Najbolji novčanici za kriptovalute

Postoje Bitcoin novčanici, a postoje Ethereum novčanici. Ali ako želite zaštititi sve svoje kovanice i tokene na jednom mjestu, morate upotrijebiti sveobuhvatni novčanik za kriptovalute.

Možda će vam biti zgodno držati svoja sredstva na razmjeni; međutim, ta pogodnost košta. Bez obzira jesu li to zbog hakera, zamrznutog računa ili razmjene novca s vašim novcem, možda ćete se jednog dana probuditi i naći se praznog džepa. Uvijek se sjetite izreke: Ni ključevi ni kripto.

Pozitivno je da imate puno opcija u kojima možete pohraniti svoju kriptovalutu. Toliko da vam se može zavrtjeti u glavi. Pa, dobili smo vam leđa. Razbijamo najbolje novčanike za kriptovalute (hardverske i softver), tako da možete lakše odabrati onaj koji odgovara vama.

Najbolji novčanici za kriptovalute – hardver

Ako vam ne smeta što malo novca, trebali biste razmotriti novčanik za kripto hardver. Oni su sigurniji od svojih softverskih kolega. Čak i ako započnete s novčanikom besplatnog softvera, preporučujemo da što prije prijeđete na hardver.

Ledger Nano S (99,99 USD)

Cijela knjiga Nano S pregled | Službena web stranica Ledger Nano S.

knjiga nano s

Ledger Nano S jedan je od najboljih kripto hardverskih novčanika na tržištu trenutno. Prodano je više od milijun novčanika, a kupci mu neprestano daju blistave kritike. Možete dobiti i novije izdanje Knjiga Nano X.

Fizički novčanik približno je veličine pogona za palac i povezuje se s računalom putem USB kabela. Čak i ako ste kripto početnik, ne biste trebali imati mnogo problema s postavljanjem i korištenjem Ledger Nano S. Tvrtka koja stoji iza njega nudi dovoljno resursa koji će vam pomoći da se osjećate ugodno dok prenosite kripto u novčanik i iz njega.

Svojim sredstvima u novčaniku pristupate pomoću četvero- do osmeroznamenkastog PIN koda koji ste postavili prilikom prvog postavljanja. Ako zaboravite PIN ili izgubite fizički uređaj, za ponovni pristup računu imate i frazu za oporavak od 24 riječi.

Ledger Nano S je siguran koliko god dolazi, a tim Ledgera brzo je i uspješno otklonio svaku ranjivost koja se pojavila.

Novčanik trenutno podržava preko 700 kovanica. Ali ako vašeg nema na popisu, oni imaju najnoviji putokaz kovanica koje planiraju dodati.

Trezor One (83,49 EUR)

Cijeli pregled Trezora One | Službena web stranica Trezora One

trezor jedan

Trezor One je u istoj klasi kao i Ledger Nano S. Iako korisnici izvještavaju da je novčanik malo složeniji za postavljanje od Ledgera, dijele mnoge iste prednosti.

Trezor One uključuje fizički novčanik veličine Tamagotchija i USB za spajanje na računalo. USB veza je ograničena, što znači da će čak i ako komunicirate sa zaraženim računalom ili računalom sa zlonamjernim softverom, vaša kriptovaluta ostati sigurna.

Svojim sredstvima pristupate putem Trezorski most, jednostavna aplikacija koja povezuje novčanik s internetskim preglednikom. Dostupan je u operativnim sustavima Windows, Mac i Linux.

Ako vam je sigurnost prioritet, možete biti mirni. Trezor tim je toliko siguran u pouzdanost svojih novčanika da jesu javno popisana svaki problem s kojim su se susretali njihovi novčanici, kako su ga popravili i koliko je trebalo.

Trezor One je sposoban za držanje preko 500 različitih novčića, pa je vjerojatno da ćete ga, ako ga posjedujete, moći pohraniti.

KeepKey (129,00 USD)

Cijeli pregled KeepKey | Službena web stranica KeepKey

Hardverski novčanik KeepKey

Niže od Ledger Nano S i Trezora, iako još uvijek izvrsna opcija, jest KeepKey. Za razliku od malih zaslona Ledger Nano S i Trezor One, ovaj novčanik ima veliki zaslon koji se lako čita za čitanje točno na fizičkom uređaju.

KeepKey nije toliko zapažen kao dva prethodno spomenuta novčanika, ali to vas ne bi trebalo odvratiti. Novčanik je jednako siguran i firmware koji ga napaja potpuno otvorenog koda, tako da ga možete sami revidirati.

KeepKey je ograničeniji u kripto datoteci koju na njemu možete pohraniti uz podršku za samo 45 novčića trenutno. Ima, međutim, ugrađenu ShapeShift integraciju, tako da možete zamijeniti bilo koji kripto s bilo kojim drugim izravno u novčaniku.

Drugoplasirani

Za malo veću cijenu imate Ledger Blue i Trezor Model T na raspolaganju i vama. Ova su dva novčanika fizički veća od Ledger Nano S i Trezor One i sadrže više aplikacija i kriptovaluta.

Najbolji novčanici za kriptovalute – softver

Iako toplo preporučujemo zaštitu svoje kriptovalute u hardverskom novčaniku, razumijemo da to trenutno možda nije u redu za vas. Pa, i vi imate hrpu izvrsnih softverskih opcija. I većina njih je besplatna.

Izlazak (besplatno)

Cijeli pregled Izlaska | Službena web stranica Exodus

egzodus novčanik

Exodus je jedan od najljepše dizajniranih novčanika za kriptovalute u industriji. Sučelje je intuitivno i bilo koja razina entuzijasta blockchaina ne bi trebala imati problema s radom. Čak i ako naiđete na probleme, web mjesto za podršku ima dovoljno resursa da vas provede kroz bilo koji problem.

Prelazeći dužnosti standardnog novčanika, Exodus također uključuje a portfelj tracker i a Razmjena na ShapeShift. Te vam značajke omogućuju neometanije upravljanje imovinom i rebalans portfelja.

Nažalost, novčanik Exodus nije potpuno otvorenog koda, pa vjerujete programerima da donekle vjeruju da neće pobjeći sa svojim kripto. To je rečeno, CTO JP Richardson cijenjena je osoba u razvojnoj zajednici i stvorio je preko 200 knjižnica s otvorenim kodom.

Exodus podržava gotovo 100 kriptovaluta, a nove neprestano na pomolu. Dostupan je u operativnim sustavima Windows, Mac i Linux – još nema mobilnih opcija.

Jaxx Liberty (besplatno)

Cijeli Jaxx Liberty Review | Službena web stranica Jaxx Liberty

novčanik jaxx liberty

Jaxx, koji je sada preimenovan u Jaxx Liberty, još je jedan solidan novčanik za kriptovalute. Ima čisto sučelje i čitav niz novih značajki. Ne samo da možete pratiti svoj portfelj i pratiti tržišne podatke, već također primate vijesti o blockchainu i imate pristup blokiranju istraživača izravno u novčaniku.

Za rukovanje novčanikom ne trebate unositi nikakve podatke niti otvarati račun. Nakon preuzimanja dobivate pristupnu frazu od 12 riječi koju unosite za pristup sredstvima s bilo kojeg podržanog uređaja. Vaši se privatni ključevi drže izravno na vašem uređaju, tako da ne trebate brinuti hoće li vam nevaljali zaposlenici Jaxxa ukrasti podatke.

Uz prosječno vrijeme odziva od dva sata, Jaxxova korisnička podrška vrhunska je.

Trenutno Jaxx Liberty podržava nešto više od 70 različitih digitalnih sredstava i ShapeShift integraciju za njihovu razmjenu. Novčanik je dostupan na Android i iOS mobilnim uređajima i tabletima, Mac i Windows operativnim sustavima te kao proširenje Google Chrome.

Rub (Besplatno)

Pregled cijelog ruba | Službena web stranica Edge

Edge novčanik

Edge je novčanik za kriptovalute samo za mobilne uređaje koji je specijaliziran za sigurnost. Pojednostavio je postupak provjere autentičnosti novčanika omogućujući vam prijavu putem korisničkog imena i lozinke. Ova je metoda znatno manje glomazna od potrebe za pamćenjem / pohranom složene pristupne fraze. Također se možete prijaviti putem dodirnog ID-a ili pin-a koji ste stvorili.

Kao dodatni sloj zaštite, Edge šifrira vaše podatke prije nego što ih pohranjuje na suvišne poslužitelje u oblaku. Prednosti ove metode su dvostruke. Prvo, šifriranje sprječava zaposlenike Edgea da gledaju vaše osobne podatke. Drugo, suvišna pohrana u oblaku osigurava vam pristup kriptovaluti čak i ako Edge nestane.

U usporedbi s ostalim novčanicima s ovog popisa, Edgeova podrška za kovanice trenutno nedostaje sa samo 15 podržanih valuta. Međutim, određene kripto datoteke možete kupiti / prodati izravno u novčaniku – značajka jedinstvena za Edge. Kao i Exodus i Jaxx, razmjena između valuta moguća je i u novčaniku.

Novčanik Edge dostupan je za Android i iOS uređaje.

Drugoplasirani

U 2018. godini počinjemo bilježiti rast broja novčanika softvera za kriptovalute. Etos nedavno je pokrenuo mobilni novčanik za kriptovalute i Omisego pruža SDK za bilo kojeg programera na kojem može stvoriti vlastiti novčanik za kriptovalute. Očekujte da će broj programskih novčanika za kriptovalute i dalje rasti.

Najbolji novčanici za kriptovalute – koji odabrati?

Čestitamo. Već poduzimate ispravne korake u dubinskoj pažnji kako biste pronašli najbolje novčanike za kriptovalute, umjesto da ih slijepo odaberete. Trebali biste imati veliko iskustvo u radu s bilo kojim od ovih novčanika s kriptovalutama.

Ako vam je sigurnost najvažniji prioritet, značajan dio vaše neto vrijednosti nalazi se u kriptovaluti ili planirate držati najmanje godinu dana, toplo preporučujemo odabir jedne od opcija hardverskog novčanika.

Ako ne, još uvijek preporučujemo jedan od prva tri novčanika. No, trebali biste biti u redu s jednom od naših preporučenih softverskih opcija ako ne želite uložiti novac. U svakom slučaju, pohranjivanje vaše kriptovalute u novčanik i dalje je beskrajno sigurnije od ostavljanja kovanica na razmjeni. Pa što čekaš? Izaberite jedan danas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me