Selamat datang ke KuCoin, Pesaing Fiercest Binance

KuCoin adalah pertukaran cryptocurrency antarabangsa yang berpusat di Hong Kong yang pada masa ini menyokong perdagangan 210 aset digital. Yang unik dari KuCoin ialah mereka berkongsi 50% dari keseluruhan pendapatan yuran perdagangan mereka dengan pengguna yang memegang token berasaskan pertukaran mereka. Dengan cara yang serupa dengan Binance, KuCoin menawarkan yuran dan insentif perdagangan yang agak rendah untuk memegang (atau berdagang) cryptocurrency asalnya.

Kembali pada tahun 2011, para pengasas mula meneliti teknologi blockchain dan melangkah lebih jauh untuk membina seni bina teknikal untuk KuCoin pada tahun 2013. 4 tahun kemudian, pertukaran dilancarkan dengan tujuan akhir untuk “menjadi salah satu daripada 10 platform pertukaran terpanas di dunia” menjelang 2019.

Walaupun dengan pelancarannya yang agak baru-baru ini pada akhir 2017, KuCoin telah berjaya meningkatkannya dari pertukaran yang tidak jelas ke Ke-19 terbesar mengikut jumlah dagangan. Ramai dalam komuniti crypto optimis terhadap pertumbuhan KuCoin, seperti anggota komuniti aktif “Crowd Conscious” yang pada 5 Januari menulis, “Hanya dalam 3 bulan ekspedisi mereka, KuCoin telah mencapai 300,000+ pendaftaran pengguna – angka pertumbuhan yang hanya akan kita dengar dari Binance Exchange yang mencapai lebih dari 3.000.000 dalam 6 bulan.”

Apakah Saham KuCoin (KCS)?

KuCoin Shares (KCS) adalah mata wang asli dari platform pertukaran KuCoin yang membolehkan pemegang memperoleh keuntungan dari kejayaan pertukaran tersebut. KuCoin mengambil kira jumlah pengguna KCS semasa mengedarkan pelbagai duit syiling. Semakin banyak KCS yang anda pegang, semakin banyak dividen yang akan anda terima.

Bagaimana jika memegang 1 duit syiling anda memperoleh 200+ syiling berbeza setiap hari?

Sistem pembayaran ini membolehkan pengguna menerima pendapatan pasif dengan hanya menahan. Walau bagaimanapun, sementara syarikat pada masa ini tidak berkongsi 50% dari hasil yuran perdagangan dengan pengguna, penting untuk diperhatikan bahawa peratusan yang dibayar kepada pemegang KCS dari yuran perdagangan ini akan dikurangkan pada masa akan datang.

Pembayaran memasuki baki pengguna pada pukul 0:00 (UTC + 8) setiap hari, dilakukan setelah pasukan perakaunan menilai yuran perdagangan dari setiap pasangan perdagangan di platform. Oleh itu, ada kemungkinan apabila anda bangun pada waktu pagi dan melihat keseluruhan baki anda di bursa KuCoin, anda mungkin menyedari bahawa anda menyimpan sedikit lebih banyak Bitcoin, Nano, Dragonchain, dan beberapa ratus token lain yang mungkin tidak mempunyai sebelumnya.

Ciri Utama Saham KuCoin / KuCoin

 • Bonus insentif: Pemegang KCS menerima dividen cryptocurrency setiap hari
 • Format pertukaran mesra pengguna
 • Struktur yuran rendah: Yuran perdagangan 0.1% sama rendah dengan Binance (Bittrex mengenakan bayaran 0.25%), diskaun perdagangan untuk pemegang KCS dan yuran pengeluaran rendah
 • Perkhidmatan pelanggan 24/7: Termasuk laman web, talian hotline, e-mel dan banyak lagi
 • Hak pemegang KCS eksklusif: Pengguna KCS peringkat tinggi akan menerima perkhidmatan perundingan satu lawan satu untuk strategi pelaburan dan mempercepat perkhidmatan pelanggan
 • KCS adalah token ERC20
 • Banyak pasangan perdagangan: BTC, ETH, NEO, USDT, KCS, BCH
 • Keselamatan pertukaran: Sistem keselamatan tahap privasi, aset, dan tahap operasi berdasarkan standard bank. Pasukan ini bahkan mempertimbangkan bencana dengan mempunyai tiga pusat dan dua lokasi
 • Pertukaran terdesentralisasi masa depan
 • Enjin berprestasi tinggi untuk skalabiliti: Teknologi ini membolehkan kelebihan ratusan hingga ribuan kali ganda dari segi kecekapan berbanding standard industri biasa, sehingga tidak ada kelewatan atau kelewatan

Bagaimana Saham KuCoin Berfungsi?

Buku putih projek ini memberikan penjelasan hebat mengenai bagaimana Saham KuCoin diedarkan. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, kaedah pengedaran mengambil kira jumlah KCS dalam dompet pertukaran pengguna. Di bawah ini adalah contoh yang digunakan dalam kertas putih menggunakan pasangan perdagangan ETH-BTC jika pengguna memegang jumlah 10,000 KCS.

contoh dividen kucoin

Di atas anda akan melihat unjuran pendapatan bagi pemegang 10,000 KCS (kira-kira $ 80,000 pada nilai semasa sekitar $ 8). Pendapatannya adalah seperti berikut:

 • Setiap hari: 0.00015 BTC & 0.0238 ETH
 • Mingguan: 0.0105 BTC & 0.16666 ETH
 • Bulanan: 0.045 BTC & 0.714 ETH
 • Setiap tahun: 0.5475 BTC dan 8.687 ETH

Perlu diingat bahawa ini hanya satu pasangan perdagangan daripada lebih dari 200 pasangan perdagangan di bursa, semuanya mengumpulkan yuran perdagangan yang akan diedarkan ke akaun pengguna berdasarkan formula yang ditunjukkan pada gambar yang dipaparkan. Oleh itu, pengguna yang memegang KCS akan menerima dua cryptocurrency dari yuran pasangan perdagangan yang lain (mis. LTC / NEO).

Untuk setiap 1000 KCS yang anda pegang, anda akan menerima diskaun yuran perdagangan 1% dengan jumlah maksimum yang terhad pada 30%. Sebagai contoh, jika anda memegang 20000 KCS anda akan mendapat diskaun 20%, tetapi dengan memegang 50000 KCS, anda akan mendapat potongan 30%.

carta pasangan perdagangan kucoin

Pengalaman Pengguna KuCoin & Antara muka

KuCoin telah melakukan pekerjaan yang hebat untuk membina antara muka yang mesra pengguna tanpa mengorbankan carta, grafik, dan maklumat lain yang mungkin anda ingin membuat keputusan pelaburan yang tepat.

antara muka kucoin

Pertukaran ini boleh diterjemahkan ke 11 bahasa popular termasuk Bahasa Inggeris, Portugis, Belanda, Mandarin, Jepun, Jerman dan Sepanyol. Perdagangan juga dipermudah dan hanya memerlukan beberapa klik setelah anda menavigasi di bawah tab pasar yang terdapat di bahagian atas skrin.

Sekiranya anda memerlukan bantuan tambahan untuk menavigasi bursa, terdapat gelembung sokongan yang ditampilkan di kanan bawah skrin anda. Akhirnya, dengan mengklik pasangan tertentu (mis. KCS / ETH), KuCoin akan mengarahkan anda ke paparan pasangan yang lebih terperinci seperti yang dilihat di bawah.

antara muka gelap kucoin

Mengenai Pasukan

Seperti yang dinyatakan pada mereka laman web rasmi yang menyenaraikan 12 anggota teras, “Kucoin bertujuan untuk menyediakan pengguna perkhidmatan transaksi dan pertukaran aset digital yang lebih selamat dan selesa, mengintegrasikan aset premium di seluruh dunia, dan membina platform transaksi canggih”.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasasnya, Michael Gam, adalah bekas pakar teknikal di Ant Financial, sebuah syarikat gabungan Kumpulan Alibaba Cina. Dia juga merupakan rakan kanan di syarikat gergasi Internet seperti MikeCRM dan KF5.COM.

COO, Eric Don, disebut sebagai “penyelidik Internet kanan, arkitek sistem, dan bintang industri Internet”. Dia juga dinyatakan sebagai CTO dan rakan kanan syarikat IT termasuk YOULIN.COM, KITEME, dan REINOT. Namun, tidak jelas apakah laman web ini benar-benar wujud kerana tidak ditunjukkan dalam carian Google atau ketika memasuki domain laman web. Menurut LinkedInnya, dia kini CTO di Youlin Network Technologies, namun tidak disebut tentang KITEME atau REINOT.

pasukan kucoin

Bekalan dan Kelestarian Syiling Saham KuCoin

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Menurut CoinMarketCap, terdapat jumlah bekalan sedikit lebih dari 180,000,000 KCS dengan bekalan beredar lebih dari 90,000,000 KCS. Walaupun jumlah penerbitan KCS pada awalnya adalah 200 juta, pasukan KuCoin telah memutuskan untuk menjalani program “beli balik” yang menggunakan sekurang-kurangnya 10% dari keuntungan bersih setiap suku tahun untuk membeli kembali KCS dan memusnahkannya sehingga ada hanya tinggal 100 juta KCS.

carta token kucoin

Ketiga fasa mengedarkan 35% KCS kepada pengasas, 15% kepada bintang industri dan pelabur malaikat, dan 50% untuk semua pengguna. Menurut kertas putih, 70 juta KCS yang dikeluarkan kepada pengasas adalah “tertakluk kepada tempoh penguncian selama empat tahun dari 2 Sep 2017 hingga 2 September 2021. Pengasas dilarang memberikan atau menjual pegangan KCS mereka dengan cara apa pun sebelum 2 September 2018. ” 30 juta KCS untuk pemegang industri dan pelabur malaikat mengikuti arah yang serupa, namun hanya dikenakan tempoh penguncian dua tahun. KCS yang dibeli semasa ICO berlaku di bursa pada 2 September 2017 kerana mereka tidak dikenakan lokap.

Sejarah Dagangan Saham KuCoin

KCS whitepaper mengatakan ia mula diperdagangkan pada akhir 2017 dengan harga kira-kira 70 sen dan ia masih tergendala sehingga awal Januari. Mencapai ATH lebih dari $ 20, cryptocurrency jatuh lebih dari 50% ke tahap perdagangan semasa sekitar $ 8. Carta ini menggambarkan turun naik keseluruhan pasaran cryptocurrency dan menyoroti pasaran bear yang berlaku pada pertengahan Januari.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“skrip”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(fungsi () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

jika (appName == “”) {appName = “tempatan”;}

var s = document.createElement (“skrip”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = benar;

var theUrl = baseUrl + ’serv / v3 / coin / chart? fsym = KCS&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:”? “) +” App = “+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Di Mana Anda Boleh Membeli Saham KuCoin?

KCS hanya boleh dibeli di syarikat laman pertukaran rasmi. Pendaftaran agak mudah, tetapi anda perlu memasukkan cryptocurrency awal ke dompet pertukaran KuCoin anda seperti BTC, ETH, NEO, dan / atau BCH untuk berdagang untuk KCS.

Di Mana Anda Boleh Menyimpan Saham KuCoin?

KCS adalah token ERC20, yang bermaksud anda boleh menyimpannya di dompet perkakasan yang menyokong blockchain Ethereum seperti Ledger Nano S dan Trezor. Anda juga boleh menyimpannya di MyEtherWallet (MEW). Untuk melihat lebih banyak dompet, rujuk panduan kami, Dompet Ethereum Terbaik.

Kesimpulannya

Menurut CoinMarketCap, OKEx kini merupakan pertukaran terbesar di dunia dengan jumlah dagangan 24 jam lebih dari $ 2 bilion USD. Walaupun KuCoin hampir sama dengan OKEx dengan jumlah dagangan sekitar $ 128 juta USD, ia mungkin akan terus menarik pengguna baru dan bergerak ke posisi 10 teratas. Ini akan mendekati Binance peringkat ke-3 ($ 1,7 miliar USD) melebihi 10 tempat semasa, HitBTC ($ 475 juta USD).

Memandangkan peningkatan mendadak dalam minat cryptocurrency di seluruh dunia dan hakikat bahawa pertukaran menutup pintu mereka ke akaun pengguna baru kerana kekurangan skalabilitas, tidak masuk akal untuk menyaksikan kejayaan pertukaran ini dan cryptocurrency asalnya, KCS.

Untuk maklumat lebih lanjut dan kemas kini mengenai projek, sila klik pautan di bawah.