Dengan andaian bahawa anda telah memberikan penyedia cukai anda semua dokumen yang diperlukan untuk mengesahkan gaji, pendapatan dan perbelanjaan perniagaan, keuntungan dan kerugian kripto, faedah, dividen, dll., Menentukan liabiliti cukai tahunan anda adalah proses yang mudah.

Apabila anda membayar cukai pendapatan Persekutuan dan negeri anda, liabiliti cukai crypto anda adalah termasuk dalam jumlah keseluruhan. Oleh itu, sebenarnya tidak ada perbezaan antara membayar cukai ke atas crypto dan membayar cukai ke atas sumber pendapatan dan keuntungan modal anda yang lain yang boleh dikenakan cukai. Jadi persoalan mengenai cara membayar cukai ke atas cryptocurrency mungkin lebih baik ungkapan sebagai cara membayar cukai pendapatan Persekutuan.

Cara Membayar Cukai Mata Wang Kripto – dan Semua yang Lain

Isi Borang 1040-ES dan Bayar Cukai Anggaran Suku Tahunan Anda

Langkah ini adalah tanah sifar ketika menyiapkan dan kemudian membayar cukai pendapatan Persekutuan anda. Isi maklumat anda Borang 1040-ES tepat pada awal tahun cukai dan buat anggaran pembayaran cukai suku tahunan anda kepada IRS tepat pada waktunya. Bayaran rendah cukai akhir tahun anda akan menjadi kecil (tiada denda) atau bayaran balik cukai anda akan sama kecil. Bukan masalah besar jika anda berhutang dengan Paman Sam sejumlah kecil cukai pada akhir tahun.

Tetapi, bagaimana jika anggaran anda untuk gaji, pendapatan perniagaan bersih, dan keuntungan dan kerugian modal crypto jauh lebih rendah daripada apa yang akhirnya anda peroleh pada tahun cukai yang akan datang? Maka anggaran pembayaran cukai suku tahunan anda juga akan terlalu kecil. Anda semestinya dijangkakan hukuman denda dan tentu saja perlu membayar cukai Persekutuan tambahan yang akan dibayar pada 15 April.

Gaji untuk Perbendaharaan AS

Setelah anda mengisi Borang 1040-ES anda, anda akan diberikan sejumlah dolar untuk berapa banyak wang untuk menghantar Perbendaharaan AS pada 15 Januari, 15 April, 15 Jun dan 15 September (kadang-kadang tarikh akhir berbeza satu atau dua hari ). Anda hanya menulis cek ke Perbendaharaan Amerika Syarikat untuk jumlah anggaran cukai yang perlu dibayar, masukkan kad jaminan sosial atau nombor pembayar cukai anda (pesanan wang juga diterima dengan senang hati. Ambil Slurpee pada masa yang sama dan jadikan waktu cukai sebagai pesta sebenar!) dan juga tulis “2018 (9) Borang 1040-ES. ”

Kirimkan cek atau pesanan wang anda bersama dengan baucar pembayaran anda ke alamat IRS yang betul yang disertakan dalam buku petunjuk Borang 1040-ES. Presto, anda telah membayar anggaran anggaran suku tahunan anda.

Bagaimana jika Pendapatan Anda Tiba-tiba Naik atau Jatuh Pertengahan Tahun?

Katakan anda telah mengisi Borang 1040-ES 2019 pada pertengahan Januari 2019. Anda telah membuat anggaran niat baik untuk keuntungan modal, faedah, dividen, upah, dan pendapatan perniagaan bersih 2019 anda..

Tetapi katakan sesuatu berlaku pada bulan Mac. Anda tiba-tiba mempunyai pemenang 2,500% pada token ICO yang memberi anda $ 40,000, atau syarikat anda memperoleh kontrak besar yang meningkatkan keuntungan anda sebanyak $ 100,000. Mungkin anda menjadi sakit atau cacat, dan pendapatan anda berkurang menjadi sia-sia. Mungkin isteri / suami membuang anda untuk lelaki / wanita yang lebih cantik dengan lebih banyak doh dan membawa rumah anda hanya untuk bersenang-senang.

Anda perlu mengambil kira semua perubahan kewangan ini dan mengisi 1040-ES baru. Dengan begitu, apabila tiba masanya untuk pembayaran cukai suku tahunan anda yang seterusnya, anda akan menghantar anggaran pembayaran cukai yang disemak (lebih tinggi atau lebih rendah). Sekiranya pendapatan bercukai anda terus berubah sepanjang tahun, isi 1040 ES baru setiap kali dan buat semakan yang diperlukan.

Selagi anda tidak mempunyai kekurangan bayar yang signifikan pada 15 April tahun pajak berikutnya, anda tidak perlu risau sama sekali. 1040-ES adalah sekutu yang berharga yang dapat membantu anda mengelakkan hukuman rendah.

bagaimana membayar cukai ke atas pembayaran IRS cryptocurrency

Dengan IRS Direct Pay, anda dapat membayar anggaran suku tahunan anda dan Borang 1040 cukai dalam sekejap. Dan tanpa sebarang bayaran. Imej: laman web IRS.gov.

Menentukan Skor dengan Lelaki itu

IRS kini menawarkan sekurang-kurangnya sepuluh cara berbeza untuk anda membayar pembayaran cukai anda. Banyak yang memerlukan bayaran pemprosesan tambahan, tetapi ada yang tidak (periksa, IRS Direct Pay).

Berikut adalah kaedah pembayaran cukai IRS yang ada sekarang:

  • Bayaran Langsung IRS (percuma)
  • Pengeluaran Dana Elektronik (EFW)
  • Sistem Pembayaran Cukai Persekutuan Elektronik (EFTPS)
  • Periksa
  • Pindahan wang (bayaran bank dikenakan)
  • Kiriman wang (mesti membayar untuk makhluk ini bersama dengan Slurpee anda)
  • Kad kredit (dikenakan bayaran)
  • Kad debit (bayaran dikenakan)
  • Wang tunai (luar biasa, bayaran $ 3.99 dikenakan untuk pembayaran tunai!)

Dan sekiranya anda akhirnya mempunyai IRS sejumlah wang yang besar, mereka akan memberikan yang istimewa Perjanjian Pemasanganent (untuk hutang cukai, faedah dan denda $ 50,000 atau kurang). Belum ada kata jika mereka patah kaki jika anda tidak bersetuju dengan syaratnya, tetapi saya mengesyaki kebanyakan orang dengan rela hati menandatangani garis putus-putus.

Tawaran yang Dia Tidak Boleh Tolak, tetapi Dia Tidak Mempunyai Kad Kredit

Kadang kala, pembayar cukai tertentu tidak mempunyai wang yang diperlukan untuk menyelesaikan IRS. Sekurang-kurangnya tidak langsung.

Ambil kes perampas Long Island Michael Franzese.

Sebagai lelaki dan caporegime dalam keluarga Colombo, Franzese mungkin merupakan penghasilan terbesar dalam sejarah jenayah terancang AS. Untuk tempoh beberapa tahun (berakhir pada tahun 1985), operasi penipuan cukai petrol persekutuannya memperoleh enam hingga lapan juta dolar – hlmer minggu. Pendapatan yang hilang dari Feds jauh lebih besar. Franzese dan kartelnya mencuri tiga puluh lima sen dalam cukai gas persekutuan yang belum dibayar untuk setiap galon gas yang dijual. Hampir setengah bilion gelen sebulan, kos untuk Perbendaharaan AS adalah astronomi.

Poskad dari Edge

Sudah tentu, dia akhirnya disabitkan dengan senarai kesalahan pencucian pakaian yang besar termasuk pencurian cukai gasnya yang luar biasa. Duduk di penjara Persekutuan pada tahun 1988, dia menerima sepucuk surat dari IRS. Mereka memaklumkan kepadanya bahawa dia berhutang $ 50 juta cukai balik untuk penghasilan peribadinya dari penipuan besar itu. Ternyata, mereka pasti percaya dia masih memiliki kemampuan untuk menyelesaikan hutang pajaknya, kerana di ruang bawah surat disediakan untuk Franzese untuk mengisi nombor Visa, Mastercard, atau American Expressnya.

Seperti yang ditulisnya dalam buku 2009, Saya Akan Buat Anda Tawaran yang Anda Tidak Boleh Tolak,

“Sekiranya saya mempunyai akses ke kad kredit saya, saya akan memasukkan nombor dan menghantarnya.”

Syukurlah, anda tidak berada dalam situasi seperti itu. Walau bagaimanapun, ada pelajaran penting di sini untuk semua peniaga cryptocurrency dan pembayar cukai secara umum. Inilah dia: IRS mempunyai ingatan yang sangat baik ketika hendak mengumpulkan wang yang mereka percayai, dan tidak menjadi masalah bagi mereka jika pendapatan bercukai anda berasal dari sumber yang sah atau tidak sah.

Pemikiran Akhir – Dua Dekad

Ia mengambil masa Michael Franzese ttahun-tahun kelam untuk akhirnya membuat rancangan pembayaran untuk cukai balik IRS bernilai $ 50 juta. Lama setelah dia dibebaskan, dia terpaksa membayar hutang kerana dia memperoleh kehidupan bukan Mafia seperti kita semua.

Fail dan bayar anggaran cukai anda tepat pada waktunya, setiap masa. Hitung keuntungan dan kerugian cryptocurrency anda kepada sen dan gunakan perkhidmatan atau perisian penyediaan cukai terbaik yang tersedia pada 15 April. Dengan cara itu, anda dapat menikmati keuntungan crypto anda, tidur nyenyak pada waktu malam dan tidak perlu risau tentang perubahan IRS.