Changelly is een bekend platform dat vaak wordt gebruikt door beginnende en middelgrote beleggers om de ene cryptocurrency voor de andere in te wisselen. U kunt ook fiat verhandelen voor crypto op de beurs, maar ik raad u aan een platform te gebruiken dat meer gericht is op dat soort transacties, zoals Gemini of Coinbase. In deze recensie zal ik me concentreren op:

Changelly sleutelinformatie

Hoe het werkt

Changelly heeft een eenvoudige interface die u stap voor stap door het proces van het uitwisselen van uw activa leidt. Ze bieden uitgebreide instructies waardoor zelfs de meest beginnende belegger zich op zijn gemak voelt bij het gebruik van hun platform.

U wordt meteen begroet met twee vervolgkeuzelijsten waarin u kunt selecteren welke twee valuta’s u wilt omwisselen. Zodra u de hoeveelheid valuta invoert die u wilt inwisselen van, Changelly toont een schatting van het bedrag van de nieuwe valuta dat u zult gebruiken te ontvangen.

Changelly startpagina

Op de volgende pagina kunt u het bedrag dat u oorspronkelijk had ingevoerd wijzigen en bevestigen. De wisselkoers, bedrag dat u ontvangt, en de Geschatte aankomsttijd worden ook duidelijk weergegeven. Changelly berekent en geeft zelfs hun transactiekosten van 0,5% weer, waardoor er geen ruimte voor verwarring is terwijl u doorgaat met het proces.

Changelly uitwisselingspagina

Vervolgens moet u het portefeuilleadres invoeren waarnaar het geld moet worden overgemaakt. Controleer dit adres dubbel en driemaal. Als u het verkeerde adres invoert, is er geen manier om toegang te krijgen tot uw cryptocurrency nadat de uitwisseling heeft plaatsgevonden.

Changelly portemonnee-pagina

Op dit punt ben je bijna klaar. Op de volgende pagina ziet u alle informatie van de vorige pagina’s en wordt u gevraagd te bevestigen dat alles correct is. Nogmaals, Ik raad u ten zeerste aan de tijd te nemen om deze informatie te bekijken en eventuele onnauwkeurigheden te controleren. Zodra u uw geld naar de Changelly-portemonnee heeft gestuurd, is er geen manier om deze informatie te herstellen.

Changelly bevestigingspagina

Voor de laatste stap moet u het geld van de origineel valuta aan de portemonnee die Changelly verstrekt. U kunt dit doen door het vermelde portefeuilleadres te kopiëren of door de QR-code onder aan de pagina te scannen.

Als u STEEM, Ripple of XEM verzendt, moet u ook aanvullende informatie opnemen. Meer informatie daarover is te vinden hier.

Changelly stuurt fondsenpagina

Zodra Changelly uw geld heeft ontvangen, sturen ze u een e-mailbevestiging. De meeste uitwisselingsparen nemen 5-30 minuten, en u kunt verwachten dat u binnen die tijd de laatste valuta in uw portemonnee heeft.

Hoewel de website goed ontworpen en intuïtief in gebruik is, crashte hij verschillende keren terwijl ik hem gebruikte, en werkten verschillende knoppen niet goed. Zodra het Changelly-team deze knikken heeft uitgewerkt, wordt Changelly een best beoordeeld platform met betrekking tot gebruikerservaring.

Handelskosten

Changelly rekent een vast tarief van 0,5% voor elke transactie – veel lager dan veel andere populaire beurzen. Niet alles is echter zoals het lijkt. Vaak is de wisselkoers die Changelly gebruikt om transacties uit te voeren veel slechter dan de huidige marktkoers.

Zoals u hieronder kunt zien, is de marktkoers van Bitcoin op het moment van schrijven $ 5337,69 volgens coinmarketcap.com (een vertrouwde bron voor marktgegevens en trends voor cryptocurrency).

coinmarketcap-interface

Op Changelly koopt u voor $ 5338 slechts ~ 0,866 Bitcoin. Dit is iets meer dan 13% minder van één volledige Bitcoin en veel groter dan de 0,5% vergoeding die ze aangeven.

Changelly-interface

Als u het niet erg vindt om uw munten tegen een minder dan perfecte koers in te wisselen, is Changelly nog steeds een goede optie om snel te handelen.

Beschikbare cryptocurrencies

Changelly ondersteunt verschillende munten en paren, waaronder:

 • Basis aandachtstoken
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • EOS
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Factom
 • Golem
 • Litecoin
 • Monero
 • NEO
 • Rimpeling
 • TenXPay
 • 58 meer munten

Er worden voortdurend nieuwe munten aan het platform toegevoegd, dus als u nu niet kunt vinden wat u zoekt, is het mogelijk dat het er in de nabije toekomst zal zijn.

Overdrachtslimieten

Changelly beperkt de hoeveelheid fiat-valuta die u kunt inwisselen, maar dit is alleen beperkt tijdens uw eerste handelsweek. Amerikaanse, Canadese en Australische staatsburgers kunnen alleen handelen $ 50 bij hun eerste transactie. Deze limiet wordt verhoogd tot $ 100 voor de volgende transactie binnen 4 dagen. Na een week wordt de limiet weer verhoogd tot $ 500. Daarna is er geen limiet meer op uw transacties.

Er is geen limiet aan de hoeveelheid cryptocurrency die u kunt inwisselen. U moet zich echter bewust zijn van de minimale stortingen voor elke munt. Als uw aanbetaling niet voldoende is om het netwerkkosten om het geld over te maken, er is een groot risico dat u uw aanbetaling verliest, en er worden geen munten ingewisseld.

Bedrijfvertrouwen

Changelly is gemaakt door het team erachter MinerGate, een bitcoin mining pool, in 2013. Ze hebben verschillende samenwerkingsverbanden met gevestigde wallets zoals Coinomi en Jaxx, en het platform wordt nu gebruikt door meer dan 500.000 handelaren. Verschillende leden van de gemeenschap hebben echter hun teleurstelling over het bedrijf geuit en redenen aangevoerd voor de slechte wisselkoersen die ik hierboven noemde.

Fondsbeveiliging

Changelly geeft niet veel details over hun beveiligingsbeleid, maar er is niet veel om je zorgen over te maken met betrekking tot de beveiliging van fondsen. Uw geld wordt nooit op het platform opgeslagen. In plaats daarvan worden uw tegoeden onmiddellijk naar een portemonnee gestuurd nadat ze zijn uitgewisseld. Als extra bescherming voor uw account gebruikt Changelly ook tweefactorauthenticatie voor aanmeldingen.

Klantenservice

Ik had wat problemen met het vinden van klantenondersteuning op de Changelly-website. De link naar het ondersteuningssysteem werkt alleen op sommige van hun pagina’s. Er waren talloze keren dat ik op de “Support” -link klikte om vervolgens terug te gaan naar de homepage. Als de link werkt, verschijnt er een pop-upvenster met fouten waarin u een probleem kunt indienen.

Aan de positieve kant heeft de centrale een FAQ sectie dat omvat veel van de vragen die een nieuwe gebruiker over zijn platform zou hebben.

Gevolgtrekking

Over het algemeen is Changelly een solide optie voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van de ene cryptocurrency voor de andere zonder het gedoe van een normale uitwisseling.

Als jong (‘ish’) bedrijf valt het op dat het team nog steeds bezig is met het oplossen van enkele bugs op de website. Zodra deze problemen zijn opgelost en de wisselkoersen op een concurrerender niveau zijn, kan ik Changelly zonder problemen aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een snelle manier om tussen munten te wisselen.