Suka atau tidak, anda perlu membayar cukai ke atas keuntungan modal crypto anda. Namun, sebenarnya ada beberapa negara yang mengenakan cukai sifar peratus atas keuntungan pelaburan crypto. Masih terdapat kawasan lain yang mengurangkan kadar cukai crypto minimum. Bahagian pertama artikel ini memberi tumpuan kepada negara-negara yang mengenakan cryptocurrency (dan keuntungan modal secara umum) pada kadar cukai yang sangat rendah atau sifar.

Bahagian kedua melihat ringkas tiga tempat percukaian luar pesisir. Salah satunya adalah kegemaran Caribbean lama di kalangan pembeli syurga. Yang lain hanya tinggal satu jam di timur Carolinas dengan kapal terbang. Dan yang lain adalah pendatang baru yang relatif, yang khusus disesuaikan untuk warga AS daratan. Dengan sedikit imaginasi, kenalan yang tepat dan pengacara cukai yang hebat, anda juga boleh mula memindahkan minat pelaburan dan perniagaan crypto anda ke tempat percukaian crypto.

Negara dengan Kadar Cukai Keuntungan Modal Crypto Rendah

Ini bukanlah senarai yang lengkap. Anda juga harus memantau berita untuk perubahan dalam dasar cukai kripto dan keuntungan modal di seluruh dunia. Senarai kadar cukai crypto tidak atau rendah ini merangkumi negara-negara dari Eropah, Amerika Selatan, Asia, dan Amerika Tengah:

  • Belarus: Tiada cukai keuntungan modal akan dikenakan pada cryptocurrency sehingga 2023.
  • Jerman: Cukai sifar peratus ke atas keuntungan crypto, jika ditahan selama lebih dari satu tahun.
  • Malta: Tiada cukai keuntungan modal pada cryptos pada masa ini. Malta, ahli Kesatuan Eropah, adalah tempat percukaian luar pesisir yang mapan.
  • Panama: Tidak ada cukai ke atas cryptos (atau bentuk keuntungan modal lain) untuk keuntungan bukan Panama. Tempat perlindungan cukai Amerika Tengah ini juga menawarkan banyak cara untuk mendapatkan status pemastautin tetap.
  • Peru: Negara membangun ini baru-baru ini menurunkan kadar cukai keuntungan modal menjadi 5 peratus, yang merupakan antara kadar terendah di Amerika Selatan. Kadar ini dikenakan untuk penduduk dan bukan pemastautin.
  • Portugal: Pada masa ini, tidak ada cukai keuntungan modal crypto melainkan anda berdagang crypto sepenuh masa sebagai perniagaan.
  • Singapura: Tawaran a sifar peratus kadar cukai keuntungan modal, dan ini juga berlaku untuk keuntungan crypto.
  • Yang Berhormat sebutkan: Perancis memotongnya cukai keuntungan modal pada crypto dari 45 peratus hingga 19 peratus pada April 2018.

Sementara itu, Kembali di Depan Rumah

Amerika Syarikat: Bagi pembayar cukai dalam kurungan pendapatan rendah, tidak ada cukai pendapatan persekutuan yang dikenakan untuk keuntungan modal jangka panjang. Tahan pelaburan crypto anda selama lebih dari satu tahun dan anda akan dikenakan cukai keuntungan modal sifar, tertakluk kepada sekatan pendapatan tertentu. (Sebagai contoh, berkahwin yang mengemukakan penyata cukai dengan pendapatan bercukai $ 77, 200 atau kurang akan dikecualikan daripada cukai keuntungan modal jangka panjang, misalnya. Pemohon tunggal boleh mempunyai pendapatan bercukai hingga $ 38,600 dan masih dikecualikan daripada membayar jangka panjang cukai keuntungan modal.)

Inilah bukti mengapa pelaburan kripto jangka panjang lebih unggul daripada perdagangan kripto jangka pendek. Sekurang-kurangnya dari sudut cukai pendapatan persekutuan. Sebagai contoh, John dan Pembayar Cukai Suzy sudah berkahwin dan mengemukakan wang bersama. Gaji gabungan mereka ialah $ 54,000. Mereka mempunyai keuntungan modal crypto jangka panjang sebanyak $ 12,000. Beginilah rupanya bil cukai keuntungan modal 2018 mereka pada 15 April:

Pendapatan bercukai mereka kurang dari $ 77,200 dan keuntungan modal crypto $ 12,000 mereka dikelaskan sebagai jangka panjang. Oleh itu, mereka akan membayar sifar cukai keuntungan modal untuk tahun 2018.

Cukai Crypto Jangka Pendek Jauh Lebih Tinggi

Bandingkan perjanjian manis dengan yang ini. Di sini, keuntungan modal keluarga Pembayar Cukai $ 12,000 adalah jangka pendek (diadakan satu tahun atau kurang). Pendapatan kena cukai mereka sama dengan $ 54,000. Berikut adalah kenaikan besar cukai yang disebabkan oleh perdagangan jangka pendek:

Pendapatan bercukai mereka kurang dari $ 77,200 dan keuntungan modal crypto $ 12,000 mereka dikelaskan sebagai jangka pendek. Oleh itu, mereka akan membayar $ 1,440 cukai keuntungan modal untuk tahun 2018.

Kecuali anda mahir dalam perdagangan crypto jangka pendek atau berdagang crypto sepenuh masa sebagai perniagaan, dengan segala cara, pertimbangkan untuk mengadakan pelaburan crypto tepat pada masanya selama lebih dari satu tahun. Penjimatan cukai boleh menjadi dramatik!

Dalam banyak cara, AS boleh menjadi salah satu tempat percukaian cukai darat terbaik. Terutama jika pendapatan tahunan anda sederhana, dan anda melabur dalam crypto untuk jangka masa panjang.

Puerto Rico: Tempat Pajak Berdekatan untuk Warga Tanah Besar AS

Puerto Rico telah menjadi AS wilayah kerana ia dirampas dari kawalan Sepanyol dalam Perang Sepanyol-Amerika (1898). Pulau yang indah ini mempunyai masa lalu yang sangat menarik (sesetengah penduduk mungkin mengatakan tragis). Sekarang berkat peruntukan cukai pendapatan khas, hari-hari terbaik mungkin akan datang untuk Puerto Rico. Inilah cara anda dapat menikmati wang cukai ini secara peribadi:

Layak untuk Akta 20 Status Perkhidmatan Eksport:

Pada dasarnya, ini bermaksud anda akan berpindah ke Puerto Rico, mendaftarkan perniagaan anda dengan jabatan kerajaan yang sesuai di San Juan dan kemudian menantikan kadar cukai pendapatan korporat sebanyak 4 peratus (itu adalah 17 mata asas penuh kurang daripada cukai korporat tanah besar AS. kadar 21 peratus). Perniagaan Puerto Rico anda mesti dilaksanakan semua operasinya di Puerto Rico dan tidak di negara lain, termasuk tanah besar AS. Walau bagaimanapun, tidak kira di mana perniagaan Puerto Rican anda pelanggan berada untuk memenuhi syarat untuk kadar cukai 4 peratus yang sangat rendah.

tempat percukaian crypto Cabo Rojo PR

Cabo Rojo, PR: Kadar cukai korporat Puerto Rico yang sangat rendah dan cukai sifar atas pendapatan pelaburan bergabung untuk menjadikan pemilik perniagaan dan pelabur kripto merasa seperti di rumah sendiri. Imej: DW Pendergast, Julai 2012.

Pelabur Crypto Bersukacita

Layak untuk Akta 22 Status Pelabur Individu:

Ini juga merupakan kelebihan bagi peniaga dan pelabur crypto (saham, bon, forex, niaga hadapan, dll.) Yang merupakan warganegara AS. Akta 22 menghapuskan semua cukai atas faedah, dividen, dan keuntungan modal. Sekiranya anda berpindah ke Puerto Rico, menetap tempat tinggal tetap dan menjana banyak wang dari pasar crypto, anda tidak akan dikenakan cukai pendapatan Puerto Rico atau AS. Penduduk Bonafide Puerto Rican tidak memfailkan penyata cukai AS atau membayar IRS pada waktu cukai. Sebaliknya, mereka membayar tuntutan cukai pendapatan pemerintah Puerto Rico. Walau bagaimanapun, dengan Akta 22, membayar cukai keuntungan modal Puerto Rico akan menjadi kenangan jauh. Sekurang-kurangnya sehingga 2035, iaitu ketika peruntukan semasa kedua-dua Akta 20 dan Akta 22 akan berakhir.

Ingatlah bahawa semua penduduk Puerto Rico masih diwajibkan membayar cukai Jaminan Sosial dan Medicare kepada pemerintah AS. Puerto Rico’s Act 22 hanya menghapuskan cukai atas faedah, dividen, dan keuntungan modal.

Bermuda dan Kepulauan Cayman

AS mengenakan cukai kepada warganya atas semua pendapatan di seluruh dunia, tidak kira sama ada mereka benar-benar tinggal di AS atau tidak. Satu-satunya cara untuk melepaskan diri dari kewajipan ini adalah dengan meninggalkan kewarganegaraan AS anda. Hanya berpindah ke negara lain tidak akan membebaskan anda dari sistem cukai AS. Sekiranya anda berpindah ke Caymans dan membuka akaun bank (dalam mata wang apa pun), anda masih mesti melaporkan faedah yang diperoleh kepada IRS. Sekiranya anda membeli crypto atau emas di Caymans atau Bermuda, anda mesti melaporkan keuntungan (atau kerugian) modal anda kepada Paman Sam ketika anda menjualnya. Tidak menjadi masalah bahawa anda mungkin tidak pernah mengembalikan pendapatan faedah atau keuntungan modal crypto. Di mata IRS, anda masih berhutang dengan cukai pendapatan persekutuan. Tiada tempat kripto untuk anda, paling tidak tanpa melakukan persiapan luar pesisir yang lebih serius.

Bermuda dan Caymans dikurniakan pantai yang indah. Sekiranya anda seorang pemain golf, Bermuda mempunyai beberapa kursus terbaik yang dapat dibayangkan. Kedua-dua negara menawarkan undang-undang perlindungan aset dan privasi yang kuat. Namun, jika anda adalah warga negara AS, anda tetap wajib melaporkan semua keuntungan dari salah satu tempat perlindungan ke IRS. Hari-hari warga AS hanya terbang ke surga dengan beg pakaian yang penuh dengan bil 100 dolar, membuka akaun bank rahsia dan menikmati keuntungan bebas cukai sudah lama berlalu.

Sudah tentu, jika anda seorang jutawan (jutawan lebih baik) anda boleh menyewa peguam cukai luar pesisir yang dapat membantu anda menubuhkan syarikat atau kepercayaan asing. Bergantung pada seberapa agresif dan kreatifnya penasihat cukai luar pesisir anda, mereka mungkin dapat mencipta entiti penghalau cukai yang unik (kebanyakannya) yang menyebabkan anda membayar lebih sedikit moola kepada IRS. Secara sah.

Wang Senang Disambut

Beberapa tempat persinggahan luar pesisir lain yang popular termasuk Austria, Bahama, Barbados, Belize, Kepulauan Virgin Britain, Pulau Man, Liechtenstein, Luxembourg, Malta dan Switzerland. Amerika Syarikat juga merupakan syurga luar pesisir utama untuk pelabur bukan AS, kerana kerajaan AS tidak membebankan faedah yang diperoleh mereka ke atas perbendaharaan AS atau membebankan keuntungan modal mereka. Sekiranya anda tinggal di negara yang tidak memaksakan warganya atas pendapatan di seluruh dunia dan memilih untuk melabur dalam perbendaharaan AS atau memperoleh keuntungan dari saham AS, anda sama sekali tidak akan dikenakan cukai pendapatan kepada mana-mana kerajaan..

Penasihat Pro-Cukai dan Perbelanjaan Semasa

AS (dan lain-lain OECD nation) mempunyai peraturan pelaporan akaun luar pesisir yang sangat ketat. Kegagalan untuk mendedahkan kewujudan bank asing atau akaun sekuriti anda boleh menyebabkan anda menghadapi masalah dengan Feds. Setelah anda menentukan (secara sah, sila) kepentingan kewangan luar pesisir, anda perlu menyewa profesional cukai terbaik untuk menyiapkan penyata cukai pendapatan persekutuan (negeri, bandar) anda. Kos tahunan untuk kerja cukai khusus seperti itu boleh menjadi besar, menjadikannya tidak efisien bagi kebanyakan pelabur crypto goreng kecil.

Tempat Cukai Crypto dan Common akal

Sekiranya anda seorang pelabur kripto atau pemilik perniagaan ingin mengurangkan cukai pendapatan AS anda, kemungkinan ada tempat percukaian yang sesuai untuk menyambut anda, wang tunai dan perniagaan anda. Melabur dalam nasihat undang-undang, cukai dan kewangan terbaik yang ada sebelum menceburkan diri di luar pesisir, dengan itu mengelakkan konflik atau denda cukai yang tidak perlu.