Predstavljamo Kaleido, Amazonov nalet u Blockchain

Amazon je tek ušao u blockchain industriju i otvara vrata platformom koja bi trebala olakšati tvrtkama i poduzećima primjenu nove tehnologije.

Monolit web usluga udružio se s Ethereum inkubatorom ConsenSys kako bi na tržište Amazon Web Service doveo platformu Kaleido Blockchain Business Cloud, “cjelovitu blockchain platformu čiji je cilj ubrzanje i pojednostavljenje korporativne tehnologije”..

Prema službenom priopćenje za javnost od Amazona, „Kaleido nudi cjelovito rješenje za one koji su spremni za nešto više od samostalnih skripti ili predložaka, pojednostavljujući postupak uspostavljanja sigurnih, privatnih blockchain mreža bez žrtvovanja mogućnosti prilagodbe okruženja. Te privatne mreže nude sve blagodati osnovne blockchain tehnologije, zadržavajući pritom potrebnu razinu sigurnosti i performansi. “

U osnovi, Kaleido je razvijen kako bi smanjio one barijere ulaska, kako tehničke tako i financijske, koje su spriječile organizacije da primjenjuju ili eksperimentiraju s blockchain tehnologijom za svoje poslovanje. Mozak-dijete ConsenSys-a, Kaleido radi na Amazonovim web uslugama (AWS) i dostupan je na tržištu AWS-a. Predstavljen u AWS-ovom paketu aplikacija, Kaleido je kompatibilan s postojećim Amazonovim web uslugama, uključujući Amazon EMR, Amazon Athena i Amazon Virtual Private Cloud, između ostalog.

Hibridni pristup Enterprise Blockchain mrežama

Kada pokušavaju implementirati i implementirati blockchain mreže, tvrtke često nailaze na nepremostive ili skupe prepreke. Suočeni s tehničkim labirintom konsenzusnih mehanizama, modelima upravljanja i kodnim jezicima – a da ne spominjemo leksik tehničkog žargona koji ih prati – implementacija blockchain rješenja može postati veća gnjavaža nego problemi koje oni žele riješiti.

“Kupci se susreću s uobičajenim nizom problema i zamki jer ulažu značajno vrijeme i novac u svoje blockchain projekte”, objašnjava Steve Cerveny, vođa poduzeća ConsenSys i osnivač platforme Kaleido. „Dakle, okupili smo tim za izgradnju platforme koja na jednostavan, kohezivan i jedinstven način spaja prava iskustva i alate. Znali smo da moramo dizajnirati platformu od poslovnih problema prema naprijed, jer su tu trajni problemi s kojima se tvrtke suočavaju u blockchain prostoru. “

Kaleidov privatno-javni pristup operacijama sustava nastoji pružiti organizacijama nepromjenjivu sigurnost javnog blockchaina bez ugrožavanja fleksibilnosti privatne mreže. Ovaj “dvostruki način” omogućuje Kaleidoovim korisnicima da povežu privatni, odobreni sustav izgrađen na Ethereumu s javnom mrežom Ethereum bez dozvole. Stoga su radnje na privatnom lancu usidrene na matičnu mrežu Ethereuma, što olakšava javnu provjeru bilo kakvih podataka ili informacija ako interno dođe do sukoba unutar privatnog sustava organizacije.

Pored ovih sidra releja, Kaleido ima integriranu analitiku i podršku za različite mehanizme konsenzusa (npr. IBFT, RAFT, POA) i opcije protokola (npr. Geth i Quorum).

Korak do pristupačnosti

2015. godine ConsenSys je pokušao donijeti slična poduzeća u središte pozornosti tehnološke industrije s Ethereum Blockchain as-a-Service (E BaaS) putem Microsoftovog Azurea koji pokreće oblak. E BaaS je, pak, bio usluga pješčanika koja je svojim korisnicima nudila niz skripti i osnovnih alata za započinjanje izgradnje vlastitih blockchain aplikacija..

Kaleido odvodi presedan E BaaS-a korak dalje. Više od pukih skripti i alata, to je potpuno funkcionalna, spremna za implementaciju blockchain platforma dostupna putem Amazonovog oblaka. To će omogućiti subjektima bez ranijeg blockchain iskustva ili talenta za kodiranje da pokreću rješenja koja zadovoljavaju njihove potrebe za privatnošću, usklađenošću i skalabilnošću, zadržavajući javno osiguranje sigurnosti i pouzdanosti blockchaina.

Kao prvi ikad blockchain softver kao usluga izgrađena na Ethereumu, Kaleido bi mogao biti nagovještaj budućnosti mainstream i konvencionalnog usvajanja blockchaina.

“Od osnivanja ConsenSys-a 2014. godine, u misiji smo ubrzati usvajanje Ethereuma i svih blagodati koje decentralizacija može donijeti poslovanju i društvima širom svijeta”, navodi Joseph Lubin, suosnivač Ethereuma i osnivač tvrtke ConsenSys. “Vjerujemo da će Kaleido postati de facto standard i globalna blockchain platforma za poslovanje, pružajući temeljnu osnovu koja je do danas nedostajala u poslovnom alatu.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me