KeepKey recensie

Hoewel niet zo populair als Ledger of Trezor, is de KeepKey hardware wallet is nog steeds een goede keuze als u uw munten offline wilt halen en in een koude opslag wilt bewaren.

Hardware wallets zijn verreweg de veiligste manier om uw cryptocurrency op te slaan. Omdat deze portemonnees offline zijn in “koude opslag”, zijn ze onmogelijk te bereiken voor hackers of malware. De veiligheid van uw geld is volledig uw verantwoordelijkheid.

KeepKey onderscheidt zich direct door zijn strakke design. De portemonnee heeft een groot display om gemakkelijk rekeninginformatie te lezen en transacties te bevestigen. Als halfblinde productontwerper die af en toe moeite heeft om de minuscule tekst op mijn Ledger Nano S te lezen, waardeer ik deze focus op gebruikerservaring.

KeepKey Hardware Portemonnee

U kunt momenteel opslaan Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Ethereum en Dash op een KeepKey-portemonnee. Het is je misschien opgevallen dat ERC-20-tokens ontbreken in deze lijst – compatibiliteit die andere concurrenten al hebben opgebouwd.

Technisch gezien worden ERC-20-tokens ondersteund op de KeepKey, maar ze bouwen momenteel de client-side software uit om toegang te krijgen tot die munten. Het managementteam heeft aangegeven dat dit snel moet gebeuren, maar heeft geen datum gespecificeerd.

Wat zeggen de mensen?

De goede: KeepKey heeft een fantastische reputatie in de opscheppende gemeenschap 4,2 sterren uit 5 Aan Amazon en meer dan 260 beoordelingen. De meeste gebruikers complimenteren KeepKey vanwege het sexy ontwerp, het grote scherm en het gebruiksgemak. Veel klanten hebben ook melding gemaakt van snelle responstijden op uitgiftetickets en uitgebreide hulp van het klantenserviceteam.

De slechte: Sommige gebruikers hebben gemeld dat hun KeepKey perfect functioneerde tot aan de Bitcoin Cash-vork. Na de vork was bekend dat de bètasoftware en firmware bugs bevatten, wat problemen veroorzaakte bij het verzenden van munten. Sommige klanten hebben ook gemeld dat de KeepKey dat is te eenvoudig voor hen door beperkingen op te leggen aan het herstelzaad en automatisch vergoedingen in te stellen die niet kunnen worden gewijzigd.

Met een $ 129 prijskaartje, de KeepKey is iets duurder dan andere, meer populaire concurrenten.

Hoe werkt het??

U kunt uw KeepKey gebruiken met elk Mac, Windows of Linux besturingssystemen. De portemonnee heeft ook een Google Chrome-plug-in die u kunt gebruiken.

Om uw KeepKey te initialiseren, moet u deze op uw computer aansluiten met een USB-station nadat u de clientsoftware hebt gedownload van de Chrome App Store. De klant heeft een eenvoudige, duidelijke interface met duidelijke instructies voor het uitvoeren van basisacties, zoals het verzenden en ontvangen van geld, het bekijken van transacties en het toevoegen van meerdere accounts.

KeepKey Screenshot

Zoals ik al eerder zei, worden authenticatie en transactiebevestigingen uitgevoerd via de fysieke portemonnee. Het grote scherm en de duidelijke tekst zorgen voor gemoedsrust bij het uitvoeren van deze belangrijke en soms onomkeerbare handelingen.

KeepKey-pincode

Eerder dit jaar werd KeepKey overgenomen door Shapeshift, een populair platform dat wordt gebruikt om cryptocurrencies met elkaar uit te wisselen. Door deze acquisitie kunt u direct in uw portemonnee tussen munten wisselen zonder ze naar een beurs te hoeven sturen.

Kan ik deze jongens vertrouwen?

De CTO van KeepKey is een man met de naam Kenneth Hodler. Hodler – de achternaam is eigenlijk Hodler. Ik kan dit niet verzinnen. Als dat alleen nog niet genoeg is om dit bedrijf te vertrouwen, weet ik niet wat u zoekt.

Voor degenen onder u die nieuw zijn bij crypto, HODL (Hold On for Dear Life), is een veelgebruikt acroniem om beleggers aan te moedigen af ​​te zien van paniekverkopen tijdens de onvermijdelijke dalen van deze volatiele markt.

Alle grappen terzijde, KeepKey is een gerenommeerd bedrijf dat de hoogste beveiligingsnormen volgt om de veiligheid van uw geld te garanderen. De firmware is 100% open-source, dus eventuele mazen in de wet of de mogelijkheid om privésleutels te stelen zouden door de gemeenschap worden blootgelegd.

Alle KeepKeys worden getest en verpakt in fraudebestendige krimpfolie voordat ze naar u worden verzonden. Er is geen manier om de doos met uw KeepKey te openen zonder een veiligheidszegel te verbreken. U weet direct na ontvangst van uw portemonnee of ermee is geknoeid.

Als uw KeepKey verloren of gestolen is, kunt u erop vertrouwen dat uw geld nog steeds veilig is. De enige manier waarop iemand toegang kan krijgen tot uw portemonnee, is door uw pincode in te voeren. Vergeet niet uw herstelzin te onthouden en op te slaan voor het geval u uw portemonnee kwijtraakt. Dit is de enige manier om toegang te krijgen tot uw geld als uw portemonnee zoek is.

Hoe is ondersteuning?

KeepKey heeft een solide ondersteuningsteam en een uitgebreid klantondersteuning op hun website. Ze bieden een heleboel artikelen om u door de knelpunten te helpen die u kunt tegenkomen als u vertrouwd raakt met het gebruik van uw portemonnee.

Onderwerpen in de helpsectie omvatten alles van “Initialisatie” en “Hoe een account toevoegen” tot een “Inleiding tot Bitcoin”. De website heeft ook een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen om u te helpen.

Ondersteuningstickets worden afgehandeld via e-mail en verschillende recensenten hebben verklaard dat ze binnen 2 werkdagen een reactie op hun probleem hebben ontvangen.

Wat denk ik?

Ik hou van KeepKey.

De portemonnee is prachtig ontworpen met een groot scherm dat zorgt voor een comfortabele ervaring bij het uitvoeren van belangrijke acties, zoals het bevestigen van transacties. Passend bij de gebruikerservaring van de portemonnee, is de interface op de softwareclient ongecompliceerd en intuïtief.

Het enige dat me ervan weerhoudt er een te kopen, is de beperkte lijst met munten die u momenteel in de portemonnee kunt houden. Zodra KeepKey ERC-20-tokenondersteuning implementeert, moet ik serieus overwegen om over te schakelen van mijn Ledger Nano S.

(Bekijk onze volledige lijst met aanbevelingen voor Bitcoin-portefeuilles en Ethereum-portefeuilles)