Perbandingan Kraken vs Gemini

Kraken vs Gemini

Kraken dan Gemini sering disyorkan sebagai platform yang baik untuk memulakan perdagangan cryptocurrency untuk pelabur perantaraan. Setiap platform mempunyai ciri unik yang secara khusus disasarkan kepada pelbagai jenis pelabur.

Dalam perbandingan “Kraken vs Gemini” ini, saya melihat positif dan negatif setiap pertukaran, supaya anda dapat menentukan mana yang lebih baik untuk anda.

Kami akan membahas:

Kraken vs Gemini: Maklumat Utama

Kaedah Pembiayaan

Gemini membolehkan anda membiayai akaun anda melalui pindahan bank (ACH), pindahan wang, dan / atau deposit cryptocurrency. Setelah anda mengemukakan permintaan untuk membiayai akaun, anda dapat memulakan perdagangan dengan segera – bahkan sebelum pemindahan anda diluluskan. Anda tidak boleh mengeluarkan dana sehingga meluluskan kelulusan, tetapi anda boleh membuat pembelian duit syiling kerana harganya berubah-ubah. Ini menguntungkan di pasaran lembu di mana harganya dijangka meningkat semasa proses persetujuan.

Cara anda dibenarkan membiayai akaun anda di Kraken ditentukan oleh anda tahap pengesahan.

Di Tahap 1, anda hanya boleh menyimpan dan mengeluarkan mata wang digital sahaja tetapi boleh berdagang mata wang digital dan juga fiat. Tahap 1 menghendaki anda menyerahkan nama penuh, tarikh lahir, negara dan nombor telefon anda.

Deposit dan pengeluaran bank (melalui pindahan wang) boleh didapati di Tahap 2 atau Tahap 3 bergantung kepada negara tempat tinggal anda. Tahap 2 juga memerlukan alamat anda sementara anda mesti memuat naik kad pengenalan yang sah dan bukti kediaman baru untuk mencapai Tahap 3.

Sekiranya anda gatal untuk memulakan pelaburan, seperti saya, Gemini semestinya menjadi pilihan anda. Dengan proses kelulusan yang lebih ketat dan panjang, saya hanya mengesyorkan Kraken kepada pelabur yang mencari pilihan perdagangan yang lebih maju.

Antara muka

Kraken menawarkan pengalaman perdagangan yang jauh lebih maju daripada Gemini. Anda boleh membuat pesanan menggunakan pilihan Ringkas, Menengah, dan / atau Lanjutan. Pesanan pasaran asas (harga pasaran terbaik) dan had (harga tetap) boleh dibuat menggunakan tab Simple. Di tab Pertengahan dan Lanjutan, anda boleh menetapkan had berhenti, tamat tempoh, pilihan leverage, dan penutupan bersyarat.

Papan Pemuka Kraken Bitcoin dengan Tab Ringkas Dipilih

Papan Pemuka Kraken Bitcoin dengan Tab Lanjutan Dipilih

Platform Gemini mempunyai reka bentuk yang bersih yang membawa kepada pengalaman yang lebih sederhana bagi pengguna biasa. Carta duduk bersebelahan dengan borang pesanan yang membolehkan anda melakukan analisis semasa anda membeli dan menjual syiling – sesuatu yang saya hargai sebagai pelabur. Salah satu ciri unik di Gemini adalah kemampuan untuk memesan duit syiling dalam format lelong, walaupun saya tidak pernah mencuba sendiri dan tidak akan mencadangkannya untuk peniaga baru.

Gemini Buy Bitcoin Dashboard

Bagi pelabur yang berpengalaman, Kraken adalah platform yang lebih baik untuk melakukan pilihan perdagangan lanjutan. Sekiranya anda baru melabur dan tujuan anda adalah cukup buat pembelian dan tahan sebentar, Gemini harus menjadi pilihan anda.

Yuran Perdagangan

Gemini dan Kraken kedua-duanya mempunyai yuran perdagangan yang berubah-ubah yang ditentukan oleh jumlah dagangan 30 hari anda dan sama ada anda seorang pembuat (membuat pesanan pada buku) atau pengambil (mengisi pesanan dari buku-buku).

Bayaran untuk pembuat di Gemini menurun dari paras tertinggi 0.25% ke rebat 0.10% apabila jumlah dagangan anda meningkat. Dengan potongan harga, bayaran anda berubah menjadi potongan harga yang anda terima dalam perdagangan. Bagi pengambil, bayaran adalah 0.25% melainkan berdagang pada tahap volum tertinggi.

Pada Kraken, bayaran pembuat biasanya berkisar antara 0,00% hingga 0,16% dengan yuran pengambilan antara 0.10% dan 0.26%.

Saya cadangkan mengira apa itu Bayaran perdagangan Gemini dan Yuran perdagangan Kraken terdapat dalam beberapa perdagangan yang anda fikirkan akan lakukan. Kemudian, anda boleh memilih sama ada perbezaan yuran cukup atau tidak untuk mengatasi faktor lain ketika memilih platform anda.

Cryptocurrencies yang ada

Kraken menyokong banyak syiling dan pasangan seperti:

 • Bitcoin
 • Tunai Bitcoin
 • Sengkang
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnosis
 • Ionomi
 • Litecoin
 • Tembikai
 • Augur
 • Tether
 • Dogecoin
 • Lumens Stellar
 • Monero
 • Riak
 • Zcash

Gemini hanya menyokong Bitcoin dan Ethereum berniaga dan belum menyatakan rancangan untuk menambah lebih banyak duit syiling.

Jelas, jika anda ingin menyelami lebih dalam pelaburan koin alternatif (duit syiling yang bukan Bitcoin), Kraken harus menjadi pilihan anda. Syiling alternatif, kerana had pasarannya yang lebih kecil, sememangnya pelaburan yang lebih berisiko tetapi dapat menghasilkan pulangan yang lebih besar dengan alasan yang sama. Pepatah “berisiko tinggi, ganjaran tinggi” benar-benar berlaku untuk pelaburan ini.

Had Pindah

Di Gemini, jumlah maksimum yang dapat anda transfer melalui ACH ialah $ 500 sehari. Tidak ada had maka deposit menggunakan pindahan kawat dan deposit cryptocurrency. Had pengeluaran Gemini ialah $ 10,000 setiap hari.

Deposit Gemini ACH biasanya mengambil masa 4-5 hari bekerja untuk diluluskan. Tetapi, seperti yang saya sebutkan sebelumnya, anda dapat menggunakan dana tersebut untuk berdagang dengan segera.

Kraken mempunyai had deposit yang jauh lebih tinggi daripada Gemini dengan a maksimum setiap hari $ 25,000 semasa anda menyediakan a bukti sumber dana. Had pengeluaran terhad kepada $ 25,000 sehari. Deposit Kraken mengambil masa 1-5 hari bekerja untuk kelulusan.

Bagi pelabur bervolume tinggi, had harian tinggi Kraken sangat sesuai sedangkan Gemini lebih sesuai untuk peniaga dengan jumlah yang lebih rendah yang ingin memulakan dengan cepat.

Kepercayaan Syarikat

Kraken, yang dikendalikan oleh Payward, Inc., terletak di San Francisco dan telah menerima lebih Pembiayaan $ 6 juta dari beberapa pelabur terkenal termasuk Blockchain Capital. Jumlah dagangan di platform meningkat dua kali ganda setiap 5 bulan sejak dilancarkan pada tahun 2013. Angka pertumbuhan seperti ini menunjukkan kepercayaan yang dikongsi oleh anggota masyarakat untuk pertukaran.

Tyler dan Cameron Winklevoss melancarkan Gemini pada tahun 2015 sebagai pertukaran A.S. pertama yang dilesenkan untuk perdagangan bitcoin dan eter. Walaupun mereka terkenal dengan sejarah mereka dengan Facebook, keduanya telah aktif dalam komuniti Bitcoin sejak awal 2013. Mereka dikhabarkan memiliki 1 peratus daripada semua Bitcoin beredar dan telah membiayai beberapa projek berkaitan Bitcoin melalui Modal Winklevoss.

Keselamatan Dana

Kraken dan Gemini mengikuti amalan terbaik industri semasa mendapatkan dana digital anda. Walau bagaimanapun, Gemini mengambil langkah berjaga-jaga yang lebih baik dalam melindungi deposit dolar AS (USD) dengan insurans FDIC.

Kraken menyimpan semua simpanan duit syiling baru dalam dompet sejuk (luar talian) yang disulitkan di mana penggodam tidak dapat mencapainya. Satu-satunya duit syiling digital yang disimpan dalam talian adalah duit syiling yang diperlukan untuk mengekalkan kecairan operasi di bursa. Tidak ada sebutan mengenai insurans FDIC di laman web Kraken, tetapi mereka menyatakan bahawa mereka menyimpan rizab penuh untuk mencegah kemungkinan terjadinya menjalankan bank. Tanpa perlindungan FDIC yang jelas, Kraken adalah pertukaran yang sedikit lebih berisiko untuk menyimpan dana USD anda.

Gemini tidak menentukan peratusan aset yang disimpan dalam talian tetapi memastikan bahawa sebahagian besar aset digital disimpan dalam peningkatan mereka sendiri sistem simpanan sejuk. Sistem mereka menjamin bahawa tidak ada satu pun kegagalan melalui penggunaan modul keselamatan perkakasan selamat (HSM) dengan teknologi pelbagai tandatangan. Gemini menyimpan semua dana dolar A.S. di bank yang diinsuranskan oleh FDIC sehingga $ 250,000 setiap pendeposit.

Sokongan pengguna

Walaupun sokongan pelanggan tidak ada di bursa lain, Kraken dan Gemini biasanya memberikan sokongan yang baik.

Kedua-dua bursa mengandungi perpustakaan FAQ yang merangkumi masalah sokongan umum dan juga pertanyaan pelabur pemula. Kraken bahkan mengambil langkah lebih jauh dengan memberikan yang komprehensif panduan perdagangan untuk membantu anda memulakan.

Kedua-dua syarikat mengendalikan tiket sokongan melalui e-mel, dan Gemini mempunyai masa tindak balas biasa 2-3 hari bekerja. Walaupun saya sendiri tidak pernah mengalami ini, Kraken baru-baru ini mendapat perhatian di banyak forum kerana mempunyai masa tindak balas yang perlahan dan kerana mengabaikan tiket sokongan pelanggan.

Oleh itu, jika anda seorang pelabur baru yang mungkin memerlukan pertolongan untuk memulakan, saya sarankan menggunakan Gemini.

Kesimpulannya

Gemini dan Kraken adalah dua pertukaran yang berbeza dengan pelabur yang berbeza.

Gemini, dengan antara muka yang dipermudahkan, adalah yang terbaik untuk pelabur baru yang ingin melakukannya perdagangan asas selepas a penyediaan akaun cepat.

Kraken harus digunakan oleh pelabur yang lebih berpengalaman untuk perdagangan jumlah tinggi dan / atau pelaburan syiling alternatif.

(Lihat Senarai Ulasan Penuh Crypto CoinCentral)

Lebih Banyak Perbandingan Kraken

 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Coinbase

Lebih Banyak Perbandingan Gemini

 • Gemini vs Coinbase
 • Gemini vs GDAX
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map