Trezor Wallet recensie

TREZOR werd in augustus 2014 gelanceerd door SatoshiLabs en is ‘s werelds eerste Bitcoin-hardwallet. Het biedt een combinatie van veilige offline koude opslag en de mogelijkheid om tokens uit te geven met hetzelfde gemak als een warme portemonnee.

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de TREZOR-portemonnee is misschien wel het uiterlijk. Het is een klein apparaatje ter grootte van een autosleutel dat via een USB-kabel op je computer kan worden aangesloten. Het kan ook veilig worden gebruikt op een computer die is geïnfecteerd met malware.

TREZOR ondersteunt momenteel Bitcoin, Ethereum (+ alle ERC-20-tokens), Ethereum Classic, ZCash, Litecoin, Dash en Bitcoin Testnet.

Deze TREZOR-recensie helpt u erachter te komen of TREZOR geschikt is voor uw cryptocurrency-beveiligingsbehoeften.

Het Hof van Publieke Opinie

Als het gaat om hardware Bitcoin-portefeuilles, is TREZOR vaak een publiekslieveling. De overgrote meerderheid van de online Trezor-recensies schommelt rond de 4,5 / 5. Van wat we hebben verzameld, de TREZOR:

  1. Werkt precies zoals het hoort. Zeer weinig mensen klagen over het vermogen van TREZOR om hun Bitcoins te beschermen en zonder problemen te bewaren.
  2. Het opzetten van de portemonnee is misschien een beetje ingewikkeld. Verschillende beoordelingen merkten op dat het opzetten van de portemonnee aanvankelijk een beetje problematisch en verwarrend was.
  3. Het ontbreken van een grotere verscheidenheid aan alt-munten maakt sommige gebruikers een beetje gefrustreerd. De TREZOR-portemonnee ondersteunt momenteel alleen Bitcoin, Ethereum (+ alle ERC-20-tokens), Ethereum Classic, ZCash, Litecoin, Dash en Bitcoin Testnet.
  4. De daadwerkelijke fysieke portemonnee voelt een beetje goedkoop aan, niet gemaakt van hoogwaardig plastic. Sommige klanten waren teleurgesteld dat de TREZOR goedkoop gemaakt aanvoelt.

Over het algemeen is het de moeite waard om elke online recensie met een korreltje zout te nemen. Zolang de kernfunctionaliteit van de portemonnee als een zonnetje werkt, is al het andere slechts een kleine afleiding.

Gebruikersomgeving

De gebruikersinterface van de TREZOR-portemonnee is te vinden op portemonnee.trezor.io en is toegankelijk via Google Chrome, of via een ding genaamd TREZOR bridge.

De TREZOR-portemonnee is gemaakt om naadloos verbinding te maken met uw TREZOR-apparaat en gebruikers te helpen hun munten te beheren, hun saldo te beheren en overschrijvingen te starten.

Vanuit uw TREZOR-portemonnee kunt u zoveel openbare adressen genereren als u wilt om betalingen te ontvangen en betalingen te verzenden (waarvoor u uw pincode moet invoeren voordat u deze verzendt).

U heeft ook de mogelijkheid om een ​​wachtwoordzin in te stellen om uw munten beter te beveiligen. Dit is een aanvulling op je seed key. Het is echter belangrijk op te merken dat als u uw wachtwoordzin vergeet, uw portemonnee “voorgoed verloren is” en “er is geen manier om uw geld terug te krijgen” volgens de TREZOR-site.

Over het algemeen is de gebruikersinterface van TREZOR eenvoudig genoeg om te begrijpen, maar biedt hij een aantal substantiële extra beveiligingselementen die veel andere portefeuilles niet bieden. Voordat u begint, is het echter belangrijk dat u zich vertrouwd maakt met alles in de TREZOR-portemonnee, zodat u geen fouten maakt die kunnen resulteren in verloren munten..

Veiligheid

Het belangrijkste kenmerk van elke portemonnee is de beveiliging. De TREZOR wordt met een reden vaak een van de beste Bitcoin-portefeuilles genoemd – het doet zijn werk om de munten van zijn gebruikers veilig te houden.

Omdat uw munten offline zijn, is het bijna onmogelijk om ze te hacken zonder toegang te hebben tot het fysieke apparaat.

Er is meestal een afweging tussen veiligheid en gemak, en TREZOR probeert het beste van twee werelden te bieden.

Als u uw munten veilig en offline wilt houden, hoeft u ze alleen maar in uw TREZOR-portemonnee te plaatsen en de portemonnee ergens veilig te bewaren.

Een ding dat het vermelden waard is, is dat SatoshiLabs geen Amerikaans bedrijf is en in Tsjechië is gevestigd. Dit zou geen reden tot bezorgdheid moeten zijn, om de voor de hand liggende reden dat een hoop cryptocurrency-innovatie van over de hele wereld komt, maar het is nog steeds een bezienswaardigheid.

Hoe dan ook, zelfs als SatoshiLabs kwaad werd en probeerde om ieders munten te pakken, niemand kan de munten op een offline TREZOR aanraken. Bovendien is alle code open-source, zodat iedereen kan zien wat het bedrijf van plan is.

Toegankelijkheid

Als u uw munten wilt verhandelen, kunt u de beperkte USB-verbinding van TREZOR gebruiken om verbinding te maken met uw computer.

Deze beperkte USB-verbinding werkt op dezelfde manier als een computermuis wordt aangesloten (de muis vertelt de computer waar deze zich bevindt en verplaatst de cursor, maar de computer kan de muis niet bewegen).

Dit betekent dat TREZOR in staat is om te communiceren met computers die mogelijk kunnen zijn geïnfecteerd met malware zonder de munten op de TREZOR in gevaar te brengen.

Om toegang te krijgen tot uw munten, doet u dit eenvoudig door uw TREZOR op uw computer aan te sluiten en de TREZOR-portemonnee-interface op te starten op https://wallet.trezor.io. Van hieruit kunt u uw saldo bekijken, betalingsadressen genereren en betalingen verzenden.

Laatste gedachten

Over het algemeen is de TREZOR portemonnee is een lieveling in de wereld van cryptocurrency-hardware. Het bedrijf bestaat lang genoeg om te reageren op verzoeken van consumenten en hun product te optimaliseren voor beveiliging.

De prijs schommelt rond de $ 100, wat hoger is dan niet-hardware-alternatieven, maar het hoge niveau van beveiliging, gemakkelijke gebruikersinterface en toegankelijkheid, en het team achter het product zijn (naar mijn bescheiden mening) de moeite waard. Om nog maar te zwijgen over hoe lang uw $ 100 zou kunnen gaan om uw portefeuillesaldo te beschermen.

Kietelt TREZOR je fantasie? Bekijk onze beoordelingen van de beste Bitcoin-portefeuilles en de beste Ethereum-portefeuilles om te zien hoe het zich verhoudt tot de concurrentie.