Minggu ini di Crypto: 29 Jun 2018

Turun dan Turun

Kisah yang sama, minggu yang berbeza. Pasaran cryptocurrency telah meneruskan penurunannya yang perlahan dan stabil. Kami mengalami kerugian minggu demi minggu sepanjang bulan pada bulan Jun, dan Mei tidak jauh lebih baik. Semua itu boleh dikatakan, kami belum berjaya, dan tidak banyak yang menunjukkan bahawa kami akan melakukannya dalam masa terdekat.

Dengan harga $ 234 miliar, seluruh pasaran merosot 8% nilainya sepanjang minggu. Bitcoin juga berada di bawah tahap terendah sebelumnya pada bulan Februari dan April. Tidak ada yang mempunyai bola kristal, tetapi menembusi di bawah tahap sokongan sebelumnya tidak seharusnya memberi keyakinan.

Bitcoin: Anak emas Crypto telah hilang 4.5% nilainya minggu ini dengan harga $ 5,900.

Ethereum: Ethereum berjaya mendapat kejayaan minggu ini. Dengan 13% terkurang harganya. Pada masa ini harganya $ 411.

Riak: Pada harga $ 0,43, Ripple tidak jauh lebih baik daripada Ethereum, kerana ia semakin rendah 12% pada minggu.

pasar 6_29_18

Statistik Pasaran Cryptocurrency (29/6/2018)

Berita Domestik

Mahkamah Agung Menolak Semakan Hukuman Hidup Pengasas Jalan Silk Ross Ulbricht: Ross Ulbricht, juga dikenali sebagai Dread Pirate Roberts, tidak akan diselamatkan dari brig dalam masa terdekat. Mahkamah Agung AS telah menolak permohonan pengasas Silk Road untuk hukuman yang lebih pendek. Ditangkap pada tahun 2015 kerana banyak tuduhan membantu pengedaran dadah dan senjata, pengedaran bahan terlarang lain, pengubahan wang haram, dan penipuan, Ulbricht kini menjalani hukuman seumur hidup di penjara persekutuan.

Brain Armstrong Coinbase Menubuhkan Crypto-Charity, GiveCrypto: Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase melancarkan dana amal cryptocurrency. GiveCrypto, seperti yang disebutnya, akan mengedarkan peti berisi kripto kepada mereka yang memerlukan kewangan di pasaran dan negara yang kurang maju. Brian Armstrong berharap ia akan “menolong orang yang memerlukan dengan mengirim wang kepada mereka secara langsung” dan “memberikan akses sejagat ke sistem kewangan terbuka.” Dana ini telah mengumpulkan $ 3.5 juta dan berharap dapat mengumpulkan $ 10 juta pada akhir tahun.

Kita hidup! https://t.co/z74I3TmouB

– GiveCrypto.org (@givecrypto) 27 Jun 2018

Walmart, Peruncit, dan Pengilang Berkerjasama dengan IBM untuk Penyelesaian Penjejakan Rantai Bekalan: IBM telah menjalin kerjasama dengan beberapa perniagaan runcit dan pembuatan utama AS untuk mengembangkan platform blockchain untuk rantaian bekalan industri runcit. Inisiatif blockchain Food Trust sebenarnya telah dijalankan sejak 2016, dengan Walmart, Kroger Co., Tyson Foods Inc. Nestlé SA, Dole Food Co., Driscoll’s Inc., Golden State Foods, McCormick and Co., McLane Co., dan Unilever NV bergabung dengan IBM dalam usahanya. Pada bulan Ogos 2017, inisiatif ini mula menguji juruterbang untuk rangkaian.

FBI Menyiasat 130 Kes Berkaitan Crypto, “Small Sliver” dari Beban Kerja: Semasa ceramahnya di persidangan Crypto Evolves di New York minggu ini, ejen FBI Kyle Armstrong memberitahu para hadirinnya bahawa siasatan FBI mengenai penggunaan cryptocurrency haram adalah “sekeping kecil” dari “ribuan” kes-kes agensi yang sedang aktif. Armstrong menunjukkan bahawa FBI kini sedang memeriksa sekitar 130 kes “bendera ancaman” yang melibatkan penggunaan cryptocurrency dalam tindakan kejam, seperti pemerdagangan manusia dan penculikan, ransomware, dan penjualan dadah di pasaran gelap. Dengan wabak opioid yang meluas di Amerika Syarikat, FBI, Armstrong menyatakan, paling prihatin dengan penggunaan crypto untuk penjualan preskripsi haram, walaupun dia mengakui kemungkinan hanya 10% perdagangan dadah dunia berlaku di laman web gelap.

Lebih banyak mengenai Crypto dan Pasukan Haram: Agensi AS Menghancurkan 35 Penjual Web Gelap, Pulihkan Lebih Dari $ 12 juta dalam Bitcoin: Jabatan Kehakiman AS, bersama dengan Penyiasatan Keselamatan Dalam Negeri (HSI) Imigresen dan Penguatkuasaan Kastam, Perkhidmatan Rahsia (USSS), Perkhidmatan Pemeriksaan Pos (USPIS) dan Pentadbiran Penguatkuasaan Dadah (DEA), telah menempatkan penyumbat di operasi pasaran gelap lebih daripada 35 pengedar dadah dan senjata web gelap. Keputusan pertama di seluruh negara dan antara agensi mengakibatkan penyitaan lebih dari $ 12 juta dalam Bitcoin dan cryptocurrency lain, dengan kira-kira 4.000 lebih Bitcoin (nilai kira-kira $ 24 juta) menunggu persetujuan permintaan.

Andreessen Horowitz Menubuhkan Dana Modal Cryptocurrency $ 300 juta: Firma kewangan lama Andreessen Horowitz memperluas jangkauan kewangannya ke dalam industri cryptocurrency. Firma itu, yang sudah memiliki ekuiti dalam usaha berkaitan kripto seperti Coinbase, minggu ini mengumumkan bahawa ia telah mewujudkan dana pelaburan cryptocurrency sendiri, a16z crypto. Rakan umum Andreessen Horowitz Chris Dixon menunjukkan dalam catatan blog syarikat bahawa dana tersebut akan memilih “pelaburan selama 10+ tahun,” sama ada syarikat syiling, token, atau syarikat blockchain.

Yang Baru di CoinCentral?

DJ 3LAU mengenai Menguruskan Festival Muzik Bertenaga Blockchain: Pesta muzik di blockchain? Daftar kami.

Ulasan Pertukaran Cobinhood: Perdagangan Zero-Fee di Bursa Underdog: Namanya merujuk kepada pertukaran Robinhood yang lebih popular, ketahui lebih lanjut mengenai salah satu rahsia crypto yang paling baik.

Mengapa Penjejakan Aset Blockchain Tidak Hanya untuk Orang Kaya: Anda tidak perlu dimuat untuk memanfaatkan perkhidmatan blockchain.

Penyimpanan Data Blockchain Tidak Lama Lagi Menjadi Standard Baru: Blockchain menawarkan kami kaedah penyimpanan alternatif untuk bersaing dengan model peralihan dan awan.

Ketua Pegawai Eksekutif Codex Mark Lurie Bercakap dengan Ethereal dan Masa Depan Seni Blockchain: Mark Lurie mempunyai resume yang mengagumkan: Harvard alum, pengasas Lofty, dan sekarang, CEO Codex Protocol.

Meletakkan EOS dalam Percubaan | Analisis ICO Terbesar Cryptocurrency: Dalam artikel yang dipaparkan ini, kami meletakkan EOS, sebuah rangkaian yang menjadi sasaran kontroversi baru-baru ini, untuk diuji untuk melihat apakah kritikan itu patut dibimbangkan.

Bitcoin Tidak Dinamakan, dan Itu Baik: Tidak, ia tidak dikenali, dan ya, tidak ada yang salah dengan itu.

Blockchain dalam Rangkaian Bekalan | Bagaimana Satu Rantai Membantu Yang Lain: Ketahui lebih lanjut mengenai salah satu kes penggunaan blockchain yang paling berpotensi mengganggu.

Aplikasi Tentera Blockchain – Teknologi Masa Depan Angkatan Bersenjata: Di mana blockchain dan tentera bertemu? Kami akan menunjukkan kepada anda.

Digital Mint: Cara Membuat Syiling dan Token Anda Sendiri: Membuat cryptocurrency anda sendiri semudah atau sukar seperti yang anda mahukan.

Inovasi dalam Teknologi Aeroangkasa Blockchain Siap Dilancarkan: Masa depan sekarang, kawan-kawan.

Cara Beli Cobinhood (COB) | Panduan Langkah demi Langkah: Ringkasan ringkas mengenai cara mendapatkan COB.

Jaringan Bounties ConsenSys Simona Pop Membangun Dunia di Bounties: Dengarkan apa yang dinyatakan oleh pemimpin industri ini mengenai nilai topi putih dan hadiah.

5 Cara Teratas Blockchain Akan Mengganggu Industri Pelancongan: Penjejakan bagasi, ID digital, mata setia, dan banyak lagi.

Blockchain dalam Kerajaan: Menjadikan Operasi Lebih Efisien: Adakah blockchain akan mengalirkan paya? Tidak, tetapi memang ada tempatnya dalam meningkatkan birokrasi.

5 Kunci yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Membangun Portfolio Cryptocurrency Anda: Pastikan perkara ini disemak sebelum anda mula melabur.

Apa itu Aeon (AEON)? | Panduan Permulaan: Aeon adalah duit syiling privasi ringan yang mudah alih dan mudah alih. Sama seperti cara Litecoin sebagai makanan tambahan yang lebih ringan untuk Bitcoin, anda boleh melihat Aeon sebagai adik lelaki Monero.

Tumpukan Imogen Mycelia di Langit Biru, Angkasawan dan Persimpangan Muzik Dan Blockchain: Imogen Heap dalam misi untuk mencipta perubahan di dunia. Bermula dengan dunia muzik, sekurang-kurangnya.

6 Penyitaan Crypto Teratas Sepanjang Masa: Hai Ross Ulbricht, Imma membiarkan anda menyelesaikan tetapi …

Apa itu Ravencoin (RVN)? | Panduan Permulaan: Ravencoin adalah blockchain yang khusus dikhaskan untuk penciptaan dan pemindahan aset peer-to-peer. Sama seperti Monero yang hanya memfokuskan diri pada privasi, Ravencoin mengkhusus dalam pemindahan aset – tidak lebih, tidak kurang.

ChainXChange untuk Mengubah Mandalay Bay menjadi Ekspo Blockchain Global: ChainXChange mengumumkan pameran blockchain global tiga hari di Mandalay Bay Convention Center yang ikonik di Las Vegas pada 13 hingga 15 Ogos 2018.

Pengasas Bersama ShapeShift Jon pada Peraturan, Lubang Arnab, dan Masa Depan Cryptocurrency: Lihat apa yang dikatakan Jon mengenai peraturan pemerintah dan lintasan industri.

Matahari di Blockchain: Kisah Cinta: Bayangkan masa depan di mana tenaga suria adalah aset yang boleh dipindah milik dan diberi token. Sekiranya kedengarannya gila, tidak; hanya beberapa inovasi dari realiti.

7 Kesalahan Bitcoin Terbesar Sepanjang Masa: Ini akan membuat anda merasa lebih baik apabila anda kehilangan beberapa satoshi dengan kunci awam yang salah.

Berita Cryptocurrency Dari Seluruh Dunia

Binance Akan Melancarkan Perdagangan Fiat Di Uganda, Ketua Pegawai Eksekutif mendedahkan: Dalam temu bual dengan Cointelegraph, Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao (CZ) menunjukkan bahawa pertukaran akan melancarkan operasi perdagangan crypto-ke-fiat seminalinya di Uganda. Binance Uganda akan membolehkan penggunanya memperdagangkan Shilling Uganda untuk cryptocurrency utama. Platform ini siap untuk dilancarkan segera, CZ menyatakan, dan dia percaya ia “menunjukkan Binance tidak hanya mengejar pasar yang paling maju.” Sedikit percubaan, pertukaran ini juga merupakan ujian litmus untuk melihat apakah pasaran yang kurang maju cenderung menggunakan sistem ekonomi cryptocurrency: “Uganda adalah situasi yang sangat menarik, hanya 11 peratus penduduk yang mempunyai akaun bank. Ini adalah satu cabaran dan peluang. Oleh itu, lebih mudah untuk menggunakan cryptocurrency sebagai bentuk mata wang daripada berusaha mendorong penggunaan bank. Ini adalah percubaan yang menarik – Afrika adalah pasaran yang besar, itulah sebabnya kami berada di sana, “kata CZ dalam wawancara.

86% Eksekutif Cryptocurrency Mahukan Peraturan Sendiri Formal untuk Industri: Hasil penyelidikan yang dikeluarkan minggu ini menunjukkan bahawa hampir 9 dari 10 eksekutif dan pengurus pelaburan di firma cryptocurrency mahukan piawaian peraturan diri yang “formal”. Dilakukan oleh Foley & Lardner LLP, sebuah firma undang-undang antarabangsa, pada musim bunga tahun ini, kajian itu berunding dengan 62 individu. Sebanyak kurang daripada 86% responden percaya bahawa pihak berkuasa kerajaan harus menjaga peraturan ini.

CTO Enjin Membuat Standard Token Ethereum Baru untuk Aset Fungible dan Non-Fungible: CTO Enjin, Witek Radomski, telah mencipta standard token baru untuk Ethereum. Diumumkan minggu ini dan dikenali sebagai ERC-1155, standard token membolehkan pemaju menggunakan aset mudah alih dan tidak mudah alih melalui kontrak pintar yang sama, sesuatu yang tidak dibenarkan oleh standard semasa. Ditulis dengan mempertimbangkan industri permainan, standard akan memudahkan para pemaju dan pemain untuk menguruskan koleksi dan aset dalam permainan untuk permainan berasaskan blockchain. Meskipun dibangun untuk menyelesaikan batasan untuk tokenisasi aset yang berkaitan dengan permainan, Radomski percaya bahwa “penerapan standard ini tidak terbatas pada pasar permainan,” dan “dapat digunakan untuk mengesahkan semua bentuk kepemilikan, nyata atau digital. “

“Setelah [standard item crypto ERC-1155] digunakan, berjuta-juta item kreatif akan dibentuk, tidak hanya untuk permainan, tetapi juga di berbagai industri lain. ERC-1155 dapat digunakan untuk menjamin pemilikan sebenar untuk semua item, baik digital maupun bukan digital. “https://t.co/1IShhutltM#MENGGUNA PAKAI pic.twitter.com/JOQK6bf5ek

– Enjin (@enjin) 27 Jun 2018

Huobi Membuka Kedai di London, Mengumumkan Perdagangan OTC: Salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di industri ini, Huobi, sedang membuka pejabat di London. Pertukaran itu memandang England sebagai “pintu masuk” ke pasaran Eropah, dan ia merancang untuk melakukan percubaan di kaunter perdagangan (OTC) dengan operasi yang berpusat di London pada Q3 tahun ini. “London dipilih sebagai pejabat pertama di Eropah, kerana keunggulannya sebagai pusat kewangan global dan pusat perdagangan cryptocurrency terbesar di rantau ini dengan komuniti blockchain yang aktif dan pasaran yang berkembang pesat,” kata pasukan Huobi, menjelaskan keputusannya.

Pengasas EOS Ingin Membuang Perlembagaan Platform dan Menulis yang Baru: Pengasas EOS dan usahawan kripto bersiri Dan Larmier mahukan usaha semula. Dia meminta penyusunan semula perlembagaan EOS, seruan untuk mengubah dokumen yang telah mengundang tinjauan negatif masyarakat setelah pengeluar blok EOS terus membekukan kunci awam di rangkaian tanpa alasan. Inisiatif Larimer memerlukan undian 15% dari pemegang token EOS untuk lulus, dan undian afirmatif mesti mencapai ambang ini selama 30 hari berturut-turut dalam jangka masa 120 hari untuk dilalui dengan sebarang perubahan.

China Mengemas kini Penarafan Crypto, Menunjukkan Bias yang Jelas untuk Projek Cina: Dalam ansuran terbaru Indeks Teknologi Rantai Awam Global, Pusat Pembangunan Industri Maklumat China (CCID) menunjukkan minat terhadap projek China – tetapi tidak begitu banyak untuk Bitcoin. Gred baru meletakkan EOS, sebuah projek yang mendapat sokongan besar-besaran dari pelabur China dan pengeluar blok, sebagai aset nombor satu, melebihi Ethereum kelas atas yang diperoleh dalam laporan asal sebanyak 30 mata. Di belakangnya, terdapat Ethereum, NEO, Stellar, Lisk, dan Nebulas, sementara Bitcoin jatuh dari 15 teratas dari 13 hingga 17.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map