Kehadiran yang stabil di ruang cryptocurrency sejak tahun 2014, YoBit adalah salah satu set pertukaran kecil yang tidak menghendaki anda memasukkan maklumat peribadi untuk diperdagangkan.

YoBit mempunyai sangat antara muka mesra pengguna; hampir semua orang boleh membuat akaun dan mula berniaga dalam masa kurang dari lima minit sambil mengekalkan nama mereka.

Tanpa Nama, nampaknya, adalah prinsip utama organisasi YoBit, kerana tidak ada pemilik atau pengendali rasmi yang disenaraikan. Walau bagaimanapun, anonim ini lebih merupakan pilihan ideologi pengasas pertukaran, dan bukannya alternatif yang lebih meragukan. Dengan jumlah dagangan rata-rata melayang sekitar $ 60 juta, 800 syiling tersedia untuk perdagangan, dan 3353 pasangan perdagangan, YoBit dianggap sebagai platform yang cukup aktif.

YoBit menawarkan pelbagai jenis altcoin, dan ini membolehkan pencipta altcoin menyenaraikan syiling mereka dengan rintangan atau pengesahan yang sangat sedikit.

Tetapi bagaimana YoBit selebihnya menumpuk? Mari kita cari. Dalam tinjauan pertukaran YoBit ini, kami menggali semua yang anda ingin ketahui, termasuk:

 • Maklumat Utama
 • Bagaimana ia berfungsi
 • Yuran Perdagangan
 • Cryptocurrencies yang ada
 • Had Pindah
 • Kepercayaan Syarikat
 • Keselamatan Dana
 • Sokongan pengguna
 • Pemikiran Akhir

Bagaimana YoBit Berfungsi

YoBit nampaknya lebih sesuai untuk peniaga cryptocurrency antara hingga maju. Walaupun pelabur dan pedagang pemula masih dapat menggunakan YoBit, mereka mungkin terintimidasi oleh banyaknya pilihan di layar perdagangan.

Sekiranya anda mahir dalam perdagangan cryptocurrency, anda mungkin akan menikmati antara muka YoBit. Platform ini meletakkan semua fungsi perdagangan pada satu skrin, jadi anda tidak perlu beralih antara tab atau membuka banyak tetingkap untuk meneliti dan melakukan perdagangan.

Antara Muka Pertukaran YoBit

Antara Muka Pertukaran YoBit

YoBit mengandungi semua fungsi yang anda harapkan dari platform perdagangan yang maju. Untuk tujuan analisis, anda mempunyai carta candlestick selama beberapa jangka masa serta carta kedalaman buku pesanan.

Selain itu, anda dapat melihat pesanan semasa, jumlah harian, tertinggi dan terendah 24 jam, dan sejarah perdagangan untuk setiap pasaran yang ada.

Membuat pesanan jual dan beli di YoBit sangat mudah.

Antara Muka Pertukaran YoBit

Melancarkan perdagangan di YoBit

Dari papan pemuka anda, cukup masukkan jumlah cryptocurrency yang anda ingin beli / jual (atau jumlah keseluruhan yang anda ingin terima) dan harganya. Dari sana, YoBit secara automatik mengemas kini bidang lain yang berkaitan.

Antara Muka Pertukaran YoBit

Berdagang di YoBit

InvestBox dan YoPony

Ciri yang unik untuk YoBit adalah InvestBox. InvestBox diiklankan oleh YoBit sebagai alat bagi pembangun untuk mempromosikan duit syiling mereka dan juga sebagai kaedah pendapatan pasif bagi pelabur. Menurut pasukan YoBit, anda boleh memperoleh pulangan pelaburan antara 0.1% hingga 7.0% setiap hari melalui InvestBox.

Tidak sepenuhnya jelas bagaimana InvestBox berfungsi. Kami menasihatkan pengguna kami untuk berhati-hati terhadap sebarang ciri atau perkhidmatan yang menawarkan peratusan pembayaran yang dijamin dengan risiko sifar yang diiklankan.

Seorang wakil dari YoBit mendakwa InvestBox pada dasarnya adalah alat yang memberikan keterangan kepada syiling dengan had rendah untuk pelaburan jangka pendek.

YoPony, satu lagi ciri unik YoBit, adalah “permainan perlumbaan cryptocurrency” di mana pengguna meneka kuda mana yang akan memenangi perlumbaan. Setiap kuda mewakili duit syiling, dan duit syiling yang menang akan menerima pam 5BTC.

YoPony, bersama dengan permainan dadu, pada dasarnya berdasarkan kebarangkalian secara rawak. Kesahihan ciri ini antara YoBit dan bidang kuasa tempatan mereka, tetapi kami menasihatkan pengguna kami untuk berhati-hati dalam mengambil bahagian.

Wakil dari YoBit mendakwa bahawa YoPony adalah kaedah untuk memastikan pengguna tetap bersemangat dan terlibat untuk menggunakan platform ini. Satu contoh:

YoPony & YoPump mingguan dalam 119 jam!

Pemasa: https://t.co/RIbW7OhKzM

Salah satu duit syiling ini akan dipam selama 5 btc dalam 1 minit selepas perlumbaan selesai:

1 Pony: Yobix

2 Kuda: i2

3 Kuda: f1

4 Pony: Yoda

5 Kuda: Limi

6 Kuda: Katak

7 Pony: Udara

8 Kuda: Seks

9 Kuda: Nax

10 Kuda: Yovi

– Yobit.Net (@YobitExchange) 8 Mei 2020

Yuran Perdagangan YoBit

Yuran perdagangan YoBit adalah mudah – hanya 0.2 peratus setiap perdagangan. Tidak kira sama ada anda pembuat perdagangan atau pengambil. Jumlah dagangan bulanan anda tidak akan mempengaruhi yuran.

Cryptocurrencies yang ada di YoBit

YoBit mempunyai beberapa pasaran cryptocurrency yang anda miliki. Sebilangan besar cryptocurrency yang disokong tersedia sebagai pasangan perdagangan dengan BTC, ETH, DOGE, USD, RUR, atau USDT. Di pasar ini, anda boleh berniaga:

 • Bitcoin
 • Doge
 • Sengkang
 • Ethereum
 • ZCash
 • Gelombang
 • Litecoin
 • Ethereum Classic
 • EOS
 • Tron
 • Dan banyak lagi.

Menyenaraikan duit syiling di YoBit adalah proses yang agak mudah, jadi platform ini juga mengandungi banyak cryptocurrency topi rendah yang tidak dapat anda temui di bursa lain.

Had Pemindahan YoBit

Nampaknya tidak ada had pemindahan pada pertukaran YoBit. Anda harus perhatikan bahawa kaedah deposit dan pengeluaran tertentu dilengkapi dengan tahap yuran yang berbeza-beza.

Bayaran deposit berkisar antara 0.00% dan 1.00% sementara bayaran pengeluaran boleh mencapai hingga 7.00%.

Kepercayaan Syarikat: Adakah YoBit Sah?

Asal-usul YoBit agak diselubungi misteri. Pertukaran dimulakan pada 2014 dan kini didaftarkan di Panama sebagai YoBiCrypto Corp. Walau bagaimanapun, tidak banyak yang diketahui mengenai pasukan pengasas. Mereka nampaknya terdesentralisasi dan tersebar di seluruh dunia.

Walaupun jangka masa syarikat sejak 2014 memberikan kredibiliti, carian Google menghasilkan pelbagai ulasan positif dan negatif – yang wajar bagi kebanyakan produk atau perkhidmatan apa pun.

YoBit, bagaimanapun, tampaknya sangat terpukul oleh ulasan negatif, yang kebanyakannya merupakan komen bot palsu. Sebagai contoh, salah satu pengulas negatif di TrustPilot telah meninggalkan perkara yang sama tinjauan negatif untuk 13 pertukaran dan perkhidmatan cryptocurrency yang berbeza.

Seorang wakil memberi komen, “Pasaran pertukaran cryptocurrency Rusia sangat berdarah. Pesaing membuat akaun palsu untuk menutup persaingan mereka dengan ulasan negatif, mereka membuat akaun penipuan untuk menipu pengguna pertukaran lain, dan sebagainya. “

Wakil tersebut meminta pengguna untuk tidak mengikuti tajuk utama seperti “penipuan yobit” dan “Yobit mencuri wang” kerana kemungkinan besar mereka disiarkan oleh pesaing menggunakan bot.

Khabar angin telah beredar menuduh bahawa Pavel Krymov, yang sebelumnya ditangkap penipu kewangan, adalah lelaki di belakang YoBit. Namun, muncul bahawa khabar angin itu tidak berasas. Pasukan telah menyatakan bahawa, “Khabar angin mengenai hubungan antara pertukaran Yobit dan Krymov disebarkan oleh pesaing kami untuk mendapatkan wang, jadi jangan tertipu dengan maklumat yang salah ini.”

Dalam temu bual dengan a Laman web media Rusia, Peguam Mr. Krymov mendakwa: “Krymov tidak ada kaitan dengan Yobit, ini adalah pernyataan yang tidak berasas.”

Seseorang masih boleh menemui sisa-sisa skandal Krymov, seperti akaun bernama Pavel Krymov yang disenaraikan sebagai Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif di halaman yang mengaku sebagai rasmi Halaman YoBit, yang juga penipuan.

Ini adalah titik yang baik untuk mengingatkan pembaca kami agar tidak jatuh ke dalam penipuan dalam talian, sama ada akaun media sosial palsu atau halaman yang meminta cryptocurrency anda.

Anggota komuniti cryptocurrency nampaknya mempunyai pendapat yang berbeza-beza. Dihidupkan KepercayaanPilot, pertukaran tersebut mempunyai penarafan 4 keluar 5 bintang. Walau bagaimanapun, penilaian tersebut terbahagi antara ulasan 5 bintang (62%) dan ulasan 1 bintang (24%). Namun, seperti yang kita lihat dengan banyak ulasan TrustPilot palsu, sukar untuk menunjukkan sentimen yang tulen.

Keselamatan Dana: Adakah Dana Anda Selamat di YoBit?

Mengenai keselamatan dana anda, YoBit menawarkan sedikit maklumat. Tidak jelas berapa peratus dana yang dimiliki syarikat dalam simpanan panas berbanding sejuk. Dan pasukan menyimpan maklumat mekanisme keselamatan untuk mata dalaman sahaja.

Anggaran 130417 ETC hilang kerana serangan 51%.

Ia akan dilindungi dari dana Yobit Insurance, simpanan / pengeluaran ETC diaktifkan.

Alamat ETC penggodam: https://t.co/PQj2rDxkrU

IP: 2001: 67c: 2660: 425: 24: 0: 0: 88e, 2001: 67c: 2660: 425: b: 0: 0: cd7 (VPN)

– Yobit.Net (@YobitExchange) 9 Januari 2019

YoBit belum mengalami penggodaman yang ketara dari mana ia tidak dapat pulih. Bursa itu mengalami serangan 51% pada Januari 2019, tetapi pertukaran mengatakan bahawa dana tersebut akan dilindungi oleh dana insuransnya.

Walau bagaimanapun, banyak pengguna telah melaporkan kesukaran mengakses cryptocurrency mereka dan mengeluarkan dana mereka dari bursa. Walau bagaimanapun, hampir setiap pertukaran, bahkan platform peringkat teratas seperti Binance dan Coinbase, mengalami kesukaran untuk pengeluaran.

YoBit menawarkan pengesahan dua faktor (2FA) untuk memberikan lapisan keselamatan tambahan ke akaun individu anda.

Kami meminta pembaca kami: jika anda memutuskan untuk menggunakan pertukaran, hanya depositkan apa yang anda mampu kehilangan.

Sokongan Pelanggan YoBit

Pasukan sokongan pelanggan YoBit biasanya menjawab pertanyaan dalam masa satu jam tetapi mungkin memerlukan masa hingga 24 jam untuk menjawab pertanyaan anda.

Untuk bantuan lebih lanjut, platform YoBit juga menyertakan kotak sembang 24/7 dari mana anda boleh bercakap dengan pengguna YoBit lain dan anggota pasukan YoBit.

YoBit menjalankan dua komuniti Telegram (satu di Bahasa Inggeris, satu dalam Orang Rusia) yang mengandungi lebih daripada 60,000 ahli masing-masing.

Seorang wakil dari YoBit menasihatkan pengguna untuk menggunakan sokongan Telegram, dengan mendakwa pentadbir biasanya dalam talian 24/7 dan mampu menyelesaikan semua masalah. Pilihan tiket harus berfungsi sebagai pilihan tambahan bagi mereka yang tidak menggunakan Telegram.

Dana insurans: Di halaman Sokongan, ada pilihan untuk meminta pampasan dari dana insurans.

Dana Insurans YoBit

Antara muka dana insurans YoBit

Tidak banyak maklumat yang diketahui mengenai dana insurans. Tetapi dari penyelidikan kami, Exchange benar-benar menangani akibat serangan 51% ke atas rangkaian Ethereum Classic.

Kira-kira 130417 syiling ETC hilang kerana serangan 51%.

Ia akan dilindungi dari dana Yobit Insurance, simpanan / pengeluaran ETC diaktifkan.

Alamat ETC penggodam: https://t.co/PQj2rDxkrU

IP: 2001: 67c: 2660: 425: 24: 0: 0: 88e, 2001: 67c: 2660: 425: b: 0: 0: cd7 (VPN)

– Yobit.Net (@YobitExchange) 9 Januari 2019

Beberapa pengguna kehilangan dana, tetapi insurans YoBit menanggung kerugian.

Penggodam menghantar kembali 122735 syiling ETC, Terima kasih!

Bukti: https://t.co/I6HWmQXjCwhttps://t.co/Gzk8Y7kAru

Kami menambahkan 43000 ETC (sekitar 50 btc) ke FreeCoins: https://t.co/Lyv9VLV0j3

InvestBox Baru untuk ETC (0.1% / setiap hari): https://t.co/eSk8QNGMdb

– Yobit.Net (@YobitExchange) 15 Januari 2019

Pemikiran Akhir: Tanpa Nama Antarabangsa, Mengembangkan Kehadiran Awam

Sekiranya anda ingin memperdagangkan cryptocurrency tanpa memberikan maklumat KYC, YoBit mungkin menjadi pertukaran untuk anda. Ia bertransaksi sekitar $ 60 juta dalam jumlah harian dan menyokong pelbagai jenis pasangan perdagangan.

YoBit adalah platform yang agak mudah dan intuitif, tetapi memerlukan beberapa kebiasaan untuk berdagang jika anda belum berguna dengan asas perdagangan.

Pertukaran ini juga nampaknya sangat popular di kalangan antarabangsa (pilihan bahasa termasuk dalam Bahasa Inggeris, Rusia, dan Cina dan tersedia di seluruh dunia. Ia juga mempunyai sembang langsung di antara muka perdagangan, dengan bahasa yang tersedia dalam Bahasa Inggeris, Jerman, Arab , Cina dan Rusia. Pada masa ini ia mempunyai pasangan perdagangan yang paling banyak pertukaran, dan menerima USD dan Rubel Rusia.

Walau bagaimanapun, anonimitas platform nampaknya tidak berfungsi di depan hubungan masyarakat, yang nampaknya menjadi cabaran bagi mana-mana organisasi tanpa pihak yang tersedia untuk umum. Namun, sejak ada sejak 2014 dan memberikan beberapa ulasan positif yang sahih, kami cenderung memberi mereka keraguan.

Peguambela YoBit dapat menunjukkan kehadiran dan reputasinya di forum seperti BitcoinTalk dan semua ulasan pengguna dalam talian harus diambil dengan sebilangan garam: sama ada positif atau palsu. Perspektif positif akan memuji sokongan YoBit untuk tidak disebutkan namanya, yang merupakan asas utama etos kedaulatan diri banyak pedagang cryptocurrency.

Beberapa risiko lain yang perlu disebutkan ialah syarikat tidak menggariskan amalan keselamatan mereka, tetapi nampaknya bertanggungjawab dan aktif dalam melindungi penggunanya dari peretasan (seperti yang dibuktikan dengan serangan ETC 51% sebelumnya).

YoBit juga menyenaraikan altcoin untuk pembayaran penyenaraian kecil. Walaupun platform itu sendiri mungkin sah, banyak altcoin yang tidak diperiksa boleh menjadi sangat berisiko.

YoBit telah beroperasi selama lebih dari lima tahun, yang memberikannya tempoh sah dalam industri yang baru muncul.

Walau apa pun, seperti semua pertukaran, kami menasihatkan pengguna untuk mengikuti dengan berhati-hati: hanya memperdagangkan apa yang anda mampu kehilangan dan tidak mengambil risiko sejumlah besar cryptocurrency di platform – kata-kata amaran yang berkaitan dengan pertukaran yang lebih kecil dengan sebilangan besar altcoin seperti YoBit.

Penafian: Kandungan di CoinCentral adalah nasihat pelaburan dan juga bukan pengganti nasihat daripada perancang kewangan yang diperakui. Pembuatan artikel di atas adalah catatan yang ditaja yang memenuhi garis panduan editorial kami untuk semakan objektif.