ini adalah pilihan yang bagus untuk pelabur yang telah menikmati penggunaan Coinbase tetapi tidak berpuas hati dengan bayaran deposit dan pengeluaran yang tinggi.

Pelabur yang menggunakan Coinbase dapat memindahkan dana mereka ke GDAX secara percuma. Setelah di bursa, anda boleh menukar duit syiling anda dengan bebas yuran perdagangan maksimum 0.25%.

Melihat antara muka yang rapi di GDAX, jelas bahawa bursa berkongsi syarikat induk dengan Coinbase. Reka bentuk meletakkan beberapa maklumat penting dengan jelas (sejarah perdagangan, buku pesanan, carta harga) pada satu halaman di samping borang pesanan. Ini penting bagi pelabur yang ingin meningkatkan lagi kemahiran kemahiran TA mereka.

Carta GDAX

Anda dapat membuat pesanan pasar, had, dan stop-loss di GDAX serta berdagang dengan margin. Walaupun, kecuali anda seorang pelabur yang berpengalaman, saya mengesyorkan anda elakkan perdagangan margin kerana sifat berisiko tinggi dan turun naik pelaburan cryptocurrency.

Borang Pesanan GDAX

Maklumat Utama GDAX

Kraken – Luaskan portfolio altcoin anda

Coinbase sangat sesuai untuk mendapatkan rasa crypto pertama anda, tetapi setelah beberapa lama, tiga syiling mungkin tidak mencukupi untuk anda. Sekiranya anda ingin mengembangkan portfolio anda dengan penambahan duit syiling baru, anda harus melihat Kraken.

Penting untuk diperhatikan bahawa Kraken boleh menjadi pelabur baru. Platform ini mempunyai lebih daripada 15 syiling anda boleh berdagang melalui banyak pasangan, dan terdapat sejumlah tab yang mengandungi maklumat perdagangan, pasaran, dan akaun. Tidak seperti Gemini dan GDAX, carta buku harga dan pesanan berada di halaman yang berasingan dari tempat anda membuat pesanan anda yang membuat analisis data tidak menyenangkan.

Carta Kraken XBT / USD

Untuk menyokong pelabur baru, Kraken menyediakan komprehensif pusat sokongan dengan senarai Soalan Lazim yang banyak. Syarikat juga telah mencipta a panduan perdagangan untuk lebih membantu anda menjadi pelabur yang lebih baik.

Kraken dengan selesa menyediakan tiga antara muka untuk anda membuat perdagangan: Ringkas, Menengah, dan Lanjutan. The Tab ringkas mempunyai lebih daripada cukup ciri untuk pelabur kasual yang hanya berminat untuk menambah beberapa duit syiling yang berbeza pada portfolio mereka.

Papan Pemuka Kraken Bitcoin dengan Tab Ringkas DipilihWalaupun terdapat beberapa pertukaran lain di mana anda boleh membeli altcoin, Kraken adalah salah satu daripada beberapa yang paling dipercayai yang membolehkan anda membeli syiling dengan fiat.

Maklumat Utama Kraken

ATM Bitcoin – Pilihan untuk orang yang tidak mempunyai bank

ATM Bitcoin semakin popular sejak kebelakangan ini dan akan terus menjadi biasa apabila cryptocurrency mencapai penggunaan pasaran. Orang yang tidak mempunyai akses ke sistem perbankan yang boleh dipercayai atau mereka yang cuba memutuskan hubungan dengan industri perbankan tradisional menganggap ini untuk membiayai keperluan cryptocurrency mereka.

ATM Bitcoin kelihatan dan beroperasi serupa dengan ATM biasa tetapi hanya menerima wang tunai sebagai pertukaran Bitcoin (atau altcoin lain di beberapa ATM). ATM ini adalah salah satu daripada beberapa cara untuk membeli cryptocurrency tanpa kad kredit atau debit.

Terdapat beberapa kelemahan yang signifikan untuk menggunakan ATM untuk membeli crypto. Untuk kebanyakan ATM, anda perlu memberikan ID gambar dan mengambil gambar diri untuk membuat pembelian. Ini boleh menjadi penghalang sekiranya privasi menjadi perhatian anda.

Walau bagaimanapun, kelemahan terbesar adalah yuran dan kadar yang sangat tinggi yang dilampirkan pada transaksi anda. Bayaran boleh berkisar antara 3-5% dan kadar pertukaran hampir selalu lebih buruk daripada kadar pasaran.

Pada masa penulisan ini, Bitcoin mempunyai harga ~ $ 5,970 mengikut coinmarketcap.com.

Bitcoin di Coinmarketcap

Nilai tukar di ATM terdekat dengan saya menyenaraikan Bitcoin pada harga $ 6818.92. Itu peningkatan lebih dari 14%.

ATM Bitcoin

Bayaran dan kadar pertukaran yang rendah ini tidak akan berkurang sehingga lebih banyak ATM berada di pasaran dan cryptocurrency lebih banyak digunakan. Namun, buat masa ini, mereka masih merupakan pilihan yang baik untuk orang di luar sistem perbankan atau pelancong yang sering membayar yuran serupa untuk menukar mata wang di luar negara.

Anda boleh mencari peta ATM di seluruh dunia di sini.

Kesimpulannya

Terdapat banyak sebab mengapa Pangkalan Wang Syiling begitu popular di kalangan pelabur baru, tetapi, seperti yang anda lihat, ada alternatif yang mungkin lebih sesuai untuk keperluan anda.

Gemini mempunyai pilihan perdagangan yang lebih maju dan yuran yang lebih rendah daripada Coinbase tanpa terlalu kompleks untuk pelabur baru.

GDAX adalah langkah seterusnya yang jelas di luar Coinbase dan menyediakan pemindahan dana percuma serta-merta untuk pengguna Coinbase. Seperti Gemini, GDAX mempunyai yuran perdagangan yang rendah dan memaparkan banyak carta untuk membantu analisis.

Kraken semestinya menjadi pertukaran anda sekiranya anda ingin membeli lebih daripada sekadar Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin. Platform ini mempunyai kos yang relatif rendah dan merangkumi antara muka yang berbeza yang sesuai untuk setiap jenis peniaga.

ATM Bitcoin mempunyai yuran yang sangat tinggi tetapi memberi kemudahan untuk dapat membeli cryptocurrency dengan mudah tanpa akaun bank.