Het valt niet te ontkennen dat blockchain en cryptocurrencies in Canada in opkomst zijn, aangezien de industrie wereldwijd voet aan de grond krijgt. EEN recent bijgewerkte enquête uit 2017, uitgevoerd door de Bank of Canada, ontdekte het volgende:

  1. Cryptocurrency-bewustzijn onder Canadezen tussen 2016 en 2017 gestegen van 64% naar 85%.
  2. Het eigendom van Bitcoin onder Canadezen was gestegen van 2,9% in 2016 naar 5% in 2017.
  3. West Coast-provincie British Columbia was het meest op de hoogte van Bitcoin in zowel 2016 als 2017 en had ook de hoogste eigendomscijfers.

Bitcoin en cryptocurrencies in Canada groeien, maar er blijven veel vraagtekens in de ruimte. Vragen die ervoor kunnen zorgen dat meer mensen de stap tussen bewustwording en adoptie niet kunnen zetten.

Over het algemeen zijn er een paar belangrijke gebieden die wat verduidelijking behoeven voor Canadezen die Bitcoin willen kopen en gebruiken. Namelijk, zou zijn hoe u uw Canadese dollars kunt laten omzetten in Bitcoin en zich bij het feest kunt voegen. Maar wat als je al in de partij bent en al deel uitmaakt van de 5% Canadezen die Bitcoin bezitten? Hoeveel kan het de CRA schelen en wat zijn de belastbare gebeurtenissen met uw Bitcoin?

Waar Bitcoin en cryptocurrencies in Canada te kopen en verhandelen

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin is grotendeels vergelijkbaar van land tot land. Het grootste verschil zit hem in hoe u uw lokale fiat omzet in crypto. Voor ons Canadezen zijn er een paar eenvoudige manieren om uw dollars in te wisselen voor Bitcoin.

Coinbase biedt bijvoorbeeld een supergemakkelijke manier om Bitcoin te kopen, maar beperkt het aantal altcoins dat ze aanbieden. Dus als het uw bedoeling is om een ​​verscheidenheid aan crypto-activa te verhandelen, moet u op zoek zijn naar meer full-service uitwisselingen zoals de QuadrigaCX van Vancouver. In beide gevallen is het kopen van Bitcoin in Canada geen complexe operatie, en onthoud waar u in eerste instantie uw Bitcoin ook koopt, het kan snel en goedkoop tussen portemonnees worden verplaatst voor toekomstige handel of serieus werk..

Online kopen en verkopen

Coinsquare, QuadrigaCX en Kraken zijn een goed voorbeeld van online services die Canadese dollars rechtstreeks accepteren. Als u echter toegang heeft tot een creditcard, worden de opties behoorlijk uitgebreid.

Screencaps van de vriendelijke beurzen voor het verhandelen van uw cryptocurrencies in Canada

Zet uw Canadese dollars om op deze vriendelijke crypto-uitwisselingen

Coinsquare werd “Gemaakt voor Canada” in 2014 en heeft een aantal handelsparen om u op weg te helpen, waaronder Bitcoin, Ethereum en Doge. Coinsquare beweert trots nooit een munt te hebben verloren tijdens zijn werking en is onlangs uitgegroeid tot mijnbouw buiten Quebec.

QuadrigaCX is een door en door Canadese beurs met hoofdkantoor in Vancouver. De beurs heeft een aantal opties om uw Canadese dollar aan boord te krijgen en biedt handelsparen zoals CAD / BTC, CAD / LTC en CAD / ETH om er maar een paar te noemen.

Kraken Bitcoin Exchange opgericht in de vroege dagen van Bitcoin nadat Jesse Powell een enorme behoefte zag aan een veilige en betrouwbare uitwisseling die het vacuüm van de toen imploderende MtGox zou opvullen. Kraken levert al een aantal jaren diensten aan Canadezen en heeft een aantal CAD-handelsparen.

Offline kopen en verkopen

Naast het online kopen van Bitcoin, kunt u ervoor kiezen om een ​​van de vele Crypto-geldautomaten te gebruiken die overal in Canada verspreid zijn. Op het moment van schrijven waren er in totaal 634 geldautomaten in heel Canada, met de hoogste concentraties in Vancouver (80), Montreal (89) en Toronto (205).

Kaartweergave van geldautomaten voor het kopen van cryptocurrencies in Canada

Koop uw Bitcoin en Cryptocurrencies in Canada offline bij crypto-geldautomaten

Gebruik een Bitcoin ATM-kaart om de dichtstbijzijnde opties te vinden, waarbij u in gedachten moet houden dat de kosten voor geldautomaten vaak hoger zijn dan die van een beurs en dat u uw eigen Bitcoin-portemonnee nodig heeft om ze te ontvangen. Naast het kopen van uw crypto via een gespecialiseerde geldautomaat, kunt u ervoor kiezen om uw Bitcoin persoonlijk te krijgen en een service te gebruiken zoals LocalBitcoins.

Belasting betalen in Canada bij het gebruik van uw crypto

Belastingen – een onderwerp dat wij Canadezen maar al te goed kennen – maar hoe zit het met het belasten van deze nieuwe digitale activa. Hoeveel moet u betalen en wanneer? Gelukkig zijn de belastingregels met betrekking tot cryptocurrencies in Canada momenteel relatief eenvoudig voor zowel het gebruik als de opslag van uw digitale activa zoals Bitcoin..

Belastingen bij het uitgeven van uw cryptocurrencies in Canada

Tot nu toe is de Canada Revenue Agency heeft geschetst dat het gebruik van cryptocurrencies om goederen en diensten te kopen en verkopen onder dezelfde regels valt als die voor een standaard ruiltransactie. Dit betekent dat de relatieve marktwaarde van het goed of de dienst die met uw Bitcoin wordt gekocht, door de verkoper in Canadese dollars moet worden aangegeven. Als u bijvoorbeeld een fles ahornsiroop koopt met Bitcoin, dan moet de marktprijs van die gouden nectar worden geregistreerd in het inkomen van de verkoper voor het belastingseizoen in Canadese dollars..

Belastingen voor de handelaren en speculanten van cryptocurrencies in Canada

In de meest eenvoudige vorm wordt het verhandelen van crypto naar fiat als meerwaarden of verliezen beschouwd. Dit betekent dat als u een zak Bitcoins zou hebben gekocht voor een investering van $ 15.000 CAD en ze vervolgens alle 4 maanden later voor $ 23.000 CAD zou hebben verkocht, u uw meerwaarde van $ 8.000 CAD aangeeft..

Dit wordt duidelijk snel gecompliceerd, omdat acties zoals cross chain-transacties mogelijk zijn. Dus het beste advies totdat er meer specifieke belastingregels tot stand komen, is om een ​​professional te raadplegen als u te maken heeft met meer dan alleen fiat-to-cryptotransacties.

Mijnbouw Crypto in het Great White North

Onlangs is het minen van cryptocurrency in Canada in een stroomversnelling geraakt, grotendeels als gevolg van de lucratieve energieprijzen in Quebec. Er zijn echter aanwijzingen dat deze mogelijkheid wellicht kleiner wordt. Quebec is begonnen met het doorvoeren van prijsverhogingen en beperkingen om de energievoorziening te vertragen.

Al met al heeft mijnbouw voor crypto in Canada enkele lucratieve voordelen.

  1. Niet de hoogste, niet de laagste energieprijzen ter wereld. Canadese prijzen variëren van ongeveer $ 0,07 CAD tot wel $ 0,15 en $ 0,16 CAD, afhankelijk van de provincie. De laagste prijzen zijn te vinden in Quebec en Manitoba.
  2. De regering hier is vrij stabiel, en beweegt zich meestal niet te snel.
  3. Het wordt koud en blijft koud. De mijnbouw wordt warm met al die computers die weg suizen. Door meer van de omgevingstemperaturen te gebruiken om dingen af ​​te koelen, worden de energiekosten verlaagd.

De tl / dr voor Crypto in Canada

Ten eerste heeft Canada een aantal gerenommeerde services die kunnen worden gebruikt om uw Canadese dollars om te zetten naar Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ten tweede is het kopen van dingen met uw crypto beschouwd als een ruilhandel en als zodanig belast. Het rechtstreeks kopen en verkopen van cryptovaluta wordt gezien als meerwaarden en moet dienovereenkomstig worden aangegeven. Ten slotte heeft mijnbouwcrypto in Canada een goede toekomst, maar de concurrentie zal in de nabije toekomst toenemen naarmate de regelgeving inhalen.

*** Je zou moeten weten! Ik ben geen accountant of fiscalist. Het bovenstaande is gebaseerd op onderzoek en hoe ik persoonlijk, als Canadees, navigeer door het kopen, verhandelen en verkopen van cryptocurrencies in True North.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me