Apa itu LUXCoin (LUX)? | Panduan Permulaan

LUXCoin (LUX) adalah duit syiling yang menerapkan Parallel Masternodes, algoritma PHI1612 hybrid PoW-PoS, dan model “Static” untuk staking. Pelbagai ciri inovatif yang ditawarkan LUXCoin dan Luxcore telah meletakkan LUXCoin di radar bagi banyak orang di dunia cryptocurrency.

Luxcore, ekosistem penyelesaian dan perkhidmatan blockchain di belakang LUXCoin (LUX), memberi tumpuan untuk membina jambatan antara produk blockchain keselamatan dan privasi kelas tinggi, pasaran peringkat perusahaan besar, dan pengguna rata-rata. Luxcore terdiri daripada LUXCoin, yang dimaksudkan sebagai token nilai berasaskan blockchain sumber terbuka, dan produk sumber tertutup yang lebih fokus kepada pengguna-pengguna seperti Parallel Masternodes dan LuxGate.

Pada dasarnya, Luxcore menawarkan platform yang akan membolehkan pengguna membuat produk di sekitar kes penggunaan yang berbeza dengan pelbagai cara dinamik yang sedikit token lain (jika ada) mampu.

Luxcore juga merancang untuk melepaskan kemas kini masa depan seperti Segwit, kontrak pintar, dan LuxGate melalui sistem Parallel Masternode (PMN).

maklumat lux

melalui salah satu catatan forum pertama yang memperkenalkan pengembangan LUXCoin. (https://bitcointalk.org/index.php?topic=2254046.0)

Catatan editor: Oleh kerana pasukan LUXCoin dan Luxcore dengan cepat mengeluarkan perkembangan dan kemas kini baru, artikel ini akan dikemas kini beberapa kali pada minggu-minggu berikutnya untuk menunjukkan perubahan baru. Keadaan artikel semasa menggambarkan fungsi dan rancangan terkini platform Luxcore.

Apakah Algoritma PHI1612 Hybrid PoW / PoS?

Platform Luxcore memuji algoritma PHI1612 sebagai “algoritma perlombongan GPU paling cekap.” Ia Mesra GPU dan meningkatkan kadar hash yang lebih tinggi tanpa meningkatkan penggunaan kuasa. Algoritma ini akhirnya bertujuan untuk menjadikan proses perlombongan lebih cekap, yang akan membantu menjadikan perlombongan lebih menguntungkan dengan mengurangkan bil elektrik.

Algoritma menghalang syarikat perlombongan besar menguasai dan memusatkan kawalan ke atas token. Oleh kerana LUXCoin mesra GPU, ia lebih demokratik dan terdesentralisasi. Lux juga tahan ASIC.

Luxcore juga menggabungkan sifat dari algoritma Proof-of-Work dan Proof-of-Stake. Dirujuk sebagai “Proof-of-Stake 2”, protokol ini memungkinkan untuk mengagihkan ganjaran bertaruh tanpa mengira berapa banyak pengguna mempertaruhkan.

Apakah Partern Masternodes (PMN)?

Parallel Masternodes (PMN) boleh menjadi sangat rumit, tetapi teknologinya menumpukan perhatian untuk menangani kebolehpercayaan dan keperluan keselamatan perusahaan dan institusi.

Ciri Parallel Masternodes dibina berdasarkan Teknologi i2pd dan Protokol SAM, yang memberikan keamanan yang besar kepada keselamatan Lux.

Rangkaian peribadi ini pada dasarnya membolehkan pengguna membuat aplikasi pihak ketiga di atas blockchain dengan cara yang dapat dilakukan oleh beberapa token lain. Masternode selari hanya akan tersedia untuk diperiksa dan disahkan institusi kerajaan dan perniagaan untuk mengurangkan potensi pemain jahat. Semua dompet dan transaksi di Parallel Masternodes dienkripsi.

Apa itu LuxGate?

LuxCore menganggap LuxGate sebagai “keajaiban teknologi di ruang blockchain.”

Teknologi ini akan membolehkan rantaian blok yang disahkan untuk berkomunikasi antara satu sama lain, mewujudkan jambatan yang membina untuk pelbagai rantaian blok (seperti Bitcoin dan Ethereum) untuk saling berhubungan dengan pelbagai cara.

LuxGate membolehkan interaksi dengan organisasi berpusat seperti institusi perbankan dengan rangkaian peribadi Parallel Masternodes. Oleh kerana LuxGate dan PMN dapat bekerja di seluruh algoritma dan bersifat agnostik sistem, Luxcore mempunyai peluang yang kuat untuk menggegarkan sistem transaksi perbankan tradisional.

Contoh kes penggunaan untuk projek ini adalah seperti berikut (dari halaman maklumat produk Luxcore):

“Jika institusi mempunyai dua lapisan keamanan firewall A & B, dengan setiap lapisan kekuatan keselamatan yang berbeza, dengan A pada 300 poin dan B pada 200 poin (total 500), dengan LuxGate diaktifkan, setiap level akan memiliki kekuatan gabungan 500, menjadikan kesukaran total menjadi 1000 poin. “

Luxcore merancang untuk bekerjasama dengan institusi swasta untuk membantu mereka menubuhkan Parallel Masternodes dan mengembangkan rangkaian sambil mengekalkan standard keselamatan tinggi.

Peta Jalan Lux

Dengan melihat LUXCoin Github dan Discord, anda akan melihat perkembangan pesat dalam perkembangan dan kemas kini. Pasukan ini merancang untuk melancarkan Masternodes Parallel (PMN) mereka pada Q1 tahun ini dan akan mula mengintegrasikan perniagaan peringkat perusahaan di Q2.

Peta jalan LUX

Maklumat Dagangan LUXCoin

Daripada ICO, LUXCoin melakukan “pra-tambang” di mana mereka menambang 5% dari jumlah bekalan.

Luxcoin

Pada masa ini, LUXCoin hanya dapat diperdagangkan di Cryptopia.

Pemikiran Akhir

LUXCoin nampaknya merupakan projek yang sangat bercita-cita tinggi yang dapat menggegarkan dunia perkhidmatan perbankan tradisional. Algoritma Parallel Masternodes (PMN), PHI1612,

Untuk mengetahui lebih banyak maklumat, lihat maklumat mereka kertas putih, atau cari di banyak saluran seperti Telegram, Reddit, dan Tidak setuju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me