Bitwage dengan bangga memaparkan frasa tersebut Pekerjaan dan Gaji untuk Syarikat Penyumberan Luar Antarabangsa di atas laman webnya. Syarikat ini bukan sahaja menjadi fasilitator pembayaran rentas sempadan untuk pelanggan, pekerja mereka, dan kontraktor. Ini juga merupakan laman web pencarian pekerjaan yang maju, terutama tertumpu pada keperluan pekerja jarak jauh. Berikut adalah lebih dekat kelebihan yang mungkin diperoleh oleh pekerjaan dan gaji Bitwage.

Pekerjaan dan Gaji Bitwage

Operasi Bitwage mempunyai tiga bidang kepakaran tertentu:

  1. Membantu pekerja jarak jauh mencari pekerjaan yang diinginkan di seluruh dunia
  2. Membolehkan majikan membayar pekerja jarak jauh dengan cepat, dengan kos transaksi yang rendah
  3. Melengkapkan pekerja terpencil untuk menerima upah dan gaji mereka dalam mana-mana dua puluh lima mata wang fiat yang berbeza, empat cryptocurrency, dan empat logam berharga

Pekerja jarak jauh bahkan tidak memerlukan majikan mereka untuk mendaftar ke Bitwage untuk menerima sebahagian atau keseluruhan gaji mereka dalam perkhidmatan cryptocurrency.

Pencarian Pekerjaan

Pada 22 Disember 2018, 19,500 pekerja jarak jauh dilanggan algoritma carian pekerjaan Bitwage. Pada masa ini, lebih daripada 31,000 peluang pekerjaan disenaraikan di laman web. Majikan dapat dengan cepat membuat profil dan memposting pekerjaan baru, semudah pekerja dapat mengirim maklumat peribadi mereka dan memulakan pencarian pekerjaan mereka.

pekerjaan bitwage dan slaries pekerjaan bitwage lisitng

Sehingga 22 Disember 2018, hampir 32,000 pekerjaan disenaraikan di Bitwage.com. Imej: https://jobs.bitwage.com/feed

Menurut salinan di Bitwage laman web,

Algoritma pembelajaran mesin menghantar setiap pekerjaan yang diposkan ke media sosial (berdasarkan kemahiran anda) terus ke peti masuk anda. Cari pekerjaan sendiri dari papan tugas kami yang mencari pekerjaan jarak jauh yang disiarkan di Twitter, Reddit, dan platform lain.

Lebih daripada $ 34 juta pembayaran telah dibuat kepada pekerja terpencil sejak Bitwage disiarkan beberapa tahun yang lalu.

Sekeping Aksi

Berkeliaran di Bitwage Pekerjaan halaman, saya dapati perjanjian merekrut mereka. Ia mengatakan bahawa jika anda mendapat pekerjaan menggunakan perkhidmatan mereka, anda mesti bersetuju untuk dibayar melalui Bitwage. Selanjutnya, ia menyatakan bahawa 10 peratus daripada gaji tahun pertama anda akan dibayar kepada Inwage dan perekrut yang membantu anda mencari pekerjaan.

kerja bitwage dan perjanjian perekrutan bitwage gaji

Apabila disewa untuk pekerjaan melalui perkhidmatan Get Jobs Bitwage, anda akan dikenakan bayaran pencari kerja 10%.

Perkhidmatan pekerjaan telah menggunakan model berasaskan yuran yang sama selama beberapa dekad, jadi ini tidak semestinya mengejutkan. Namun, mencari pekerjaan yang serupa di laman web mencari pekerjaan tanpa komisen mungkin merupakan alternatif yang lebih baik, bergantung pada keadaan anda. Anda masih boleh menggunakan Bitwage untuk menerima gaji anda, walaupun anda tidak menggunakan carian pekerjaannya untuk mencari pekerjaan anda.

Pendawaian wang di peringkat antarabangsa boleh menjadi sangat mahal dan, ironinya, juga sangat perlahan. Ini nilai wang masa isu memberi kesan negatif kepada perniagaan, individu, majikan, dan pekerja. Namun, menurut Bitwage, penggunaan teknologi blockchain mereka membantu melancarkan transaksi upah dan pembayaran gaji merentas sempadan. Dalam beberapa kes, penghantaran yang memakan masa hingga lima belas hari kini dapat diselesaikan sama atau pada hari berikutnya menggunakan perkhidmatan pembayaran gaji Bitwage.

Dengan Bitwage, lokasi fizikal anda tidak menjadi masalah. Anda boleh bekerja di mana sahaja, membuat invois majikan jauh melalui Bitwage dan dibayar pada hari yang sama atau keesokan harinya. Anda boleh memilih mata wang fiat, logam berharga atau kripto yang anda mahu bayar.

Sebarkan Gaji Anda

Setelah mendaftar ke Bitwage, anda boleh menggunakan pembahagian ciri untuk memperuntukkan berapa banyak gaji anda pergi ke mana:

  1. Bank ke bank: Ini adalah pemindahan Bitwage paling mudah.
  2. Akaun simpanan awan (Bitwage Cloud): Membolehkan gaji anda disimpan dalam 25 mata wang, empat kripto (XBT, ETH, LTC, dan VOX) atau empat logam (emas, perak, platinum, dan paladium). Anda boleh mengeluarkan dana melalui kad debit, menggunakan rangkaian Visa. Anda juga boleh melakukan pembelian dengan Bitcoin menggunakan kad debit yang sama.
  3. Pilihan rangkaian Bitcoin (Bitcoin Blockchain): Terima gaji anda dalam Bitcoin.

Fikirkan fleksibiliti yang ada dengan pilihan di atas. Mungkin anda ingin menerima 80 peratus daripada gaji anda dalam fiat, memasukkannya terus ke dalam akaun bank anda. Mungkin anda lebih suka menerima 10 peratus daripadanya dalam Bitcoin dan 10 peratus dalam bentuk perak. Akaun simpanan awan anda akan menerima deposit fiat, Bitcoin, dan perak anda (anda tidak perlu membuka akaun simpanan baru untuk menggunakan ciri akaun simpanan awan). Mungkin anda mahu menerima semua dari gaji anda dalam Bitcoin. Bitwage pasti akan menampung anda, dan transaksi akan selesai selewat-lewatnya pada hari berikutnya.

Aspek perkhidmatan syarikat ini nampaknya bernilai emas (Bitcoin?). Anda boleh mengarahkan Bitwage untuk memproses tiga (atau lebih) transaksi secara serentak, sehingga menjimatkan masa dan kerumitan.

Struktur Yuran

Di laman web Bitwage:

Tidak ada bayaran untuk produk asas kami.

Walaupun begitu, anda masih akan membayar mata wang, crypto atau logam berharga yang tersebar semasa anda menerima pembayaran. Contohnya, jika majikan anda membayar anda 1,000 USD dan anda memilih untuk menerima pembayaran dalam Bitcoin (XBP), anda akan dikenakan komisen sebanyak 2.50% melebihi harga kadar pertengahan pasaran (MMR) untuk duit syiling (peratusan tambahan berasaskan MMR ini akan berubah mengikut ukuran pembayaran anda).

pekerjaan bitwage dan gaji kadar pertengahan pasaran

Bayaran penukaran fiat-ke-Bitcoin Bitwage lebih tinggi daripada beberapa pesaingnya. Bitwage juga dapat menyelesaikan transaksi pada hari yang sama atau hari berikutnya, selambat-lambatnya. Imej: https://www.bitwage.com/rates

Sekiranya anda menerima 1,000 USD yang sama dalam Bitcoin melalui Pangkalan Wang Syiling atau Bitcoin tempatan, bayaran tambahan anda masing-masing adalah 4.00 peratus atau 4.50 peratus. Pelanggan Bitwage bukan premium akan menerima pembayaran Bitcoin mereka pada keesokan harinya. Sebaliknya, Coinbase memerlukan masa sehingga 7 hari untuk pembayaran dan Bitcoins Tempatan hingga 15 hari.

Versi asas (bukan premium) Bitwage membolehkan anda menerima gaji anda dalam satu akaun mata wang. Penerima upah juga dikenakan 1 peratus untuk setiap deposit ke salah satu daripada dua puluh lima mata wang tempatan.

Movin ’on Up

Bitwage memang menawarkan a premium perkhidmatan. Alat tambah ini memberi kelonggaran tambahan untuk anda, termasuk penghantaran dana pada hari yang sama. Premium juga membolehkan anda menerima gaji anda ke dalam mana-mana 25 akaun mata wang, crypto, dan logam yang berbeza. Terdapat pelbagai yuran yang dikenakan untuk premium, bergantung pada perkhidmatan yang anda mahukan. Sebagai contoh, katakan anda adalah majikan yang ingin membiayai pembayaran gaji anda (untuk beberapa pekerja). Berikut adalah bayaran untuk pergi ke laluan ACH dan kad kredit, masing-masing:

Membiayai Payroll dengan ACH Debit: 0.50% + .50 USD setiap gaji yang dikenakan kepada Majikan

Pembiayaan Pembayaran dengan Kad Kredit: 3.50% +. 30 USD setiap gaji yang dikenakan kepada Majikan

Jelas, pembayaran gaji melalui ACH adalah pilihan yang menjimatkan. Namun, adalah idea yang baik untuk mempunyai sistem sandaran seperti kad kredit, sekiranya diperlukan.

Pada akhirnya

Semua diberitahu, Bitwage kelihatan sebagai sistem pembayaran g0-to yang sangat baik untuk kedua-dua majikan dan pekerja jarak jauh mereka. Bayaran transaksi adalah berpatutan dan pembayaran berlaku dengan cepat. Pekerja dan majikan juga menikmati fleksibiliti pilihan mata wang dan pembahagian pembayaran. Berbanding dengan pesaing utamanya, Bitwage tampaknya menjadi peneraju teknologi pembayaran rentas sempadan yang menjimatkan kos.

Semua data berdasarkan laman web Bitwage pada 22 Disember 2018.