Ledger Nano S recensie

De hardware-portemonnee-industrie voor digitale valuta is booming, met een groot aantal opwindende keuzes beschikbaar voor diegenen die hun munten veilig willen houden en weg van potentieel risicovolle online opslagservers.

De Ledger Nano S vertegenwoordigt een Bitcoin-, Ethereum- en altcoin-hardwareportefeuille bestaande uit robuuste beveiligingsfuncties, die kunnen worden gebruikt voor zowel het opslaan van digitale activa als het doen van betalingen. Enkele van de onderscheidende kenmerken van deze hardwareportefeuille zijn onder meer gebruiksgemak, de mogelijkheid om snel betalingen te doen, een hoog beveiligingsniveau en meer.

De Ledger Wallet-bedrijf werd opgericht in 2014 in Frankrijk en sindsdien heeft Ledger veel aandacht weten te trekken. Het Ledger-team is erin geslaagd om snel een van de grootste aanbieders van hardware-portemonnees op de markt te worden.

Terwijl andere hardware-wallets zoals TREZOR al langer op de markt zijn, wordt de Ledger gezien als een nek-aan-nek-nek-aan-nek.

In deze Ledger Nano S-recensie zullen we een paar verschillende aspecten bespreken, zoals bruikbaarheid, beveiliging en gemak.

Hof van publieke opinie

Het lijkt erop dat de meeste gebruikers die beoordelingen indienen niet tevreden zijn met de Ledger Nano S.

Veel gebruikers noemen het een geweldige methode om ‘s nachts goed te slapen, vooral omdat hardware wallets over het algemeen worden gebruikt door mensen met een groter aantal munten. Het publiek vindt ook dat het toestel vlot werkt, en de meesten hebben er geen grote klachten mee.

De portemonnee is echter misschien niet de beste keuze voor degenen die meerdere digitale valuta’s hebben en de meeste daarvan actief gebruiken. Dit komt door de lage opslagruimte die beschikbaar is op het apparaat.

Bij het opslaan en gebruiken van een digitale valuta in de portemonnee, moeten gebruikers een specifieke app voor dat token downloaden. Momenteel heeft de hardware slechts voldoende opslagruimte voor twee of drie van deze apps. Dit betekent dat als u een andere valuta wilt gebruiken, u een app moet verwijderen en een andere moet installeren.

Dit proces is vrij eenvoudig, vooral als u zich in de buurt van een computer bevindt. Het kan echter hinderlijk worden voor degenen die constant betalingen doen met verschillende digitale valuta.

Gebruikersomgeving

De gebruikersinterface van de Ledger Nano S is ontworpen met het oog op een vloeiende gebruikerservaring.

Het gebruik van de portemonnee is vergelijkbaar met het gebruik van de meeste andere hardwareportefeuilles op de markt, en het proces is redelijk eenvoudig. Wanneer de hardwareportefeuille voor het eerst wordt ingesteld, moeten gebruikers een pincode selecteren. Later zal een seed van 24 woorden worden gegeven die kan worden gebruikt voor het maken van privésleutels.

Ledger Nano S-pin

De eerste installatie duurt ongeveer drie minuten, waarbij de meeste tijd wordt besteed aan het opschrijven van je zaad om het op een veilige plaats te bewaren. Nadat het apparaat is ingesteld, moeten gebruikers de apps installeren die nodig zijn om het apparaat te gebruiken, afhankelijk van de digitale valuta naar keuze. Deze apps worden gebruikt om valuta te verzenden of te ontvangen – ze hebben geen zin om de portemonnee te helpen bij het opslaan van uw munten.

Er is ook een Chrome-extensie beschikbaar, die het nog gemakkelijker maakt. De belangrijkste functionaliteiten zijn toegang tot accountgegevens, het verzenden van Bitcoin via de hardwareportefeuille, het genereren van Bitcoin-adressen om geld te ontvangen, evenals verschillende instellingen voor de app, waaronder de wisselkoers en de gebruikstaal..

Een leuke feature is dat de Ledger Nano S ook werkt met bestaande Bitcoin wallets. Gebruikers hoeven geen extra portemonnee in te stellen om de munten op te slaan. Enkele van de ondersteunde online wallets omvatten, maar zijn niet beperkt tot Electrum, MyCelium, Copay, MyEtherWallet en Bitgo.

Op dit moment ondersteunt de Ledger Nano S de volgende digitale valuta: Bitcoin, Ethereum, LiteCoin, Zcash, Dash en Stratis. Het apparaat ondersteunt het verzenden van betalingen, het ontvangen van betalingen, het controleren van accountgegevens en het beheren van meerdere adressen.

De Ledger Nano S is over het algemeen gemakkelijk te begrijpen als u begrijpt hoe digitale valuta werken en de basis achter transacties, en zelfs als u dat niet doet, is het vrij eenvoudig op te pikken. De hardware wallet wordt ook bediend via twee knoppen, dus de marge voor gebruikersfouten is vrij klein.

Veiligheid

Hardware wallets zijn verreweg de veiligste manier om digitale valuta op te slaan.

Hoewel hardwareportefeuilles ook enkele beveiligingsfouten hebben, zijn de meeste gebruikersgebaseerd en niet de fout van het bedrijf dat de portemonnee levert.

Als u ervoor kiest om de Ledger Nano S (of een andere portemonnee, wat dat betreft), moet u speciale voorzorgsmaatregelen nemen, zoals uw beveiligingszaad op papier noteren in plaats van op een computer, of vermijden dat u de portemonnee gebruikt op pc’s die mogelijk geïnfecteerd zijn.

Theoretisch heeft de Ledger Nano S-portemonnee geen bekende beveiligingslek. Het is een hardwareportefeuille, en als hij niet op een computer is aangesloten, is hacken bijna onmogelijk.

Toegankelijkheid / gemak

Om toegang te krijgen tot uw munten op de Ledger Nano S heeft u een computer nodig. De portemonnee moet worden aangesloten met een USB. Hoewel dit niet echt een ongemak is als u thuis bent en de tijd heeft, kan het lastig zijn om onderweg toegang te krijgen tot uw munten.

Het is belangrijk op te merken dat hardwareportefeuilles niet echt bedoeld zijn voor gemak, maar eerder bedoeld zijn om te worden gebruikt voor de veilige opslag van grote hoeveelheden gedurende lange perioden.

Dus als u het niveau ‘Ik betaal voor mijn koffie met BTC’ wilt bereiken, kunt u het beste een online digitale valuta-portemonnee op uw mobiele telefoon gebruiken..

In vergelijking met andere hardwareportefeuilles is de Ledger Nano S eenvoudig te gebruiken. Uw munten zijn gemakkelijk toegankelijk, maar het kan vervelend worden om meerdere apps voor verschillende tokens te verwijderen en te installeren.

Laatste gedachten / aanbevelingen

De Ledger Nano S hardware wallet zal zeker voldoen aan de behoeften van de meeste liefhebbers van digitale valuta. Het biedt een eenvoudig te gebruiken interface, goede toegankelijkheid van munten en geweldige beveiligingsfuncties.

Uiteindelijk is de Ledger Nano S niet voor niets een leider op de markt: het produceert een product dat gebruikers vertrouwen door hun tokens te beschermen en klaart de klus effectief.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Ledger Nano S, kunt u dat doen hier.