Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 12 Januari 2018

Crypto Roller Coaster Terus: Minggu ini, jumlah had pasaran untuk semua syiling mencapai tahap tertinggi sepanjang masa $ 835 bilion pada 7 Januari dan berlaku pembetulan yang curam $ 200 bilion hanya dalam beberapa hari untuk mendarat pada $ 628 bilion pada 11 Januari. Pada masa penulisan, pasar sepertinya stabil (stabil seperti sesuatu di Wild West World of Crypto) di sekitar $ 718 bilion.

Bitcoin: Bitcoin cryptocurrency utama turun hampir -15% dengan harga $ 14,000.00 minggu ini.

Ethereum: Walaupun terdapat perubahan pasaran, Ethereum terus meningkat 25.91% minggu ini mencecah ATH sekitar $ 1400. Ia mendapat tempat nombor dua dari Ripple.

Ripple Merobohkan ke Tempat Ke-3: Setelah pertumbuhan beberapa minggu yang meletup, Ripple mendapat pukulan besar ketika CoinMarketCap mengeluarkan pertukaran Korea Selatan dari senarai mereka, serta-merta menjatuhkan harga dari ATH. Ke bawah 34.91% minggu ini, Ripple melihat beberapa pengurangan dengan pengumuman kerjasama dengan MoneyGram.

Cardano: Pada kedudukan ke-5, Cardano diperdagangkan pada $ 0.80 pada waktu penulisan. Altcoin mendapat tamparan besar bersama dengan Ripple, menurun 21.22% minggu lalu ini.

Tron Mengalahkan: Tuduhan baru-baru ini terhadap Tron dan pasaran secara keseluruhan merosot mempengaruhi Tron dengan cukup kuat, memindahkan mata wang dari tempat ke-6 berumur pendek ke tempat ke-13. Mata wang turun 47.24% minggu ini.

Duit Syiling Binance: Binance Coin (BNB) habis 72% dalam 7 hari terakhir. Duit syiling, yang dimiliki oleh pertukaran utama Binance, menawarkan potongan harga untuk menggunakan duit syiling ketika berdagang untuk mata wang lain di platformnya.

Alt-coin “Vibe” Meningkatkan lebih dari 400% dalam Sehari: Vibe, cryptocurrency yang berfokus pada muzik langsung, meletup dalam pertumbuhan setelah ia ditambahkan ke pertukaran Binance. Duit syiling, yang kini diperdagangkan sekitar $ 1,40, membuat buzz utama setelah habis dalam masa kurang dari 5 minit semasa fasa ICO.

cmc

Tron Dituduh Memalsukan di Whitepaper: Ketua Pegawai Eksekutif Tron Justin Sun mengalami minggu yang penuh kemelut setelah menghadapi serangkaian tuduhan, yang termasuk tuduhan menjual semua duit syilingnya oleh pengasas Litecoin, Charlie Lee (kemudian diselesaikan antara kedua pihak) Untuk menambahkan penghinaan terhadap kecederaan, Tron dituduh menyalin kertas putih mereka oleh pengasas klien BitTorrent JoyStream.

tron whitepaper twitter

Pedagang Wall Street terkenal Mike Novogratz untuk Memulakan Cryptocurrency Bank: Bekas Rakan Kongsi Goldman Sachs, Mike Novogratz telah lama menjadi penyokong blockchain yang gemar, dan kini ingin meningkatkan kepentingannya dalam industri ini. Menurut Bloomberg Markets, Galaxy Digital Holdings akan disenaraikan secara terbuka di Kanada dan akan membina “perniagaan perbankan saudagar berkualiti terbaik di kelas, perkhidmatan penuh, berkualiti institusi dalam ruang cryptocurrency dan blockchain”.

Kerentanan Komputer Menyebabkan Penutupan Pertukaran Utama: Pada hari Rabu yang lalu, Bittrex mengambil banyak dompet di luar talian untuk menjamin keselamatan data dalam platformnya. Kekurangan, terutamanya terdapat pada cip Intel yang diciptakan dari tahun 1995 dan seterusnya, mempengaruhi “hampir semua orang” yang menggunakannya untuk menyambung ke internet.

Telegram Ingin Mengumpulkan Lebih Dari $ 1 Billion untuk ICO: Perkhidmatan pesanan segera Telegram merancang untuk melancarkan cryptocurrency Telegram Open Network (Ton) dalam masa terdekat. Dengan kira-kira 200 juta pengguna di aplikasi, pengguna akan dapat melakukan pembelian dengan “gram” untuk alat seperti penyemakan imbas tersembunyi dan perkongsian fail.

Otak & Brawn, NFL Superstar Richard Sherman Berat pada Crypto: Cornerback untuk Seattle Seahawks Richard Sherman mengatakan bahawa orang perlu melakukan penyelidikan dan mendidik diri mereka ketika melabur dalam cryptocurrency. Dia juga mengemukakan tiga masalah utama dengan cryptocurrency, termasuk yuran perdagangan yang mahal, masa urus niaga yang perlahan, dan “skeptisisme” yang melukai potensi pasaran untuk adopsi massal. Dengan lebih banyak masa senggang di luar padang kerana kecederaan, Sherman melihat kepada crypto untuk “merangsang [dirinya] secara mental”.

Richard Sherman

Gambar adalah milik Seattle Seahawks

“Crypto Genius” yang diproklamasikan sendiri oleh James Atlucher untuk Melancarkan Pertukaran: Anda mungkin mengenali James dari iklan FB anda atau di feed berita anda, cuba meyakinkan “rata-rata Joes untuk menaikkan crypto boom” dengan mendaftar dalam kursus crypto-nya. Juga disebut “Guru Kewangan”, penulis dan tuan rumah podcast kini ingin memulai pertukaran yang disebut “Bitzumi”. Menurut Altucher, syarikat itu berhasrat untuk bersaing dengan pertukaran yang terkenal seperti Bitstamp dan Coinbase.

Bekas Syarikat Bankrap Kodak Melancarkan ICO: Sehari setelah mengumumkan penciptaan “KodakCoin”, saham Kodak meningkat tiga kali lipat. Menurut laman web Kodak, duit syiling itu akan membolehkan jurugambar untuk “menerima pembayaran untuk melesenkan karya mereka sebaik sahaja dijual, dan menjual karya mereka dengan yakin di platform blockchain yang selamat.”

kodak

Cryptocurrency Warren Buffett States akan “Menuju Akhir yang Buruk”: Dalam lautan spekulasi, tidak hairanlah pelabur yang umumnya konservatif menjauhkan diri daripada cryptocurrency. Dalam wawancara CNBC, Buffet menyatakan bahawa cryptocurrency “adalah fatamorgana … idea bahawa ia mempunyai nilai intrinsik yang besar hanyalah lelucon”.

Yang Baru di CoinCentral?

Pandangan dalaman mengenai artikel tren CoinCentrals untuk pandangan kripto lebih lanjut. Artikel minggu ini merangkumi:

Panduan Pinjaman SALT: Mempunyai perbelanjaan besar tetapi tidak mahu menjual aset blockchain anda? SALT mungkin sesuai untuk anda.

Apa itu Dogecoin ?: Adakah terdapat banyak lagi meme paling berharga di dunia? Kami fikir begitu.

Memahami ERC20: Token berasaskan ERC20 muncul dari kayu secara besar-besaran. Ketahui bagaimana mereka berfungsi dan peraturan yang harus mereka patuhi.

Asas Cryptocurrency: Ketahui lebih lanjut mengenai hashing dan asas kriptografi lain yang digunakan oleh cryptocurrency.

Apa itu Dash ?: Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana projek ini ingin menyelesaikan cabaran pembayaran peribadi serta-merta.

Apa itu 0x ?: Protokol terbuka tanpa izin ini yang membolehkan token ERC20 diperdagangkan di blockchain Ethereum boleh menjadi besar pada tahun 2018.

Siapa Pasukan Coinbase ?: Ketahui lebih lanjut mengenai pasukan salah satu syarikat yang paling berpengaruh di dunia cryptocurrency. Kini beribu pejabat di San Francisco, syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2012 oleh Brian Armstrong dan Fred Ehrsam.

Perkongsian yang Akan Membantu 2018: Kerjasama ini akan memainkan peranan penting dalam bagaimana beberapa projek dibentuk pada tahun 2018.

Apa itu Vertcoin ?: Vertcoin hanya wujud sebagai mata wang, dan ia menggunakan bukti kerja untuk mencapai kata sepakat.

Penambang 1 Klik Vertcoin: Sekarang setelah anda mengetahui lebih banyak mengenai Vertcoin, lihat 1-Click Miner. Terlalu baik untuk menjadi kenyataan?

Apa itu Ardor ?: Ardor menawarkan rangkaian utama yang menawarkan banyak penyelesaian untuk perniagaan.

Cara Menukar Altcoin ke USD dan Mata Wang Fiat Lain: Menerangkan cara termudah untuk menguangkan altcoin anda ke USD dan mata wang fiat lain.

Asas Cryptocurrency: Asas Hashing & Sejarah: Fungsi hash generik adalah jenis fungsi pengaturcaraan khas yang digunakan untuk memetakan data ukuran sewenang-wenang ke data ukuran tetap.

blockchain menyambung

Untuk melihat beberapa nama terbesar di kriptosfer seperti Tim Draper, Brad Garlinhhouse (CEO Ripple), dan Charlie Lee (Pengasas Litecoin) bercakap, lihat Blockchain Connect di San Francisco pada 26 Januari 2018. Pembaca kami akan mendapat potongan 30% dengan kod “kebetulan” &# 128578;

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Pengasas NEO Tidak Mengharapkan Peraturan Pemerintah yang Lebih Ketat: Pengasas NEO Da Hongfei menyatakan dalam wawancara dengan Bloomberg bahawa kerajaan China telah sangat ketat dengan cryptocurrency di China, tetapi tidak mengharapkan peraturan yang lebih ketat.

Minero Ultra-Anonymous Mining Korea Utara: Korea Utara berada di permainan serangan siber sekali lagi, kali ini menggodam komputer orang untuk menambang Monero melalui mereka. Mata wang itu, yang disalurkan ke sebuah universiti di Pyongyang, dikatakan “memberikan garis panduan kewangan kepada negara yang dilanda sekatan” oleh firma keselamatan siber A.S. Alienvault.

China Mengancam Melarang Perlombongan: Menurut Fortune.com, China mahukan “keluar secara teratur” dari cryptocurrency dan bersedia untuk mengehadkan bekalan elektrik pelombong untuk melakukannya. Dengan perlombongan menjadi bahagian tak terpisahkan dari cryptocurrency dan China menjadi pasaran terbesar untuk perlombongan Bitcoin, langkah seperti itu boleh memberi kesan buruk kepada industri pada umumnya.

Cryptocurrency “Petro” Venezuela Dianggap Tidak Sah oleh Kongres: Menurut kongres Venezuela, koin “Petro” adalah cara lain bagi Presiden Maduro untuk “menggadaikan simpanan minyak negara yang kekurangan wang secara haram.” Kongres juga menambah bahawa mengeluarkan mata wang digital mengabaikan kuasa perundangan untuk menyetujui pinjaman.