Sejak awal tahun 2019, Binance Coin (BNB) menerajui pek cryptocurrency, berkembang lebih dari 200 peratus dalam tiga bulan pendek. Ia telah merobohkan prestasi Bitcoin (38.9%), Ethereum (30.7%), Litecoin (187.8%), dan hampir semua cryptocurrency lain setakat ini tahun ini.

Duit syiling asli pertukaran kripto terbesar di dunia kembali ke paras tertinggi sepanjang masa sementara yang lain kekal di bawah 80 hingga 90 peratus. Oleh itu, tidak mengejutkan apabila cepat memegang cap pasaran ketujuh terbesar di pasaran.

Binance Coin dalam Kedudukan Cap Pasaran

Binance Coin telah meningkat dalam kedudukan cap pasaran untuk menduduki tempat nombor tujuh.

Untuk apa kita dapat mengaitkan pertumbuhan yang pesat ini? Manipulasi pasaran? Asas kuat? Nasib buta? Seperti biasa, jawapannya tidak begitu mudah. Walaupun tidak ada yang tahu pasti mengapa Binance Coin menunjukkan prestasi yang sangat baik, terdapat beberapa faktor yang pasti memberi kesan positif.

Binance Membakar BNB Setiap Suku Tahun

Sekurang-kurangnya, ia berlaku untuk sekarang. Setiap suku tahun, Binance membakar 20 peratus BNB yang dikumpulkannya dari platform pertukaran. Melakukannya akan menghilangkannya dari peredaran darah secara kekal. Binance akan terus membakar Binance Coins sehingga 100 juta syiling dikeluarkan dari edaran.

Token burn cenderung memberi kesan menarik pada harga duit syiling. Dengan menurunkan penawaran yang beredar, pembakaran mengubah keseimbangan penawaran / permintaan. Menaikkannya kembali ke Econ 101, mengurangkan bekalan sambil mengekalkan permintaan berterusan mendorong harga lebih tinggi.

Lebih magnetik, bagaimanapun, adalah kesan psikologi yang dibakar oleh duit syiling di pasaran. Dalam dunia yang rasional, setiap pembakaran token akan menyebabkan perubahan minimum pada harga Binance Coin. Pertukaran ini hanya mengeluarkan satu hingga dua peratus bekalan dari edaran, namun harganya meningkat jauh lebih tinggi daripada itu segera setelah terbakar. Perubahan bekalan, terutamanya dengan skala kecil, akan memakan masa lebih lama untuk dirasakan di dunia yang rasional.

Binance Coin Kini Mempunyai Sebenar Utiliti

Sekarang, sebelum semua peminat BNB mengejar kita dengan pasukan mereka, mari kita jelaskan. Binance Coin secara teknikal sudah mempunyai beberapa utiliti. Anda boleh membayar yuran Binance dengannya untuk mendapatkan diskaun, membelanjakannya seperti cryptocurrency transaksi, dan memperolehnya melalui ganjaran pada beberapa platform yang berbeza.

Walau bagaimanapun, Binance Coin tidak unik dalam kemampuannya untuk melakukan aktiviti tersebut.

Utiliti sebenar Binance Coin disertakan dengan pelancaran Binance Chain dan akan diteruskan dengan pembebasan akhirnya pertukaran desentralisasi yang berkaitan (DEX). Mainnet Binance Chain disiarkan pada 18 April. Dan pasukan Binance akan menukar BNB dari token ERC20 ke token asli pada rantaian baru pada 23 April.

Kemudian, ia diperlukan “sebagai pembayaran untuk setiap pemindahan yang dilakukan di rangkaian.” Dilihat dari jumlah terkini Binance, perubahan ini semestinya membawa kepada peningkatan permintaan BNB yang ketara.

Tetapi Mengapa Sekarang?

Pengumuman Rantai Binance bukanlah sesuatu yang baru. Syarikat itu membuat rancangannya terbuka pada bulan Mac 2018.

Tetapi sekarang, pasukan telah menghasilkan sesuatu yang nyata. Menjelang akhir bulan Februari tahun ini, mereka melancarkan rangkaian ujian Binance Chain. Dan, sekarang mereka mendapat pelepasan mainnet di bawah tali pinggang mereka.

Berikutan berita pelancaran testnet dan pelancaran mainnet, harga BNB menggerakkan beberapa kaki lagi.

Kenaikan Harga Binance Selepas Dilepaskan

Kenaikan Harga Binance Selepas Dilepaskan

Reputasi Binance mendahului diri

Mungkin faktor yang paling berdampak (namun sukar diukur) adalah reputasi Binance yang luar biasa dalam komuniti crypto. Dengan spekulasi menjadi bahagian pelaburan cryptocurrency yang sihat, kadangkala penentu yang tidak berkaitan dapat mengubah harga token.

Binance selalunya merupakan pelaburan pertama pelabur ke altcoin. Oleh itu, masuk akal bahawa Binance Coin akan menjadi salah satu altcoin pertama yang mereka beli.

CZ, Ketua Pegawai Eksekutif Binance, adalah tokoh terkenal di ruang kripto dengan pengikut seperti kultus di Twitter. Ramai yang memujinya sebagai contoh bagaimana menjalankan pertukaran cryptocurrency secara beretika. (Walaupun, ada yang berpendapat dia mungkin tidak murah hati seperti yang dia biarkan.) Bagaimanapun, kehadirannya terus membawa Binance Coin ke pusat perhatian.

Dana adalah #SAFU. (asal perkataan #SAFU…)https://t.co/Q7rCRspNW5

– CZ Binance (@cz_binance) 11 Februari 2019

Walaupun kami tidak mahu mengakuinya, reputasi dan ketenaran sangat bergantung pada harga syiling. Semakin banyak pelabur yang mengetahui tentang token, peluang yang lebih baik untuk beralih ke arah yang betul.

Akhirnya, pengalaman positif menggunakan platform memberi keyakinan pada token yang mendasari. Dan kebanyakan orang tidak mempunyai apa-apa kecuali ucapan terang mengenai pertukaran.

Masa Depan Duit Binance

Jangan anggap artikel ini sebagai Injil. Terdapat banyak risiko dalam pelaburan BNB. Ketika datang ke utiliti, Binance Coin benar-benar kuda poni satu helah. Itu tidak termasuk keupayaan kontrak pintar, jadi DApps berasaskan Binance hampir tidak boleh digunakan.

Tambahkan pada status berpotensi sebagai keselamatan. Syarikat di belakang bursa telah menghadapi beberapa masalah peraturan, memaksa pindah ke negara lain. Masalah undang-undang masa depan boleh menyebabkan kejatuhan harga jika cukup parah.

Seperti mana-mana pelaburan, terutamanya cryptocurrency, sangat penting untuk melakukan penyelidikan anda sendiri dan terus waspada terhadap sebarang penemuan baru. Walaupun Binance Coin mungkin kelihatan seperti peluang pelaburan yang lazat hari ini, apa sahaja boleh berlaku esok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me