Wat is KIN Coin?

Het Canadese sociale mediabedrijf Kik maakte vorig jaar furore toen ze aankondigden dat ze niet nog een ronde durfkapitaal zouden nastreven. In plaats daarvan voerden ze een ICO uit die $ 98 miljoen opbracht en Kik op de kaart zette als een leidende stem in anonieme, gedecentraliseerde sociale media. Het resultaat van die ICO, Kin Coin, zag een enorme piek in de belangstelling in januari toen de markten hoog vlogen. Sindsdien is de waarde ervan afgevlakt, maar op een hoger niveau dan vóór de piek.

Het idee achter KIN is dat makers van inhoud en consumenten rechtstreeks transacties kunnen uitvoeren in plaats van te vertrouwen op advertentie-inkomsten om inkomsten te genereren met het maken van inhoud. KIN is in ontwikkeling sinds de succesvolle ICO. Het is momenteel een ERC-20-token, maar is van plan om het token later dit jaar in de Kik-app te integreren, met atomaire swaps met een analoog Stellar-token voor schaalbaarheid.

Dit artikel bevat alles wat je moet weten over Kin Coin. We behandelen de achtergrond, inclusief meer informatie over Kik voor degenen die niet vertrouwd zijn. We kijken ook naar de routekaart en handelsgeschiedenis voor het token. Laten we eens kijken.

Hoe Kik werkt

Om de context voor de lancering van Kin Coin te begrijpen, is het handig om naar Kik te kijken, het sociale mediabedrijf dat Kin Coin lanceert. Kik’s motivaties voor het lanceren van de munt zijn deels filosofisch, deels financieel en waarschijnlijk deels marketingtruc.

Kik is een app en een platform voor sociale media met meer dan 15 miljoen maandelijkse gebruikers. De demografische gegevens van de gebruikers worden jonger. De meeste gebruikers zijn tussen de 13 en 24 jaar oud. Volgens onderzoek van Kik uit 2017 gebruikt 33% van de Amerikaanse tieners Kik Messenger.

kik scherm

Als je Kik gebruikt, kun je berichten naar je vrienden sturen. U kunt echter ook video’s, schetsen, webpagina’s, audiobestanden en andere media delen. Grote merken hebben ook Kik-profielen waarmee je kunt communiceren en er zijn meer dan 20.000 chatbots die grappen kunnen maken, pizza kunnen bestellen of het laatste nieuws over beroemdheden kunnen delen.

Het grootste verkoopargument voor Kik is anonimiteit. U hoeft uw identiteit of telefoonnummer niet te verifiëren om de service te gebruiken. U hoeft alleen een e-mailadres en een naam op te geven om u aan te melden. Voorstanders van privacy hebben deze keuze geprezen als een beslissing om geen inkomsten te genereren met gebruikersgegevens. Het is bekend dat socialemediagiganten informatie over gebruikers verzamelen, en Kik trotseert die trend grotendeels. Kik bewaart geen accountgegevens en berichten / media tussen Kik-gebruikers worden verwijderd van de servers van het bedrijf nadat ze zijn verzonden.

Kik is echter ook onder vuur komen te liggen voor identiteitsverificatie en beveiliging. Omdat Kik zich richt op tieners, maken critici zich zorgen over de bescherming die wordt geboden om minderjarigen te beschermen tegen ongewenste inhoud of regelrechte fraude / misbruik. Kik gelooft dat zijn gebruikers slim genoeg zijn om te weten wat ze op het platform moeten doen, en weigert grotendeels om anonimiteit en privacy op te offeren omwille van de veiligheid.

Scheppers rechtstreeks belonen

Dankzij de nieuwste poging van Kik kunnen gebruikers videomakers rechtstreeks belonen. De digitale inhoud en sociale mediabedrijven van tegenwoordig verdienen hun websites met advertenties. Dit model vereist dat deze bedrijven schaalvoordelen nastreven en snel nieuwe gebruikers toevoegen. Ze willen ook dat nieuwe gebruikers zoveel mogelijk tijd op hun platform doorbrengen, zodat ze het aantal advertentieweergaven en daarmee de inkomsten kunnen maximaliseren.

kik-gebruikers

Het leiderschap bij Kik is van mening dat deze trend naar de aandachtseconomie een vergissing is. Hun filosofische argument voor het creëren van een cryptocurrency is dat adverteren en het zoeken naar aandacht het content-ecosysteem en onze relaties goedkoper maken. Met Kin Coin hopen ze consumenten in staat te stellen makers en ontwikkelaars rechtstreeks te betalen. Deze crowdsourced mecenaat is een belangrijke trend op sociale media. We zien vergelijkbare projecten die grip hebben gekregen op Kickstarter of Patreon. Met deze services kunnen mensen videomakers rechtstreeks betalen, zonder tussenkomst van adverteerders.

Kin Coin gaat nog een stap verder door de betaling rechtstreeks in het platform te integreren. U kunt de makers van geschreven inhoud, kunst, video, games, chatbots en digitale verzamelobjecten allemaal in de app kopen of ondersteunen. Op deze manier maakt Kin Coin Kik vergelijkbaar met Steem. Het verschil is dat Kik een bestaand publiek heeft en allerlei soorten multimedia-inhoud herbergt.

Voordat Kin Coin werd gelanceerd, testte Kik of gebruikers daadwerkelijk transacties in tokens zouden uitvoeren. Van 2014 tot 2016 hebben ze een test gedaan met Kik-punten. Dit waren interne tokens, niet ondersteund door een blockchain en niet verhandelbaar buiten de app. Toch vonden er aan het begin van het experiment meer dan 300.000 Kik-puntentransacties per dag plaats. Tegen het einde van het experiment was dat aantal gestegen tot 2 miljoen. Er is duidelijk een markt voor tokenisatie en het rechtstreeks belonen van videomakers.

ICO

Kik had in 2017 verdere financiering nodig. In plaats van geld op te halen bij durfkapitalisten, besloten ze een ICO te lanceren om het token te creëren achter hun nieuwe beloningspuntensysteem.

De tokenverkoop voor Kin Coin was een succes en bracht in september 2017 $ 98 miljoen op. De verkoop omvatte meer dan 10.000 mensen uit 117 landen. Helaas mochten Canadese burgers niet deelnemen en is Kik een Canadees bedrijf. Sommigen beweren dat deze vraag getemperd is en ertoe heeft bijgedragen dat de ICO zijn harde limiet van $ 110 miljoen niet heeft bereikt.

Er zal in totaal 10 biljoen KIN bestaan, waarvan er momenteel 750 miljard in omloop zijn. Het token is gelanceerd op Ethereum.

Lancering op Kik

Kin Coin wordt later dit jaar op Kik gelanceerd. Het idee is om het genereren van inkomsten naadloos in de app te integreren. Gebruikers zouden videomakers met een paar tikken eenvoudig uit hun portemonnee moeten kunnen belonen. Kin Coin is ontworpen om eerst mobiel te zijn en de komende maanden zal er ook een portemonnee-app verschijnen.

Een paar testgebruikers kunnen Kin Coin nu op Kik gebruiken. Het enige dat u tot nu toe kunt doen, is een aantal aangepaste digitale stickers kopen voor gebruik in chats. Verwacht meer functies bij de lancering later dit jaar.

kin roadmap

Na verloop van tijd is het de bedoeling om ook andere digitale diensten en mediatoepassingen KIN te laten integreren. Het is niet exclusief voor Kik. Kik zal echter het eerste bedrijf zijn dat Kin Coin-integratie lanceert.

Verhuizen naar Stellar & Dual Chain-compatibiliteit

De ontwikkelaars van Kin hebben hun twijfels geuit over de schaalbaarheid van Ethereum voor het aantal transacties dat ze op Kin verwachten. Kin zou de limiet van 10.000 transacties / dag die Ethereum oplegde ruimschoots nodig hebben om netwerkvertragingen te voorkomen. Als reactie op de transactielimiet overwogen de ontwikkelaars aanvankelijk om het hele project naar Stellar te verhuizen. De liquiditeit van ERC-20-tokens is echter moeilijk elders te vinden.

Het resultaat is een hybride systeem waarbij Ethereum voor liquiditeit zorgt terwijl Stellar transacties afhandelt. Als u KIN koopt, koopt u een ERC-20-token. Dat token wordt echter ook aan een Stellar-token gekoppeld. Wanneer u transacties wilt uitvoeren met behulp van het Stellar-token, vergrendelen atomic swaps het Ethereum-token zodat het niet kan worden gebruikt. Op dezelfde manier, wanneer u het Ethereum-token verkoopt, vergrendelen atomaire swaps het Stellar-token voor zijn nieuwe eigenaar.

Kin Foundation

De Kin Foundation bestaat onafhankelijk van Kik. Het wil de non-profit-arm zijn voor open tools voor digitale communicatie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Kin dient als valuta voor een heel ecosysteem van communicatiemiddelen, niet alleen voor Kik.

Er staat niet veel informatie op de website van de Foundation over wie het beheert of hoe het bestuur werkt. Na verloop van tijd zullen we zien of de Kin Foundation zich onderscheidt van Kik of gewoon dient als marionet voor de bredere doelen van Kik.

KIN-handelsgeschiedenis

De waarde van KIN daalde na de ICO toen de hype afnam. In januari reed KIN de golf samen met een groot deel van de cryptocurrency-markt naar een recordhoogte. Sinds januari is de prijs gedaald, maar nooit tot het niveau van vóór januari.

Waar KIN te kopen

U kunt KIN verdienen door taken op Kik uit te voeren of inhoud te maken zodra de integratie later dit jaar live is.

Om het nu te kopen, moet u een beurs bezoeken. Bancor, EtherDelta, Mercatox, HitBTC en IDEX zijn uw beste opties.

Hoe bewaart u KIN

KIN is een ERC-20-token, dus u kunt het overal opslaan waar Ethereum wordt geaccepteerd. MyEtherWallet is een goede optie voor papieropslag. Natuurlijk is een Ledger Nano S-hardware wallet de gouden standaard voor beveiliging.

Gevolgtrekking

Kin heeft de steun van een grote startup met een groot actief gebruikersbestand. Dit is een interessante kans om te zien hoe goed crypto integreert met een bestaande gemeenschap, vooral een jongere gemeenschap die misschien niet om crypto geeft. Ze willen gewoon dat alles goed werkt. Het oplossen van het probleem om crypto een geweldige gebruikerservaring te geven, is een belangrijke stap om crypto bruikbaar te maken. Als Kik dat kan uitzoeken met de Kin Coin, dan wordt dit een interessant project om te volgen.

Aanvullende bronnen

Officiële website

Stichting Website

Wit papier

Subreddit

Twitter

Github

Blokkeer Explorer