Temu ramah: Halsey Minor mengenai Transformasi Dunia Video dengan VideoCoin [Bahagian 1]

Halsey Minor adalah seorang usahawan bersiri dengan resume yang akan membuat kepala permulaan kutu buku.

Sebilangan besar pengalaman keusahawanan Halsey berasal dari membangun, berinovasi, dan melabur dalam dunia Internet yang baru muncul. Halsey secara meluas dianggap sebagai pelopor dunia Internet, dan telah melancarkan tantangannya ke dunia blockchain yang berkembang pesat. Pencapaian, penghargaan, dan pengalaman terkenal Halsey termasuk:

  1. Pengasas CNET, salah satu laman media pertama yang menerbitkan ulasan, berita, artikel, podcast, video, dan blog elektronik dan elektronik pengguna pada tahun 1994. Semasa kepemimpinan Minor selama lapan tahun, CNET menjadi salah satu syarikat pertama yang menguntungkan di Internet. Halsey memimpin laman web ini menjadi syarikat NASDAQ 100, dan akhirnya ia diperoleh oleh CBS Corporation dengan harga $ 1.8 bilion pada tahun 2008.
  2. Pengasas bersama dan pelabur awal Salesforce.com, melabur $ 19.5 juta pada tahun 1999. Halsey bekerjasama rapat dengan John Dillon dan Marc Benioff. Halsey adalah pemegang saham kedua terbesar ketika Salesforce.com IPO pada tahun 2004 dengan kepentingan 10%.
  3. Bekerjasama sebentar dengan Jeff Bezos, pengasas dan CEO Amazon’s, seperti ini Artikel berwayar peninggalan 1999.
  4. Halsey melepaskan teknologi CNET ke syarikat perisian penerbitan web yang dipanggil Vignet pada tahun 1997 dan memperoleh 33% kepentingan. Vignette kemudiannya akan menjadi salah satu IPO paling berjaya dalam ledakan teknologi berikut dan mempunyai cap pasaran sekitar $ 26 bilion.
  5. Halsey memberikan dana utama untuk perkhidmatan muzik Rhapsody pada tahun 1998.
  6. Halsey menjual Grand Central Communications kepada Google pada tahun 2007.
  7. Ditubuhkan Menegakkan, perkhidmatan pertukaran wang digital dan pesaing Coinbase awal pada tahun 2014.
  8. Ditubuhkan LivePlanet, sistem tangkapan, pengedaran, dan pengewangan dari hujung ke hujung untuk video yang mendalam.
  9. Pada bulan November 2017, Halsey melancarkan VideoCoin, projek berasaskan blockchain yang bertujuan untuk membina infrastruktur video untuk Internet yang dibolehkan blockchain.

Apa itu VideoCoin?

VideoCoin baru-baru ini menutup pusingan penggalangan dana pra-ICO mereka dan mengalahkan sasaran mereka $ 35,000,000.

Dalam pukulan luas, VideoCoin adalah projek pengkomputeran yang diedarkan yang bertujuan untuk menyimpan, mengekod, dan menstrim video pada harga yang berpatutan, cekap, dan mampan. VideoCoin bertujuan untuk menggunakan komputer yang tidak digunakan atau kurang digunakan di pusat data untuk memudahkan pengaktifan rangkaian.

Gambaran keseluruhan

Projek Halsey akan menyaingi penyedia pemprosesan video berasaskan awan seperti Amazon Web Services dan memberikan perkhidmatan yang sama dengan anggaran diskaun 60% hingga 80%, sementara juga memberi pengeluar video kemampuan untuk membina aplikasi mereka sendiri dalam ekosistem VideoCoin.

Catatan editor: Mendapat peluang untuk menemuramah Halsey Minor sangat mengagumkan, dan kami memastikan untuk mengemukakan pelbagai soalan yang membolehkannya menjelaskan pelbagai aspek dunia cryptocurrency dari rangkaian pengalaman peringkat tinggi yang unik. Soalan diserlahkan dalam huruf miring dan tebal disingkat untuk menyelamatkan pembaca dari rambakan pewawancara kami.

Ini adalah bahagian pertama wawancara dua bahagian dan memberi tumpuan terutamanya pada projek baru Halsey Minor, VideoCoin, bagaimana dia mengaplikasikan pengalamannya dalam mendirikan CNET dan pengasas bersama Salesforce.com untuk menceburkan diri dalam bidang keusahawanan blockchain, dan bagaimana Halsey melihat perkembangan video masa depan industri.

Bahagian kedua wawancara memuat dialog mengenai inovasi dan keusahawanan dengan teknologi baru, masalah dengan sistem perbankan semasa, peraturan, landskap global, dan bagaimana industri cryptocurrency berbeza dengan industri Internet pada pertengahan hingga akhir 90-an.

Alex: Bolehkah anda memberitahu saya sedikit mengenai VideoCoin? Kenapa kalian bermula? VideoCoin yang ingin diselesaikan dalam satu atau dua tahun akan datang?

Halsey: Biarkan saya memberikan sejarah.

Saya telah melakukan banyak perkara yang mungkin anda biasa dan banyak dari mereka yang terlibat dalam pelancaran platform.

Semasa saya memulakan CNET, tidak ada perisian penerbitan web. Saya mencipta syarikat dan kemudian mahu. Saya menyimpan 35% daripadanya. Mereka menjadi syarikat penerbitan terkemuka dan syarikat bernilai 11 bilion dolar. Saya meninggalkan CNET untuk membantu John Dylan dan kemudian Marc [Benioff] membina Salesforce. Marc datang kepada saya dan saya melihat membeli perisian CRM dan melihat semua masalah dalam industri ini. Saya akhirnya meletakkan $ 19 1/2 juta dolar dan pada dasarnya membantu membina syarikat itu selama empat setengah tahun akan datang. Sebilangan besar perkara ini merupakan semacam pertumbuhan dari banyak perniagaan yang saya mulakan, bahkan mungkin semuanya daripada pertumbuhan keperluan khusus yang saya ada.

Hanya dalam industri ini secara umum, hanya untuk latar belakang, Saya memulakan syarikat pertama saya di crypto pada tahun 2013. Ia dipanggil Uphold. Ia adalah pesaing CoinBase. Ini adalah produk yang hebat. Salah satu daripada beberapa syarikat yang bersambung dengan sistem perbankan AS sehingga anda dapat menyambungkan akaun bank anda. Ia sangat menguntungkan, sangat berjaya. Ia tidak sebesar CoinBase tetapi saya menjalankannya selama dua setengah tahun. Terdapat begitu banyak peraturan, hanya membuat saya gila. Saya membawa pelabur sebagai CEO.

Menegakkan

Halaman utama Uphold.

Saya pergi untuk membina syarikat video VR yang dipanggil Planet Hidup. Kami mempunyai kamera kita sendiri, kita mempunyai awan kita sendiri, kita mempunyai perisian kita sendiri. Awan menyerap video ini, yang merupakan jenis video 4K. Kemudian ia harus memprosesnya untuk menghantarnya ke Facebook atau ke YouTube atau ke Samsung Galaxy Gear atau ke Oculus.

Oleh itu, satu fail yang diserap, berasal dari kamera 4K, merangkumi ratusan proses untuk mengekod video. Sama seperti titik data, jika kita menggunakan salah satu kamera dan menjalankannya selama sebulan, 24/7, bahawa kos kita, hanya menggunakan infrastruktur Google kita, adalah sekitar $ 30,000.

Planet Hidup

Halaman utama Live Planet.

Oleh itu, syarikat ini dinamakan Live Planet kerana ideanya adalah meletakkan kamera ini di mana sahaja. Dari kebun binatang ke teater sehingga anda pada dasarnya boleh masuk ke mana-mana lokasi di seluruh dunia kerana kamera ini disiarkan secara langsung. Untuk membina awan, saya menyewa Devadutta Ghat, yang membina awan streaming video Intel, yang mereka jual ke Facebook. Dia membina perisian, dia menjalankan pusat data dan dia tidak pergi ke Facebook dengan pemerolehan. Dia adalah salah satu daripada beberapa orang dalam 10 tahun terakhir yang benar-benar membina awan streaming video. Oleh itu, maksud saya pengekodan, yang merupakan semua bahagian pemprosesan, penyimpanan dan penstriman. Kami adalah syarikat yang menarik kerana, dalam kes saya, kami mempunyai pengalaman crypto yang sangat mendalam sejak tahun 2012 dan perniagaan yang sangat menguntungkan dan pengalaman yang sangat mendalam dalam video.

[Catatan editor: ini sangat mengagumkan.]

Saya pernah menjadi seseorang yang selalu terbiasa dengan perubahan dalam seni bina bersaing. Saya sebenarnya memulakan CNET pada tahun 1993 sebagai syarikat internet. Kami sebenarnya melancarkan laman web pada bulan April 1995. Jadi, ini sangat awal. Senibina Internet berbanding AOL dan semua perkhidmatan lain, sepertinya langkah logik seterusnya. Ketika Marc datang kepada saya dengan Salesforce, idea untuk menyingkirkan perisian pelayan pelanggan dan membina hab terpusat membuat banyak akal dari segi kos.

Apa yang menarik anda ke Bitcoin dan cryptocurrency?

Saya mengambil masa dengan jujur ​​beberapa tahun. Saya melihat Bitcoin dan mata wang lain sebagai kaedah untuk membentuk sistem pembayaran jenis baru. Saya harus mengakui, untuk sementara waktu, saya benar-benar menyangka bahawa blockchain itu benar-benar teknologi yang mencari jalan keluar. Mungkin saya memerlukannya, sehingga 2016 atau 2017 ketika saya mula memikirkannya kerana perkara seperti Ethereum mula keluar. Saya mula menyedari bahawa ia sebenarnya seni bina yang sama sekali baru untuk pengkomputeran. Dalam bentuk paling sederhana, ia hanya membolehkan pengkomputeran berubah menjadi komoditi dengan cara yang sama seperti Uber telah mengubah kereta menjadi komoditi dan Airbnb telah mengubah rumah menjadi komoditi.

Ia melakukannya kerana dapat melakukan tiga perkara. Ia dapat membuktikan bahawa komputer mempunyai sumber daya, dapat membuktikan bahawa komputer telah menggunakan sumber daya, dan kemudian anda mempunyai sistem pembayaran di mana-mana yang tidak memerlukan wang untuk dipindahkan dari sempadan ke sempadan. Saya tidak perlu membayar penambang di China dalam yuan.

Kami mula menggunakan sistem pembayaran baru ini. Dua bahagian lain yang merupakan pemangkin utama adalah satu, menyedari bahawa terdapat 20% hingga 30% pelayan yang berada di pusat data yang sama sekali tidak digunakan. Mereka dipanggil zombi. Sekiranya mereka melombong bitcoin atau mata wang lain, mereka perlu membeli kad khas, tetapi semua komputer mempunyai pengekod video.

Setiap komputer yang duduk boleh melakukan perlombongan VideoCoin. Oleh itu, anda mempunyai banyak sumber yang ada di luar sana. Anda kini mempunyai kemampuan untuk mengimbangi mereka melintasi sempadan.

Video itu sendiri mengalami transformasi yang pantas. Ia sendiri pada titik perubahan. Anda mendapat HD hingga 4K pergi ke HK dan kemudian anda mendapat perkara seperti video VR, yang kami ketahui dengan baik. Itu benar-benar berlaku dari video menjadi sesuatu yang anda tonton kehidupan yang anda alami.

Laman utama VideoCoin.

Laman utama VideoCoin.

Semua ini menyebabkan video kini menjadi 80% Internet dan berkembang pada kadar tahunan gabungan 25%. Ini sangat menyukarkan syarikat media besar untuk menangani kos transformasi penggunaan ini dari siaran, yang pada dasarnya tidak berharga, sehingga terpaksa berhubung dengan semua pengguna ini secara langsung melalui Internet dan membayar semua yuran ini.

Perkara terakhir yang akan saya lontarkan ialah semua syarikat media ini yang menghabiskan semua wang ini untuk video, mereka kebanyakannya membayar Amazon dan Google, kedua-duanya adalah pesaing langsung mereka. Satu-satunya perniagaan yang dimiliki Amazon yang menghasilkan wang adalah AWS dan itulah perniagaan yang mereka jalani.

Jeff Bezos terkenal kerana mengatakan bahawa margin orang lain adalah peluangnya. Amazon sebenarnya tidak pernah mempunyai perniagaan yang menguntungkan. Semua orang telah mendapat peluang Amazon. Masalahnya sekarang, buat pertama kalinya, Amazon mempunyai sesuatu yang harus dilindungi. AWS adalah 3/4 atau 4 / 5th dari penilaian Amazon. Mereka menjana banyak wang dan anda mendapat syarikat media yang dengan cepat menaikkan kos video kerana video dari penyampaian melalui satelit atau kabel menjadi penghantaran satu demi satu syarikat streaming dan media.

Anda bercakap mengenai video itu sendiri sebagai titik perubahan. Adakah anda mempunyai rancangan untuk melangkaui infrastruktur untuk mewujudkan sistem VideoCoin yang sudah hebat dan saya pasti akan memberi banyak kesan yang besar kepada industri ini? Adakah anda mempunyai apa-apa rancangan untuk menaikkan lebih banyak orang menggunakan video dan platform anda?

Saya akan bercerita ringkas mengenai Salesforce. Marc Benioff memulakan Salesforce, tetapi dia berpindah ke Hawaii dan selama 13 1/2 tahun, John Dillon menjalankannya. Saya tinggal di San Francisco dan menghabiskan banyak masa dengan John. Mark akan memulakan sesuatu yang disebut Database.com. Database.com akan menjadi awan. Saya berkata kepada Marc, lihat, saya baru meletakkan $ 19.5 juta dolar di syarikat ini untuk anda buat Salesforce yang Syarikat CRM dan anda pergi dan membina awan sebagai syarikat lain. Anda harus mengambil aplikasi CRM anda dan hanya membuat generalisasi dan membina awan. Ini adalah sebahagian daripada perbincangan yang lebih besar yang akhirnya membuatnya kembali dan menjadi CEO kira-kira tiga tahun dalam kehidupan syarikat.

Apa yang kami buat adalah kami membina aplikasi ini yang memakan sejumlah besar video dan mampu mengambil video itu dan mengubah formatnya ke segalanya dari Youtube360, Facebook360 hingga Oculus Rift, misalnya. Sejumlah besar pemprosesan. Cara saya melihatnya adalah dengan membina aplikasi pertama kami. Itu memberi kita sejumlah besar pengetahuan kerana banyak duit syiling hari ini, mereka membina penyelesaian teori ini. Mereka sebenarnya tidak mengetahui kes penggunaan tertentu yang mereka selesaikan. Kami tahu satu.

Penyelesaian VideoCoin

Inilah yang berlaku di Salesforce. Saya membina perisian penerbitan web kerana saya tahu betul apa yang saya perlukan untuk membina dan yang membantu semua orang dalam industri ini. Satu perkara yang perlu diperhatikan adalah pada masa awal Salesforce, semua orang berkata, hei, lebih murah. Apa yang saya buat, akan ada ekosistem yang akan berkembang di sekitar Salesforce dan Salesforce akhirnya akan jauh lebih inovatif daripada perisian yang anda beli untuk pelayan pelanggan.

Walaupun tidak jelas sejak awal bahawa ia lebih inovatif, hanya ada biaya yang lebih rendah. Itulah yang akhirnya berlaku. Oleh itu, saya berpendapat bahawa kerana kita mempunyai sumber terbuka, kita secara berkesan merupakan projek sumber terbuka tidak seperti Perkhidmatan Web Amazon atau Google.

Saya rasa anda akan mempunyai seluruh industri orang yang berusaha untuk berinovasi dan membina aplikasi baru persis seperti yang telah kita lakukan. Sekiranya anda memikirkannya, video dikendalikan oleh sebilangan kecil syarikat dan tidak ada inovasi. Anda melewati YouTube dan sangat sukar untuk mencari sesiapa sahaja yang melakukan apa-apa yang merupakan inovasi penting untuk video.

Masalah video

Sekarang, kita akan mengubahnya dengan VR dan mungkin yang lain, tetapi, saya rasa pada waktunya, kita akan membina aplikasi lain di atas infrastruktur kita. Tetapi kami juga akan menghabiskan banyak wang dan masa untuk menggoda pemaju untuk masuk dan membina infrastruktur kami. Saya rasa pada akhirnya anda seharusnya dapat mengembangkan laman web seperti anda membina laman web.

Ini hanya kepercayaan peribadi saya kerana sekarang semua orang harus tinggal di dalam wadah YouTube dan sistem pengewangan mereka. Saya rasa salah satu perkara yang boleh kita izinkan adalah untuk lebih banyak laman web berorientasikan destinasi untuk mula berkembang. Buat masa ini, pengguna akan membina aplikasi dan mereka akan menjualnya ke Saluran Sejarah dan ia akan mengumpulkan AWSnya. Katakan aplikasi akan dibeli oleh Home Channel atau Sci Fi. Semua aplikasi tersebut pada dasarnya sama dan hanya menghubungkan ke AWS. Mereka secara amnya membosankan dan tidak melakukan apa-apa kejayaan.

Kebaikan

Kami mempunyai orang seperti Hanno Basse, yang merupakan salah satu penasihat kami, dan dia melakukannya kerana kami sebagai syarikat dapat menyelesaikan dua masalah asas. Bagaimana kita menurunkan kos yang dialami oleh orang-orang ini ketika video meletup berdasarkan permintaan melalui Internet, membayar kepada Amazon dan bagaimana mereka mengetahui strategi pengewangan baru dengan perkara seperti VR? Untuk menjawab soalan anda, saya rasa akan ada banyak inovasi.

Apa pendapat anda mengenai inovasi di ruang angkasa, dan bagaimana projek berasaskan infrastruktur seperti VideoCoin dapat membantu? Sebagai contoh, saya memikirkan bagaimana STEEM membina sesuatu yang disebut token media pintar (SMT), dan banyak pembangun menggunakan mereka untuk melancarkan perniagaan baru yang berfungsi dan menguntungkan. Ini benar-benar membantu usahawan mengatasi batasan semasa.

Bila-bila masa anda dapat mengurangkan kos sesuatu, anda melepaskan bentuk inovasi baru. Seperti FOX misalnya, mereka ingin memasukkan semua kandungan sukan mereka ke dalam awan kerana mereka ingin mengambilnya dan mula membuat produk baru seperti Sejarah Redskins atau sejarah pemain, sehingga mereka pada dasarnya dapat membuatnya jenis pakej kandungan mikro yang mereka boleh menjana wang dengan mengenakan bayaran atau dengan iklan.

Mereka perlu dapat meletakkan semuanya di awan. Saya rasa terdapat banyak idea yang muncul di crypto sekarang, seperti yang anda nyatakan, itu adalah platform video generasi seterusnya. Internet kini menjadi Videonet. Oleh itu, saya fikir dengan kripto, pemusatan infrastruktur kos rendah, saya fikir anda akhirnya akan melihat sejenis semula inovasi video yang kukuh.

Catatan editor: Ini adalah akhir bahagian satu. Sila teruskan Bahagian kedua, yang mengandungi pemikiran Halsey mengenai inovasi dan keusahawanan dengan teknologi baru, masalah dengan sistem perbankan semasa, peraturan, landskap global, dan bagaimana industri cryptocurrency berbeza dengan industri Internet yang baru muncul pada pertengahan hingga akhir 90-an.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me