GDAX recensie

Global Digital Asset Exchange, meestal aangeduid als GDAX, is een van ‘s werelds meest populaire plaatsen voor het uitwisselen van cryptocurrencies.

GDAX wordt gerund door hetzelfde bedrijf dat Coinbase bezit, misschien wel het meer populaire cryptocurrency-uitwisselingsplatform van de twee.

Hoewel beide dezelfde functionaliteit bieden, maken veel gevorderde beleggers onvermijdelijk van GDAX hun primaire vorm van cryptohandel.

Voor wie is GDAX bedoeld??

Het GDAX-platform is beter geschikt voor mensen met een gemiddeld begrip van cryptohandel, institutionele beleggers en professionele beleggers. GDAX ziet er misschien een beetje ontmoedigend uit voor beginners, maar het is vrij gemakkelijk te begrijpen als je het eenmaal onder de knie hebt.

USD-fondsen van klanten in GDAX zijn FDIC-verzekerd, wat betekent dat uw saldo tot $ 250.000 wordt beschermd.

De uitwisseling heeft een verscheidenheid aan digitale valutaparen zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, evenals fiat-valuta’s zoals USD en EUR.

GDAX-uitwisselingsplatform

Oorsprong van GDAX

GDAX en Coinbase zijn eigendom van hetzelfde moederbedrijf en elke beurs is gericht op verschillende doeleinden.

Coinbase zoals we het vandaag kennen, is heel gemakkelijk te gebruiken, en dit is grotendeels de reden waarom zoveel nieuwe Bitcoin-kopers beginnen met Coinbase.

Adam White, de vice-president van Coinbase, merkte op: “Wij zijn van mening dat beurzen die geavanceerde handelsfuncties bieden en voldoen aan wettelijke vereisten, waarschijnlijk op de lange termijn zullen slagen.”

De kans is groot dat als het de eerste keer is dat u een cryptocurrency koopt, u ​​wilt dat het proces zo eenvoudig mogelijk is. Coinbase erkende de kloof tussen massale gebruikersacceptatie en robuuste functionaliteit en besloot zich op te splitsen in twee verschillende bedrijfsmodellen. Coinbase streeft ernaar om zoveel mogelijk nieuwe handelaren aan boord te krijgen, en GDAX streeft ernaar om meer opgeleide beleggers de functionaliteit te bieden die ze nodig hebben.

In de woorden van White: “Coinbase is ontworpen voor particuliere klanten, terwijl GDAX zich richt op het bedienen van geavanceerde en professionele handelaren.”

Het is belangrijk op te merken hoe het Coinbase-team in juni een flash-crash heeft afgehandeld. Ethereum-prijzen op GDAX namen een duikvlucht van $ 317 naar zo laag als 10 cent vanwege een verkooporder van miljoenen dollars op de markt. Deze gigantische verkooporder veroorzaakte een lawine van ongeveer 800 geautomatiseerde stop-loss-orders en liquidaties van margefinanciering.

De val veroorzaakte nogal wat opschudding onder handelaren die wakker werden met brokken of al hun Ethereum verdwenen als gevolg van de GDAX-crash, maar het Coinbase-team behandelde het redelijk goed. De handel in ETH-USD werd tijdelijk stopgezet, maar werd vervolgens hersteld nadat het Coinbase-team ervoor had gezorgd dat er geen problemen waren met de GDAX-systemen.

GDAX eerde elke transactie met behulp van bedrijfsgelden en nam de verantwoordelijkheid voor de flash-crash. Hoewel de financiële schade werd beperkt, merkten gebruikers nog steeds op dat het gebrek aan toegankelijkheid tot het platform tijdens de crash verergerde.

GDAX Review: het platform verkennen

Om GDAX te gebruiken, hoeft u alleen maar een Coinbase-account te hebben.

U kunt zonder kosten geld overboeken van uw Coinbase-account naar uw GDAX.

GDAX-aanbetaling van Coinbase

Over het algemeen is wat ik het leukst vind aan GDAX dat het extreem lage kosten heeft, zonder dat er kosten in rekening worden gebracht voor maker-transacties. Taker-vergoedingen beginnen bij slechts 0,25%, en op volume gebaseerde kortingen kunnen deze vergoedingen verlagen tot 0,1%.

Dit is een groot verschil met zijn broer Coinbase, die 1,49% per transactie in rekening brengt.

Houd er rekening mee dat ze allebei dezelfde back-end gebruiken en beide zijn verzekerd en ondersteund door enkele van de grootste spelers in de financiële wereld, zoals de New York Stock Exchange, Union Square Ventures en Andreessen Horowitz..

GDAX wordt geleverd met een zeer intuïtieve interface, op voorwaarde dat u een gemiddeld begrip heeft van hoe deze uitwisselingen werken. Het biedt gebruikers ook kaarttools en een handelsgeschiedenis. Nog een paar GDAX-functies zijn onder meer:

  1. Realtime marktgegevens. Bekijk de meest up-to-date cryptoprijzen.
  2. Flexibele API zorgt voor veilige en programmatische handelsbots. Dit is een belangrijke reden waarom veel institutionele en professionele beleggers de voorkeur geven aan GDAX. Regelmatige IT-beveiligingscontroles en financiële audits. Het is belangrijk op te merken dat het Coinbase-team enorm veel waarde hecht aan het veilig houden van hun platforms.
  3. Regelmatige IT-beveiligingscontroles en financiële audits. Het is belangrijk op te merken dat het Coinbase-team enorm veel waarde hecht aan het veilig houden van hun platforms.
  4. Veilige opslag. GDAX houdt 98% van het geld van hun gebruikers van internet in koude opslag.
  5. FDIC verzekerd USD saldi tot $ 250.000.
  6. Grote verscheidenheid aan fiat- en cryptocurrency-paren. Handel tussen BTC / USD, ETH / USD, ETH / BTC, LTC / BTC, LTC / EUR, LTC / USD, BTC / GBP, BTC / EUR en anderen.

Bovendien kunt u met GDAX handelen met verschillende strategieën.

  1. Markt kopen: Dit is vrij standaard op elke beurs en kan worden gedaan op Coinbase, maar als je het op GDAX doet, betaal je een lagere vergoeding.
  2. Beperk het aantal aankopen: Hiermee kunt u een prijslimiet instellen waarvoor u iets wilt kopen. Als u bijvoorbeeld denkt dat de prijs van Bitcoin van de ene op de andere dag zal dalen, kunt u een kooplimiet instellen voor een lagere prijs. Als de prijs daalt, zal GDAX uw bestelling tegen de lagere prijs uitvoeren.
  3. Stopt: Hiermee kunt u stopverliezen instellen, wat betekent dat GDAX automatisch een bepaald bedrag van uw cryptocurrency verkoopt als de prijs daalt tot een bepaalde drempel.
  4. Margehandel. Dit betekent dat u kunt margehandel met een hefboomwerking tussen 2x en 3x, afhankelijk van het cryptohandelpaar. Dit is een zeer riskante manier om te handelen, maar het voordeel kan enorm zijn. Loop voorzichtig.

Het enige nadeel is dat je niet zoveel altcoins kunt kopen als andere exchanges, en je bent beperkt tot degene die op GDAX worden aangeboden. Het is waarschijnlijk dat er uiteindelijk meer altcoins aan de uitwisseling zullen worden toegevoegd, maar voorlopig moet je gewoon vasthouden aan wat er momenteel staat.

Laatste gedachten

Al met al, GDAX is een geweldige uitwisseling omdat het dezelfde beveiligings- en back-end handelsfunctionaliteit biedt als Coinbase, maar met een fractie van de kosten.

Als je een beginner bent, lijkt het misschien een enge grote stap om van zoiets eenvoudigs als Coinbase naar GDAX te springen. Het ziet er ingewikkeld uit, maar je zult het onder de knie krijgen nadat je een paar instructievideo’s hebt bekeken en hebt gespeeld met de opties. Uiteindelijk kunt u een hoop geld besparen op vergoedingen en genieten van de veel grotere functionaliteit.