Minggu Ini dalam Cryptocurrency – Rekap Berita Mingguan

Bitcoin Besar 10k (dan 11k): Sekiranya anda terlepas, Bitcoin masuk ke kelab harga 5 digit hampir $ 11,500.00 sebelum berendam sementara. Acara penting ini disambut dengan gabungan sorakan dari seluruh dunia cryptocurrency dan suara orang menampar diri kerana tidak membeli Bitcoin lebih awal.

Dan anda mendapat ATH, dan anda mendapat ATH: Bitcoin bukan sahaja mencecah All-Time-High yang baru, sekumpulan syiling lain juga mencecah ATH mereka. Ethereum memukul ke atas $ 520.00, Monero tersentuh $ 212.00, Dash berlari ke $ 826, malah Litecoin berjaya menembusi $ 100 hampir $ 104.00.

Masalah untuk Tether (bersambung): Minggu lalu, Tether mengaku digodam dengan harga $ 30,950,000 USDT. Minggu ini, orang-orang telah mempertanyakan kesahihan Tether dan menyuarakan keraguan mengenai hubungan mereka dengan Bitfinex. Sebilangan besar kebimbangan ini menumpukan pada pengeluaran USDT yang pesat, dan mempersoalkan apakah Tether sebenarnya mempunyai aset untuk menyokong penerbitan baru atau tidak. Charlie Lee, Pengasas Litecoin, menawarkan untuk melihat lebih jauh masalah ini.

Mengikuti Kripto: Kenaikan harga Bitcoin membantu roket nombor Pertanyaan carian “bitcoin” melewati “Kardashians”, yang pada dasarnya bermaksud lebih banyak orang mencari maklumat Bitcoin daripada Kardashians. Ini terkenal kerana dua sebab:

 1. Menyambut majoriti awal? Ini membawa kita untuk memikirkan di mana laman web populariti Bitcoin di penyebaran skala inovasi. Kardashians adalah nama rumah tangga, dan Bitcoin mungkin juga akan mencukupi.
 2. Media mengikuti perhatian. Volume carian ini bukanlah sesuatu yang tidak akan disedari oleh media. Kami telah melihat organisasi media yang lebih besar seperti Sukan Barstools mula mengeluarkan kandungan yang berkaitan dengan bitcoin. Walaupun mungkin bukan jalan terbaik untuk melakukannya, ini akan membantu mempercepat titik # 1.

bitcoin kardashians

Melalui Bloomberg

IRS dan Coinbase – Hubungan cinta / benci: Mahkamah persekutuan California memerintahkan Coinbase untuk melaporkan sesiapa yang menjual, menghantar, atau menerima lebih daripada $ 20,000 melalui akaun Coinbase mereka dalam satu tahun antara 2013 dan 2015 ke IRS. Coinbase menganggarkan bahawa 14.355 pengguna yang dilaporkan memenuhi kehendak kerajaan.

Berikut adalah dua perspektif mengenai kisah ini:

 1. Pertukaran kripto pasti akan bertembung dengan badan pengawal selia. Dengan bekerjasama dengan IRS, Coinbase memberikan preseden yang kemungkinan akan berfungsi untuk kepentingan crypto dalam jangka panjang.
 2. Ini memberikan preseden buruk untuk privasi kewangan. Privasi adalah titik penjualan yang besar bagi banyak orang dalam komuniti kripto, dan mereka benar-benar merasa dirugikan oleh agensi pemerintah yang mencabul rekod mereka.
 1. Peringatan di sini. Walaupun sebagai seseorang yang sangat menghargai privasinya, adalah penting untuk memahami sisi gelap privasi kewangan dan mengapa ia boleh menjadi masalah di mata pemerintah. Ia lebih mendalam daripada cukai. Masalah besar timbul apabila orang jahat mula menggunakan crypto untuk membiayai perkara jahat.

Yang Baru di CoinCentral?

Minggu ini, pasukan CoinCentral mengumpulkan banyak sumber baru yang menarik:

Panduan cryptocurrency baru dibuat minggu ini:

 • Apa itu Steem? – Ketahui mengenai token ini dengan platform kandungan baru yang revolusioner.
 • Apa itu BAT? – Token pengiklanan digital berasaskan blockchain berdasarkan Ethereum.
 • Apa itu QTUM – Panduan pemula mengenai teknologi blockchain yang menjembatani kontrak pintar Ethereum di atas blockchain stabil Bitcoin
 • Ulasan mengenai Rollercoaster – Pandangan mengenai perjalanan liar kenaikan harga minggu ini.
 • Faucet Ethereum – Membuat Ethereum dengan menonton iklan, adakah itu berbaloi?

Lebih Banyak Berita Cryptocurrency Dari Seluruh Web

Selamat Datang di Big League, Kid: Pengawal selia A.S. memberi kebenaran kepada dua firma kewangan terbesar di dunia, CME Group Inc. dan Cboe Global Markets Inc., untuk membolehkan niaga hadapan Bitcoin diperdagangkan. Mereka merancang untuk mula menyenaraikan produk ini pada 18 Disember. CME akan menggunakan kadar rujukan khusus yang dibuat dengan Crypto Facilities, dan CBOE akan menggunakan data dari Gemini. Ini adalah berita besar, kerana disenaraikan di dua bursa ini membuka pintu bagi sejumlah besar pelabur baru.

Nasdaq + Bitcoin: Pengendali pertukaran transatlantik yang berpangkalan di New York merancang untuk melancarkan kontrak niaga hadapan berasaskan Bitcoin pada tahun 2018. Ini menandakan satu lagi organisasi kewangan yang mencucuk jari ke dalam air kripto dan dengan lembut merangkul Bitcoin.

PWC + Bitcoin? Salah satu firma perakaunan terbesar di dunia, PricewaterhouseCoopers (PWC), menerima bitcoin untuk perkhidmatannya buat pertama kalinya di Hong Kong. Pengerusi PwC Asia-Pasifik, Raymund Chao menyatakan: “Ini juga merupakan petunjuk bahawa bitcoin dan cryptocurrency lain kini telah berkembang menjadi bentuk penyelesaian yang lebih diterima umum.” Ini menjadikan PwC sebagai firma perakaunan “Big Four” yang kedua untuk menerima Bitcoin, sebagai Ernst & Young (EY) mengalahkan mereka dengan menerima Bitcoin di Switzerland pada akhir 2016.

Pembenci Bitcoin Mingguan: Anugerah pembenci Bitcoin minggu ini diberikan kepada Pengasas Vanguard Jack Bogle, yang memberi amaran kepada orang ramai untuk “Hindari Bitcoin-Seperti Wabak.” Walaupun “pengawal lama vs teknologi menakutkan baru yang berkilau” bukanlah sesuatu yang baru, perlu diperhatikan perkara ini untuk melihat bagaimana pendapat berubah dalam beberapa bulan mendatang.

Satoshi Teslamoto? Khabar angin mula beredar bahawa Elon Musk sebenarnya adalah pengasas misteri Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Seorang bekas pelatih SpaceX menulis sebuah Pos sederhana dengan beberapa perkara yang tidak seburuk itu.

 1. Pemahaman mendalam mengenai ekonomi dan kriptografi? Periksa.
 2. Sarjana C ++ (bahasa Bitcoin ditulis)? Periksa.
 3. Polymath? Periksa.

Sekiranya benar, kami dapat menambahkan “Pencipta Bitcoin” pada resume Ben Franklin moden ini yang merangkumi: SpaceX, Tesla, Solar City, dan Hyperloop.

McAfee meletakkan wangnya di mana mulut adalah: Awal tahun ini, pakar penyokong kripto dan keselamatan siber yang terang-terangan John McAfee menyatakan bahawa dia akan “makan sendiri di TV nasional” jika harga Bitcoin tidak mencecah $ 500,000 pada tahun 2020. Sehubungan dengan Bitcoin mencecah 10k minggu ini, sebagai gantinya sambil menarik nafas lega dan pelayaran, McAfee meningkat dua kali ganda dan menaikkan sasaran harganya pada tahun 2020 kepada $ 1,000,000 USD.