GDAX i Poloniex su vodeće burze. GDAX se obično preporučuje za nove korisnike, dok se Poloniex preporučuje za napredne korisnike. Ali zašto?

U ovoj usporedbi GDAX-a i Poloniexa, pokazat ćemo vam ključne razlike između obje razmjene kako biste mogli odabrati koja je prava za vas.

Bilješka: U posljednje vrijeme korisnici Poloniexa žale se na ulaznice za korisničku podršku kojima treba nekoliko tjedana ili čak mjeseci da bi se njima pristupilo. Budite oprezni s Poloniexom.

GDAX vs Poloniex: Ključne informacije

Kao što ste mogli primijetiti u gornjoj tablici, jedna od glavnih razlika između ovih razmjena su njihovi načini polaganja i isplate. Iako GDAX omogućuje korisnicima polaganje fiat valuta (USD, EUR) putem bankovnih transfera, Poloniex u cijelosti trguje kriptovalutom. To znači da ćete, ako već ne posjedujete kriptovalute, morati prvo upotrijebiti GDAX ili drugu burzu da biste kupili kriptovalutu, a zatim je deponirali za upotrebu na Poloniexu.

Poloniex, Mogućnost zamjenskog novca

Alt-coins, izraz koji se koristi za opis bilo kog novca osim Bitcoina, pronalaze svoj dom na Poloniexu. Iako Poloniex ima lošu reputaciju što se tiče korisničke podrške, oni ne nedostaju kada je u pitanju ponuda kovanica. S više od 90 različitih kovanica dostupnih za trgovinu, lako je shvatiti zašto toliko dnevnih trgovaca privlači Poloniex.

Suprotno tome, GDAX nudi samo Bitcoin, Ethereum i Litecoin. Iako je to izvrsno za nekoga tko želi tu i tamo kupiti nekoliko glavnih novčića, nije idealno ako želite staviti nekoliko altcoina u svoj portfelj.

Poloniex View

Korištenje Poloniexa zahtijeva neke navike. S desne strane vidjet ćete popis svih dostupnih burzi kriptovaluta. Vidite li one kartice na vrhu? To ukazuje na glavnu valutu za trgovanje.

Na gornjoj snimci zaslona sve se trguje u BTC-u. Dakle, kada se kaže STR, to stvarno znači STR / BTC. Kupit ćete STR s Bitcoinom, a STR za Bitcoin.

Ako kliknemo na karticu ETH, vidjet ćete:

Poloniex ETH

Sada je svaki valutni par za Ethereum. Dakle, tamo gdje piše OMG, zapravo se kaže OMG / ETH.

Poloniex Kupi Prodaj

Odmah ispod grafikona imat ćete mogućnosti kupnje ili prodaje u odabranom valutnom paru. Prilično je intuitivno: unesete koliko želite kupiti i pritisnete “Kupi” ili koliko želite prodati i pritisnite “Prodaja”.

GDAX je malo jednostavniji za upotrebu. Evo kako platforma izgleda nakon što postavite račun:

GDAX korisničko sučelje

U gornjem lijevom kutu odaberite svoj trgovinski par. Neposredno ispod toga moći ćete uplatiti sredstva za svoj račun ili podići novac za isplatu. Ako želite kupiti ili prodati, odaberite odgovarajuću opciju i unesite iznos USD koji želite potrošiti ili iznos BTC-a koji želite prodati. Navedite cijenu i kada se narudžba podudara s tom cijenom, automatski će se prodati (ili kupiti).

Sve u svemu, GDAX je lakši za upotrebu i ima ugodnije sučelje. Također je u vlasništvu i integriran je s Coinbaseom. Postojeći korisnici Coinbase imaju jednostavnu provjeru i već imaju ugrađenu 2FA.

U međuvremenu, Poloniex ima sučelje koje izgleda kao da je izravno iz ranih 2000-ih. Nije moderniziran, iako je definitivno uporabljiv. Poloniex, međutim, ima prednost u odnosu na novčiće. Jedna su od vodećih burzi za kupnju i prodaju alt-coin-a.

Dakle, morate se zapitati kada odlučujete koju ćete razmjenu koristiti, da li vam je stalo do alt-coins? Ako vam je stalo samo do kupnje Bitcoina, idite na GDAX. Ako želite kupiti STR, 0X ili Dogecoin, krenite prema Poloniexu.

Korisnička podrška

Korisnička podrška od najveće je važnosti u svijetu kriptovaluta. Nažalost, Poloniex ima reputaciju besramne korisničke podrške. Reddit ima popis postova za pranje rublja koji pokazuju ljude koji imaju loša iskustva ili nemaju iskustva s korisničkom podrškom.

Poloniex ima dugačak put s njihovom korisničkom podrškom prije nego što im možemo dati čvrstu preporuku. Čak i kao lideri u svijetu alt-coin-a, jednostavno im je potrebno nekoliko novoosposobljenih agenata ili čak mogu otvoriti cjeloviti call centar.

Suprotno tome, GDAX ima čvrst FAQ, popraćen obrascem za jednostavnu upotrebu za kontaktiranje korisničke podrške. Da napravimo korak dalje, GDAX iznenađujuće nudi telefonsku podršku. Podršku za kupce GDAX-a možete dobiti na 1-888-908-7930. Možete ih dobiti i na Twitteru @GDAX_Support.

Iako je korisnička podrška GDAX-a u prošlosti naišla na neke kritike zbog toga što nije nudila telefonsku podršku, očito su otišli i dalje kako bi riješili ovaj problem.

Oprostite, Poloniex, ali ovaj krug ide GDAX-u.

Zajednica vjeruje objema tvrtkama

Iako Poloniex ima lošu reputaciju korisničke podrške, i GDAX i Poloniex pouzdane su opcije u zajednici kriptovaluta.

GDAX je započeo kao razmjena pod nazivom Coinbase Exchange 2015. U svibnju 2016. preimenovali su se u naziv GDAX zajedno s ponudom Ethereuma. Coinbase i GDAX rade pod BitLicenseom iz New York State Departmenta za financijske usluge, što omogućava tvrtki da djeluje u New Yorku. Sredstva do 250.000 USD osigurana su od FDIC-a.

Povijest Poloniexa manje je jasna. Znamo da su lansirani 2014. godine i da imaju sjedište u Sjedinjenim Državama. Osim toga, Poloniex ne čini puno podataka o sebi javno dostupnima.

Sigurno i osigurano

Obje razmjene obećavaju da će vaša sredstva biti sigurna. Jesu li bili uspješni u ovom pothvatu?

Poloniex je bio hakiran u 2014. zbog hakera koji je otkrio exploit u njihovom softveru. Izvješteno je da je izgubljeno 12,3 posto ukupnog Bitcoina. Softver je popravljen i pružen je odgovor koji je zajednica ocijenila zadovoljavajućim. Od tada nije bilo većih hakovanja.

S druge strane, GDAX je doživio samo bljesak kraha uzrokovan višemilijunskim nalogom za prodaju. Ova narudžba prodaje uzrokovala je pad cijena Ethereuma s više od 300 na manje od 1 USD. Srećom, GDAX je stvar riješio graciozno i ​​ispravio stvari koristeći se vlastitim sredstvima. Ne nužno hack, ali vrijedan spomena.

Sredstva pohranjena u GDAX-u osigurana su od FDIC-a, do 250.000 USD. Poloniex ne nudi istu zaštitu.

Tvrdi Poloniex da je većina sredstava pohranjena u hladnjači zatvorenoj zrakom. Na mreži imaju samo dovoljno podataka da olakšaju trgovinu. GDAX također drži 98% sredstava izvan mreže u hladnjači.

Naknade

Poloniex također ima niske naknade, s naknade ispod ili ispod, 25%. Srećom, naknade za depozite ne postoje, ali postoje naknade za povlačenje sredstava. Te naknade naplaćuje sama kriptovaluta, a ne Poloniex.

GDAX ima izuzetno niske naknade, bez naknada za obrt proizvođača. Naknade za igrače započinju s .25%, s popustom na temelju količine koja smanjuje naknade na .1%. Baš kao i Poloniex, ne postoje naknade za polog i naknade za podizanje putem mreže.

Nedostatak naknada za proizvođače donosi pobjedu GDAX-u, iako se obje burze mogu ponositi nudeći niske naknade.

Dostupne kriptovalute

GDAX nudi samo Bitcoin, Ethereum i Litecoin (iste kriptovalute koje možete kupiti na Coinbaseu). GDAX će dodati ograničenu podršku za Bitcoin Cash u 2018. godini, ali nema riječi o tome hoće li u bliskoj budućnosti ponuditi neke druge nove kovanice.

Poloniex, s druge strane, nudi Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum Classic i oko 90 drugih kovanica. Čini se da se novi novčići dodaju tjedno, a nedavno su dodani i GAS i OMG.

Sama veličina ponuđenih kovanica ono je što ljude privlači u Poloniex. Mnogi ljudi, poput mene, spremni su previdjeti svoju lošu korisničku podršku u zamjenu za mogućnost kupovine kovanica koje drugdje nije lako pronaći.

GDAX vs Poloniex: Konačne misli

GDAX ima bolju korisničku podršku i superiornu reputaciju u odnosu na Poloniex. Poloniex, s druge strane, ima raznolik izbor alt-kovanica dostupnih za trgovinu. Međutim, postoje i druge alternative, poput Bittrexa, za one koji žele trgovati alt-coinima.

U konačnici, ako vas zanimaju samo Bitcoin, Litecoin i Ethereum, smatrajte GDAX svojim novim domom. Ako želite trgovati alt-kovanicama, razmislite o Poloniexu ili Bittrexu. Bittrex ima puno bolju reputaciju u zajednici kriptovaluta, a to je od vitalne važnosti.

Poloniex treba koristiti s upozorenjem da u slučaju problema nećete dobiti zadovoljavajuću pomoć korisničke podrške. Ako to možete podnijeti, krenite prema Poloniexu i otvorite račun. U suprotnom, pametno ćete se držati GDAX-a i Bittrexa.

Recenzije GDAX pregled Poloniex Review
Stranica Posjetite GDAX Posjetite Poloniex

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me