Što je mreža zahtjeva?

Request Network (skraćeni zahtjev) decentraliziran je na osnovi Ethereuma platni sustav u kojem svatko može zatražiti uplatu i primiti novac na siguran način. Uklanja potrebu za pouzdanim trećim stranama za pružanjem jeftinijeg i sigurnijeg rješenja za plaćanje koje radi sa svim globalnim valutama.

Zahtjev se također integrira sa zakonodavstvom širom svijeta kako bi i dalje bio usklađen sa trgovinskim zakonima svake zemlje. Idući dalje od samo plaćanja, mreža zahtjeva zahtijeva nepromjenjivost blockchaina kako bi proizvela precizne usluge revizije i računovodstva.

Ukratko, Request Network se pokušava nadmetati s PayPalom kao brojem jedan, globalnim sustavom plaćanja. Ali, puno je više od toga. Zahtjev želi biti uključen u sve vrste plaćanja (fakture, IoT, B2B, vlada itd.) Tijekom životnog ciklusa plaćanja – sve od početnog zahtjeva do računovodstva nakon toga.

U ovom vodiču za mrežnu potražnju razgovarat ćemo o:

Kako funkcionira mreža zahtjeva?

Plaćanja

Postupak traženja i primanja uplate (zahtjev za fakturu) relativno je jednostavan:

  1. Bob emitira račun Alice putem blockchaina.
  2. Alice otkrije zahtjev i plati ga jednim klikom.
  3. Bob dobiva svoj novac.

jednostavno plaćanje zahtjeva

Primjer jednostavnog zahtjeva za plaćanje

Ovo je jednostavan primjer peer-to-peer plaćanja, ali se može dodatno proširiti. Zahtjevi za plaćanje mogu se koristiti i za internetske kupnje, poslovne fakture i eventualno IoT plaćanja između strojeva.

Request Network nudi neke značajne prednosti u odnosu na trenutne sustave. Jer isplate jesu generirani potisak (umjesto povlačenja), nema potrebe za dijeljenjem podataka o bankovnom računu. Također je važno, upotreba blockchain tehnologije znači da nisu potrebni treći procesori koji uvelike smanjuju transakcijske troškove.

Revizija & Transparentnost

Osim plaćanja, Request Network se također bavi revizija i transparentnost proračuna. Tvrtke imaju mogućnost praćenja računa za reviziju plaćanja, kao i evidentiranje transakcija u računovodstvene svrhe.

Vlade, neprofitne organizacije i druge organizacije također mogu koristiti Zahtjev kako bi unijele transparentnost u svoj proračun i rashode.

REQ token

REQ je ERC20 token koje trošite da biste koristili mrežu zahtjeva. Možda ćete morati platiti dodatne REQ naknade prilikom izrade naprednijih računa. Tim je izvorno izjavio u svom bijeli papir da bi naknade ostale između 0,05% i 0,5% a smanjivati ​​se kako sustav raste. Međutim, s v2 izdanjem, ova se struktura naknada mijenja. Jednom objavljen, Zahtjev v2 naplaćivat će naknade na temelju veličine podataka svakog zahtjeva, a ne samog iznosa. Naknada započinje s 0,10 USD do 10 kB podataka, a zatim se povećava 0,03 USD sa svakih dodatnih 10 kB. Tim će u budućnosti možda prilagoditi ove naknade.

Dio REQ naknada je spaljena po tečaju koji je određen trenutnom ponudom i tečajem s ostalim valutama na platformi.

Iako još nije potvrđena, mreža zahtjeva može koristiti algoritam konsenzusa Proof-of-Stake. To bi značilo da ćete kao vlasnik REQ-a dobiti dividendu za držanje tokena. Razvojni tim otvoren je za ovaj mehanizam i najvjerojatnije će ga primijeniti ako odaberu Ethereumovu plazmu kao mrežno rješenje za skaliranje.

Ostale svrhe REQ tokena uključuju djelovanje kao posrednik za razmjenu valuta i oblikovanje upravljanja u glasanju u zajednici.

Zatražite mrežni ekosustav

Request Network je izgrađen kao sloj na vrhu mreže Ethereum. Kako bi udovoljio fleksibilnosti potrebnoj za različite slučajeve uporabe, tim koristi troslojnu arhitekturu za platformu:

  1. Jezgroviti sloj
  2. Sloj proširenja
  3. Sloj aplikacija

zatražiti mrežni ekosustav

Zatražite troslojnu arhitekturu mreže

Jezgroviti sloj

Jezgra je temelj mreže zahtjeva i odvija se na bloku Ethereum. Zbog toga može automatski otkriti račune temeljene na ERC20. I druge vrste računa mogu se automatski otkriti, ali im je potreban Oracle.

Ovaj sloj upravlja najosnovnijim vrstama plaćanja. Uključuje pametne ugovore za jednostavne račune i zapise kada su završeni.

Sloj proširenja

Sloj Extensions donosi porez, escrow, predujmove i druge naprednije uvjete plaćanja. Oni se dodaju kao proširenja na standardne račune.

Neki primjeri proširenja uključuju:

  • Davanje 1% svih uplata određenoj dobrotvornoj organizaciji
  • Netradicionalna plaćanja stanarine (npr. Tjedno umjesto mjesečno)
  • Dnevne isplate plaća umjesto uobičajenih dvotjednih plaća

Produljenja uklanjaju potrebu za jednokratnim plaćanjem i donose više likvidnosti na vaš bankovni račun. Mreža zahtjeva također osigurava plaćanje odgovarajućih poreza čak i kada se koristi netradicionalni postupak.

Uz tim za zahtjev, vanjski programeri mogu graditi na sloju Proširenja. Svako proširenje košta naknadu REQ tokena u kojem će dio biti spaljen, a ostatak dat razvojnom programeru proširenja.

Sloj aplikacija

Sloj aplikacija se nalazi izvan blockchaina. Aplikacije treće strane mogu se uključiti u ovaj sloj radi interakcije s računima ili pregledavanja bilo kojih povezanih podataka. Ovaj sloj također uključuje sustav reputacije za ublažavanje phishing napada i pristajanje onih koji ne plaćaju prihvaćene račune na vrijeme.

Tim Request Network posvetio je a Fond od 30 milijuna dolara potaknuti programere aplikacija da grade na mreži. Da biste iskoristili ovaj fond, morate se prijaviti s podacima o projektu i dobiti odobrenje od tima.

Zatraži mrežni tim & Napredak

Tim

Većina prethodno stvorenog vodstvenog tima Moneytis, globalna platforma za prijenos novca. Iako je Moneytis imao mjesečnu stopu rasta od 20%, tim je odlučio okrenuti se i stvoriti mrežu zahtjeva. U svom radu s Moneytisom otkrili su da su većina novčanih transfera fakture i htjeli su usmjeriti svoje poslovanje na probleme koji su s njima povezani.

Christopher Lassuyt i Etienne Tatur osnovali su zahtjev i vodili tim kao financijski direktor i glavni direktor. I Lassuyt i Tatur imaju veliko iskustvo na tim pozicijama držeći slične uloge u prethodnim tvrtkama u svojoj karijeri.

Tim je naizgled jedan od najtransparentnijih u industriji u pogledu razvojnih novosti. Objavljuju dvotjedna ažuriranja i ostaju aktivni na Redditu i drugim društvenim kanalima. Projekt je postigao kritičnu prekretnicu u ožujku 2018. godine službenim lansiranjem njihovog glavna mreža. Uz to, tim je objavio Javascript biblioteku za zainteresirane programere i proširio podršku za novčiće kako bi uključio Bitcoin i sve ERC20 tokene.

Sljedeći na putokaz projekta: dodatna valutna podrška, šifriranje podataka i održivost, nadzorna ploča za plaćanja i aplikacija za mnoštveno financiranje, između ostalog.

Zatražite sučelje mrežne aplikacije

Zatražite sučelje mrežne aplikacije

Partnerstva

Tim je ušao u Y Combinator, ekskluzivni akcelerator za pokretanje, kao Moneytis, ali i dalje dobiva mentorstvo i podršku programa. Y Combinator ima 1-2% prihvaćenosti, pa sudjelovanje u programu puno govori o vjerodostojnosti projekta i tima.

Zahtjev je također udružio Kyber Network kako bi pomogao u međudržavnim plaćanjima. Uz to, Quantstamp je revidirao pametne ugovore platforme i koristi iExec za smještaj usluga pametne revizije. Ipak, najzapaženije je partnerstvo projekta s računovodstvenom tvrtkom PwC France u pružanju blockchain rješenja za svoje poslovne klijente.

Zatražite mrežne partnere

Zatražite mrežne partnere

U jednom je trenutku tim za zahtjev izjavio da će surađivati ​​i s 0x, Aragonom i Civicom, no čini se da to više nije slučaj.

Natjecatelji

Budući da mreža zahtjeva zahtijeva čitav prostor za plaćanje, oni imaju poprilično konkurenata. Najsličniji blockchain konkurent je OmiseGo, iako tim za zahtjev ima izjavio da vjeruju da su dva proizvoda više komplementarna nego grabežljiva.

Iako se fakturi pristupa s drugačijom strategijom, Request može uzeti klijente iz tvrtke Populous, rješenja za financiranje računa. I, normalna funkcionalnost plaćanja može vidjeti konkurenciju popularnih kripto kartica kao što su TenX i Monaco.

Postoji nekoliko blockchain tvrtki koje ciljaju reviziju i računovodstvo, ali niti jedna ne obuhvaća cjelokupni sustav plaćanja kao što to zahtijeva.

Mreža zahtjeva također će se suočiti s konkurencijom behemota u tradicionalnim financijama, poput PayPal. Zahtjev ima za cilj ponuditi jeftinije, sigurnije i transparentnije rješenje koje će, nadamo se, biti dovoljno da se korisnici prebace.

Trgovanje

REQ je počeo trgovati u listopadu 2017. godine po cijeni od oko 0,05 USD ili 0,000009 BTC. Do prosinca 2017. cijena je ostala relativno ravna na toj razini. Zatim je kontinuirano rastao na 0,30 dolara (~ 0,0002 BTC) prije nego što je naglo porastao na kraju godine.

Cijena je dosegla najvišu razinu od ~ 1,15 američkih dolara (~ 0,0007 BTC) prije pada u siječnju, zajedno s ostatkom tržišta.

Čak je i na medvjeđem tržištu cijena REQ-a zabilježila odgovarajući porast u ožujku-travnju 2018. godine, podudarajući se s lansiranjem glavne mreže. Međutim, od tada je REQ polako padao na trenutnu cijenu od nešto manje od 0,05 USD (~ 0,000008 BTC). Po ovoj je cijeni već četiri mjeseca.

Razvojni tim dosljedno je postizao prekretnice na svom putu, pa bi možda bilo vrijedno obratiti pažnju na bilo kakve najave. Sad kad je proizvod dostupan, korisnici će biti glavni pokretač cijene. Pokretanje aplikacije za množično financiranje i drugih aplikacija trećih strana moglo bi donijeti usvajanje potrebno da bi se cijena vratila na stari sjaj.

Gdje kupiti REQ

Preporučena zamjena za kupnju REQ-a je Binance. Binance nudi REQ kao a trgovinski par s BTC-om i ETH-om. Ako to trenutno nije dio vašeg portfelja, možete pokupiti nešto za USD na platformi poput GDAX (sada Coinbase Pro).

Ako vas više zanimaju decentralizirane razmjene, REQ je dostupan na IDEX-u, iako je opseg trgovine relativno nizak.

CoinMarketCap pruža cjelovit popis razmjena koje nude REQ.

Gdje čuvati REQ

REQ je ERC20 token, tako da ga možete pohraniti u bilo koji novčanik s podrškom za ERC20. Najpopularnije mrežne opcije su MyEtherWallet ili MetaMask.

U idealnom slučaju, za pohranu većine svojih sredstava trebali biste koristiti hardverski novčanik poput Ledger Nano S. Ledger Nano S sadrži sve ERC20 tokene, uključujući REQ.

Zaključak

Request Network pokušava donijeti blockchain rješenja za svaki aspekt plaćanja. Zahtjev je više od samog proizvoda platforma na kojoj se programeri mogu nadovezati za stvaranje vlastitih aplikacija i usluga. Mapa puta je u najmanju ruku smjela, a momčadi će možda biti teško sve postići bez jednostavnog, pojedinačnog fokusa.

To je rečeno, tim ima dugogodišnje iskustvo s plaćanjima (unatoč tome što surađuju) i ima podršku vjerojatno najboljeg akceleratora na svijetu. Povrh toga, neprestano su postizali prekretnice u razvoju proizvoda koje su si postavili.

Ako Request Network može i dalje postizati razvojne prekretnice i stvoriti sjajnu platformu, oni će imati dobru priliku za detroniziranje trenutnih kraljeva platforma za plaćanje.

Napomena urednika: Ovaj je članak ažurirao Steven Buchko 11.06.2018., Kako bi odražavao nedavne promjene u projektu.

Dodatni zahtjev mrežnih resursa

Web stranica

Srednji

Reddit

Cvrkut

Telegram

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me