Miami adalah utopia yang sedang berkembang untuk usahawan digital dan pekerja jarak jauh. Cukai pendapatan negara sifar, pantai, cuaca yang indah, dan dengan kos yang sama untuk pangsapuri bawah tanah di NYC atau SF, anda boleh bangun dengan matahari terbit di atas air.

Walaupun terdapat daya tarikan perjalanan brosur-esque, jangkaan banjir pengusaha masih belum tiba. Pada skala makro, inovator teknologi dunia cenderung berbondong-bondong ke bandar-bandar seperti Bay Area dan Timur Laut di mana bakat dan modal mengalir banyak.

Namun, dalam dekad yang lalu, aliran usahawan dan pelabur yang berpikiran mulia mula meneroka peluang dengan kenaikan asimetris di pasaran yang masih belum mencapai tahap jenuh di New York City dan San Francisco. Miami, bersama dengan pasaran permulaan sekunder dan tersier lain seperti Austin, Denver, dan Atlanta telah mula melihat lonjakan di kedua-duanya bakat dan modal pelaburan.

COVID-19 juga berfungsi untuk memperbesar tren ini, ketika megalopolis moden berubah dari daya tarikan bermata berbintang menjadi pemandangan cepat menular yang lebih jahat. Hampir semua syarikat telah beralih ke pekerjaan jarak jauh penuh buat masa ini, dan bersama dengan pekerjanya, mulai melihat faedah bekerja dari jauh.

Itu membawa kita ke blockchain dan cryptocurrency di Miami. Inti etos blockchain dan cryptocurrency adalah desentralisasi, dan permulaan di ruang tidak berbeza. Desentralisasi dan dorongan tersirat dari kerja jarak jauh ini menjadikan Miami sebagai pusat aktiviti blockchain dan cryptocurrency.

Miami adalah rumah bagi beberapa inisiatif berorientasikan komuniti blockchain, termasuk Miami Blockchain Center, Persidangan Bitcoin Amerika Utara, dan juga Miami Bitcoin Hackathon (yang diketawakan oleh pasukan penulis ini Hadiah # 1 pada tahun 2016.)

Kami berhubung dengan Eryka Gemma, Ketua Pegawai Eksekutif Pusat Blockchain Miami, hub dan inkubator untuk komuniti blockchain dan cryptocurrency. Dia telah bekerja rapat dengan Walikota dan kota Miami untuk meletakkan Miami Blockchain di peta.

Eryka Gemma, Nick Spanos, Walikota Miami Francis Suarez, dan Scott Spiegel

Bolehkah anda memberi kami treler filem selama dua minit dalam hidup anda? Bagaimana anda akhirnya terlibat dalam ruang cryptocurrency dan blockchain?

Semasa saya masih muda, saya sangat berminat dengan politik. Saya benar-benar ingin memahami apa yang berlaku secara politik. Saya akan menonton CSPAN dan berita. Saya ingat secara khusus suatu hari menonton wakil presiden mengenai berita dan semua yang dia katakan itu seperti bohong. Dia mengatakan banyak angka, kata-kata besar, dan sangat karismatik — saya menyukainya, tetapi dia sebenarnya tidak mengatakan apa-apa nilai yang koheren.

Saya akan mengadu kepada rakan-rakan mengenainya dan mereka menyuruh saya berjaga-jaga dengan lelaki ini, Ron Paul. Saya, dan segera terpikat, mengetahui bahawa saya adalah seorang liberal dan minarkis. Saya belajar mengenai Federal Reserve dan bagaimana sistem wang cacat. Saya tidak mahu apa yang dikatakan oleh Dr. Paul itu benar tetapi ia masuk akal. Dia adalah ahli politik pertama yang saya temui di mana saya merasakan mereka mengatakan sesuatu yang berharga daripada hanya bercakap dalam bulatan.

Pada 19, saya menjadi perwakilan untuk Ron Paul di Washington State. Saya belajar banyak, dari pengalaman itu dan bertemu dengan beberapa orang yang paling pintar yang saya temui ketika itu dalam hidup saya. Orang yang benar-benar pintar dalam banyak cara, tetapi secara khusus mereka semua adalah pemikir kritis yang bertindak.

Inilah orang-orang dalam hidup saya yang memperkenalkan saya kepada Bitcoin. Malangnya, seperti kebanyakan orang dalam hubungan yang kasar (saya berada dalam hubungan yang tidak sopan dengan media negeri dan arus perdana) Saya otak membuang segala-galanya dari pengalaman ketika Ron Paul kehilangan dan melupakan bitcoin dan berpindah ke Florida untuk menghadiri Embry Riddle Aeronautical University tempat saya Sarjana Muda Sains dalam Aeronautik.

Tetapi, saya masih menggemari ekonomi saya – saya akan mengadakan perbincangan di kampus mengenai ekonomi Austria vs Keynesian dan memberi ucapan dengan tajuk seperti “korupsi Media Utama”, “Siapa Rupert Murdoch” dan “minda bawah sedar.”

Selepas kuliah, saya mula bekerja di industri perdagangan pesawat untuk sebuah bank besar. Ketua Pegawai Eksekutif bank itu adalah bankster legenda yang melakukan penggabungan antara Bank of America dan Merrill Lynch. Suatu hari, pada akhir panggilan persidangan video kumpulan, dia membukanya hingga q&a untuk semua anak muda. Saya memikirkan otak saya untuk mengemukakan soalan yang bagus dan mengingati bitcoin. Saya bertanya kepadanya apa pendapatnya mengenai bitcoin dan dia dan semua orang di dalam bilik itu ketawa. Kemudian pada hari itu, saya kembali ke lubang arnab.

Seperti apa hari dalam kehidupan Eryka Gemma?

Oleh kerana saya terjebak dalam karantina sama sekali tidak glamor. Bangunlah, lakukan rutin pagi saya yang merangkumi peregangan kerana itu sangat penting bagi tubuh kita maka saya biasanya menggunakan komputer dan mula membaca berita. Banyak masa komputer dan telefon sekarang, cuba menjalankan Blockchain Center secara maya dan mengadakan banyak acara langsung kamera web. Saya terperangkap di Seattle, bandar asal saya kerana saya yakin saya mempunyai coronavirus dan tidak mahu orang di Miami sakit.

Bolehkah anda memberi kami latar belakang bagaimana pusat blockchain itu wujud?

Semasa bekerja sepenuh masa dalam perdagangan pesawat dan ruang sewa, saya membina komuniti kecil orang yang ingin belajar bagaimana membeli bitcoin.

Dari situ, saya mula mengadakan perjumpaan di masa lapang hanya untuk melihat jenis komuniti di sekitar Miami. Saya memulakan Crypto Mondays Miami dan sambutannya sangat positif, rata-rata mempunyai 80-100 orang pada 2017/2018. Mendapatkan bangunan itu adalah langkah logik seterusnya kerana kami telah menjadi tuan rumah di lokasi rawak di seluruh bandar.

Pusat Blockchain Miami

Pemotongan reben Pusat Blockchain Miami

Siapa pihak terbesar yang terlibat?

Nick Spanos yang memulakan Bitcoin Center yang asli di NYC dan hubungan dari zaman Ron Paul saya menunjukkan minat untuk membuat cawangan Miami. Hubungannya di Miami termasuk Moishe Mana, mogul harta tanah salah satu pemaju harta tanah terbesar di Miami sangat berperanan dalam pembukaan bangunan.

Moishe Mana memiliki banyak bangunan di kawasan pusat bandar Miami dan, dengan cabang teknologi syarikatnya Mana Tech, dia mempunyai visi untuk mengubah pusat bandar menjadi hab teknologi milenium, dan kami adalah sebahagian daripada visi itu. Apa cara yang lebih baik untuk melakukannya kemudian mempunyai pusat blockchain yang menarik bakat muda?

Scott Spiegel yang lama fanatik bitcoin dan pengikut Mises Institute juga memainkan peranan utama.

Kenapa Miami?

Miami adalah lembah silikon Amerika Latin, kebanyakan syarikat teknologi utama mempunyai HQ LatAm mereka di Florida Selatan. Blockchain adalah teknologi global, hanya masuk akal untuk menjadikan hub untuk Amerika di lokasi pusat.

Saya suka pasar tak jenuh, Miami seperti bandar kecil yang besar. Sekiranya anda bekerja keras, lebih mudah dikenali di sini untuk kerja anda dan dapatkan sokongan yang tepat di belakang anda.

Kerajaan tempatan begitu menyokong. Walikota Miami datang ke pembukaan pusat itu dan melakukan upacara pemotongan pita untuk Miami Blockchain Center. Lembaga Pembangunan Downtown dan Majlis Beacon sangat menarik untuk melihat kita berjaya.

Dari segi perbankan, Miami mempunyai bank antarabangsa kedua terbesar di AS. Florida juga tidak mempunyai cukai pendapatan negara. Banyak bandar di seluruh dunia bersaing untuk menjadi hab teknologi seterusnya, kerana cukai dan keadaan hidup di NYC dan SF bertambah buruk, Florida dan khususnya Miami menyambut bakat ini.

Moishe Mana telah membantu mewujudkan peluang untuk Miami yang belum pernah dilihat oleh banyak bandar. Pasukannya berfikiran maju dan memberi peluang kepada syarikat dan syarikat permulaan untuk berpindah ke Miami dari seluruh dunia.

Miami mempunyai keuntungan dari populasi yang sangat pelbagai dan ia dilihat sebagai persimpangan jalan berniaga di Amerika Selatan dan Caribbean. Tetapi, satu hujah boleh dibuat bahawa kualiti ini sering menstigma landskap keusahawanan Miami – bahawa selain menarik bagi Amerika Selatan, permulaan akan lebih baik di hab permulaan lain seperti NYC, SF, Austin, Boston, dll. hujah adalah sah?

Seperti semua perkara, ia bergantung pada keadaan dan keperluan permulaan yang dimaksudkan. Adakah mereka ingin menyentuh penonton Amerika Latin? Adakah mereka bernilai menjaga dolar cukai mereka? Adakah mereka menghargai kualiti hidup yang lebih baik? Beberapa perkara yang pasti, pemandangan permulaan Miami masih berkembang, yang menjadikannya lebih mudah dikenali. Bakat teknologi yang lebih murah dari Amerika Selatan lebih mudah diakses dan terdapat banyak kekayaan di sini yang ingin mempelbagaikan aset selain harta tanah. Terdapat faedah dan cabaran untuk Miami tetapi pasti sangat menyeronokkan di sini.

Kota Miami telah merangkumi blockchain dan cryptocurrency. Kenapa anda fikir begitu?

Datuk Bandar Francis Suarez adalah orang yang berpandangan ke hadapan yang bersetuju bahawa pusat bandar harus menjadi hab teknologi. Dia memahami bahawa bandar kita mempunyai peluang besar untuk menggunakan blockchain untuk rantaian bekalan kerana kita mempunyai lapangan terbang antarabangsa dan salah satu pelabuhan utama untuk negara ini.

Sebagai walikota kelahiran Miami yang pertama, dia mengambil berat tentang bandar ini dan menganjurkan agar bakat dan pemula muda berpindah ke sini dan meningkatkan kualiti perniagaan yang boleh disewa oleh penduduk asli Miami. Suarez juga merupakan rakan kongsi di Greenspoon Marder, sebuah firma undang-undang yang mewakili projek dalam banyak kes penggunaan blockchain. Dia memahami dari perspektif perniagaan mengenai unjuran pertumbuhan industri blockchain dan ingin memastikan bandar kita tidak ketinggalan.

Visi Moishe Mana untuk menjadikan pusat bandar sebagai hab teknologi milenium hanya dapat dipenuhi dengan mengisi pekerjaan blockchain. Industri ini diunjurkan berkembang dengan cepat dan menarik bakat teknologi muda.

Di manakah anda melihat peranan pemerintah kerana blockchain memperoleh penggunaan yang lebih meluas?

Dari segi bitcoin, peranan pemerintah diharapkan dapat menjadi lebih jujur ​​dari segi kewangan dengan melihat bahawa rakyat mahukan sistem kewangan yang telus.

Terdapat lebih banyak orang sekarang daripada sebelumnya yang menyedari bahawa Federal Reserve mencetak wang secara berlebihan, pengetahuan ini menjadikan orang menjadi mata wang alternatif, wang yang baik dan blockchain.

Apa visi anda untuk masa depan Miami?

Kami mahu menjadi hab teknologi milenium yang menyaingi San Francisco tetapi dengan penekanan pada teknologi terdesentralisasi dan kualiti hidup yang lebih baik.

Saya membayangkan bahawa pusat bandar Miami akan menjadi tempat pertama untuk mempunyai pedagang besar-besaran yang menerima bitcoin dan mata wang digital yang lain. Ini adalah projek yang sedang kami jalankan di Miami Blockchain Center.

Mari lakukan eksperimen pemikiran. Bagaimana anda fikir dunia akan bertindak balas terhadap $ 1,000,000 bitcoin pada akhir tahun 2020? Bagaimana dengan Bitcoin $ 10 pada akhir tahun 2020?

1 juta bitcoin – Wall Street mungkin gementar dan mencuba satu lagi usaha untuk menurunkan harganya (iaitu pasaran niaga hadapan.) Kami sudah melihat CEO bank-bank besar mempermalukan bitcoin ketika berada pada 20k dan kami sudah melihat BIS menggerakkan kerajaan untuk terlibat ketika Libra datang ke tempat kejadian. Dengan $ 1,000,000 bitcoin, institusi tidak akan gembira.

Sekiranya ini berlaku, “pemindahan kekayaan” yang telah diramalkan oleh banyak orang akan berlaku. Kesannya akan dirasakan di negara-negara miskin di mana saya meramalkan bahawa rakyat akan dapat menggulingkan pemerintah yang korup.

Bitcoin bernilai $ 10 akan membuat semua orang memberitahu saya bahawa saya penipu. Tetapi tidak mengapa kerana asasnya masih ada dan akan menjadi peluang yang baik untuk membeli lebih banyak aset ini yang berada di luar kawalan kerajaan.

Adakah terdapat ciri-ciri yang anda rasa kekurangan kebanyakan projek blockchain? Secara amnya, bagaimana kebanyakan projek dapat diperbaiki?

Sekiranya kita bercakap mengenai kes penggunaan cryptocurrency blockchain, syarikat-syarikat tersebut kekurangan pasukan pemasaran. Yang mana, saya gembira kerana kebanyakan cryptocurrency tidak terdesentralisasi dan tidak boleh diguna pakai kerana tidak banyak yang mengendalikan.

Sekiranya kita membicarakan projek kes penggunaan blockchain, mereka kekurangan syarikat yang bersedia mengubah status quo dan mendahului biaya untuk mengadopsi sesuatu yang baru, di mata banyak, belum diuji dan belum terbukti. Projek kes penggunaan blockchain biasanya meningkatkan interoperabilitas antara syarikat, menjadikan semua syarikat dalam satu industri mengadopsi satu projek akan terbukti menjadi masalah.

Secara keseluruhan, pendidikan kurang. Kekurangan yang dapat dilihat secara menyeluruh dalam hampir setiap aspek kehidupan.

Adakah terdapat projek di ruang yang berfungsi sebagai contoh terang cryptocurrency dan keusahawanan blockchain?

Saya teruja dengan projek rangkaian Bitcoin dan kilat. Aspek blockchain yang paling menarik adalah aspek desentralisasi dan penglibatan teori permainan. Apabila kedua aspek ini tidak termasuk dalam projek, saya cenderung untuk tidak mempedulikannya melainkan jika ia menangani masalah industri tertentu.

Saya juga teruja dengan Ravencoin dan mana-mana projek STO yang berjaya, walaupun saya banyak kehilangannya dalam peretasan Cryptopia. Saya berpendapat bahawa tokenisasi “sekuriti” akan menjadi peningkatan besar kepada pasaran kewangan yang memerlukan peningkatan.

Bagaimanakah blockchain dan cryptocurrency berubah untuk mengubah kehidupan seharian?

Mengenai cryptocurrency, bagi rata-rata orang, ia sangat bergantung pada negara mana anda tinggal. Di tempat-tempat seperti Venezuela, Argentina dan Zimbabwe, ia sangat mengubah hidup kerana anda mempunyai mata wang yang lebih stabil daripada mata wang negara anda. Di tempat-tempat seperti Amerika Syarikat, cryptocurrency membolehkan orang muda yang berpengetahuan untuk mempelbagaikan dan tidak merasa seperti mereka terikat dengan kapal karam.

Mengenai blockchain, ia tidak akan mengubah kehidupan sehari-hari bagi rata-rata orang sehingga 5G dan IoT diedarkan secara meluas.

Apakah kisah kegemaran peribadi anda atau kisah berita terkini yang paling berkesan yang pernah anda temui di Miami Blockchain Center?

Kisah kegemaran peribadi saya adalah mengenai membayar orang yang mempunyai pekerjaan bebas untuk kita di pusat blockchain. Buat masa ini, bayaran kiriman wang maksimum adalah 56% untuk seseorang yang menghantar wang dari AS ke Venezuela. Salah seorang kontraktor kami mempunyai seorang anak dan saya ingin memberikannya hadiah … jika saya menghantar fiat, ia akan memakan masa sekurang-kurangnya 3 hari dan antara kedua-dua kerajaan, 56% daripadanya tidak akan berjaya kepada anak yang memerlukannya. paling!!! Saya menghantar bitcoin, dia mendapatkannya dalam masa sepuluh minit dan keluarga yang sedang berjuang tidak akan ditindas oleh pemerintah yang mencuri.

Apakah beberapa cara di mana seseorang yang membaca ini dan diberi inspirasi dan ingin membantu, bagaimana mereka boleh terlibat?

Beritahu orang ramai mengenai Bitcoin dan ia dicipta sebagai tindak balas terhadap krisis kapitalisme krisis kewangan 2008. Katakan kepada mereka bahawa akibat Rizab Persekutuan mencetak lebih banyak wang bermakna daya beli dolar kita menurun.

Pusat Blockchain Miami

Pusat Blockchain Miami

Mendidik rakan dan keluarga anda tentang pentingnya blockchain untuk keselamatan dan autonomi kewangan.

Di pusat blockchain, kami sentiasa mencari orang yang ingin menyumbang dan berkongsi dengan komuniti. Kami mempunyai sumber jika individu berminat untuk mengajar orang lain mengenai bitcoin dan sumber untuk individu yang ingin belajar di rumah, terutamanya semasa semua orang terperangkap di rumah. Anda boleh pergi ke blockchaincenter.com atau e-mel [e-mel dilindungi]

Pilihan lain yang baik adalah berpindah ke Miami dan mengalami sendiri pusat blockchain dan kualiti hidup yang hebat. Sekiranya anda seorang pekerja terpencil, datang ke sini selama beberapa bulan dan sertai komuniti kami!

Apa-apa sahaja yang anda mahu pembaca tahu?

Mengingat zaman, jangan takut dengan Coronavirus. Bagus untuk bersiap sedia, ada baiknya mengambil langkah berjaga-jaga tetapi jangan biarkan rasa takut mengatasi anda. Terdapat begitu banyak orang yang saya hormati kerana mereka mendesak pemerintah untuk mengambil hak perlembagaan orang lain kerana mereka secara peribadi takut.

Masa berubah, Bitcoin adalah jalan keluar bagi banyak orang, dan kita harus memilih antara menentang norma sosial atau meminta pemerintah untuk memiliki rasa aman yang salah. Pilih kebebasan, pilih kebebasan, dan ketahui bahawa Amerika adalah salah satu daripada beberapa negara di dunia yang dibina berdasarkan perlembagaan yang memberikan hak kepada individu. Mereka yang mendesak rejim totaliter sebaiknya berpindah ke negara yang bukan Amerika Syarikat.

Terima kasih kerana bercakap amengenai Pusat Blockchain Miami, Eryka!