NiceHash telah menjadi salah satu kaedah paling popular untuk menambang Ethereum (ETH). Sama ada anda baru dalam perlombongan atau pelombong berpengalaman yang ingin menggunakan NiceHash, berikut adalah beberapa perkara yang harus anda ketahui mengenai penggunaan perisian perlombongan awan ini.

Apa itu NiceHash?

Berpusat di Slovenia, NiceHash adalah pasar perlombongan crypto terbesar di dunia. Platform ini menghubungkan penjual (sebilangan pelombong) kuasa hashing dengan pembeli kuasa hashing.

Melihat ke arah Laman web NiceHash, syarikat ini mempunyai banyak statistik yang mengagumkan. Ia mempunyai lebih daripada 332,000 pekerja aktif harian, 109,000 pengguna pelombong, 4,009,000 pesanan, dan 192,000 BTC dalam pembayaran.

Selain menyokong perlombongan Ethereum, NiceHash juga menyokong pelbagai algoritma perlombongan lain. Ini bermaksud bahawa ia menyokong Bitcoin, Zcash, Litecoin, dan banyak lagi yang lain.

Adakah NiceHash Penyelesaian Berkesan untuk perlombongan ETH?

Menurut pelbagai ulasan dalam talian, NiceHash menawarkan salah satu cara tercepat dan paling mudah untuk menambang Ethereum. Dengan penambang NiceHash, proses memilih algoritma optimum untuk hash dapat automatik.

Pada akhirnya, tidak menjadi masalah sama ada Ethereum adalah pilihan yang paling berkesan atau tidak. Pada dasarnya, perisian ini menghilangkan banyak tekaan dan strategi yang biasanya terlibat dalam memilih algoritma dan duit syiling tertentu untuk ditambang. Ini juga bermaksud bahawa anda mempunyai lebih banyak fleksibiliti dengan NiceHash daripada tanpa itu. Satu kelemahan yang berpotensi adalah bahawa pelbagai pengguna telah melaporkan bahawa kadar hashing mungkin lebih rendah dengan NiceHash berbanding dengan pilihan lain di pasaran.

Algoritma Perlombongan Ethereum

Ethereum 1.0 sekali digunakan Belati-Hashimoto sebagai algoritma perlombongan. Sejak itu, Ethereum telah meningkat ke Ethash. Walaupun begitu, anda akan melihat di laman web NiceHash bahawa perlombongan Ethereum dengan platform ini masih bergantung kepada Dagger-Hashimoto.

Berita baiknya ialah laman web NiceHash arahan untuk menyambungkan perisian ethminer yang diperlukan. Ini termasuk arahan AMD GPU, NVIDIA GPU, dan Linux. Ia bahkan mempunyai arahan untuk menyambung ke dua lokasi pelayan yang berbeza: EU dan AS.

Pilihan Pemasangan NiceHash

Langkah pertama untuk menyewa ruang di komputer anda dan memperoleh cryptocurrency adalah dengan memeriksa sama ada peranti anda memenuhi keperluan perkakasan minimum yang diperlukan untuk memuat turun NiceHash Miner. Perhatikan bahawa NiceHash Miner hanya menyokong GPU desktop dengan kemampuan pengkomputeran CUDA 5.0 ke atas.

Agar NiceHash Miner dapat dikesan, pemacu GPU NVIDIA 387.26 atau yang lebih baru perlu dipasang. Kad grafik AMD tidak disokong oleh NiceHash Miner, jadi anda perlu memuat turun Legasi NiceHash Miner sebaliknya. Perisian ini menyokong CPU dengan set ciri / arahan AES dan SSE42. Pada masa ini tidak ada rancangan untuk membenarkan CPU tanpa set ciri / instruksi ini menjalankan NiceHash.

Memeriksa Sokongan, Mempertimbangkan Keuntungan

Sekiranya anda tidak pasti sama ada PC anda dapat menjalankan perisian, kaedah terbaik untuk mengujinya adalah dengan terlebih dahulu muat turun pelombong. Kedua, anda harus menjalankan penanda aras, yang akan memberi anda idea yang baik sama ada menggunakan NiceHash praktikal (atau mungkin) dengan sistem anda.

Akhirnya, anda harus melihat kalkulator keuntungan untuk menentukan anggaran pendapatan atau kerugian. Dalam banyak kes, pilihan perkakasan anda tidak akan menguntungkan. Sudah tentu, ini berbeza bergantung pada kos elektrik, jenis peranti perkakasan, dan harga cryptocurrency.

5 pilihan perkakasan teratas untuk NiceHash

The Kalkulator Keuntungan NiceHash memberikan anggaran pilihan perkakasan mana yang paling menguntungkan, tidak termasuk kos elektrik.

Bayaran

Salah satu aspek yang paling penting untuk dipertimbangkan ketika melombong Ethereum, atau cryptocurrency lain, dengan NiceHash adalah bentuk pembayaran. Anda mungkin berfikir bahawa sejak anda melombong ETH, pembayaran akan dilakukan di ETH. Ini tidak berlaku dengan platform khusus ini.

BTC adalah satu-satunya bentuk pembayaran di NiceHash, tanpa mengira kripto mana yang anda memutuskan untuk ditambang. Ini bermaksud, jika anda ingin mendapatkan ETH, anda perlu menggunakan pertukaran cryptocurrency untuk menukar dana BTC anda.

Hashing: Pembeli dan Penjual

Walaupun pesaing kebanyakannya menjual langganan bulanan, NiceHash tidak. Jumlah minimum yang anda perlukan untuk memulakan perlombongan Ethereum ialah 0.005 BTC. Dengan menggunakan laman web ini, anda akan mendapati bahawa kontrak disenaraikan sebagai jumlah BTC setiap hari. Walau bagaimanapun, anda juga boleh membuat kontrak lebih dari atau kurang dari satu hari.

Laman web ini menawarkan dua pilihan untuk menawar pembelian kadar hash: penawaran standard dan harga tetap. Pada dasarnya, pilihan harga tetap kemungkinan akan lebih mahal daripada penawaran biasa tetapi mempermudah proses mencari padanan. Dengan memilih pembidaan standard, ada kemungkinan anda mungkin dilarang oleh pengguna lain.

Tangkapan skrin pasar NiceHash

Halaman pasar NiceHash menyediakan statistik langsung untuk pesanan kuasa hashing. Ini merangkumi Dagger-Hashimoto dan algoritma lain.

Bayaran Jual Beli NiceHash

Sama ada anda membeli dan menjual hashing power untuk ETH atau cryptocurrency lain, anda harus sedar bahawa semua yuran dikira dalam BTC.

Pembeli: Terdapat bayaran penghantaran pesanan yang tidak dapat dikembalikan sebanyak 0.0001 BTC. Jumlah yang dibelanjakan untuk pesanan untuk membeli kuasa hashing (jumlah yang tidak dibelanjakan untuk pesanan yang dibatalkan tidak dikenakan bayaran ini) adalah 3 peratus.

Penjual: Bayaran pembayaran untuk baki kurang dari 0.1 BTC ke dompet luaran adalah 5 peratus. Baki yang lebih besar daripada atau sama dengan 0.1 BTC ke dompet luaran mempunyai bayaran 3 peratus. Bayaran untuk baki lebih besar daripada atau sama dengan 0,001 BTC ke dompet NiceHash adalah 2 peratus.

Bayaran Pengeluaran dan Deposit

Untuk pengeluaran dari 0.001 (jumlah minimum) hingga 0.1 BTC ke mana-mana dompet Bitcoin, terdapat bayaran sebanyak 0.0001 BTC. Sekiranya pengeluaran lebih besar daripada 0.1 BTC ke dompet Bitcoin mana pun, bayarannya adalah 0.1 peratus dari jumlah pengeluaran. Mereka yang ingin menukar dana melalui Coinbase dapat melakukannya dengan mudah. Yang paling penting, tidak ada bayaran untuk jumlah yang dihantar melebihi 0,001 BTC ke dompet Coinbase.

Peta pelayan NiceHash

NiceHash membolehkan anda menjual kekuatan ladang perlombongan anda. Laman web ini mengesyorkan menghubungkan pelantar anda ke lokasi terdekat Peta ini menunjukkan enam lokasi yang terdapat di seluruh dunia.

Pesaing NiceHash

Ketika datang ke perlombongan Ethereum, ada pilihan lain selain NiceHash. Sebagai contoh, anda boleh memutuskan untuk tidak bergabung sama sekali dengan kumpulan perlombongan. Walau bagaimanapun, pelombong dengan bilangan pelantar yang terhad biasanya tidak memilih untuk melakukan ini kerana terdapat kemungkinan untuk menyelesaikan algoritma dan menerima ganjaran yang lebih rendah.

Walaupun NiceHash adalah pilihan yang paling popular, terdapat beberapa pesaing utama yang lain. Nanopool, sebagai contoh, mempunyai lebih daripada 130,000 pelombong aktif. Bayaran hanya 1 peratus. Plus, Nanopool membayar blok bapa saudara. Ini bermaksud bahawa jika rig anda paling hampir menyelesaikan algoritma, anda boleh menerima sejumlah ganjaran. Ethermine memberikan penyelesaian lain. Ia mempunyai lebih daripada 75,000 pelombong aktif. Ia juga mempunyai bayaran 1 peratus dan membayar blok paman.