Adakah anda membuat beribu-ribu perdagangan crypto jangka pendek setiap tahun? Adakah awak perdagangan hari sepanjang sesi perdagangan? Adakah anda secara konsisten berniaga sekurang-kurangnya lima atau enam hari dalam seminggu? Adakah beberapa jam hari perdagangan anda dikhaskan untuk penyelidikan pasaran dan perakaunan perdagangan? Adakah sekurang-kurangnya satu daripada akaun kripto anda secara eksklusif dikhaskan untuk rejim perdagangan hiperaktif anda, yang bertujuan untuk menjana pendapatan sepenuh masa untuk anda? Sekiranya diaudit, bolehkah anda membuktikan semua perkara di atas untuk menyokong aktiviti perdagangan anda? Sekiranya demikian, sudah tiba masanya anda belajar bagaimana memperdagangkan crypto sebagai perniagaan melalui IRS status peniaga.

Perbezaan Utama Antara Pelabur dan Pedagang

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) memperlakukan pelabur dengan cara yang berbeza daripada peniaga, dan sekarang (tahun pajak 2018) bahawa perbelanjaan pelaburan tidak lagi dapat ditolak, peniaga kripto aktif mempunyai alasan yang baik untuk mendapatkan status peniaga.

Pelabur pada dasarnya ada yang tidak berdagang sepenuh masa dan tidak memperoleh pendapatan utama mereka melalui perdagangan cryptocurrency yang kerap (seperti yang dijelaskan dalam perenggan pembukaan).

Berikut adalah kelemahan utama perdagangan crypto sebagai pelabur dan bukannya sebagai peniaga:

  • Anda hanya boleh memotong $ 3,000 setahun untuk kerugian modal. Bayangkan mempunyai sungguh tahun perdagangan yang buruk, mendapat kerugian dengan $ 24,000 dalam kerugian modal jangka pendek. Anda memerlukan sekurang-kurangnya lapan tahun untuk mengimbangi kerugian tersebut sepenuhnya. Lebih teruk lagi, anda hanya dapat mengimbangi kerugian jangka pendek berbanding keuntungan jangka pendek dan kerugian jangka panjang berbanding keuntungan jangka panjang.
  • Anda tidak lagi dapat memotong sebahagian daripada kos buletin, nasihat perdagangan, persiapan cukai, perisian perdagangan, suapan data atau perbelanjaan berkaitan pelaburan lain seperti tahun pajak sebelumnya. Aduh.

Potensi Kelebihan Status Pedagang dengan Pilihan Raya MTM Seksyen 475

Perkataan itu potensi besar di sini. Sebabnya ialah bahawa IRS pada masa ini mengklasifikasikan cryptocurrency sebagai harta benda dan bukan sebagai sekuriti atau komoditi. Sekiranya dan ketika orang cukai mengisytiharkan cryptocurrency sebagai keselamatan atau komoditi, maka ambil Bahagian 475 tanda ke pasaran (MTM) pilihan raya perakaunan menjadi keputusan yang mudah.

  • Dengan memilih untuk menggunakan MTM, keuntungan dan kerugian modal crypto anda akan dikenakan cukai seperti keuntungan dan kerugian biasa.
  • Anda tidak akan lagi terpengaruh dengan pemotongan kerugian modal maksimum $ 3,000 yang dikenakan kepada pelabur.
  • Semua perbelanjaan perdagangan anda akan dikurangkan pada Jadual C (untung atau rugi dari perniagaan). Komputer, monitor, internet, suapan data, telefon bimbit, perabot, perbelanjaan pendidikan, seminar, langganan profesional, penyediaan cukai, yuran undang-undang, susut nilai, perbelanjaan kereta dan trak, pencen dan pembahagian keuntungan, cukai dan lesen, perjalanan dan makan, dll. adalah semua perbelanjaan yang berpotensi ditolak untuk perniagaan perdagangan kripto anda. Anda juga akan menerima potongan pejabat rumah untuk perniagaan fungsi pentadbiran dilakukan di dalamnya.

Lebih Banyak Barangan Mesra Perniagaan

  • Sekiranya anda benar-benar menyewa atau membeli pejabat (bukan di rumah anda), anda juga akan memotong sewa, insurans, faedah gadai janji, utiliti, dan cukai harta tanah. Sekiranya anda mempunyai pekerja, gaji dan faedah mereka juga akan ditolak perbelanjaan perniagaan.
  • Premium insurans kesihatan anda akan dikurangkan pada Jadual C sebagai perbelanjaan perniagaan.
  • Sekiranya anda pemilik tunggal atau beroperasi sebagai LLC ahli tunggal, anda perlu membayar cukai bekerja sendiri (Jadual SE). Separuh daripada jumlah cukai akan ditolak pada Borang 1040. Ini tidak membantu anda sekarang, tetapi ia akan meningkatkan pembayaran jaminan sosial anda, datang bersara.
  • Apabila anda memperdagangkan crypto sebagai perniagaan melalui status trader, anda dibenarkan membuat akaun persaraan seperti Solo 401-k, dan lain-lain. Had sumbangan untuk rancangan Solo 401-k mengerdilkan akaun IRA dan Roth IRA, tambah besar untuk anda.

Itu adalah kelebihan kelebihan cukai yang berpotensi menguntungkan untuk perniagaan perdagangan kripto anda. Bergantung pada bagaimana anda benar-benar menyusun perniagaan anda (S-Corp., LLC, C-Corp, pemilik tunggal, dll.) Wang cukai tersebut boleh terbukti menguntungkan.

Berdagang Crypto sebagai Perniagaan melalui kitaran Bitcoin Status Pedagang

Pertimbangkan untuk menjadikan kitaran bull and bear Bitcoin yang kuat untuk berfungsi sebagai pemilik perniagaan, bukan sebagai pelabur. Imej: MotiveWave Ultimate.

Cari Penasihat Cukai Pro Sebelum Memilih Status Pedagang dan MTM

Dengan andaian anda adalah peniaga kripto hiperaktif yang sangat menguntungkan, adalah bijak bagi anda untuk mencari dan membayar nasihat cukai terbaik yang ada. Terutama ketika memilih status pedagang dengan MTM dan dua kali lebih banyak lagi jika cuba melakukannya untuk operasi perdagangan kripto.

Banyak syarikat yang menawarkan persiapan cukai pedagang khusus juga menawarkan C-Corp., S-Corp. dan perkhidmatan pembentukan LLC. Pastikan mereka mahir dalam kedua-dua cukai peniaga crypto dan bahagian persamaan pembentukan syarikat. Pembentukan syarikat mungkin mahal jika melalui jalan perjanjian pakej ini. Sebaliknya, pertimbangkan untuk membuat salah satu struktur perniagaan di salah satu laman web undang-undang kos rendah.

Ramai peniaga pro menggunakan S-Corp. atau LLC untuk menjalankan perusahaan mereka. Anda boleh melakukan perkara yang sama, malah menggabungkan kedua-dua struktur itu untuk menambah fleksibiliti (dan lebih banyak kertas kerja!). Kedua-duanya menawarkan perlindungan aset peribadi. Walau bagaimanapun, kelebihan S-Corp yang bagus. adalah kemampuan untuk menerbitkan saham saham untuk mengumpulkan modal. LLC tidak boleh menjual stok kepada pelabur sebagai pertukaran modal tetapi mereka boleh menjual minat di syarikat itu sendiri.

Berdagang Crypto sebagai Perniagaan melalui jam tangan dan pakaian mewah Status Trader

Anda tidak memerlukan jam tangan mewah atau sutera sutera untuk memperdagangkan cryptocurrency sebagai perniagaan, tetapi anda memerlukan nasihat pakar dan pembentukan syarikat untuk berjaya. Foto oleh Adeolu Eletu di Unsplash

Berdagang Crypto sebagai Perniagaan melalui Status Pedagang

Semua diberitahu, memilih status pedagang IRS dengan MTM nampaknya merupakan strategi yang menang untuk peniaga kripto aktif. Anda akan menjimatkan cukai, menukar keuntungan dan kerugian modal menjadi keuntungan dan kerugian biasa, dapat segera mengurangkan kerugian perdagangan besar (mengapa menunggu lapan tahun?) Dan menghapuskan setiap perbelanjaan perdagangan sebagai kos menjalankan perniagaan.

Mengurangkan premium insurans kesihatan dan memulakan rancangan persaraan Solo 401-k adalah faedah tambahan yang ditawarkan dengan beralih dari pelabur crypto kepada peniaga crypto. Melangkah lebih jauh, anda juga dapat melindungi aset peribadi anda dengan mewujudkan syarikat atau LLC untuk perniagaan anda.

Selidiki rekod prestasi dan reputasi penyedia cukai yang mengaku pakar dalam urusan cukai peniaga. Tanyakan kepada mereka berapa banyak pelanggan crypto yang telah mereka bantu untuk mendapatkan status pedagang IRS. Bandingkan yuran mereka untuk pembentukan syarikat dan LLC dengan laman web undang-undang biasa. Anda dapat menjimatkan ratusan dolar dengan membentuk S-Corp anda. atau LLC dengan yang terakhir, bukannya yang pertama.

Apa sahaja jalan yang anda jalani untuk mendapatkan nasihat status penasihat kripto dan pembentukan syarikat, pastikan anda mendapatkan nasihat pakar yang diluluskan oleh IRS.