CryptoCompare adalah cryptocurrency penyedia data pasaran dengan jejak global. Laman web perbandingan memberikan maklumat harga lebih dari 5,000 syiling dan sejumlah besar pasangan mata wang yang sesuai. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2014 oleh pengasas bersama Charles Hayter dan Vlad Cealicu dan berpusat di London, United Kingdom. Ia menggunakan sekitar 40 orang, kebanyakannya di London. Walaupun, beberapa pekerja juga bekerja di benua Eropah.

Platform ini tidak menyediakan perkhidmatan perdagangan dalam bentuk apa pun dan digunakan sepenuhnya untuk memaparkan metrik, ulasan, dan data berguna lain dalam masa nyata. Bahagian terbaik? Sebilangan besar perkhidmatan adalah percuma. Kami akan merangkumi beberapa alat menarik yang ada dan melihat bagaimana anda boleh memanfaatkan laman web ini. Mari sampai ke sana.

Perkongsian

Pemain yang kebanyakannya tidak dikenali dalam dunia data kewangan, CryptoCompare sudah mula mendapat perhatian dengan beberapa perkongsian menarik. Syarikat ini telah mendapat tawaran utama dengan saham berwajaran tinggi seperti Yahoo! Kewangan, Thomson Reuters, dan VanEck.

Syarikat-syarikat ini kini bergantung pada CryptoCompare untuk maklumat harga cryptocurrency masa nyata. Yahoo! menggunakan data di lebih dari 100 halaman petikan cryptocurrency sementara Reuters telah mengintegrasikan data ke dalam platform desktop kewangan mereka yang dikenali sebagai Eikon. Untuk VanEck, CryptoCompare memberikan indeks cryptocurrency yang ditujukan kepada pelabur institusi.

Trend

Keuntungan mengumpulkan semua data tersebut membolehkan pasukan mengumpulkan beberapa pandangan menarik mengenai bagaimana industri cryptocurrency berkembang. Sebagai contoh, negara yang mempunyai dasar liberal terhadap crypto terus menguasai jumlah pertukaran dan kategori volume harian purata. Orang Korea Selatan banyak berdagang dalam Bitcoin dan duit syiling lain yang mapan. Malta dan Seychelles, walaupun pulau-pulau kecil, masih menyumbang jumlah perdagangan lebih banyak daripada AS.

Trend purata jumlah harian berdasarkan negara

Trend purata jumlah harian berdasarkan negara

Untuk tren dan kemas kini data ini, anda juga boleh mengikuti perkembangannya Halaman sederhana.

Ulasan

CryptoCompare adalah tempat yang tepat untuk mengulas di beberapa kawasan di mana peminat cryptocurrency memerlukan nasihat. Sebilangan besar maklum balas ini datang dari pengguna sebenar walaupun terdapat spam pautan sekutu sesekali. Anda mungkin ingin menggabungkannya dengan laman web tinjauan lain untuk mendapatkan gambaran keseluruhan yang lebih baik. Bahagian utama yang perlu diperhatikan termasuk pertukaran, penyelesaian perlombongan, dan dompet. Jumlah maklumat yang ada cukup mengagumkan.

Pertukaran

Senarai pertukaran cryptocurrency adalah luas. Sehinggakan anda mungkin akan bosan sebelum menatal ke bahagian bawah senarai. Anda akan dapat mencari semua maklumat khas yang berkaitan dengan setiap pertukaran seperti lokasi, yuran, dan duit syiling yang ada. Namun, kebanyakan pengguna akan memeriksa ulasan berdasarkan pengguna untuk mendapatkan kebaikan dan keburukan yang sedang dialami oleh peniaga lain.

Perlombongan

Sekiranya anda berminat dengan perlombongan cryptocurrency, bahagian ini sesuai untuk anda. Perlombongan cryptocurrency adalah bidang yang luas dan bukan untuk lemah hati. Untuk alasan ini sahaja, banyak peminat baru telah beralih ke perlombongan awan sebagai cara untuk menambah pendapatan mereka. Di sini, anda dapat mengetahui analisis syarikat, pilihan kontrak, kumpulan perlombongan dan banyak lagi.

Namun, berhati-hatilah, kalkulator perlombongan Bitcoin menunjukkan keadaan pasaran yang sukar dihadapi pelombong pada tahap harga ini. Kita mungkin perlu melihat harga Bitcoin memperoleh kembali tahap yang lebih tinggi sebelum pelombong runcit memperoleh keuntungan yang sihat. Sebaliknya, jika anda menggunakan HODLer jangka panjang, anda mungkin dapat mengatasi kesakitan. Ingat bahawa kalkulator ini hanya memberikan anggaran dan jarak tempuh anda mungkin berbeza.

Kalkulator perlombongan Bitcoin

Kalkulator perlombongan Bitcoin

Dompet

Bahagian dompet lebih kurang sama dengan bahagian pertukaran walaupun nampaknya mengesyorkan penyelesaian yang digunakan dan / atau dipercayai oleh pasukan secara peribadi. Ulasan dompet desktop, mudah alih dan perkakasan disertakan di sini dengan senarai syiling yang disokong dan pelbagai ciri keselamatan.

Portfolio

Sekiranya anda berada di crypto untuk sementara waktu, anda mungkin sudah memilih aplikasi untuk membantu menguruskan portfolio anda. Sekiranya tidak, pasukan telah melakukan tugas luar biasa untuk menyediakan pelacak portfolio yang cukup seksi kepada pengguna yang berdaftar. Walaupun begitu, mungkin beberapa saat sebelum anda dapat membawa Lambos anda ke bulan!

Penjejak portfolio CryptoCompare

Penjejak portfolio CryptoCompare

API CryptoCompare

Data API CryptoCompare boleh dikatakan salah satu ciri terbaik mereka. API bermaksud antara muka pengaturcaraan aplikasi dan membolehkan pemaju mengambil data pasaran dari pelayan syarikat di suatu tempat dalam talian. Anda sudah boleh melakukan ini dengan kebanyakan pertukaran cryptocurrency, tetapi kerana CryptoCompare mengumpulkan data di pelbagai pertukaran dan pasaran, ini memberikan beberapa titik data tambahan yang menarik.

Perkhidmatan API asas percuma, yang bagus untuk sesiapa sahaja yang ingin mengambil beberapa data dan menyusun aplikasi mereka sendiri. API berada di luar ruang lingkup artikel ini, dan anda memerlukan sedikit pengetahuan pengaturcaraan untuk menggunakannya sepenuhnya. Walau apa pun, jaga mata anda untuk aplikasi dan antara muka pengguna generasi berikutnya kerana API seperti ini akan digunakan untuk membuatnya. Ini akan menjadikan kita lebih mudah bagi kita yang tidak cenderung secara teknikal untuk terus berhubung dengan trend crypto terkini.

Panggilan API untuk memenuhi keperluan perniagaan anda

Panggilan API untuk memenuhi keperluan perniagaan anda

Apa Kata Komuniti

Tinjauan ringkas di laman sosial dan laman web kepercayaan menunjukkan bahawa pengguna umumnya menyukai alat dan ciri CryptoCompare. Sebilangan pengguna mengeluh mengenai antara muka yang kompleks dan bahasa yang sukar. Namun, secara umum, ini adalah platform yang digunakan oleh beberapa pengguna untuk mendapatkan nasihat, terutama pengguna baru.

Kesimpulannya

CryptoCompare pastinya mempunyai rumum yang mengagumkan setelah hanya lima tahun beroperasi. Apabila pasaran cryptocurrency terus matang, perlumbaan akan terus berlangsung untuk menyediakan data masa nyata yang paling komprehensif yang tersedia untuk pelabur runcit dan institusi.

Memandangkan pelaburan dari perkhidmatan berita kelas berat seperti Reuters dan Yahoo! Dari segi kewangan, kita hanya boleh berharap bahawa pelaburan institusi sebenar akan hampir tiba. Model perniagaan CryptoCompare cukup pintar kerana membolehkan perkhidmatan runcit secara percuma dan menjana pendapatan yang mencukupi dari institusi.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, antara muka boleh menjadi agak sibuk, menyukarkan pengguna baru untuk memanfaatkan platform ini secara maksimal. Itu adalah harga yang kecil untuk membayar perkhidmatan percuma. Sekiranya data adalah permainan anda dan terutamanya jika anda seorang pengaturcara, CryptoCompare mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda.