Mencari Bitcoin Seterusnya

Anda mungkin pernah memikirkannya pada satu ketika atau yang lain: “Saya terlepas gaji Bitcoin. Bagaimana saya memutuskan cryptocurrency apa yang hendak dilaburkan sekarang kerana saya tahu mengenai pasaran? “

Berita buruk: Tidak mungkin cryptocurrency lain akan melihat pertumbuhan astronomi yang sama seperti yang dialami Bitcoin sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dan mustahil untuk meramalkannya.

Berita baik: Masih banyak peluang untuk melabur dalam cryptocurrency yang akan datang yang berpotensi membawa pulangan 10-100x kepada anda. Ini hadir dengan berhati-hati, kerana seperti yang anda ketahui, cryptocurrency sangat tidak stabil. Ini bukan nasihat pelaburan, dan anda harus memperoleh / kehilangan wang hasil penyelidikan dan intuisi anda sendiri.

Dalam artikel ini, kami akan membahas beberapa strategi asas yang boleh anda ikuti ketika mencari cryptocurrency apa yang akan dilaburkan seterusnya. Kami memberi tumpuan kepada pilihan berisiko tinggi dan ganjaran tinggi di sini. Sekiranya anda mencari petua pelaburan umum, anda harus membaca artikel kami tentang bagaimana membina portfolio cryptocurrency yang tepat.

Penawaran Syiling Permulaan Scour (ICO)

Penawaran Syiling Permulaan (ICO) dengan cepat menjadi standard bagi permulaan blockchain untuk mengumpulkan dana untuk projek mereka. Dalam ICO, pasukan ini mengadakan banyak jualan di mana anda membeli token yang boleh anda gunakan di platform mereka. Anda juga boleh menukar token ini di pasaran sekunder (pertukaran) selepas ICO.

Sebagai contoh, Golem mengadakan ICO untuk mengedarkan token GNT pertama. Token ini bertujuan untuk membeli kuasa pengkomputeran di rangkaian Golem, tetapi peniaga juga membeli dan menjualnya di bursa.

Menyertai ICO boleh menjadi strategi perdagangan yang menguntungkan. Sekiranya anda melabur dalam crowdsale NEO (pada masa projek itu dipanggil AntShares), pulangan pelaburan anda (ROI) adalah ~ 160,000% pada masa ini. Banyak, kira-kira 5,000%. OmiseGo, sekitar 4.000%. Anda mendapat gambar.

ROI ICO

Sumber: ICOBench

Walau bagaimanapun, keuntungan ICO mempunyai risiko paling tinggi. Sebilangan besar ICO akan gagal, dan hampir separuh telah melakukannya.

Penyelidikan ICO

Penting untuk anda melakukan usaha wajar ketika memilih cryptocurrency apa yang akan dilaburkan dalam pra-ICO. Terdapat banyak perkara yang perlu diperhatikan semasa menilai cryptocurrency, tetapi atribut yang paling penting adalah:

  • Pasukan dan penasihat – Pasukan harus mempunyai pengalaman dalam teknologi blockchain atau sekurang-kurangnya industri yang mereka targetkan. Sebaiknya kedua-duanya. Mempunyai penasihat yang berwibawa juga merupakan petanda kuat bahawa ICO boleh berjaya.
  • Masalah / penyelesaian yang jelas – Kertas putih projek itu harus dengan jelas menentukan masalah yang ingin diselesaikan oleh projek dan bagaimana cryptocurrency menyelesaikannya. Pastikan bukan hanya dokumen yang penuh dengan pemasaran BS.
  • Pengedaran token – Pasukan harus mengedarkan lebih dari lima puluh peratus token kepada peserta crowdsale jika tidak banyak, lebih banyak lagi. Ragu-ragu dengan projek di mana pasukan dan penasihat menyimpan sebilangan besar token.

Perkara lain yang perlu diperhatikan adalah: sebarang perkongsian penting, sama ada pasukan telah membuat produk, dan ukuran industri yang mereka sasarkan. Semua perkara ini boleh menyebabkan pelaburan yang baik.

Periksa Pertukaran yang Tidak Dikenal

Walaupun anda melepaskan peluang untuk mengambil bahagian dalam ICO yang menarik, anda masih boleh melabur setelah duit syiling itu bertukar. Pada masa ini, sering terdapat lonjakan singkat yang diikuti oleh pembuangan segera kerana pelabur ICO ingin memperoleh keuntungan jangka pendek. Ini adalah peluang utama untuk mendapatkan duit syiling yang anda minati dengan harga peringkat ICO (atau lebih rendah).

Di luar tempoh pasca ICO yang pendek, anda masih mempunyai masa untuk melabur dalam duit syiling sebelum bursa besar mula menyenaraikannya. Cryptopia dan pertukaran yang terdesentralisasi seperti IDEX adalah tambang emas untuk jenis syiling ini. Strategi penyelidikan yang sama di atas berlaku untuk duit syiling dalam kategori ini juga.

Pertukaran IDEX

Cari melalui syiling dengan cap pasaran kecil (<$ 100 juta) yang belum disenaraikan di bursa besar seperti Binance. Anda boleh menyemak CoinMarketCap untuk melihat pertukaran duit syiling mana. Pastikan anda membuat penyelidikan dengan tepat dan mencari duit syiling yang anda percaya mempunyai asas yang kukuh.

Setelah anda menjumpai duit syiling yang anda yakin, belilah dan tunggu (ini adalah yang paling sukar). Mungkin memerlukan beberapa hari, minggu, atau bahkan bulan untuk duit syiling anda mencapai kesedaran yang terhormat. Sekiranya anda benar-benar mempercayai asas-asas duit syiling, jangka masa ini tidak akan menjadi masalah. Setelah duit syiling bergabung dengan pertukaran utama, jangan ragu untuk memperdagangkannya.

Acara Penting Masa

Strategi lain yang popular dalam memilih cryptocurrency untuk dilaburkan adalah memilih duit syiling berdasarkan peta jalan projek dan kalendar acara. Ini adalah strategi jangka pendek dan biasanya lebih sukar untuk dilaksanakan daripada strategi lain yang telah kita lindungi.

Harga cryptocurrency cenderung meningkat setelah pengumuman perkongsian penting atau pencapaian penting. Sekiranya anda mengikuti projek tertentu di Twitter atau aktif di saluran Telegram mereka, anda biasanya mengetahui mengenai pengumuman ini lebih awal daripada masyarakat umum yang kurang terlibat.

Dengan maklumat tersebut, kadang-kadang anda dapat membeli projek lebih awal dan menaikkan gelombang setelah pengumuman. Ini mempunyai beberapa kelemahan yang berpotensi. Masa yang betul sangat sukar untuk dicapai. Dan, dalam pasaran beruang, pengumuman yang paling mengagumkan juga dapat dihancurkan dengan sentimen negatif.

Selain itu, pasaran yang lain mungkin tidak bertindak balas terhadap berita seperti yang anda harapkan. Contoh terbaru ialah Verge’s Pengumuman perkongsian PornHub. Walaupun beberapa penyokong melihat ini sebagai berita positif, sebahagian besar pasaran tidak, dan harganya jatuh dengan sewajarnya.

Tetap Waspada

Yang paling penting, anda hanya perlu berwaspada ketika mencari cryptocurrency apa yang hendak dilaburkan. Peluang pelaburan baru berlaku setiap hari ketika anda secara aktif mencarinya. Sertailah subreddits, ikuti pedagang crypto di Twitter, sentiasa selidik projek baru – pada dasarnya, libatkan diri anda di ruang blockchain Anda tidak pernah tahu permata apa yang akan anda temui.