Zašto je Binance Coin bio najbolje izveden kripto 2019

Od početka 2019. godine, Binance Coin (BNB) predvodio je paket kriptovaluta, koji je u tri kratka mjeseca narastao preko 200 posto. Rušio je izvedbu Bitcoina (38,9%), Ethereuma (30,7%), Litecoina (187,8%) i gotovo svake druge kriptovalute do sada ove godine.

Izvorna kovanica najveće svjetske kripto burze vratila se na prethodni vrhunac svih vremena, dok drugi ostaju ispod 80 do 90 posto. Stoga ne treba čuditi da se brzo popelo na sedmo najveće tržišno ograničenje na tržištu.

Binance Coin na ljestvici tržišne kapitalizacije

Binance Coin popeo se na ljestvici s tržišnom kapitalizacijom i zauzeo 7. mjesto.

Čemu, međutim, možemo pripisati ovaj brzi rast? Tržišna manipulacija? Snažne osnove? Slijepa sreća? Kao i uvijek, odgovor nije tako jednostavan. Iako nitko sa sigurnošću ne zna zašto se Binance Coin tako dobro pokazao, postoji nekoliko čimbenika koji su definitivno imali pozitivan utjecaj.

Binance Burns BNB svake četvrtine

Barem ima zasad. Svakog tromjesečja Binance sagorijeva 20 posto BNB-a koji ubira u naknadama s platforme za razmjenu. Time ih trajno uklanjate iz cirkulacije. Binance će i dalje paliti Binance Coins sve dok 100 milijuna kovanica ne bude uklonjeno iz optjecaja.

Opekline žetona obično imaju neke zanimljive učinke na cijenu novčića. Smanjivanjem cirkulirajuće ponude, opekline mijenjaju ravnotežu ponude i potražnje. Vraćajući ga na Econ 101, smanjenje ponude uz održavanje stalne potražnje gura cijene više.

Magnetičniji je, međutim, psihološki učinak koji opekline novčića imaju na tržištu. U racionalnom svijetu, svako sagorijevanje tokena uzrokovalo bi minimalne promjene cijene Binance Coin-a. Mjenjačnica uklanja samo jedan do dva posto opskrbe iz prometa, ali cijena se znatno poboljšava gotovo odmah nakon opekline. Promjene opskrbe, posebno tako male veličine, trebale bi više vremena da se osjete u racionalnom svijetu.

Binance Coin sada ima Stvarno Korisnost

Sad, prije nego što će nas svi navijači BNB-a progoniti svojim vilama, objasnimo. Binance Coin tehnički je već imao neke korisnosti. Njime možete platiti svoje Binance naknade da biste dobili popust, potrošili ga poput transakcijskih kripto valuta i zaradili putem nagrada na nekoliko različitih platformi.

Međutim, Binance Coin nije jedinstven u svojoj sposobnosti za obavljanje tih aktivnosti.

Stvarna korisnost Binance Coina došla je uz lansiranje lanca Binance i nastavit će se s eventualnim puštanjem povezane decentralizirane razmjene (DEX). Glavna mreža Binance Chain pokrenuta je 18. travnja. A Binance tim će 23. travnja prebaciti BNB s ERC20 tokena na native token na novom lancu..

Tada će biti potrebno “kao plaćanje za svaki prijenos koji ide na mrežu.” Sudeći prema trenutnom volumenu Binancea, ova bi promjena trebala dovesti do značajnog povećanja potražnje BNB-a.

Ali zašto sada?

Najava Binance Chain nije ništa novo. Tvrtka je svoje planove objavila u ožujku 2018. godine.

Ali sada je tim stvorio nešto opipljivo. Potkraj veljače ove godine pokrenuli su testnu mrežu Binance Chain. I sad su dobili glavno izdanje ispod pojasa.

Nakon vijesti o lansiranju testne mreže i lansiranja mainneta, cijena BNB-a pomaknula se još nekoliko nogu.

Binance Price Bumps nakon izdanja

Binance Price Bumps nakon izdanja

Binanceova reputacija prethodi samoj sebi

Možda je najutjecajniji (ali teško mjerljiv) faktor Binanceova zvjezdana reputacija unutar kripto zajednice. Budući da su špekulacije zdrav dio ulaganja u kriptovalute, ponekad nepovezane odrednice mogu promijeniti cijenu tokena.

Binance je često prvo ulaganje investitora u altcoine. Stoga ima smisla da bi Binance Coin bio jedan od prvih altcoina koji su kupili.

CZ, Binanceov izvršni direktor, dobro je poznata osoba u kripto prostoru s kultnim sljedbenicima na Twitteru. Mnogi ga hvale kao primjer kako etički voditi burzu kriptovaluta. (Iako neki misle da možda nije tako velikodušan kao što dopušta.) U svakom slučaju, njegovo prisustvo i dalje donosi Binance Coin u središte pozornosti.

Sredstva jesu #SAFU. (podrijetlo riječi #SAFU…)https://t.co/Q7rCRspNW5

– CZ Binance (@cz_binance) 11. veljače 2019

Iako to ne volimo priznati, reputacija i ozloglašenost uvelike utječu na cijenu novčića. Što više investitora zna za token, to je veća šansa da se okrene u pravom smjeru.

Napokon, pozitivno iskustvo korištenja platforme donosi povjerenje u temeljni token. A većina ljudi ima samo blistave primjedbe u vezi s razmjenom.

Budućnost Binance Coin-a

Ne uzimajte ovaj članak kao evanđelje. Ulaganja BNB-a ima dosta rizika. Što se tiče korisnosti, Binance Coin zaista je poni s jednim trikom. Ne uključuje mogućnosti pametnih ugovora, tako da DApps temeljeni na Binanceu gotovo i nije zabranjen.

Dodajte tome i njegov potencijalni status vrijednosnog papira. Tvrtka koja stoji iza burze već je upala u neke regulatorne probleme, zbog čega se preselila u drugu zemlju. Buduća pravna pitanja mogla bi uzrokovati nagli pad cijena ako budu dovoljno ozbiljna.

Kao i kod svakog ulaganja, posebno u kriptovalute, i ovdje je neophodno samostalno istražiti i paziti na nova saznanja. Iako Binance Coin danas može izgledati kao ukusna prilika za ulaganje, sutra se sve može dogoditi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map