Anda perlu menyimpan rekod terkini dan tepat mengenai semua transaksi cryptocurrency anda. Kemungkinan besar, anda juga perlu memfailkan anggaran taksiran setiap suku tahun untuk mengurangkan bil cukai IRS anda pada akhir tahun. Akhirnya, anda juga memerlukan penyata cukai pendapatan Persekutuan (dan mungkin negeri dan bandar) yang bebas daripada kesilapan, siap pada 15 April. Mungkin anda berjaya melaksanakan tugas yang mencabar ini. Walau bagaimanapun, jika tidak, anda perlu mendapatkan khidmat akauntan cukai kripto terbaik atau CPA ada.

Inilah yang perlu dicari semasa menilai akauntan crypto anda.

Empat Langkah Mencari Akauntan Crypto yang Baik

1. Rujukan:

Apabila anda memerlukan perkhidmatan doktor gigi, tukang paip, tukang gunting, atau mekanik kenderaan yang baik, anda biasanya akan meminta nasihat rakan atau ahli keluarga anda. Kemungkinannya, mereka mengenali seseorang dalam pekerjaan itu atau mereka mengenali seseorang yang mengenali seseorang, dll. Namun, akauntan cukai kripto tidak ada di setiap sudut jalan, terutama jika anda tinggal di sebuah bandar kecil.

Memanggil akauntan tempatan dan CPA mungkin dapat membantu anda mencari petunjuk yang layak, walaupun mereka yang anda hubungi tidak dilengkapi untuk menangani kripto. Anda juga boleh melakukan carian dalam talian untuk CPA crypto, persiapan cukai crypto, dan akauntan crypto. Ini akan menghasilkan puluhan petunjuk yang berpotensi, dan boleh menjadi titik permulaan yang baik untuk proses pemeriksaan anda. Ulasan dalam talian juga berguna. Berhati-hatilah dengan ini, kerana sebilangan dari mereka lebih banyak membaca seperti iklan dan bukannya penilaian pelanggan yang objektif.

Saya telah bekerja dengan CPA di kampung halaman saya dan juga menggunakan perkhidmatan CPA di seberang negara. Mereka dengan cekap menangani masalah cukai mulai dari biasa hingga yang sangat kompleks. Sekiranya boleh, selalu gunakan BPA. Sebaiknya seorang yang merupakan Ejen berdaftar IRS (EA). Ejen yang mendaftar dibenarkan untuk mewakili anda sebelum IRS, dan boleh bernilai emas mereka jika anda menerima surat penalti cukai dari Big Bro.

Oleh itu, jangan takut mengambil CPA crypto atau akauntan jarak jauh. Senang dapat bertemu dengan pro cukai anda sendiri, tetapi jika itu tidak dapat dilaksanakan, keajaiban sembang video, telefon pintar, awan dan e-mel dapat menjadikan proses ini hampir sama peribadi.

2. Bukti Pengetahuan Cukai Crypto:

Apabila anda menjumpai prospek CPA crypto yang berpotensi, hubungi mereka dan ajukan soalan berikut kepada mereka:

  1. Berapa banyak penyata cukai cryptocurrency yang anda sediakan selama lima tahun kebelakangan ini?
  2. Adakah anda telah menerima arahan khusus dalam penyediaan cukai cryptocurrency?
  3. Adakah anda mengikuti semua peraturan baru dan undang-undang cukai mengenai cryptocurrency?
  4. Adakah anda mempunyai sijil yang membuktikan kecekapan anda dalam penyediaan cukai crypto?
  5. Berapa banyak pelanggan crypto anda yang diaudit oleh IRS sejak lima tahun kebelakangan ini (anda mungkin mendengar talian mati setelah bertanya yang ini!)?

Sekarang, ada kemungkinan bahawa CPA crypto yang baik tidak akan membocorkan berapa banyak pelanggan mereka (jika ada) yang diaudit oleh IRS. Walau bagaimanapun, sekurang-kurangnya, pastikan mereka mahir dalam penyediaan cukai kripto dan mempunyai rekod jangka panjang yang dapat disahkan.

menilai persediaan cukai pendapatan akauntan crypto anda

Mengandalkan CPA yang mesra kripto atau akauntan cukai dapat menjadikan perancangan dan pelaporan cukai menjadi mudah dan bebas tekanan untuk anda. Gambar: stevepb di Pixabay.com

3. Komunikasi Responsif:

Pastikan CPA crypto anda dapat dicapai dengan mudah. Dan pastikan bahawa anda juga boleh. Firma BPA anda mungkin memerlukan penjelasan mengenai pelbagai bentuk dan dokumen. Mungkin mereka telah menemui kesalahan yang memerlukan perhatian segera. Komunikasi pantas, dipercayai dan telus antara anda dan penyedia cukai crypto anda dapat membantu menjadikan keseluruhan proses cepat dan bebas ralat. Semakin anda yang mahir dari segi teknologi dan CPA anda, semakin baik. Sebagai contoh, mungkin anda boleh melepaskan kos perkhidmatan kurier semalam dengan mengimbas dan menghantar e-mel dokumen anda. Anda bahkan boleh memuat naik semuanya ke awan dan berkongsi pautan dokumen dengan CPA anda.

4. Harga:

Perkhidmatan penyediaan cukai CPA tidak murah. Sekali lagi, gabungan persiapan cukai francais kecil di pusat membeli-belah mungkin akan menyelesaikan tugasnya, atau mereka mungkin merosot. Mengapa mengambil peluang? Sebaik sahaja anda memperoleh BPA crypto dengan kelayakan yang sangat baik, periksa kadarnya. CPA crypto anda ingin menyediakan keseluruhan penyata cukai Persekutuan anda (sangat diinginkan) dan bukan hanya keuntungan dan kerugian modal crypto anda (Borang 8949 dan Jadual D). Jangan benarkan dua syarikat berbeza menyediakan bahagian berasingan dari penyata cukai Persekutuan anda. Selesaikan semua kerja dengan CPA crypto anda. Dengan cara itu, jika anda diaudit, mereka dapat mewakili anda dengan lebih baik sebelum IRS.

Sekiranya anda seorang peniaga kripto profesional, dengan beribu-ribu perdagangan setiap tahun (dan Jadual C atau borang cukai yang berkaitan dengan perniagaan lain untuk dilengkapkan), yuran penyediaan cukai anda akan sangat besar. Namun, jika anda hanya pelabur kripto dengan jumlah perdagangan tahunan yang sederhana, harapkan untuk membayar lebih sedikit. Pada dasarnya, anda perlu membeli CPA crypto atau akauntan dengan gabungan rujukan yang menarik, bukti pengetahuan crypto, komunikasi responsif dan harga.

Menilai Akauntan Crypto Anda

Setelah pengembalian cukai anda selesai, ditandatangani dan dalam perjalanan ke kaunter kacang IRS, inilah masanya untuk berehat. Satu-satunya tugas anda sekarang adalah untuk mengesahkan bahawa IRS telah menerima pembayaran cukai anda atau telah memberikan pengembalian wang kepada anda. Anda mungkin memerlukan beberapa minggu untuk melihat transaksi yang disiarkan dalam akaun bank anda.

Sekarang masanya untuk menilai akauntan crypto anda. Adakah anda berpuas hati dengan tahap profesionalisme, pengetahuan kripto dan pengetahuan cukai umum? Adakah mereka menyediakan penyata cukai tanpa ralat untuk anda? Adakah penyata cukai anda diselesaikan tepat pada waktunya, atau lebih awal dari jadual? Adakah CPA anda dapat menemui beberapa kelemahan cukai yang tidak diketahui oleh anda? CPA yang baik biasanya akan membayar diri mereka dalam simpanan cukai dengan segera. Semakin akrab dengan CPA atau pro cukai anda yang lain dengan perincian perdagangan kripto, perniagaan dan kewangan keluarga anda yang unik, semakin berharga perkhidmatan mereka bagi anda. Apabila anda menjumpai firma CPA yang berkebolehan, ikuti mereka!

Kawasan Kelabu Terdapat Di Luar Kawasan 51

Panjang kod cukai IRS beribu-ribu halaman. Tidak ada orang yang hidup yang dapat mulai memahami dan menafsirkan setiap peraturan di dalamnya dengan tepat. Beberapa peraturan dan peraturan nampaknya bertentangan satu sama lain. Itu bukan kejutan besar, kerana undang-undang cukai telah disatukan oleh ratusan kumpulan kepentingan khas yang berbeza sejak tahun 1916. Apa pun itu, ia pasti menjadi kacau, yang dipenuhi dengan kawasan kelabu.

menilai akauntan crypto anda hitam putih dan kelabu

Di suatu tempat di antara hitam dan putih kod cukai IRS adalah kawasan kelabu. CPA crypto yang baik dapat membantu anda mengenal pasti, mengeksploitasi, dan mendapat keuntungan darinya. Gambar: geralt di Pixabay.com

Bawa ke Had

CPA yang baik mengetahui perkara ini dan bersedia untuk membuat kod cukai IRS berfungsi untuk anda. Sekiranya firma BPA kripto anda mengkhususkan diri dalam memaksimumkan had (tentu saja berjaya) di kawasan kelabu, bahagian undang-undang cukai yang bertentangan, ikuti! Anda mungkin hanya membayar cukai pendapatan yang lebih sedikit.

Lebih baik lagi, jika anda mempunyai kekuatan CPA atau ejen yang berdaftar melakukan sihir kawasan kelabu untuk anda akan memberi anda keyakinan tambahan semasa anda mengemukakan penyata cukai anda. Tidak setiap penyata cukai crypto akan mendapat keuntungan dari penafsiran kod IRS yang agresif ini, tetapi anda mungkin akan terkejut dengan seberapa besar CPA yang tajam (namun mematuhi sepenuhnya IRS) dapat menjimatkan anda dalam cukai pendapatan Persekutuan. Semakin kompleks keadaan cukai anda, semakin banyak peluang untuk mengeksploitasi celah.

Pengelakan cukai adalah haram. Pengelakan cukai tidak. Cari CPA crypto atau akauntan yang berkelayakan dan gunakan pengalaman mereka untuk menangani situasi cukai unik anda. Wang yang anda simpan dalam mengelakkan cukai akan berbaloi.