Wat is QLC Chain (Qlink)?

QLC Chain bouwt een platform voor gedistribueerde telecommunicatie. In plaats van uw telefoondienst te ontvangen van een draadloze provider, stelt QLC Chain zich een systeem voor waarbij u connectiviteit koopt van uw collega’s. Dat kan betekenen dat u toegang tot iemands wifi moet leasen, een mobiel signaal ontvangt van een basisstation in iemands huis of uw ongebruikte gegevens van uw draadloze provider aan andere gebruikers moet verkopen..

Meer in het algemeen gaat het project over het bouwen van een Network-as-a-Service-infrastructuur die slimme contracten implementeert om netwerkfuncties, functies en dApps mogelijk te maken..

Het project is gebaseerd op China en gebouwd op de NEO-blockchain. Vorig jaar haalde het meer dan $ 19 miljoen op in een eerste ICO. Sindsdien heeft het een mobiele app gelanceerd voor het delen van wifi- en VPN-toegang. Later dit jaar hoopt Qlink zijn mainnet te lanceren.

Het probleem met telecom vandaag

Telecomaanbieders besteden veel geld aan het installeren van infrastructuur voor een bepaald servicegebied. Zendmasten en telefoonlijnen zijn niet goedkoop te installeren. Dat geldt met name voor grote gebieden, in grote steden of bij het verbinden van plattelandsgemeenschappen. Om die reden willen telecomproviders ervoor zorgen dat ze winst maken op hun initiële investering.

Deze bedrijven zijn berucht geworden omdat ze inflexibel, duur en monopolistisch zijn. Ze zullen gemeenten vaak vragen om exclusieve toegang tot hun burgers om concurrentie te vermijden en hogere prijzen mogelijk te maken. In de Verenigde Staten zijn meerjarige contracten met uw serviceprovider in ieder geval onderdeel van de norm. Het kan voelen alsof je opgesloten zit zonder veel opties.

Hoe QLC Chain werkt

QLC Chain / Qlink wil deze problemen aanpakken door de markt voor telecommunicatie en connectiviteit te decentraliseren. Het idee achter Qlink is dat iedereen vanuit huis een klein basisstation kan bedienen dat mobiele diensten levert aan de omgeving. Wanneer een Qlink-gebruiker het basisstation gebruikt om verbinding te maken, gaat een klein deel van zijn betaling naar de exploitant van het basisstation.

Bovendien kan iedereen zijn wifi-connectiviteit op het platform aanbieden. Een gebruiker zou kunnen betalen voor in de tijd beperkte toegang tot uw wifi, en de slimme contracten van Qlink zouden de connectiviteit en betaling beheren. Overigens zou u toegang tot al uw telecommunicatiediensten kunnen verkopen. Een use-case die Qlink voorstelt, is het verkopen van uw ongebruikte sms-berichten aan grote bedrijven zodat ze hun klanten kunnen sms’en.

Het platform integreert ook adverteerders die kunnen betalen om hun inhoud aan het Qlink-netwerk toe te voegen. Wanneer een consument die inhoud bekijkt, brengt hij de adverteerder in plaats van de consument kosten in rekening voor de gegevens die de consument heeft gebruikt.

Telecombedrijven behoren natuurlijk tot de grootste en machtigste ter wereld. Het ontwrichten van de telecomsector is een enorme uitdaging. Tot op zekere hoogte vereist het plan van Qlink dat telecombedrijven meegaan in deze decentralisatie, en het kan naïef zijn om te verwachten dat Qlink succesvol zal zijn. Desalniettemin bouwen de ontwikkelaars van Qlink belangrijke technologieën voor het verbinden van hardware, connectiviteit en de blockchain.

Twee Chain Architecture

Een gedecentraliseerd telecommunicatienetwerk vereist een register voor alle apparaten en gebruikers. Het heeft ook de capaciteit nodig om transacties uit te voeren en informatie te delen tussen die gebruikers en apparaten. Om deze interacties te vergemakkelijken, gebruikt Qlink een oplossing met twee ketens.

Qlink architectuur met twee ketens

De eerste ketting is een openbare ketting die bovenop NEO is gebouwd. De openbare keten zal alle digitale identiteits- en activaregistratiegegevens bevatten. Het zal deze informatie kunnen delen met betrokken partijen via gateways (bijv. Telecommunicatiedragers). NEO gebruikt gedelegeerde Byzantijnse fouttolerante consensus om duizenden transacties snel en definitief te verwerken.

Een tweede keten is een eigen keten. Het behandelt transacties en gegevens tussen gebruikers en eigenaren van activa (bijv. Facturerings- en gebruiksgegevens). Het is ook de basis voor de slimme contracten die relaties in het netwerk regelen. Deze bedrijfseigen keten maakt gebruik van een proof of stake / proof of work consensusmodel dat bekend staat als Proof of Shannon. Het bewijs van Shannon is nog in ontwikkeling en wordt getest op validiteit.

De twee ketens hebben uiteraard cross-chain capaciteit nodig om een ​​geïntegreerde oplossing te bieden. Ze zijn allebei gebaseerd op de protocollen van NEO. Er is echter nog niet veel informatie over deze cross-chain architectuur, aangezien de ontwikkeling nog gaande is.

Qlink-gateways

Qlink heeft geen waanideeën om telecomreuzen meteen of allemaal samen te vervangen. De infrastructuur die ze hebben gebouwd, is veel te waardevol en essentieel. In plaats daarvan stelt het witboek een systeem voor waarbij huidige telecombedrijven kunnen deelnemen aan de gedistribueerde marktplaats van Qlink. Deze operators kunnen activa en diensten rechtstreeks aan Qlink-gebruikers leveren via gateways die verbinding maken met de openbare blockchain.

Van daaruit kunnen gebruikers kiezen van wie ze hun service willen krijgen. Zodra ze een provider hebben geselecteerd, bepalen slimme contracten de voorwaarden en serviceovereenkomst voor het nieuwe contract. Deze zelfde slimme contracten automatiseren de betaling en zorgen ervoor dat de service operationeel is.

De vraag is hier: waarom zouden telecomreuzen deelnemen aan het plan van Qlink? Ze verdienen veel geld met het huidige systeem. Het nieuwe protocol is wellicht efficiënter en bevordert een open markt. Het is echter moeilijk voor te stellen dat telecombedrijven deelnemen of hun klanten laten deelnemen. Dit is een vraag die Qlink niet adequaat heeft beantwoord in hun materiaal.

Bedrijfsmodel

Er zijn een aantal manieren waarop gebruikers geld kunnen verdienen op het Qlink-netwerk. Elk is afhankelijk van de vraag en aanbod van andere Qlink-gebruikers in uw regio.

De eerste is wifi delen, en deze functie is momenteel in testnet. Kortom, u kunt uw wifi aan andere gebruikers verhuren in ruil voor QLC. Zet uw wifi op de app en slimme contracten zorgen voor de rest. Ze beheren de verbindingen en zorgen ervoor dat u wordt betaald. U kunt limieten instellen voor gebruikers en hoelang anderen toegang hebben tot uw wifi.

U kunt soortgelijke dingen doen door uw ongebruikte mobiele gegevens te delen of een hotspot te maken. Bovendien kunt u uw ongebruikte sms verkopen aan zakelijke klanten die hun klanten willen sms’en. Deze andere functies zijn nog niet geïmplementeerd en we zullen zien hoe effectief ze worden. In ieder geval in de Verenigde Staten, waar onbeperkt sms’en en onbeperkt dataverkeer steeds gebruikelijker worden, maakt dit aanbod misschien geen verschil.

WinQ-app

Qlink heeft eerder dit jaar een app uitgebracht genaamd WinQ, beschikbaar op Google Play. Het is een van de eerste mobiele apps die is geïntegreerd met de NEO-blockchain. Momenteel werkt de app op testnet. Als u een echte QLC bezit, probeer deze dan niet in de app of op het testnet te gebruiken. Het verzenden van mainnet-tokens naar de testnet-adressen zal resulteren in geldverlies.

winq-app

Met de WinQ dApp kunnen gebruikers hun wifi- en VPN-statussen registreren als netwerkactiva. Deze records gaan op de NEO-blockchain en worden onderdeel van het servicenetwerk. Met WinQ kunnen gebruikers QLC verdienen voor het delen van hun wifi. Een deel van het geld verdiend in testnet wordt bij de lancering omgezet in mainnet-fondsen.

De mobiele app bevat ook een ingesloten portemonnee. Het is een one-stop-locatie voor het verzenden en ontvangen van QLC. Het stelt u ook in staat om QLC op te waarderen met behulp van NEO-fondsen. In de nabije toekomst komt er een desktopapplicatie met vergelijkbare kenmerken en functionaliteit als de mobiele app.

Qlink-basisstation

Iedereen kan een Qlink-basisstation bedienen dat het celsignaal van providers versterkt. Een basisstation is een stuk hardware dat bestaat uit twee apparaten in één. De eerste is een LTE-U-signaalaanbieder die de basis vormt voor het mobiele netwerk van Qlink. Het basisstation is ook een protocol-mijnbouwinstallatie die kan deelnemen aan de consensus van de blockchain.

De visie is dat mensen over de hele wereld basisstations bezitten en exploiteren, het signaal delen en het oude systeem van torenhoge mobiele telefonie in sommige gebieden vervangen.

QLC-token

Het QLC-token is een NEO-gebaseerd NEP-5-standaardtoken. Het zal de betalingswijze zijn voor transacties binnen de markt. Transacties die QLC gebruiken, worden onmiddellijk op de blockchain uitgevoerd.

Qlink zal ook fiat-valuta’s ondersteunen, voor gebruik tussen telecomproviders en adverteerders. Dit is bedoeld om de overgang voor serviceproviders naar crypto te vergemakkelijken. Fiat-transacties worden op een traditionele manier buiten de keten verwerkt.

ICO & Markt trends

Qlink lanceerde in december 2017 een succesvolle ICO, waarmee $ 19,3 miljoen werd opgehaald. Als u de ICO had gekocht, zou u uw investering binnen zes maanden hebben verdubbeld. De ICO accepteerde alleen NEO en gaf een NEP-5-token uit.

Na de ICO klom QLC samen met de rest van de cryptocurrency-markt in januari 2018 voordat het daalde tijdens de bearmarkt. Eind maart en begin april zag hij enkele schommelingen en potentiële pompen. Sindsdien is het nu in een gestage opwaartse trend.

Hoe Qlink / QLC Chain (QLC) te kopen

QLC is beschikbaar in handelsparen met BTC, ETH en NEO. Je vindt het op de volgende topbeurzen:

  • Binance
  • Gate.io
  • Kucoin

Hoe Qlink / QLC Chain (QLC) op te slaan

QLC is een NEP-5-token, dus u kunt het overal bewaren waar u NEO kunt opslaan. Waarschijnlijk de meest populaire optie is de Neon-softwareportefeuille. Overweeg voor extra veiligheid een hardware wallet zoals de Ledger Nano S..

Als u problemen heeft om uw QLC in uw portemonnee te zien, kunt u Neotracker.io gebruiken om het QLC-contractadres te vinden en uw token-saldo op te zoeken met uw sleutel.

Team

qlink-team

Qlink komt uit een team van senior softwareontwikkelaars uit China. Bekijk de Github om hun werk te zien terwijl het vordert.

qlink extra team

Aan de zakelijke kant heeft het team een ​​diepe bank met ervaring in de financiering van investeringsbankieren.

adviseurs

De adviseurs van het bedrijf zijn onder meer venture capitalists en een mede-oprichter van Alibaba.

Gevolgtrekking

Er zijn nog veel vraagtekens bij de acceptatie en het potentieel van dit project. Het is echter veelbelovend om te zien dat de ontwikkelaars zo snel na de ICO vooruitgang boeken en een echt product uitbrengen. Als het project de juiste partnerschappen en scharnierpunten tot stand brengt, kan het succesvol zijn. Desalniettemin zal de weg niet gemakkelijk zijn tegen grote telecombedrijven.

Aanvullende bronnen

Officiële website

Wit papier

Subreddit

Gemiddeld (blog)

Twitter

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me