Apa itu CoinDash?

CoinDash menggambarkan dirinya sebagai “platform perdagangan sosial berasaskan kripto yang direka untuk membantu anda membuat dan mengekalkan portfolio cryptocurrency yang menang”. Ini membolehkan anda menguruskan portfolio crypto anda dalam format yang mudah sambil mempunyai kemampuan untuk menyalin aktiviti peniaga lain.

Platform ini kini dalam peringkat versi beta, diuji oleh kira-kira 1,000 peserta yang akan memberi maklum balas mengenai kemungkinan peningkatan / penyesuaian. Menurut laman web rasmi mereka, masalah utama yang dihadapi oleh industri cryptocurrency adalah penghalang masuk yang menghalang penggunaan secara besar-besaran.

Halangan termasuk “mengurus, melabur, dan berinteraksi” dengan platform perdagangan, yang sering kali mendorong pedagang yang tidak berpengalaman memasuki arena pelaburan. Di sinilah CoinDash masuk.

Dengan menggunakan CoinDash Token (CDT), pengguna akan dapat menyaksikan peniaga yang berjaya. Pengguna yang bermaklumat kemudian dapat meniru portfolio pedagang yang berpengalaman “dalam persekitaran yang sederhana, interaktif, kolaboratif”.

duit syiling coindash

Begitu juga, pengguna akan dapat memperoleh CDT dengan memberikan paparan umum mengenai portfolio dan aktiviti perdagangan peribadi mereka. Ini memberi pelanggan peluang untuk menjadi “pencipta dan pengguna pada masa yang sama”. Melanjutkan konsep perkongsian pengetahuan, CoinDash akan menawarkan wawasan mengenai keputusan portfolio / perdagangan peribadi, yang dimungkinkan dengan mengesan transaksi pengguna di blockchain.

Ciri utama dari CoinDash

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, CoinDash menyediakan pedagang cara untuk membuat pilihan yang lebih bijak dalam pelaburan cryptocurrency. Untuk melakukan ini, platform merangkumi ciri berikut:

 • Pengurusan portfolio: Menyediakan analisis dan menawarkan pandangan automatik mengenai portfolio pengguna dan pilihan pelaburan.
 • Rangkaian Pedagang: Rangkaian sosial yang membolehkan pengguna mengikuti aktiviti portfolio masa nyata peniaga lain dan menyalin strategi mereka. Meniru strategi mereka semudah pergi ke portfolio pedagang teratas dan mengklik “copy trade”.
 • Pasar: Terokai peluang cryptocurrency baru, “terima data pasaran masa nyata, dan akses instrumen pelaburan pihak ketiga”. Pasaran merangkumi subjek seperti cryptocurrency yang sedang tren dan maklumat ICO yang dikemas kini.

platform coindash

Bagaimanakah CoinDash Kerja?

Sebagai token ERC20, CDT serasi dengan blockchain Ethereum. Pada masa ini, pelaksanaan Coindash menyokong Ethereum dan RSK tetapi mereka berharap dapat menyokong semua rantaian kontrak pintar dalam bidang perdagangan sosial.

CoinDash boleh didapati di aplikasi mudah alih dan dalam talian. Produk ini dianggap sebagai rangkaian pasar yang merangkumi komponen pasar, jaringan sosial, dan SaaS (Perisian-sebagai-a-Perkhidmatan). Rangkaian pasaran menawarkan penyatuan pelbagai pertukaran seperti Poloniex dan HitBTC untuk memastikan pengguna mendapat maklumat keseluruhan analisis. Ini juga menyokong “automasi if-then pada pelaburan ICO. Contoh: melabur dalam ICO X jika 75% daripada had meningkat dalam 24 jam pertama. ” Selain itu, perdagangan boleh dilakukan dalam keadaan “if-then”.

platform coindash

 • Marketplace: Data yang dihasilkan oleh lapisan SaaS dan rangkaian memungkinkan penemuan peluang pelaburan yang lebih mudah.
 • Isyarat perdagangan masa nyata dari CoinDash
 • Pastikan pengguna mendapat maklumat mengenai keseluruhan pasaran bersama dengan cryptocurrency yang sedang tren
 • Kit pengembangan perisian untuk pembangun yang membolehkan mereka menggabungkan instrumen pelaburan pihak ketiga.
 • Papan pemuka ICO: Papan pemuka grafik masa lalu, masa kini, dan masa depan ICO dan bantuan dalam melabur di dalamnya melalui platform.
 • Rangkaian (Sosial): Membolehkan interaksi antara komuniti pelaburan CoinDash melalui perkongsian kandungan.
 • Perdagangan isyarat: pengguna biasa akan menerima isyarat perdagangan masa nyata dari pelabur teratas. Pengguna mesti membayar yuran dengan CDT untuk menerima isyarat berulang.
 • Perdagangan salinan: pengguna dapat memperuntukkan sebahagian daripada pegangan syiling mereka untuk menyalin pedagang teratas menggunakan teknologi kontrak pintar

peniaga coindash

Mengenai CoinDash

CoinDash adalah syarikat permulaan blockchain Israel dengan ibu pejabat di Tel Aviv. Ditubuhkan pada tahun 2016 oleh Alon Muroch, syarikat ini mempekerjakan antara 11-50 orang. Dinamakan salah satu “25 Pengaruh Israel Teratas Dalam Teknologi Blockchain dan Cryptocurrency” oleh The Jerusalem Post, Muroch bukan seorang amatir industri.

Sebelum CoinDash, Muroch mengasaskan Bitcoin Authenticator pada tahun 2014 dan pernah ketua pembangunan iOS di syarikat penyelesaian pembayaran p2p (peer-to-peer) PayKey. Pengasas bersama Adam Efrima juga mengagumkan menyambung semula, pernah menjadi pengarah operasi di eToro rangkaian pelaburan perdagangan sosial dan pengarah pelaburan di Citic Group sebelum beralih ke penubuhan CoinDash.

Selama fasa ICOnya, CoinDash digodam oleh “pelaku yang tidak diketahui” yang mengubah alamat pelaburan yang ditetapkan menjadi alamat peribadi. Walaupun syarikat itu masih dapat mengumpulkan $ 6.4 juta, penggodam telah mencuri kira-kira $ 7 juta Ethereum. CoinDash akhirnya menutup penjualan token 13 minit selepas permulaannya.

Dalam satu kenyataan, syarikat itu berkata: “Ini adalah peristiwa yang merosakkan … tetapi ia pasti bukan akhir dari projek kami.” Selain kemunduran awal, syarikat terus maju dengan projek ini dan menggariskan peta jalannya seperti yang dilihat di bawah.

peta jalan coindash

CoinDash Bekalan Syiling

CoinDash mempunyai jumlah bekalan 1,000,000,000 CDT dengan bekalan beredar 651,246,670 CDT. Walaupun pasar telah membuat para peniaga berjaga-jaga pada waktu malam dari kegelisahan, CoinDash mengungkapkan beberapa berita baik.

coindash marketcap

Sebagai sebahagian daripada program kesetiaan mereka, peserta ICO akan menerima token melalui pengedaran untuk sejumlah 15,000,000 CDT. Lebih-lebih lagi, selama bulan Februari, CoinDash “akan” membeli kembali “sejumlah 2.5 juta CDT dari edaran untuk menyimpannya dalam simpanan syarikat”. Coindash kini berada pada kedudukan 195 di antara semua syiling dari segi cap pasaran.

CoinDash Sejarah Perdagangan

Pada 7 Ogos 2017, CoinDash mengejar sekitar $ 0,05. Pada masa penulisan, CDT diperdagangkan dengan harga kira-kira $ 0,11, mencapai ATH $ 0,27 pada 7 Januari 2018. Perubahan harga aset digital ini secara dramatik mencerminkan sifat turun naik secara keseluruhan pasaran cryptocurrency. Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, pasaran beruang juga mengalami CDT.

sejarah perdagangan coindash

Di Mana Anda Boleh Membeli CoinDash?

Binance, Gerbang.io, HitBTC, EtherDelta, Gatecoin, Mercatox, dan Yang besar adakah semua pertukaran anda dapat membeli CDT dengan ETH atau BTC. Walau bagaimanapun, Coincentral sangat menyarankan Binance kerana formatnya yang mesra pengguna dan yuran perdagangan yang rendah.

Pengguna baru boleh membeli duit syiling BTC atau ETH di Bitstamp, CoinMama, Coinbase, atau Gemini dan memasukkannya ke alamat masing-masing di Binance. Pertukaran ini memungkinkan pembelian ETH dan BTC dengan kad kredit dan / atau pindahan bank.

Di Mana Anda Boleh Simpan CoinDash?

Kerana CoinDash adalah token ERC20, anda boleh menyimpannya di dompet perkakasan yang menyokong blockchain Ethereum seperti Ledger Nano S dan Trezor. Anda juga boleh menyimpannya di MyEtherWallet (MEW). Untuk melihat lebih banyak dompet, rujuk panduan kami The Best Ethereum Wallets.

Kesimpulannya

Di dalam kertas putih, CoinDash menyatakan bahawa kedua-dua pelabur cryptocurrency yang berpengalaman dan baru akan tertarik ke platform ini melalui alat analisis dan rangkaian sosial berprestasi tinggi. Pada peringkat terakhir ujian, kemungkinan produk siap untuk pelancaran awam dalam jangka masa terdekat.

Projek seperti ini nampaknya terpisah dari banyak projek blockchain “scam”. Dengan CoinDash, projek ini menawarkan kes penggunaan yang jelas untuk CDT. Menurut pasukan, “semakin banyak orang yang menggunakan platform, semakin banyak bayaran yang akan dibayar, semakin banyak token yang akan dibeli – akhirnya menaikkan harga token.”

Oleh kerana banyak peniaga kehilangan wang setiap hari, tidak mengejutkan produk yang dilancarkan untuk membantu peniaga. Oleh itu, tidak masuk akal untuk meramalkan kejayaan altcoin yang agak baru ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai CoinDash, lihat projeknya laman Twitter rasmi, atau menonton ini Video Youtube menerangkan bagaimana platform perdagangan futuristik berfungsi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me