Bitcoin kopen met een prepaidkaart? Nou, lees verder. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke manier is om uw favoriete crypto te bemachtigen, accepteren veel plaatsen die Visa en Mastercard accepteren deze optie ook. Prepaidkaarten zijn enigszins anders dan normale betaalpassen, omdat ze doorgaans niet aan bankrekeningen zijn gekoppeld. Veel banken bieden rekening-courantkredieten voor traditionele betaalpassen, wat betekent dat u ze in feite als creditcards kunt gebruiken.
Met prepaidkaarten kunt u daarentegen alleen goederen of diensten kopen met geld dat u daadwerkelijk heeft. Je vraagt je misschien af waarom mensen ze überhaupt gebruiken, maar denk er eens over na deze man die vorig jaar besloot om een aandelenlening op zijn huis af te sluiten om ongeveer 191 Bitcoin te kopen. Als het voorheen niet duidelijk was, zou het nu moeten zijn – het kopen van cryptocurrency op krediet is een risicovolle onderneming!
In het begin was het wat lastiger om wat Bitcoin te bemachtigen. Er waren maar een paar uitwisselingen die het aanboden, of je zou er een paar kunnen pakken als je de technische karbonades had om het zelf te ontginnen. Gelukkig is het een zeer gewild product geworden en is het tegenwoordig overal verkrijgbaar. We linken naar enkele gedetailleerde artikelen hieronder als u op zoek bent naar de stappen voor het kopen van bitcoin met een prepaidkaart bij een specifieke beurs. Het proces is min of meer hetzelfde als bij elke bankpas of creditcard. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van bitcoin met koude, harde contanten, ga dan naar dat artikel voor wat inzichten. Laten we er anders aan beginnen.
Uitwisselingen die prepaidkaarten ondersteunen
CoinMama
CoinMama werd in 2013 opgericht in Israël en opereert nu vanuit Slowakije in de EU. Het was een van de eerste beurzen die cryptocurrency-aankopen aanbood via debet- en creditcards. Prepaid-kaarten werken ook met de service, zolang ze door Visa / Mastercard worden ondersteund. Alle belangrijke munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple worden ondersteund, inclusief enkele alternatieven zoals Cardano, Qtum en Ethereum classic. Bekijk onze CoinMama-recensie voor een diepere blik op het platform.
Voordelen:
- Gebruiksvriendelijk voor beginners
- Uitstekende klantenondersteuning
- Ondersteuning in meerdere talen
- Betalingsmogelijkheden
- Verkrijgbaar in meer dan 220 landen
Nadelen:
- Geen verkoopopties voor cryptocurrency beschikbaar, alleen aankopen
- Dure handel (5,9%) en kaartkosten (5%
- Bankoverschrijvingen zijn beperkt tot landen in de eurozone
Coinbase
Coinbase is een gevestigde naam in de crypto-ruimte en is sinds 2012 actief vanuit de VS. Het bedrijf is sterk gereguleerd, wat sommige gebruikers betreft die hun privacy waarderen. Ze bieden echter goede opties als het gaat om betaalkaarten.
De kosten zijn hier ook merkbaar lager dan bij CoinMama, wat een duidelijk voordeel is als u van plan bent om regelmatig te kopen. Coinbase is bezig met het toevoegen aan hun lijst met cryptocurrencies, wat ook een goed teken is. Ondersteuning voor minder bekende opties zoals ZeroX en Basic Attention Token is onlangs toegevoegd. Vind meer in onze Coinbase-recensie.
Voordelen:
- Gebruiksvriendelijk voor beginners
- Directe koopfunctie
- Redelijke handel (± 1%) en kaartkosten (3,99%
- FDIC verzekerd
Nadelen:
- Landelijke ondersteuning
- Klantenservice
- Accountcensuur
CEX
CEX is een Europese beurs die opereert vanuit de financiële hoofdstad Londen. Ze bestaan al sinds 2013 en staan bekend als een van de goedkoopste plaatsen om crypto te kopen bij betaling met een kaart. Beschikbare valuta’s zijn onder meer Bitcoin, Dash, Ethereum, Ripple, ZCash en Stellar.
Veel enthousiastelingen voelen zich aangetrokken tot de lagere kaartvergoedingen op CEX. Helaas leveren ze momenteel alleen dollars, ponden, euro’s en roebels, wat betekent dat u extra conversiekosten moet betalen als u overschrijft met een andere fiatvaluta. Volg voor meer informatie onze CEX-recensie.
Voordelen:
- Gebruiksvriendelijk voor beginners
- Lage handel (± 0,25%) en kaartkosten ( 3,5%
- Goede wisselkoersen
- Klantenservice is responsief
Nadelen:
- Helpcentrum kan verwarrend zijn
- Hoge kosten voor direct kopen / verkopen (± 7%
- Amerikaanse klanten worden niet geaccepteerd
LocalBitcoins
LocalBitcoins verschilt van de hierboven genoemde uitwisselingen omdat het meer een peer-to-peer-service is. Het bedrijf is in 2012 opgericht in Finland. Er zijn een hele reeks alternatieve betalingsopties, waaronder zaken als iDEAL, PayPal, Western Union en Amazon-cadeaubonnen om er maar een paar te noemen..
U moet rekening houden met de veiligheid bij elke fysieke betaalmethode, dus u kunt het beste vasthouden aan prepaidkaarten waarop serienummers elektronisch kunnen worden overgedragen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om met kleinere overschrijvingen te beginnen, zodat u aan het proces wennen voordat u groot wordt. Er is ook een escrow-service om te bemiddelen tussen kopers en verkopers in geval van een geschil. Volg samen met onze recensie hier.
Voordelen:
- Geen limieten op transfers
- Beschikbaar in veel landen met ondersteuning in lokale valuta
- Veel betalingsmogelijkheden
- Escrow-service
- Vaste vergoeding van 1% voor aan- en verkopen
Nadelen:
- Hoge spreads – kopers en verkopers bepalen de tarieven en zijn vaak niet in overeenstemming met de tarieven op gecentraliseerde beurzen
- Gemelde gevallen van fraude
- Lage liquiditeit – er zijn misschien niet zoveel kopers / verkopers in uw regio
- Veiligheid moet in overweging worden genomen bij het persoonlijk handelen
Paxful
Paxful is een andere peer-to-peer-marktplaats die kopers en verkopers in contact brengt. De aantal betalingsmogelijkheden is vrij opmerkelijk, zelfs met prepaidkaarten als de Google Play-cadeaubon, eBay-cadeaubon of een PlayStation Network-cadeaubon.
Net als LocalBitcoins is Paxful overal verkrijgbaar en maakt het wisselen in uw lokale valuta mogelijk om de handel te vereenvoudigen. Op dit moment ondersteunen ze alleen Bitcoin. Bekijk voor meer informatie onze stapsgewijze handleiding en recensie van de Paxful-uitwisseling.
Voordelen:
- Alleen verkopers betalen transactiekosten (1%
- Een zeer grote verscheidenheid aan betalingsmogelijkheden
- Goede reputatie en klantenondersteuning
- Escrow- en moderatieservice
Nadelen:
- Slechte wisselkoersen – prijzen bepaald door kopers en verkopers
- Lage liquiditeit op sommige kaarten – het kan even duren voordat u een koper / verkoper vindt
- Groter potentieel voor oplichters
Laatste gedachten
Nou, dat is onze samenvatting. Naast prepaid-betaalpassen blijkt dat er eigenlijk nogal wat andere kaartopties zijn waarmee u uw favoriete cryptocurrencies kunt bemachtigen. Het kopen van bitcoin met een prepaidkaart is niet de goedkoopste optie die er is en zelfs de goedkoopste uitwisseling kan u kosten van ten minste 3,5 procent in rekening brengen.
Voor klanten in sommige landen is betalen met een kaart waarschijnlijk de gemakkelijkste en handigste optie. In de meeste gevallen kunt u echter behoorlijk wat geld besparen door u te registreren bij een lokale beurs en uw account te financieren via bankoverschrijvingen. Maar het is in ieder geval leuk om de optie te hebben!