U heeft uw onderzoek gedaan. U heeft uw favoriete afgevaardigde (of afgevaardigden) gekozen. En je hebt je EOS-tokens verkregen. Maar nu probeer je erachter te komen hoe je op een EOS Block Producer kunt stemmen. Of dit nu de eerste keer is dat u deelneemt aan een Delegated Proof-of-Stake (DPoS) -systeem, het stemproces kan intimiderend zijn.

U heeft verschillende opties, variërend in moeilijkheidsgraad en beveiliging, waarmee u uw stem kunt uitbrengen. We zijn hier om u stap voor stap te laten zien hoe u op een EOS Block Producer kunt stemmen met behulp van twee van deze opties. We raden de eerste, de Greymass Voting-tool, aan voor de meeste mensen. Het is eenvoudiger te gebruiken dan de tweede optie, cleos, en intuïtiever voor beginners. Laten we beginnen.

Greymass Voting Tool – EOS stemmen op de eenvoudige manier

Om redenen die je hieronder kunt achterhalen, waren er talloze kritieken van de gemeenschap dat het stemmen van EOS-producenten te ingewikkeld was voor een gewone gebruiker. Daarom creëerde Greymass, een EOS Block Producer, een stemtool om te helpen.

Deze methode is niet zo veilig als stemmen via uw opdrachtregelinterface (optie 2) vanwege de afhankelijkheid van een derde partij, Greymass. De code is echter open-source en de tool wordt ondersteund door verschillende andere Block Producers.

Stap 1. Download en installeer het stem tool.

Stap 2. Maak verbinding met een API-knooppunt. U kunt een lijst met knooppunten vinden hier.

eos-kiezer maakt verbinding met knooppuntscherm

Maak verbinding met een EOS API-knooppunt.

Stap 3. Voer uw accountnaam, privésleutel en wachtwoord voor uw lokale portemonnee in. Als u uw accountnaam niet weet, klikt u op “Uw accountnaam opzoeken? ” om de zoeker te gebruiken.

eos-kiezer voer accountgegevens in

Voer uw accountgegevens in om uw account te importeren.

Stap 4. Bewaar uw inloggegevens. Uw informatie wordt gecodeerd en opgeslagen op uw computer, zodat u ze de volgende keer dat u de portefeuille opent, niet opnieuw hoeft in te voeren.

Stap 5. Stemmen. Kies je Block Producers op de pagina Producer Stemmen. U kunt er maximaal 30 selecteren.

eos stem van de kiezer

U kunt stemmen op maximaal 30 EOS-afgevaardigden.

Dat is het. Volg vijf eenvoudige stappen en u neemt deel aan het EOS-ecosysteem.

Command Line Interface (CLI) – Moeilijk maar veilig

De veiligste manier om op een EOS Block Producer te stemmen, is via je CLI met Cleos. Omdat u echter via de opdrachtregel stemt, is het niet intuïtief en kan het moeilijk zijn als u niet technisch onderlegd bent. Om die reden, we raden alleen aan om de CLI te gebruiken als u enige technische ervaring heeft. Als dit niet het geval is, volgt u de handleiding Greymass Voting Tool bovenstaand.

Opmerking: bij deze instructies wordt ervan uitgegaan dat u al enkele EOS-tokens en een privé / openbaar sleutelpaar heeft.

Stap 1. Kloon de EOS-opslagplaats van Github.

git clone https://github.com/EOSIO/eos –recursive

Stap 2. Navigeer naar de EOS-directory en bouw.

cd eos

./eosio_build.sh -s “EOS”

cd build

sudo make install

Stap 3. Open een nieuwe terminal.

(Notitie: Bij de lancering van het mainnet waren de stappen 4 tot en met 7 vereist. Maar nu het wisselen van tokens voorbij is, zou het goed moeten zijn zonder hen.)

Stap 4. Begin in de nieuwe terminal keosd.

keosd

Stap 5. Creëer uw portemonnee. Er zijn drie manieren je kan dit doen.

EOS creëer een portemonnee

Stap 6. Nadat u uw portemonnee heeft aangemaakt, ontvangt u uw wachtwoord. Zorg er zoals altijd voor dat u uw wachtwoord op een veilige locatie opslaat.

Stap 7. Importeer uw privésleutel naar de portemonnee die u zojuist heeft aangemaakt.

EOS-privésleutel importeren

(Notitie: Bij de lancering van het mainnet waren de stappen 4 tot en met 7 vereist. Maar nu het wisselen van tokens voorbij is, zou het goed moeten zijn zonder hen.)

Stap 8. Maak in de nieuwe terminal vanuit uw portemonnee verbinding met een knooppunt.

EOS-knooppunt verbinden

Stap 9. Rennen ‘informatie verkrijgen’ om informatie te krijgen over de status van de blockchain.

eos krijgen info

Stap 10. Haal je account informatie. Als u uw accountnaam niet weet, kunt u deze vinden door uw openbare sleutel in te voeren in het EOS Authority-tool.

EOS krijgt accountinformatie

Stap 11. Zet EOS-tokens in stemmen.

  • from TEXT – De bandbreedte voor het delegeren van accounts
  • receiver TEXT – Het account waarvan de bandbreedte wordt gedelegeerd
  • stake_net_quantity TEXT – De hoeveelheid EOS die moet worden gedelegeerd voor netwerkbandbreedte
  • stake_cpu_quantity TEXT – De hoeveelheid EOS die moet worden gedelegeerd voor CPU-bandbreedte

EOS-inzetfiches

Stap 12. Maak een lijst van uw delegeren opties voor Block Producers.

eos lijst afgevaardigden

Stap 13. Breng uw stem (men) uit met de naam die in de vorige lijst wordt weergegeven. Je kunt stemmen op maximaal 30 verschillende Block Producers.

EOS stemmen

Stap 14. Verifieer uw stem door de EOS-afgevaardigden opnieuw te vermelden. De stempercentages hadden dienovereenkomstig moeten worden gewijzigd.

EOS Block Producer Stemmen – Andere tools

Naast de twee tools die we in dit artikel schetsen, zijn er nogal wat verschillende manieren om te stemmen. Verschillende Block Producers hebben gebruiksvriendelijke webportals gemaakt, maar dit zijn verreweg de minst veilige mechanismen. Als u ervoor kiest om via internet te stemmen, zorg er dan voor dat de tool is geïntegreerd met Verstrooien en vermijd het invoeren van uw privésleutel op een webpagina.

Ongeacht uw voorkeursmethode, het is belangrijk om te stemmen. Op dit moment heeft minder dan 40 procent van de gemeenschap dit gedaan. Deze lage opkomst betekent dat een kleine groep gemeenschapsleden momenteel een onevenredige hoeveelheid controle heeft over de toekomst van het ecosysteem. Met deze gids in je hand heb je geen excuus waarom je je stem niet laat horen.