Exodus Wallet recensie

Officieel gelanceerd op 29 juli 2016, de Exodus portemonnee is een van de nieuwere opties om uw cryptocurrency op te slaan. Exodus is een software portemonnee dat een clientinterface biedt waarmee u toegang krijgt tot uw cryptocurrency-bezit en deze kunt overdragen.

Als een softwareportefeuille die is verbonden met internet, is Exodus inherent riskanter om te gebruiken dan alternatieven voor hardwareportefeuilles zoals Ledger of Trezor.

In de portemonnee kun je meerdere munten kwijt zoals:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Dash
 • Golem
 • Augur
 • Decred
 • EOS
 • OmiseGo
 • +10 meer munten

Ondersteuning voor nieuwe munten wordt ook voortdurend ontwikkeld. Je kunt een lijst met munten vinden op hun routekaart hier.

De interface van de Exodus-portemonnee is prachtig – duidelijk en eenvoudig. Ontworpen voor “mensen die nog nooit een uitwisseling hebben gebruikt”, vermijdt de portemonnee het gebruik van technisch jargon en kunt u elke beschikbare actie uitvoeren in een eenvoudig stapsgewijs proces. Het ontwerpteam is zelfs zo ver gegaan om ervoor te zorgen dat elk pictogram pixel-perfect is om gemakkelijk in de rest van de lay-out te passen.

Exodus-dashboard op Macbook

Wat zeggen de mensen?

Het goede: De Exodus-portemonnee heeft een overweldigende hoeveelheid positieve feedback gekregen van zijn klanten. De portemonnee heeft een 4,4 uit 5-sterren gemiddelde Aan CryptoCompare met meer dan 260 beoordelingen. Gebruikers delen mijn liefde voor het interface-ontwerp en velen hebben het bedrijf geprezen voor hun snel en behulpzaam ondersteuningsteam. In een branche waar ondersteuning vaak de laagste prioriteit heeft, is dit mooi om te zien.

De slechte: Zelfs met een goed ontworpen klant en een perfecte klantenservice, heeft Exodus nog ruimte voor verbetering. Momenteel ben je dat kan geen tweefactorauthenticatie gebruiken voor uw rekening. Dit vormt een beveiligingsrisico waar u zich bij de meeste andere portemonnees geen zorgen over hoeft te maken.

Sommige klanten hebben ook hun ontevredenheid geuit over de gebrek aan een mobiele app. Ik ben ervan overtuigd dat naarmate Exodus groeit, beide functieverzoeken zullen worden ontwikkeld.

Exodus is gratis te downloaden en gebruiken; Het bedrijf brengt echter wel kosten in rekening voor het wisselen en verzenden van valuta via de portemonnee. Sommige klanten hebben gemeld dat deze vergoedingen veel hoger zijn dan die van andere concurrenten.

Hoe werkt het??

De Exodus-client heeft drie hoofdcomponenten:

 • Portemonnee
 • Portefeuille
 • Uitwisseling

De portemonnee is waarschijnlijk waar u de meeste tijd zult doorbrengen. Hier kunt u de saldi van al uw munten zien, uw transacties volgen en geld verzenden / ontvangen. U kunt uw transacties zelfs filteren op “verzonden”, “ontvangen” en “uitgewisseld” – een handige functie om u verder te helpen georganiseerd te blijven. Ik kan niet genoeg benadrukken hoezeer ik onder de indruk ben van de toewijding van het team om een ​​uitstekende gebruikerservaring te bieden.

Exodus portemonnee

Voor een algemeen overzicht van uw bezittingen kunt u de portfolio pagina. Deze sectie is eenvoudig ontworpen en toont de procentuele uitsplitsing van elke munt die u bezit en de bijbehorende dollarwaarde.

Exodus Portfolio

Exodus is geïntegreerd met ShapeShift. Dit betekent dat u munten direct in de portemonnee kunt ruilen zonder ze naar een beurs te hoeven sturen. Het uitwisselingsscherm toont duidelijk het bedrag dat u gaat ontvangen in de swap (zowel in crypto- als fiat-waarden) en de huidige spreiding van de transactie. De portemonnee doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat bij het handelen.

Exodus Exchange

Als u uw computer kwijtraakt of uw account om de een of andere reden moet herstellen, heeft u een aantal opties om weer toegang te krijgen tot uw activa.

De gemakkelijkste manier is via het e-mailherstelsysteem met één klik. Wanneer u een account maakt, ontvangt u een e-mail met een back-uplink om uw account te herstellen. Klik gewoon op deze link en voer uw wachtwoord in om het proces te voltooien.

U krijgt ook een wachtwoordzin van 12 woorden wanneer u een account aanmaakt. Verlies of vergeet deze zin niet. Als u geen toegang heeft tot uw e-mail of als u uw wachtwoord vergeet, moet u dit invoeren om toegang te krijgen tot uw account. Er is geen andere manier om toegang te krijgen tot uw account als u de wachtwoordzin verkeerd plaatst.

Kan ik deze jongens vertrouwen?

Helaas is de Exodus-portemonnee dat wel niet 100% open-source, dus u stelt uw vertrouwen in de ontwikkelaars en het managementteam door hun portemonnee te gebruiken. De CTO, JP Richardson, heeft echter over 190 open source bibliotheken en wordt zeer vertrouwd binnen de ontwikkelingsgemeenschap.

Als jong bedrijf heeft Exodus niet de tijd gehad om de beveiligingsfuncties te implementeren die veel andere wallets bevatten. Uw blockchain-activa zijn volledig gecodeerd, maar zijn dat wel alleen beveiligd met een wachtwoord. Er is geen tweefactorauthenticatie waardoor u meer risico loopt als u per ongeluk malware of een schadelijk softwareprogramma downloadt.

Het bedrijf raadt u eigenlijk aan een andere portemonnee te gebruiken met een van beide multi-sig (zoals Copay) of een hardwarecomponent (zoals Grootboek) als u van plan bent grote hoeveelheden blockchain-items op te slaan.

Het Exodus-team is zich bewust van hun beveiligingslekken en is momenteel in gesprek met hardwareproviders om deze zwakke punten te verbeteren.

Hoe is ondersteuning?

Exodus-ondersteuning is A+. Hun ondersteuningssite heeft een kennisbank met meer dan 100 artikelen uitleg van verschillende functies, tariefstructuur, probleemoplossing en 17 andere algemene onderwerpen. Naast een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen, bevatten veel van de bijbehorende artikelen ook video’s om u verder te helpen.

Als u niet kunt vinden wat u zoekt in het kennisbankgedeelte, kunt u via e-mail contact opnemen met het ondersteuningsteam. Talloze recensenten hebben de geweldige ervaring die ze hebben gehad bij het oplossen van problemen gedeeld met het Exodus-ondersteuningsteam. Supporttickets worden snel beantwoord en het bedrijf werkt hard om elk probleem volledig op te lossen.

Wat denk ik?

Dit is misschien wel mijn nieuwe favoriete softwareportefeuille. Ik ben een enorme ontwerp- en gebruikerservaring-nerd, dus de aandacht voor detail die Exodus geeft om je een naadloze ervaring te bieden, overtuigt me echt. Met uitstekende klantenondersteuning, een transparante routekaart en ondersteuning voor meerdere munten, is het gemakkelijk in te zien waarom deze portemonnee geliefd is bij de gemeenschap.

Ik ben verheugd om te zien hoe dit bedrijf groeit terwijl ze de portemonnee-beveiliging verbeteren en doorgaan met het toevoegen van nieuwe functionaliteit.

(Bekijk onze volledige lijst met aanbevolen Bitcoin-portemonnee en Ethereum-portemonnee-opties)