Kami Memukul Ketinggian Pelayaran

Selepas perhimpunan yang mengagumkan yang harus kita akhiri minggu sebelumnya, minggu ini agak membosankan. Cap pasaran cryptocurrency melonjak antara $ 120B dan $ 122B akhirnya kehilangan sekitar satu peratus dalam seminggu.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (15/2/19)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (15/2/19)

Dash (12.38%), Maker (24.19%), dan NEO (10.02%) semuanya menyaksikan kenaikan dua digit minggu ini sementara beberapa syiling berwarna merah. Tiga teratas adalah beg campuran selama tujuh hari terakhir.

Bitcoin meningkat 2.15% untuk menjadikan harganya melebihi $ 3,600.

Ethereum mempunyai minggu raksasa dengan kenaikan harga 8.13%. Harga sekarang melebihi $ 120.

XRP tidak bernasib baik Berita mengenai crypto baru J.P. Morgan mungkin menjadi penyebab penurunan 1,13% koin.

Berita Cryptocurrency Domestik

Virus Menyebarkan: Dana lindung nilai Morgan Creek Digital melancarkan Dana Peluang Blockchain minggu ini yang memberi tumpuan kepada pelaburan aset digital. Dana baru, $ 40 juta itu merangkumi pelaburan dari rancangan Fairfax County Police dan Fairfax County Employee’s Pension. Pelaburan ini adalah kali pertama dalam sejarah A.S. bahawa dana pencen awam melabur dalam cryptocurrency.

Pengasas Morgan Creek Digital Anthony Pompliano telah lama menjadi penyokong cryptocurrency di Twitter dan podcastnya, Dari Rantai. Dalam utas baru-baru ini di Twitter, dia menguraikan perincian tambahan dana termasuk strategi pelaburan mereka dan lebih banyak maklumat mengenai pihak berkepentingan di luar dana pencen.

0 / Dana yang kami umumkan hari ini di Morgan Creek Digital adalah hasil kerja keras.

Masa untuk utas &# 128071;&# 127997;&# 128071;&# 127997;&# 128071;&# 127997;

– Pompa &# 127786; (@APompliano) 13 Februari 2019

Jamie Dimon, You Sly Fox: Hanya beberapa tahun selepas menyebut Bitcoin sebagai penipuan, Ketua Pegawai Eksekutif J. Morgan Jamie Dimon nampaknya mengubah suaranya, walaupun sedikit. Minggu ini, bank multinasional mengumumkan JPM Coin, token digital untuk menyelesaikan pembayaran dengan segera antara klien J.P. Morgan. Mata wang itu disatukan 1: 1 dengan dolar A.S. sama dengan banyak koin stabil lain di pasaran.

Bank sudah menyiapkan tiga kes penggunaan yang berbeza untuk JPM Coin: pembayaran antarabangsa untuk pelanggan korporat, urus niaga sekuriti, dan penggantian perbendaharaan. Langkah itu mengejutkan beberapa pihak dalam industri blockchain; namun, Dimon sebelum ini mendakwa bahawa walaupun dia anti-Bitcoin, dia secara konsisten pro-blockchain.

apa yang baru di kebetulan

Penerokaan Etika Blockchain: Token dengan Dua Sisi: Terdapat dua sisi untuk setiap cerita, baik / buruk atau betul / salah, dan blockchain tidak terkecuali.

Pelancongan Bitcoin | Sejauh Mana Kita Dari Pembayaran Tanpa Sempadan Sebenar?: Bitcoin disebut-sebut sebagai mata wang global yang sebenar. Tetapi kita mungkin lebih jauh dari kenyataan itu daripada yang ingin dipercayai oleh beberapa orang.

Blok insurans semula | Memudahkan Industri Insurans yang Kompleks: Menempatkan insurans untuk insurans anda pada blockchain. Kita tidak boleh percaya bahawa itu tidak disebut insura-ception.

Membina Persekitaran Blockchain yang Lebih Baik: Sembilan daripada 10 (mungkin lebih banyak) saintis bersetuju: perubahan iklim adalah nyata. Nasib baik, nampaknya blockchain dapat membantu melawannya.

Brock Pierce di Crypto, Blockchain Gaming, Rebooting Mt. Gox, dan Banyak Lagi: EOS, Mt. Kebangkitan Gox, blockchain ke Puerto Rico – anda tidak mahu ketinggalan perbincangan kami dengan tokoh legenda.

Bagaimana Permulaan Blockchain Mengganggu Harta Tanah ?: Terdapat banyak nilai permulaan blockchain kepada industri harta tanah. Mari kita lihat bagaimana mereka melakukannya.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Aktiviti Bitcoin Venezuela Meningkat: Volume LocalBitcoins mingguan di Venezuela mencapai paras tertinggi sepanjang masa minggu ini dan terus meningkat. Jumlah melebihi 2.4 ribu BTC setara dengan hampir $ 9 juta dalam perdagangan mingguan.

Ketika ekonomi Venezuela terus melonjak ke bawah, nampaknya warga negara itu memandang ke arah bitcoin sebagai gudang nilai alternatif. Hiperinflasi di negara ini dijangka mencecah 10 juta peratus tahun ini, dan cryptocurrency Petro yang dibuat oleh kerajaan tidak mungkin dapat membantu. Tiga juta rakyat Venezuela telah melarikan diri dari negara itu dalam lima tahun terakhir kerana kemerosotan ekonomi.

Isipadu Bitcoins Tempatan Venezuela

Volume Venezuela LocalBitcoins (melalui Tarian Duit Syiling)

Lebih banyak Shenanigans Kanada: Hanya seminggu selepas bencana sebelumnya, QuadrigaCX kembali lagi dalam berita. Bagi mereka yang tidak dikenali, minggu lalu, berita muncul bahawa Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran Kanada meninggal dunia sehingga $ 145 juta dana pelanggan tidak dapat dicapai. Kerana dia adalah satu-satunya orang yang mengetahui kunci peribadi untuk dompet sejuk QuadrigaCX, dana tersebut dikunci selama-lamanya.

Sekarang, menurut laporan Ernst and Young (EY) ke Mahkamah Agung Nova Scotia, pertukaran itu nampaknya berantakan sekali lagi. Juruaudit menyatakan, “Pada 6 Februari 2019, Quadriga secara tidak sengaja memindahkan 103 bitcoin bernilai kira-kira $ 468,675 ke dompet sejuk Quadriga yang saat ini tidak dapat diakses oleh Syarikat.” Tidak jelas bagaimana kesalahan ini boleh berlaku. Tapi, hei, ada setengah juta lagi daripada hampir 150 juta?