Apa itu RChain?

Platform blockchain semasa telah mengilhami dunia baru yang terdesentralisasi, tetapi reka bentuknya dipenuhi dengan masalah skalabiliti, kelajuan, dan keselamatan. Kekurangan seni bina yang mendasari ini akhirnya akan menghalang kejayaan dan penerapan platform blockchain lama. Menyedari masalah mendesak ini, pasukan RChain bergabung pada tahun 2016 untuk membina seni bina blockchain yang lebih baik.

Header RChain

Reka Bentuk Lebih Baik RChain

Reka bentuk RChain mempunyai kelebihan ketara berbanding pesaing blockchain lain:

 1. Kepantasan- Senibina RChain semestinya memungkinkan untuk menampung puluhan ribu transaksi sesaat dengan mudah. RChain merancang untuk melancarkan dengan kapasiti untuk menangani 40,000 transaksi sesaat akhirnya meningkat menuju matlamatnya iaitu 100,000 transaksi sesaat.
 2. Alat- Alat pemaju yang akan disertakan dengan platform RChain tidak dapat ditandingi oleh penawaran pasaran semasa. RChain merancang untuk menawarkan platform yang dengan mudah membolehkan pembangun dari pelbagai latar belakang dan bahasa pengekodan untuk menghubungkan aplikasi dan produk mereka dengan mudah ke blockchainnya.
 3. Koperasi RChain- Koperasi adalah kumpulan awam yang terdiri daripada pemaju, pelabur, dan pengguna RChain. Ini membolehkan anggotanya mengembangkan dan mengakses blockchain sumber terbuka RChain. Menciptakan suasana komuniti, koperasi memberi setiap ahli kemampuan untuk mempengaruhi masa depan platform.
 4. Amanah– RChain akan membolehkan pembangun di seluruh dunia membuat penyelesaian terdesentralisasi yang selamat dan tidak selamat yang boleh ditingkatkan dan pantas.

Koperasi RChain

Koperasi RChain adalah komuniti pengembangan dan pemerintahan blockchain yang baik. Ahli-ahlinya mengawal, memiliki, dan mengembangkan platform RChain sumber terbuka. Berpusat di Seattle, Washington, koperasi mewujudkan komuniti berasaskan peraturan yang diatur secara formal yang kekurangan banyak platform blockchain.

Sesiapa sahaja boleh menyertai Koperasi tetapi ahli mesti membayar yuran keahlian sekali sebanyak $ 20 dolar untuk bergabung. Harga rendah ini dipilih untuk membolehkan orang dari semua latar belakang kewangan membantu mewujudkan masa depan RChain.

Bergabung dengan Koperasi RChain memberikan banyak faedah kepada anggotanya:

 • Akses ke semua saluran Dischard RChain
 • Keupayaan memilih Anggota Lembaga
 • Membolehkan ahli mengambil bahagian dalam jawatankuasa tadbir urus
 • Membolehkan ahli memilih kelulusan projek dan peruntukan belanjawan.

Tadbir Urus Koperasi

Setiap ahli Koperasi mendapat satu undi tanpa mengira berapa banyak token yang mereka miliki.

Koperasi mempunyai Ahli Lembaga Pengarah yang terdiri daripada sembilan kerusi. Kerusi Dewan yang berbeza mempunyai jangka masa panjang:

Kerusi Pengarah Lembaga 3 Tahun- Greg Meredith, Vlad Zamfir, Ian Bloom

Kerusi Pengarah 2 Tahun- Kenny Rowe, Evan Jensen, Alexander Bulkin

Kerusi Pengarah Lembaga 1 Tahun- Navneet Suman, Hendrik Jan Hibolling, David Currin

Koperasi RChain

Bagaimana RChain Berfungsi?

Seni bina RChain dirancang selepas cabang matematik yang disebut proses mudah alih dalam usaha untuk memaksimumkan skalabilitas platform.

Platform ini dapat menyokong pelbagai blok block, awam dan swasta walaupun pada simpul yang sama. Rantaian blok dijamin melalui protokol konsensus Proof of Stake.

Untuk maklumat lebih terperinci, pergi ke kertas putih dan dokumentasi seni bina.

Persekitaran Mesin Maya Rho

Di tengah platform, Persekitaran Pelaksanaan Mesin Maya Rho membolehkan aplikasi RChain mencapai kelajuan dan skalabiliti yang luar biasa.

Persekitaran Pelaksanaan Mesin Maya Rho dapat menjalankan beberapa Mesin Maya Rho secara serentak. Sekiranya perlu, Mesin Maya Rho hanya membuat contoh Mesin Maya Rho baru untuk menangani beban baru.

RChain mempunyai struktur “rantai pelbagai” yang membolehkan rantaian bloknya berjalan terkoordinasi dan selari. Setiap mesin maya akan melaksanakan satu set kontrak pintar secara bebas pada rangkaian rangkaian dan rangkaian bebas hanya apabila perlu.

Reka bentuk ringan dan multithreaded, node dapat menangani pelbagai keadaan berprestasi tinggi yang membolehkan aplikasi terdesentralisasi RChain mencapai hasil revolusi.

Kontrak Pintar

Di RChain, kontrak pintar ditulis di Rholang. Rholang bermaksud bahasa kelas tinggi yang reflektif. Bahasa itu menyokong pengaturcaraan serentak dalaman. Ini menjadikan kontrak cepat dan serba boleh mengikut reka bentuk.

Dengan selamat dan betul melalui pembinaan, kontrak pintar platform ini mengikuti kaedah pengesahan formal yang membolehkannya sangat berskala. Mesin Maya Rho kemudian menyusun dan melaksanakan kontrak.

Ruang Nama

Tidak seperti kebanyakan blockchain yang menggunakan kunci awam untuk membezakan ruang alamat maya, RChain membahagikan ruang alamat maya ke ruang nama. Dalam istilah yang paling mudah, ruang nama adalah sekumpulan saluran bernama yang digunakan untuk menyampaikan lokasi sumber rangkaian.

Namespaces membolehkan kontrak pintar pada satu blockchain dapat dilihat oleh kontrak sistem di tempat lain di rangkaian. Pembangun ruang nama juga dapat menggunakan alat dan sifat untuk meningkatkan penyulitan dan protokol sistem.

Jualan Token Peribadi RChain

RChain mempunyai penjualan token peribadi yang bermula pada 29 Ogos 2017 dan habis dalam masa kurang dari dua minggu. Ia dengan cepat mencecah $ 15 juta.

Token RHOC mula-mula dijual pada harga 20 sen per token. Penjualan token tidak mempunyai had pembelian maksimum. Namun, ia mempunyai jumlah pembelian minimum $ 50,000.

Semua token RHOC akan bertukar menjadi token REV pada nisbah 1: 1 semasa pelancaran mainnet.

ICO Masa Depan

RChain mungkin akan mengumumkan ICO. dengan pelancaran platform Mercury menjelang akhir tahun ini. Lembaga mesti mengundi terlebih dahulu sebelum ICO dapat berlaku. Oleh itu, jika lembaga dan koperasi memutuskan untuk mengadakan ICO, kemungkinan akan berlaku pada akhir tahun ini dengan pelancaran platform Mercurynya.

Fakta Ringkas Token RHOC

 • Harga Jualan Permulaan: $ 0.20
 • Harga Pasaran Semasa: $ 2.05
 • Jenis Token: ERC-20
 • Bekalan Tersedia – 358,732,436
 • Bekalan Maksimum- 861,185,194
 • Lombong- Tidak
 • Algoritma Konsensus: Bukti Kepentingan

Berniaga

Pertama kali dijual pada harga $ 0,20 per token, token RHOC telah memberikan pulangan yang besar untuk peserta Jualan Token Peribadi. Selepas penjualan token, harga RHOC perlahan-lahan naik ke atas selama beberapa bulan sehingga harga naik lebih dari $ 2.00 pada awal tahun baru.

Pada 9 Januari 2018, harga RHOC mencecah paras tertinggi sepanjang masa iaitu $ 2.83. Sejak itu, harga RHOC secara beransur-ansur merosot ke harga semasa pada $ 2.05.

Di mana Membeli RHOC?

RHOC kini dijual di empat bursa:

 1. Kucoin
 2. Kedai Token
 3. EtherDelta
 4. ChaoEx

Cara Menyimpan RHOC?

RHOC boleh disimpan di mana-mana dompet serasi ERC-20, sama seperti token ERC-20 yang lain. MyEtherWallet adalah kegemaran masyarakat kerana kemudahan penggunaan.

Walau bagaimanapun, dompet perkakasan seperti The Ledger Nano S menawarkan kaedah yang paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency.

Berita terkini

Masih dalam pengembangan, perisian versi “Mercury” awalnya akan dilancarkan pada akhir 2018. Satu secara langsung, ia akan membolehkan pemegang token RHOC untuk mengakses dan menggunakan platform tersebut. Selain itu, RChain mengadakan forum pemerintahan pertama bulan ini. Sepertinya landasan bagaimana tata kelola platform masa depan akan terungkap.

Forum Tadbir Urus

Forum tadbir urus pertama RChain berlaku baru-baru ini di Seattle dari 15 hingga 18 Februari 2018. Dirancang untuk menyatukan masyarakat, forum ini juga menyediakan asas yang sah untuk masa depan keputusan tadbir urus projek.

Forum Tadbir Urus memberi peluang kepada anggota untuk menyumbang melalui bengkel, perbincangan, dan persembahan. Pengarah Bebas Koperasi RChain, Vlad Zamfir merangkumi kepentingan acara ini:

Petikan RChain

Garis Masa Pembangunan

Suku 1 2018- Pertama, demonstrasi konsensus bukti kepentingan Casper

Suku 2 2018- Seterusnya, pelepasan Alpha. Membolehkan pembangun menyediakan beberapa nod yang menunjukkan penyampaian kandungan Casper dan besar.

Suku Tahun 4 2018- Kemudian, Pelancaran platform perisian Mercury yang dirancang

Untuk maklumat terkini mengenai pengembangan RChain, arahkan ke semasa Peta Jalan Pembangunan.

Ahli Pasukan Utama

Greg Meredith

Meredith adalah Pengasas RChain, dan dia adalah Pengasas Bersama, Ahli Lembaga Pengarah, dan Presiden Koperasi. Dia juga memiliki pengalaman lebih dari tiga puluh tahun dengan projek teknologi inovatif.

Meredith juga merupakan Arkitek Utama di sebalik projek utama untuk Microsoft dan AT&T.

Greg Meredith

Ed Eykholt

Ketua Pegawai Eksekutif syarikat pegangan RChain, Eykholt mempunyai pengalaman lebih dari tiga puluh tahun dalam industri teknologi. Selain itu, dia adalah Pengasas bersama dan Ahli Lembaga Koperasi.

Pada masa lalu, Eykholt telah memimpin pelbagai projek berskala penuh dengan syarikat yang merangkumi Microsoft dan Alstom Grid. Eykholt juga mengasaskan LivelyGig pada tahun 2015.

Ed Eykholt

Kenny Rowe

Baik Anggota Lembaga dan Ketua Pegawai Operasi, Rowe mempunyai latar belakang dalam pemerintahan blockchain dan pembangunan masyarakat. Selain itu, dia berfungsi sebagai ketua operasi di MakerDAO dan merupakan perunding kanan di Coin Fund.

Kenny Rowe

Evan Jensen

Jensen berfungsi sebagai Setiausaha dan bertindak sebagai Majlis Umum. Pada asalnya dia mendapat gelar JD dan Sarjana Undang-undang dari Universiti Seattle. Paling penting, Jensen adalah pakar dalam undang-undang yang berkaitan dengan crypto.

Evan Jensen

Nasi Lisa

Rice adalah Ketua Pegawai Kewangan Koperasi dan RChain Holdings. Dia mempunyai lebih dari dua puluh tahun pengalaman kewangan. Ini termasuk perakaunan, perancangan kewangan, dan perbendaharaan korporat.

Nasi Lisa

Kesimpulannya

RChain dapat menyelesaikan banyak masalah kelajuan, keselamatan, dan skalabilitas blockchain. Para pengasas akhirnya percaya bahawa platform mereka akan menjadi asas untuk masa depan pembangunan aplikasi blockchain dan terdesentralisasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me