Brock Pierce nampaknya ada di mana-mana dalam ruang cryptocurrency dan blockchain.

Seseorang dapat mengesan cap jari Pierce pada sejumlah peristiwa yang membentuk industri yang memusingkan. Hari ini, Pierce masih berada di belakang roda kemudi dari beberapa kejadian dan projek terbesar di ruang tersebut. Pierce kini adalah Pengerusi Bitcoin Foundation, pengasas bersama Block.one, EOS Alliance, Tether, Mastercoin, dan Blockchain Capital, dan menasihati syarikat seperti BitGo, DNA, dan tZERO Patrick Byrne.

2019 sudah menjadi tahun yang besar bagi pencerita utama jutawan, dengan rancangannya untuk melancarkan semula Gunung terkenal. Gox, pertukaran cryptocurrency diretas sekitar 740,000 bitcoin (~ $ 2.664 bilion) pada tahun 2014.

Reputasi Pierce dibina berdasarkan tahun keusahawanan dan modal teroka, cryptocurrency dan evangelisme blockchain, menjadi apa Batu berguling memanggil “[cryptocurrency] pemimpin kultus pertama di dunia”, menjadi jutawan blockchain, dan cukup menggembirakan, pelakon kanak-kanak dalam klasik Disney tahun 1992 Itik Perkasa.

Walaupun Pierce mungkin telah bersara dari dunia lakonan pada usia tujuh belas tahun, dia masih memiliki bakat untuk bercerita dan pertunjukan pertunjukan, meletakkan banyak tumpuannya untuk memupuk dan mengembangkan sektor cryptocurrency yang masih muda, tetapi berkembang.

Kami berpeluang menemubual Brock Pierce mengenai pemikirannya mengenai pertumbuhan ruang, keusahawanan cryptocurrency, Bitcoin, permainan dan blockchain, Puerto Rico, Seasteading, dan McAfee Campaign.

keusahawanan

Bagaimana keusahawanan dalam blockchain & ruang cryptocurrency berbeza dengan dunia permulaan yang lebih tradisional?

Saya rasa salah satu perkara utama yang anda sedar ketika anda bekerja sebagai usahawan adalah hari yang panjang, berjam-jam. Apabila anda mula bekerja sebagai usahawan Internet, dunia bergerak dengan jarak satu juta batu sejam dan berubah dengan cepat.

Crypto hanyalah pecutan lebih jauh dari itu. Ia seperti satu bilion batu sejam. Lebih sukar daripada ruang lain yang saya sedar hanya kerana kepantasan perubahan. Industri ini bergerak pesat. Apa yang lebih realistik? Internet mengambil masa 40/50 tahun untuk sampai ke tempat sekarang. Kami bergerak lebih kurang tiga kali lebih cepat. Kami pada dasarnya adalah kelajuan Internet Pi.

Evolusi ini sangat sukar untuk ditonton. Terutama semasa ICOMania pada tahun 2017-2018, yang menambahkan unsur pecutan yang lain. Begitu banyak syarikat rawak muncul dari eter dan mengumpulkan berjuta-juta untuk membina projek sama ada yang menghancurkan dunia atau nilai yang benar-benar meragukan.

Perkara yang baik adalah bahawa pasaran ICO telah mendapat pembetulan yang bagus. Kita perlu perlahan sedikit. Kami berada di depan ski kami, seperti yang mereka katakan.

Sangat menarik untuk melihat berapa banyak pengusaha cryptocurrency dan blockchain telah menjadi tokoh awam untuk projek mereka.

Bentuk kepala biasanya pencerita. Dalam kumpulan muzik, anda mempunyai penyanyi utama, saya lebih suka menggunakan istilah konduktor. Bentuk kepala biasanya konduktor dan pencerita. Sering kali hilang di kebanyakan syarikat permulaan di Silicon Valley, pentingnya bercerita ketika kebanyakan orang memikirkan mereka mengumpulkan pasukan mereka dan fungsi penting yang perlu dicapai oleh pasukan. Bercerita biasanya tidak ada dalam senarai.

Ini adalah seni yang hampir hilang, tetapi apabila anda mula melihat projek yang berjaya berbanding yang tidak, anda akan dapati bahawa ada benang yang sama dan benang yang biasa biasanya melibatkan pencerita yang baik.

Seperti apa dalam kehidupan Brock Pierce?

Hari-hari ini, saya bangun pada jam 6:00 pagi, bertafakur, jurnal, Yoga. Saya berusaha menyelesaikan semua perkara pada jam 7:00 atau 8:00 pagi, semua ritual pagi saya. Kemudian saya bekerja berjam-jam dan bilas, ulangi.

Selalunya, saya menaiki kapal terbang. Sekiranya anda mengambil bulan terakhir, saya berada di Puerto Rico. Kemudian saya berada di Vegas untuk satu malam, LA untuk satu malam, New York untuk satu malam, LA untuk satu malam. Pantai Palm Barat untuk satu malam, Miami untuk satu malam. London untuk satu malam, Versailles untuk satu malam. Normandy untuk satu malam, Paris untuk satu malam, DC selama dua malam. New York untuk satu malam, LA selama dua malam, Tokyo selama tiga malam. Ini sering saya gulung.

Bagaimana anda membuat otak anda semakin sempit dan fokus untuk menghasilkan pada tahap tinggi setiap hari, terutama dengan semua perjalanan?

Itu semua latihan. Saya telah lama melakukan ini.

2019 dan 2020

Adakah anda fikir akan ada momen membuat atau pecah untuk cryptocurrency pada tahun 2019/2020, dan jika ya, apa yang anda anggap seperti itu??

Saya tidak melihat rehat berlaku. Saya hanya melihat membuat.

Kami berada di pasar beruang, tetapi kami pernah berada di pasar beruang sebelumnya. Ini seperti kitaran biasa. Ingatlah bahawa harga cryptocurrency adalah barometer sentimen utama. Ini tidak banyak berkaitan dengan asas. Asas-asas ekosistem sentiasa konsisten dan terus ke kanan. Jumlah pengguna, jumlah usahawan, jumlah modal yang masuk, semuanya. Jumlah urus niaga, hampir semuanya konsisten naik dan ke kanan, kadang-kadang mempercepat lebih cepat daripada pada waktu lain.

Kaki dari gas sekarang berbanding pedal ke logam. Kami masih bergerak maju walaupun harganya mungkin turun.

Kami melalui kitaran ini dan sangat diperlukan kerana apa yang berlaku adalah ketika harga melambung, mentaliti ekosistem adalah “ketika bulan, ketika Lambo”? Bukan seperti itu atau bagaimana kita mahu diwakili. Sama ada orang menyedarinya atau tidak, kita sedang membina kerangka teknologi yang akan mengubah dunia dan mudah-mudahan menjadikannya tempat yang lebih baik. Hasilnya akan ditentukan oleh kualiti orang yang melakukannya.

Adakah kita mahu mentaliti “ketika bulan, ketika Lambo” menjadi perancang dunia baru atau adakah kita mahu orang-orang berintegriti tinggi yang ditahan dan melakukan kerja membina infrastruktur yang diperlukan untuk membina masa depan yang lebih baik untuk semua kita?

Kami memerlukan pembetulan ini kerana ia bertindak sebagai peristiwa pembersihan atau pembersihan dan mengeluarkan segalanya dari industri yang tidak sesuai dengan apa yang kita lakukan dan apa yang sedang kita bangunkan. Saya untuk satu sangat gembira bahawa pasaran sedang turun kerana pasaran sekarang menjadi rasional lagi dan orang-orang yang tidak beroperasi dengan penuh integriti akan hilang kerana mereka tidak lagi melihat cepat. Yang tinggal hanyalah orang-orang yang beriman dan orang-orang yang ada di sini untuk mengubah dunia.

Mari kita anggap bahawa kita meneruskan lintasan semasa ini. Bagaimana anda melihat rata-rata orang bukan teknikal anda berinteraksi dengan cryptocurrency dan penyelesaian blockchain setiap hari dalam beberapa tahun akan datang?

Ingat, ruang ini hanya sekitar 10 tahun dan sangat sedikit orang yang bekerja di dalamnya 10 tahun yang lalu. Anda boleh mengira mereka dengan dua tangan. Baru enam atau tujuh tahun kebelakangan ini, anda mempunyai banyak orang kritikal yang mengerjakan sesuatu dan massa itu jelas telah berkembang pesat dalam enam, tujuh tahun terakhir ini.

Kami mempunyai banyak orang yang berbakat di seluruh dunia yang fokus dan mengambil bahagian. Internet, seperti yang dikembangkan pada tahun 60-an, 70-an, 80-an, dan 90-an, tidak dapat digunakan oleh pengguna hingga tahun 1995. Pada tahun 1995, Netscape diciptakan. Internet tidak dapat digunakan oleh rata-rata orang sehinggalah anda mempunyai penyemak imbas internet, sehingga anda mempunyai pelanggan e-mel sehingga anda mempunyai enjin carian dan kandungan serta barang-barang yang boleh dimakan dan barang-barang yang harus dibeli. Sehingga anda berada dalam jumlah infrastruktur yang kritikal, sehingga jambatan, jalan, dan terowong dibina, ia tidak siap untuk arus perdana.

Crypto berada dalam keadaan yang hampir sama. Saya rasa sekarang kita mempunyai momen Netscape dan itu juga EOS. Saya percaya EOS adalah Netscape kami. EOS adalah blockchain pertama berskala yang mempunyai latensi rendah, yang bermaksud cepat, dan tidak ada bayaran kepada pengguna, yang bermaksud tidak ada geseran. Saya rasa kami mempunyai masa Netscape kami. Anda masih ingat ketika Netscape dilancarkan, tidak ada yang menyedari kepentingannya sehingga anda mendapat manfaat dari belakang, yang bermaksud beberapa tahun kemudian. Saya yakin sekarang kita mempunyai masa internet pengguna. Ini setara dengan ketika Apple iPhone keluar dan app store. Kami berada di peringkat awal.

Aplikasi pertama di kedai aplikasi adalah awal, mereka tidak berada di mana semuanya akan berakhir. Saya juga tidak mengatakan bahawa EOS pasti masa depan. Saya sepenuhnya agnostik rantai dan ada banyak generasi tiga protokol yang akan keluar yang berskala cepat dan cepat dan perkara-perkara seperti itu.

Ethereum akan mengalami peningkatan pada satu ketika. Saya hanya mengatakan yang pertama dan ingat bahawa terdapat Netscape, Internet Explorer, Safari, Chrome, Firefox, Brave, ETC. Terdapat sebilangan penyemak imbas, untuk menggunakan analogi itu. Saya rasa kita mempunyai masa pengguna dan jadi, saya rasa sekarang. Saya rasa pada tahun depan atau dua atau tiga tahun, kita akan melihat penerapan pengguna yang bermakna kerana kita sekarang mempunyai sistem yang dapat meningkatkan dan dapat memberikannya sekarang.

Masih ada beberapa perkara lain yang perlu diperbaiki. Antara muka pengguna, tetapi itu menjadi lebih baik kerana semakin ramai orang dan pereka pemasaran memasuki ruang tersebut. Bukan lagi jurutera hebat dan kriptografer hebat.

Jelas sekali, untuk mendapatkan penggunaan pengguna secara besar-besaran, anda memerlukan perkara yang boleh digunakan oleh pengguna dan anda juga memerlukan aplikasi yang menarik bagi orang ramai. Tiga kategori di mana saya fikir kita akan melihat aplikasi pembunuh pertama muncul adalah sama ada dalam sosial, perkara yang berlaku selepas Facebook dan Instagram atau ia akan menjadi pemesejan, perkara yang berlaku selepas WhatsApp dan Skype atau ia akan berada dalam permainan.

Saya rasa itu adalah tiga bidang di mana kita akan melihat jenis aplikasi pembunuh pertama muncul yang memberikan skala yang bermakna kepada blockchain. Saya rasa bahawa kita akan melihat aplikasi pertama kita tahun ini berjaya mencapai satu juta pengguna.

Pasar beruang ini mempunyai banyak projek yang memberhentikan sejumlah besar kakitangannya, jika tidak ditutup sepenuhnya. Adakah anda mempunyai kata-kata bijak untuk mana-mana usahawan di ruang blockchain dan crypto?

Percayalah. Anda berada di ruang yang tepat pada waktu yang tepat dan kemungkinan besar melakukan perkara yang betul. Sebuah puisi terlintas di fikiran. Puisi oleh Rudyard Kipling dan puisi itu dikenali sebagai “Jika”:

Sekiranya anda dapat menjaga kepalanya ketika semua tentang anda

Adakah kehilangan mereka dan menyalahkan anda,

Sekiranya anda boleh mempercayai diri anda apabila semua lelaki meragui anda,

Tetapi biarkan juga keraguan mereka;

Sekiranya anda boleh menunggu dan tidak jemu dengan menunggu,

Atau dibohongi, jangan berbohong,

Atau dibenci, jangan beri jalan untuk membenci,

Tetapi jangan kelihatan terlalu baik, atau bercakap terlalu bijak:

Sekiranya anda dapat bertemu dengan kemenangan dan bencana dan memperlakukan kedua-dua penipu itu sama, rasanya seperti puisi yang sesuai untuk semua orang. Bagi sesiapa yang belum membacanya, mungkin itulah nasihat terbaik yang dapat saya berikan kepada semua orang hari ini.

Mempunyai tekad yang sangat mirip Zen atau tabah dan mengabaikan letupan di sekitar anda. Terus fokus pada perkara yang berlaku di hadapan anda.

Tepat, hadir, tetap hadir.

permainan

Persimpangan permainan dan blockchain sangat menarik untuk diikuti. Mengapa sekarang menjadi masa terbaik bagi pembangun permainan untuk mula membangun berbanding dengan beberapa tahun yang lalu?

Anda tidak mempunyai infrastruktur beberapa tahun yang lalu. Permainan apa yang akan anda bina di blockchain beberapa tahun yang lalu? Satu-satunya perkara yang dilakukan baru-baru ini yang berjaya ialah Crypto Kitties, dan Crypto Kitties tidak dapat membuat skala.

Apa jenis permainan video yang anda harapkan dapat dilihat yang disokong oleh blockchain? Adakah seperti Fortnite dan World of Warcraft khas anda di blockchain? Adakah ia hanya lebih daripada satu Penyelesaian NFT?

Ia pasti tidak akan menjadi Fortnite atau World of Warcraft. Permainan itu memerlukan masa bertahun-tahun untuk dikembangkan. Perkara-perkara itu tidak akan berlaku pada blockchain untuk beberapa lama. Mereka akan menjadi permainan yang lebih mudah. Perkara seperti Crypto Kitties, perkara dengan NFT. Permainan perjudian, kita sudah banyak menerima pakai di sana. Anda mempunyai bahagian perjudian dan kita akan mempunyai lebih banyak dan lebih banyak daripada itu, tetapi kemudian anda juga akan mempunyai permainan kasual, tetapi saya juga fikir kita akan melihat sesuatu di mana permainan perjudian dan kasual permainan berkumpul.

Saya suka menyebut kategori itu sebagai “permainan berasaskan ganjaran”. Ini seperti permainan video dan tidak seperti permainan perjudian, tetapi anda sebenarnya memperoleh banyak nilai. Perkara seperti permainan trivia. Banyak perkara sama yang anda lihat yang popular di telefon bimbit hari ini. Mereka akan menjadi sederhana kerana ini adalah perkara yang dapat anda putar balik dan cepat keluar.

Kami akan melihat beratus-ratus permainan mudah, yang kebanyakan akan gagal, tetapi kami akan berakhir dengan beberapa aplikasi yang mudah-mudahan dan dengan bermain permainan, anda memperoleh nilai. Anda mengumpulkan duit syiling, fikir Farmville, barang-barang seumpamanya kecuali duit syiling itu mempunyai nilai seperti dalam permainan seperti World of Warcraft. Permainan perlu dirancang supaya orang menginginkan lebih banyak daripadanya dan pasti ada sebab mengapa kami membeli dan menjualnya, utiliti atau apa sahaja.

Pada dasarnya ini adalah industri yang pernah saya kerjakan dalam kebanyakan hidup saya, iaitu permainan dan khususnya, pasaran sekitar permainan dan mata wang permainan.

Saya adalah pembuat pasaran mata wang permainan terbesar di dunia. Saya membina rangkaian bekalan 400,000 orang di China untuk bermain permainan secara profesional untuk menambang mata wang digital. Saya telah melakukan penjualan bernilai $ 20,000,000 dalam perniagaan tersebut.

Di situlah akar kripto saya juga ada. Saya menjual barang dan emas Runescape dengan harga sebenar seperti 12 atau 13.

Itu urusan saya. Saya melakukannya untuk RuneScape dan setiap permainan.

Adakah anda menggunakan bot Cina?

Saya mengajar orang Cina bagaimana melakukannya. Saya lelaki yang mengajar orang Cina.

Adalah lucu untuk memikirkan berapa banyak orang yang pernah bermain World of Warcraft dan RuneScape yang akhirnya mendapat cryptocurrency dan keusahawanan internet am. Apa beberapa permainan video kegemaran anda semasa anda dewasa?

Saya adalah pemain permainan profesional, jadi saya bermain setiap permainan yang saya boleh dapatkan semasa kecil. Saya juga merupakan tikus pusat membeli-belah, jadi saya suka berkeliaran di arked ketika mereka masih ada. Saya berpacaran sekarang, tetapi Mortal Kombat mungkin kegemaran peribadi saya dari permainan arcade. Yang saya mainkan dalam banyak kejohanan, tetapi saya suka permainan main peranan lebih daripada yang lain.

Fantasi Akhir dan semua yang lain. Saya juga banyak bermain permainan kad, seperti Magic the Gathering. Permainan berterusan pertama datang dalam talian. Saya bermain banyak Everquest, World of Warcraft, perkara-perkara seperti itu.

Mt gox meningkat

Jadi, anda ingin membawa kembali MtGox dari jurang yang disebut. Bagaimana anda merancang untuk melakukannya? Saya sangat ingin tahu tentang proses sebenar menyelamatkan dana.

Bagaimana kita merancang untuk pergi dan melakukannya? Terdapat beberapa keutamaan di sini. Yang pertama adalah terdapat 24,000 mangsa yang telah mengajukan tuntutan Peguam Kebankrapan Philadelphia untuk pemegang amanah muflis. Terdapat 24,000 mangsa yang membuat pertaruhan awal pada Bitcoin pada hari itu dan mereka telah kehilangan faedah kerana mengambil risiko itu dan wang mereka dikurung dalam proses kebangkrutan selama lima tahun sekarang. Yang pertama dalam senarai keutamaan adalah mendapatkan wang dan bitcoin secepat mungkin

Seperti apa tugas sebenar mendapatkan semula dana?

MtGox kehilangan 850,000 bitcoin. Mereka menemui 200,000 dari jumlah itu, jadi masih ada 650,000 bitcoin yang hilang. Kini dari 200,000, pemegang amanah muflis menjual sekitar 50,000 daripadanya dengan harga $ 630,000,000. Estet MtGox hari ini mempunyai sekitar $ 630,000,000 dan sekitar 150,000 bitcoin. Wang tunai dan duit syiling itu perlu diedarkan kepada pemiutang, mangsa, secepat mungkin.

Bagaimana dengan bitcoin yang tidak ada di atas meja, adakah akan ada usaha untuk memulihkannya atau sesuatu yang berada di luar jangkauan langsung pemberontakan MtGox?

Saya akan mengatakan bahawa satu langkah lagi. Perkara kedua yang perlu berlaku untuk mendapatkan wang itu adalah rancangan pemulihan sederhana, rancangan CR, yang perlu disetujui oleh pemegang amanah muflis. Itu nombor dua. Nombor tiga ialah CoinLab mengemukakan tuntutan ke atas harta tanah MtGox dengan harga $ 70,000,000 pada tahun 2014.

Tuntutan itu adalah tuntutan undang-undang yang tidak masuk akal menurut saya kerana mereka melanggar kontrak mereka dan gagal melaksanakannya. Selain itu, mereka menggelapkan $ 3,000,000 Mt. Wang pelanggan Gox. Firma yang gagal melaksanakannya melanggar kontrak dan menggelapkan $ 3.000.000. Ini menuntut MtGox untuk $ 70 juta. Adakah itu masuk akal bagi anda? Tidak siuman. Hentaman untuk melakukan sesuatu seperti itu adalah gila.

Sekarang, maju ke hari ini. Setelah CoinLab menyedari bahawa ia keluar dari pembubaran dan memasuki pemulihan awam dan nilai bitcoin telah meningkat begitu banyak dan terdapat $ 630,000,000 di sana, they telah mengubah tuntutan undang-undang mereka dan sekarang mereka mendakwa mereka berhutang $ 16,000,000,000 ($ 16 bilion). Mereka mahukan semua wang.

Mereka pada dasarnya mengatakan bahawa jika MtGox telah kekal dalam perniagaan dan jika MtGox tidak membatalkan kontrak mereka yang melanggarnya, dan adakah mereka tidak menggelapkan wang yang mereka pilih, sekiranya mereka benar-benar melakukan dan melakukan sesuatu yang mereka lakukan? tidak, mereka percaya syarikat mereka akan bernilai $ 16 bilion hari ini.

Mereka percaya bahawa mereka akan lebih besar daripada Coinbase. Satu-satunya perkara yang saya terkejut adalah mengapa mereka tidak mengatakan bahawa mereka akan menjadi Facebook atau Google atau kedua-duanya. Gagah untuk membuat kenyataan itu keluar dari dunia ini. Mereka mendakwa bahawa mereka berhutang semua wang dan pemiutang mesti mendapat sifar. Mereka percaya bahawa 100% wang harus disalurkan ke CoinLab. Itu perlu ditangani. Mereka perlu dihentikan.

Salah satu cara untuk menghentikannya ialah saya membeli ekuiti MtGox pada tahun 2014. Nampaknya saya memiliki 100% MtGox. Sebagai pemegang ekuiti, nampaknya saya berhak mendapat lebihan $ 700,000,000 atau $ 800,000,000. Saya mahu semua itu diberikan kepada pemiutang.

Kami mahu pemiutang menerima semua wang tunai dan duit syiling secepat mungkin. Panggilnya orang baik. Di seberang rumah, anda mempunyai CoinLab yang tidak melakukan apa-apa, mencuri wang dan melanggar kontrak dan mereka mengatakan bahawa mereka layak mendapat segalanya. Mari kita panggil mereka penjahat.

Ini sangat Joseph Campbell-esque.

Ini adalah kisah Joseph Campbell. Inilah sebabnya mengapa saya terlibat. Ini kerana MtGox, anda mengalami kenaikan dan kejatuhan, dan ceritanya belum selesai. Kami mempunyai kekuatan sebagai industri untuk menulis akhir cerita ini. Bagaimana kita sebagai industri mahu cerita berakhir dan saya katakan mari menulis Joseph Campbell yang berakhir.

Kenaikan, kejatuhan, seperti burung phoenix yang naik dari abu, kenaikan lagi. Mari berhenti penjahat. Mari kita hentikan penjahat daripada mengambil semua wang dan sebagai industri, ini adalah Lehman Brothers kami. Ini adalah Bear Stearns kami. Mari kita tunjukkan bahawa kita berbeza daripada sistem kewangan lama. Mari tunjukkan bahawa kita lebih baik daripada sistem kewangan lama. Mari dapatkan pulangan semua wang kepada pemiutang dan tunjukkan bahawa kami berdaya tahan sebagai industri dan kami masih berdiri.

Ini adalah topik yang sangat hangat, terutama baru-baru ini dengan skandal pertukaran Quadriga ini.

Itu bahagian lain, mari naikkan bar. Mari naikkan bar dan kendalikan pertukaran ini sebagai mercusuar, sebagai demonstrasi amalan terbaik bagaimana pertukaran harus beroperasi hari ini sehingga kisah ini yang terus menerus melanda industri kita, bahkan empat segi, seperti baru-baru ini, Cryptopia, tetapi ini telah berlaku pada.

Kisah ini berlaku berulang-ulang kali, dan teknologinya ada. Alat-alatnya ada, kemahiran ada untuk mencegah perkara ini berlaku ke depan. Untuk satu, desentralisasi hak penjagaan, pertukaran bukan kustodial. Kita boleh melakukannya dengan crypto. Ini tidak seharusnya berlaku lagi. Multisig, yang terbaru ini. Anda bahkan tidak menggunakan multisig. Apa yang terjadi di sini? Ia kelihatan disengajakan.

Ia kelihatan sangat mencurigakan kerana kita semua harus tahu lebih baik ketika ini. Sudah tiba masanya sebagai industri, kita berhenti bertolak ansur dengan pertukaran yang tidak melaksanakan amalan terbaik semasa. Ini perlu berhenti.

Ramai orang yang menyimpan cryptocurrency mereka bahkan tidak menyedari jenis langkah apa yang diambil untuk melindungi wang mereka. Seorang lelaki, malangnya, meninggal dunia dengan kunci $ 190,000,000 atau berapa pun jumlahnya, ia adalah bonkers dan pastinya tidak memperoleh mata dari khalayak arus perdana.

Sebilangan besar orang memperkenalkan pengenalan mereka kepada Bitcoin melalui kisah MtGox. Begitulah cara orang mempelajari industri ini. Mereka fikir ia digunakan untuk ubat-ubatan atau banyak naik dan sangat berisiko dan tidak selamat dan selalu digodam.

Itulah persepsi orang biasa kerana kisah MtGox dan kisah seperti itu yang terus melanda industri kami. Sudah tiba masanya untuk mengakhirinya.

Orang nombor satu, pemiutang, mangsa, 24,000 pemiutang, mendapatkan wang tunai dan duit syiling secepat mungkin.

Nombor dua, hentikan CoinLab. Hentikan penjahat.

Nombor tiga, wujudkan asas bagi pihak pemiutang yang ditadbir oleh pemiutang untuk meneruskan usaha pemulihan untuk mengejar syiling yang hilang dan mengejar setiap dan semua tuntutan untuk mendapatkan pemiutang apa yang mereka layak. Anda mendapatkan mangsa apa yang mereka layak.

Nombor empat adalah melancarkan semula pertukaran.

Ingat ketika Bitfinex digodam? Bitfinex dapat melunaskan pemiutang mereka melalui hasil operasi pertukaran. Sekiranya MtGox beroperasi selama lima tahun terakhir, pemiutang mungkin telah dibuat sepenuhnya. Jangan biarkan lima tahun lagi berlalu. Mari kita buat perkara ini dengan cepat.

Saya percaya bahawa kisah ini, pemiutang adalah bahagian terpenting, 24,000 pemiutang, tetapi kita semua menjadi mangsa. Sesiapa yang pernah memegang bitcoin menjadi mangsa penggodaman MtGox kerana MtGox yang digodam telah mengembalikan industri kita satu atau dua tahun. Setiap kali ada satu lagi peretasan ini, ia kembali, dan ini merosakkan persepsi masyarakat terhadap pekerjaan yang kita lakukan. Apa yang baik untuk Gox baik untuk ekosistem pada pendapat saya.

Apa yang anda katakan akan menjadi rintangan terbesar dalam membina semula jenama Gox selain membayar balik kepada pemiutang?

Membangun generasi terbaik, pertukaran kelas terbaik yang telah menyelesaikan masalah penjagaan duit syiling sehingga wang anda tidak dicuri lagi. Kemudian membuat orang mempercayainya lagi. Ini jelas merupakan proses yang panjang. Jelas, orang telah dibakar. Kita semua telah terbakar, tetapi ada sedikit kisah penebusan di sini.

puerto rico, seasteading, mcafee

Bolehkah anda memberitahu kami sedikit tentang bagaimana keadaan di Puerto Rico?

Perkara di Puerto Rico bergerak seiring. Semakin banyak orang luar biasa muncul dengan modal intelektual, modal insan, modal kewangan, modal rohani, dan niat baik. Sedikit demi sedikit, kita membuat kemajuan. Anda sekarang mempunyai sejumlah pelabur malaikat di Puerto Rico, yang tidak pernah berlaku sebelumnya. Anda mempunyai sebilangan mentor yang telah membina permulaan yang berjaya pada masa lalu yang ada untuk membantu masing-masing dan memberi inspirasi kepada gelombang usahawan seterusnya.

Tidak pernah ada permulaan di Puerto Rico yang telah mengumpulkan bahkan satu juta dolar secara sejarah. Dua syarikat permulaan mengumpulkan lebih daripada satu juta dolar tahun lalu di aplikasi kedua. Saya rasa kita akan mendapat lebih banyak tahun ini. Terdapat keseluruhan ekosistem permulaan yang muncul, dan ini adalah usahawan Puerto Rico.

Orang Puerto Rico sangat berbakat. Puerto Rico mempunyai lebih banyak ijazah sarjana muda berbanding di tempat lain di Amerika Syarikat. Mereka rata-rata paling berpendidikan. Mereka juga mempunyai lebih banyak artis per kapita daripada di mana sahaja di Amerika Syarikat. bermakna mereka sangat kreatif.

Orang Puerto Rico mempunyai bakat. Ini adalah tempat yang semestinya kita menghabiskan lebih banyak masa. Eksport utama Puerto Rico adalah manusia, modal insan, tetapi kebanyakannya berakhir di San Francisco atau di New York kerana tidak ada peluang yang cukup di Puerto Rico. Ini adalah pengaliran otak yang berterusan di mana Puerto Rico yang paling berbakat terus-menerus pergi kerana mereka tidak mempunyai alat untuk melakukan apa yang mereka mahukan di rumah. Itu mula berubah dan semoga terus berlanjutan.

Terutama dengan revolusi digital di mana anda boleh memulakan syarikat berjuta-juta dolar hanya dari komputer riba anda, di mana sahaja anda berada. Apa pendapat anda mengenai Seasteading dan ekonomi blockchain autonomi yang dapat bertahan sendiri?

Saya suka bermain-main dengan bentuk pemerintahan yang baru. Saya menghabiskan banyak masa untuk memikirkan pembinaan negara. Saya berkawan dengan Patri Friedman, cucu Milton Friedman yang memulakan Seasteading. Randy, yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Seasteading sehingga mungkin beberapa bulan yang lalu, telah tinggal di Puerto Rico bersama kami. Saya peminat proses Seasteading.

Konsep itu sendiri menarik, terutamanya dengan keindahan internet yang menghubungkan semua orang, walaupun anda tidak mempunyai tempat. Saya hanya ingin tahu pendapat anda mengenai kempen McAfee untuk menjadi presiden.

Saya memperkenalkan John McAfee kepada Bitcoin. Saya rasa itulah yang dia akan memberitahu anda. John seorang lelaki yang luar biasa, sangat menarik. Dia telah menjalani salah satu kehidupan yang paling luar biasa dan pastinya telah menjadi penyokong kripto yang besar dan sangat umum untuk perkara-perkara yang sedang kita lakukan. Sekiranya anda mendapat keseronokan bergaul dengannya, anda akan terhibur sepenuhnya.

Pemikiran Akhir

Anda dikenali cukup mudah diakses oleh hampir semua orang yang sangat berminat dengan industri cryptocurrency. Saya selalu melihat anda di persidangan berbual dengan orang ramai pelbagai acara lain.

Saya membuat titik untuk diakses. Saya memberi ceramah di persidangan dan saya melepak selama beberapa jam selepas itu selalu. Sepanjang hidup saya, setiap penceramah utama memberi ceramah dan mereka keluar dari pintu belakang. Saya hanya melihat beberapa orang sepanjang hidup saya yang tidak melakukan perkara itu.

Ini adalah aspek ruang cryptocurrency yang sangat unik kerana anda mempunyai banyak orang yang melakukan inovasi juga terlibat dalam membina komuniti. Hebat dilihat.

Itulah yang memisahkan kita dari dunia lama ialah kita membina komuniti. Itulah apa ini. Teknologi tidaklah yang membezakan satu projek dengan yang lain. Ini sumber terbuka, copy paste.

Apa yang memisahkan satu projek dari yang lain adalah kualiti komuniti dan penjaga yang menolongnya. Mereka yang mengutamakan komuniti mereka, bukan mereka sendiri. Itulah yang memisahkan kita dari dunia lama kerana kita membina sistem sumber terbuka dengan hati terbuka dan minda terbuka

Apa bahagian teka-teki seterusnya untuk anda dalam projek anda dan bagaimana pembaca kami dapat membantu dengan apa sahaja perkara yang telah kami bicarakan hari ini?

Sekiranya anda pemiutang Gox, datanglah ke Peningkatan Gox dan daftar supaya anda memiliki beberapa pertukaran baru dan dimaklumkan. Sekiranya anda bukan pemiutang Gox, terus lakukan apa yang anda lakukan. Perlu kerja berpasukan untuk menjayakan impian tersebut. Ia memerlukan kita semua dan semua kerja yang kita laksanakan.

Terdapat begitu banyak cara yang dapat kita sumbangkan dengan cara unik dan istimewa kita masing-masing. Mari ubah dunia dan menjadikannya tempat yang lebih baik.

Terima kasih kerana meluangkan masa, Brock!