Wild Crypto Mr. Crypto

Melihat had pasaran awal dan akhir minggu ini, anda mungkin berfikir bahawa itu adalah tujuh hari yang tidak lancar. Pasaran merosot kurang dari dua persen dari nilai, menjadikan keseluruhan kapitalisasi pasaran sekitar $ 122B. Namun, pada pertengahan minggu ini, pasaran menjunam hampir lima peratus dalam enam jam sebelum memperoleh kembali kerugian itu secepat sehari kemudian.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (1/18/19)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (1/18/19)

Sebilangan besar cryptocurrency individu berada dalam keuntungan dan kerugian satu digit. Beberapa pengecualian adalah Augur (56.85%), Chainlink (20.45%), dan TenX (78.94%). Bagi tiga teratas kami:

Bitcoin meneruskan kestabilan harganya dengan penurunan harga hanya 0.96%.

XRP turun 2.54% dalam seminggu.

Dan, Ethereum mengalami kerugian dengan 3.86% selama tujuh hari terakhir.

Berita Cryptocurrency Domestik

Wyoming untuk Potensi Mengurangkan Saham: Equality State sekali lagi berada di barisan hadapan dalam undang-undang cryptocurrency positif. Minggu ini, anggota DPR membuat RUU 0185, yang akan menghalalkan tokenisasi sijil stok untuk syarikat. Di luar penerbitan saham, rang undang-undang itu akan menjadikan pengundian melalui blockchain juga mengikat secara sah.

Rang undang-undang ini bukan undang-undang crypto pertama Wyoming. Seperti yang telah kami laporkan sebelumnya, negara telah mengusulkan rang undang-undang yang melonggarkan peraturan untuk ICO, mengklasifikasikan token sebagai kelas aset mereka sendiri, dan membuat kotak pasir teknologi untuk menguji teknologi blockchain tanpa pengawasan peraturan yang berlebihan.

Syarikat blockchain juga mula mendapat perhatian. IOHK, syarikat pembangunan di belakang Cardano, telah mengumumkan rancangan untuk berpindah dari Hong Kong ke Wyoming.

Bitcoin Nerds Challenge Bitcoin: Dan apabila kita berkata kutu buku, dengan cara yang terbaik. Profesor dari MIT, Stanford, dan Berkeley sedang berusaha untuk membuat cryptocurrency baru yang meletupkan kelajuan transaksi Bitcoin tanpa perlu mengorbankan prinsip-prinsip teras desentralisasi crypto. Crypto baru, Unit-e, diduga akan memproses hingga 10.000 transaksi sesaat menggunakan bentuk pemisahan baru.

Unit-e adalah projek pertama di bawah Penyelidikan Teknologi Terdistribusi, bukan keuntungan untuk mencipta teknologi terdesentralisasi dan disokong oleh pelabur seperti Pantera Capital.

Lagu yang sama, paduan suara yang berbeza. Percubaan ini bukan yang pertama (dan tidak akan menjadi yang terakhir) yang cuba menjatuhkan raja Bitcoin. Kita mesti menunggu sehingga pelancaran duit syiling akhir tahun ini untuk melihat apakah ia sesuai dengan hype.

Orang Berkata

Soto vs SEC: Darren Soto, peminat blockchain terbesar di Capitol Hill, memberitahu Cheddar minggu ini bahawa SEC tidak boleh mempunyai bidang kuasa terhadap kebanyakan cryptocurrency. Dia percaya bahawa “undang-undang sekuriti boleh menjadi sangat kuat” yang menghalang pertumbuhan teknologi blockchain. Anggota Kongres juga telah meletakkan wangnya di tempat mulutnya, memperkenalkan dua rang undang-undang yang akan membantu meletakkan A.S. di puncak rantai makanan blockchain. Penolakan anda, SEC.

JP vs CZ: Pemilik bursa cukup banyak melihat sebagai tindak balas terhadap peretasan Cryptopia baru-baru ini (lihat di bawah). Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao (CZ) menggariskan risiko menyimpan dana sendiri, mendorong pengguna hanya menyimpan duit syiling di bursa yang bereputasi atau, lebih baik, pertukaran terdesentralisasi (DEX).

Simpan duit syiling sendiri. Anda memerangi penggodam sendiri, dan menjaga diri daripada kehilangan dompet sendiri. Kerosakan komputer, USB hilang.

Simpan di bursa. Hanya gunakan pertukaran yang paling terkenal, selamat dan selamat.

Atau pindah ke DEX, mengganggu diri kita. https://t.co/Ci4ux9I3VD

– CZ Binance (@cz_binance) 15 Januari 2019

Ketua Pegawai Eksekutif Kraken, Jesse Powell, tidak bersetuju. Berikutan tweet CZ, Powell meminta pengikutnya untuk “tidak menyimpan lebih banyak duit syiling di bursa (termasuk [Kraken]) daripada yang anda perlukan untuk berdagang secara aktif.”

SILA jangan menyimpan lebih banyak duit syiling di bursa (termasuk @krakenfx) daripada yang anda perlukan untuk berdagang secara aktif. Gunakan @LedgerHQ atau @Trezor. DEX bukan ubat mujarab – lihat The DAO. Sumber terbuka bermaksud eksploitasi akan ditemui lebih awal (mungkin bukan oleh orang baik). &# 128591; https://t.co/LmzhtCjpM0

– Jesse Powell (@jespow) 16 Januari 2019

Selalu ingat: Bukan kunci anda, bukan crypto anda.

apa yang baru di kebetulan

Narkoba Mexico Menggunakan Sindiket Pencucian Wang Kripto Cina: Ini kisah yang sangat baik, ia harus mempunyai siri Netflix sendiri.

Apa itu Nimiq (NIM)? Blockchain Berasaskan Penyemak Imbas: Sukar untuk dieja tetapi mudah diakses. Lihat panduan kami mengenai cryptocurrency berasaskan penyemak imbas.

Pendaftaran Tanah Blockchain: Anak Baru di Blok: Dari Vermont ke Dubai, merekodkan hak milik tanah anda di blockchain semakin meningkat.

Apa itu Theta Token (THETA) ?: Kongsi lebar jalur dan video anda dengan blockchain yang akan dilancarkan tidak lama lagi.

Ethereum Classic, Consensys, Bitmain, dan Banyak Lagi: Permulaan Crypto Merasakan Penurunan Harga: Sekiranya anda fikir anda terpukul oleh pasaran beruang ini, tunggu sehingga anda mendengar tentang kelas berat ini.

Ethereum Constantinople Fork | Apa yang Perlu Anda Ketahui: Semua yang anda harus ketahui mengenai garpu keras Ethereum yang akan datang.

CryptoCompare | Gambaran Keseluruhan Penyedia Data Pasaran Cryptocurrency: Ketahui mengenai kedai sehenti untuk semua keperluan data cryptocurrency anda.

Temu ramah: Pasukan Zilliqa mengenai Kontrak Sharding, Skalabilitas, dan Keselamatan Pintar: Pasukan Zilliqa memberikan pendapat mengenai tiga blok blockchain hari ini.

Kegunaan Blockchain | Di mana Bolehkah Crypto Membuat Perbezaan Sebenar?: Orang-orang biasanya menggunakan beberapa penggunaan yang tidak masuk akal untuk blockchain. Inilah yang boleh menghasilkan nyata perbezaannya.

Nyahkumpulan CryptoNight dan Enigmatic CryptoNote: Panduan untuk teknologi yang menghidupkan beberapa koin privasi kegemaran anda.

Crypto Tax Havens: Panduan Pemula untuk Lokasi Cukai Crypto Lenient: Tidak mahu membayar cukai ke atas crypto anda? Mungkin bernilai melarikan diri dari negara ini. (Hanya bergurau, tentu saja)

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Peretasan Pertama tahun 2019 akan…: * cue drumroll * Cryptopia! Pada hari Selasa, pasukan Cryptopia memberitahu pengguna melalui Twitter bahawa mereka “mengalami pelanggaran keselamatan yang mengakibatkan kerugian yang besar.” Pertukaran sejak itu menghentikan operasi, meletakkan laman dalam mod penyelenggaraan sehingga mereka mengetahui dengan tepat apa yang berlaku.

pic.twitter.com/0ZwqFfwwHi

– Pertukaran Cryptopia (@Cryptopia_NZ) 15 Januari 2019

Walaupun pertukaran dan penegak undang-undang belum mendedahkan jumlah keseluruhan dana yang dicuri, anggaran antara $ 3 juta hingga $ 13 juta. Pencuri itu nampaknya cuba memindahkan sebahagian barang yang dicuri ke Binance, di mana ia segera dibekukan, menurut Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao (CZ).

Perlukan Perwakilan, Eh ?: Jiran besar kita di utara kini menempatkan firma undang-undang kripto pertama yang pertama. Berpusat di Toronto, firma ini dimulakan oleh Addison Cameron-Huff, seorang peguam cryptocurrency terkemuka. Sebelum memulakan firma, Cameron-Huff berkhidmat sebagai peguam untuk banyak syarikat kripto dan syarikat berasaskan token.

Syarikat ini mengenakan bayaran tetap untuk serangkaian perkhidmatan dari “nasihat khusus perjanjian” hingga “bantuan dengan penghapusan DMCA.” Oleh kerana cryptocurrency masih berada dalam kawasan kelabu yang sah di Kanada, firma tersebut harus sibuk pada tahun depan.