Blockchain.info Wallet recensie

Blockchain.info is een al lang bestaande Bitcoin- en Ethereum-portemonnee en is een van de meest gebruikte websites in de branche. Het platform werd gelanceerd in augustus 2011 en is gevestigd in Luxemburg.

Blockchain.info heeft ook een blockchain-verkenner dat bedoeld is om gebruikers te helpen de huidige status van Bitcoin te begrijpen, inclusief de laatste transacties en het aantal transacties per dag.

In deze Blockchain.info wallet review, kom je meer te weten over wat het platform te bieden heeft, hoe moeilijk het is om het te gebruiken en uiteindelijk of het aan jouw wensen voldoet..

Publieke opinie

De Blockchain.info-portemonnee is om een ​​aantal redenen erg populair.

Mensen zijn dol op de gebruiksvriendelijke lay-out en de positieve reputatie van Blockchain.info. Er zijn echter ook enkele nadelen aan de service omdat deze online is.

Voordelen:

  • Blockchain.info is een gevestigd vertrouwd bedrijf met jarenlange ervaring en miljoenen gebruikers.
  • Geliefd bij kleine transacties en regelmatige betalingen.
  • Handig om geld uit een papieren portemonnee te besteden.
  • Eenvoudig en ongecompliceerd te gebruiken, maakt het aantrekkelijk voor nieuwe Bitcoin-gebruikers.
  • Mensen houden van de functionaliteit van de smartphone-app.

Nadelen:

  • Ervaren Bitcoin-gebruikers houden niet van de potentiële risico’s van een online hot wallet.
  • Er zijn een paar meldingen dat accounts zijn leeggemaakt en gestolen.
  • Er zijn beweringen dat klantenondersteuning vaak niet nuttig of volledig ongrijpbaar is.

Mensen houden over het algemeen van de software als het gaat om de functionaliteit en het dagelijkse gebruik. Het belangrijkste probleem (indien aanwezig) is het mogelijke verval van de beveiliging. Of de gebruikers die klagen dat hun portemonnee is gehackt, adequate beveiligingsmaatregelen namen, is niet bekend, maar het is vermeldenswaard dat online portemonnees riskant kunnen zijn. Bovendien negeert de klantenondersteuning deze klacht vaak, waardoor gebruikers een beetje hoog en droog blijven.

Het wordt aanbevolen om de portemonnee te gebruiken voor lagere transacties en het is geen verstandig idee om grote sommen op het platform aan te houden. Als u grotere hoeveelheden Bitcoin wilt aanhouden, is het raadzaam een ​​harde portemonnee te gebruiken.

Gebruikersomgeving

Net als veel andere services, heeft Blockchain.info een redelijk snel aanmeldingsproces. U hoeft maar een paar stappen te nemen en u heeft toegang tot uw portemonnee. Voer gewoon een e-mail in, kies een supersterk wachtwoord en u bent klaar om Bitcoin te ontvangen.

blockchain naar huis

De gebruikersinterface is redelijk intuïtief bij het openen met een kleine selectie van tabbladen gecombineerd met een plakkerig “Verzenden en ontvangen” -menu bovenaan. Alles is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen voor de leek. Dit is perfect als het uw eerste Bitcoin-portemonnee is.

Uw transactiegegevens zijn direct beschikbaar in de buurt van de blockchain explorer-functie. Dit betekent dat het mogelijk is om alle inkomende en uitgaande uitgaven live te volgen, rechtstreeks vanuit de portemonnee.

Beveiliging wordt gemarkeerd met statusbalken, die standaard rood zijn bij uw eerste login. Dit zou een mooie groene kleur moeten zijn als je je een weg door het beveiligingstabblad hebt gewerkt.

Er is niets bijzonders in de manier waarop het wordt gepresenteerd. Alles is vloeiend en er zijn geen extra downloads nodig. Het werkt zoals een warme portemonnee zou moeten.

Veiligheid

De ideale portemonnee moet handig zijn voor het verkrijgen van toegang tot en het verhandelen van fondsen, maar wat nog belangrijker is, het moet uw tokens veilig houden.

Het beveiligingstabblad Blockchain.info zorgt ervoor dat uw verdediging wordt versterkt om mogelijke bedreigingen of hacks te voorkomen.

Een account runnen zonder de beveiligingsfuncties te gebruiken, lijkt veel op het ontgrendelen van een auto op een grote parkeerplaats. Het is misschien een tijdje oké, maar het is een parkeerplaats, dus er zijn waarschijnlijk autodieven in de buurt. Uiteindelijk zal een van hen de deurklink proberen en deze springt gewoon open.

blockchain.info beveiliging

Met een hot wallet is het altijd van vitaal belang dat u de juiste website bezoekt. Het is een goed idee om een ​​bladwijzer te maken https://blockchain.info of typ het elke keer specifiek in. Als u de site bezoekt via Google of op een e-mail klikt die er legitiem uitziet, kan het zijn dat u naar een oplichtingssite wordt gestuurd die wacht op phishing van uw gevoelige informatie. Zorg ervoor dat u het webadres dubbel controleert voordat u wachtwoorden invoert.

Om te beginnen met, zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw herstelsleutel. Als er een back-up van uw herstel is gemaakt, kunt u uw Bitcoins terugkrijgen als gevolg van verloren gegevens of wachtwoorden. De herstelzin is in feite een weergave van uw privésleutel, dus bewaar deze op een veilige plaats en zet deze nooit in digitale indeling. Kiezen voor de eenvoudige pen- en papiermethode is verrassend veilig (verlies het gewoon niet!).

De sms en tweefactorauthenticatie is tegenwoordig een verwachte stap op elke financiële rekening, en Blockchain.info omvat deze keuze. Het voorkomt dat snelle vingers toegang krijgen tot uw account met alleen een e-mailadres en wachtwoord.

Er is een leuke laatste functie die Tor-verzoeken blokkeert. Als het is ingeschakeld, wordt uw portemonnee harder tegen anonieme entiteiten op het dark web.

Toegankelijkheid

De Blockchain.info-portemonnee is heel gemakkelijk om mee te beginnen.

Het biedt veel kleine functies die eventuele ruwe randen gladstrijken, waardoor Bitcoin-handel en -gebruik eenvoudig te begrijpen is voor de nieuwkomer.

De verzendfunctie is heel duidelijk.

Selecteer eenvoudigweg hoeveel Bitcoin u wilt verzenden door uw lokale fiat-bedrag in te voeren en het zal het omzetten via de huidige wisselkoers.

Het omzetten van Bitcoin naar Ethereum is pijnloos gemaakt via het uitwisselingsgebied, waardoor onhandige conversies of het gebruik van externe services worden gestopt. Deze twee functies maken het toegankelijk voor diegenen die geen last willen hebben van wisselkoersen en conversies.

blockchain.info

Gebruikers van een smartphone-portemonnee zullen aangenaam verrast zijn met de functie voor snel koppelen die de app op uw telefoon autoriseert. Scan gewoon de QR-code van de browser en u wordt aangemeld bij de app. Het enige dat u hoeft te doen, is een pincode omdoen en u bent weg.

Geld ontvangen via de browser was prima, hoewel het me een paar seconden kostte om de QR-code van het openbare adres te vinden. Ik vind ze leuk en voorbereid op snelle betalingen en geen fouten. Dit is zeker iets dat belangrijk is als we verwachten dat Bitcoin vaker gebruikt zal worden in het dagelijks leven.

Een ideale kleine hulp voor nieuwe gebruikers is de pop-up die u begroet bij de eerste keer uitloggen. Het adviseert u om uw back-upherstelsleutel in te stellen voordat u iets verliest. Dit is vooral handig, ook al is het maar een kleine herinnering om te vertragen en op te passen.

Blockchain uitloggen

Gevolgtrekking

Wat hot wallets betreft, Blockchain.info is alles wat u nodig heeft met de gebruikelijke functies en gelikte, eenvoudige prestaties. De portemonnee-beveiliging zou goed genoeg moeten zijn voor kleine saldi en transacties, maar je zou ‘s nachts waarschijnlijk beter slapen als je je grotere hoeveelheden in een hardware wallet opslaat. U moet wat vertrouwen van derden in het bedrijf stellen, wat niet altijd wordt verwelkomd door de Bitcoin-gemeenschap.

Elke portemonnee heeft zijn nadelen. Blockchain.info is echter een snelle functionele portemonnee die snel kan worden ingesteld en gemakkelijk te gebruiken is, waardoor het een van de beste online wallets op de markt is..

(Bekijk de best aanbevolen Bitcoin-portefeuilles en Ethereum-portefeuilles)